Σάββατο, Δεκεμβρίου 06, 2014

ΕΙΜΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2







C: ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Είμαι ο πολίτης των ελληνικών Χριστουγέννων. Είμαι αυτός που εισέπραξε πρόσφατα το θυμό του ίδιου του Χριστού, που μου είπε ότι είμαι άξιος της μοίρας μου!!! Λίγο πριν αναχωρήσει, με κοίταξε κατάματα κι ενώ χαμήλωνα το κεφάλι από δέος και συστολή, μου πέταξε:
-Είπα να βοηθώ τους αναξιοπαθούντες, αλλά να το θέλουν κι εκείνοι να βοηθηθούν! και γύρισε να φύγει, να μη με βλέπει άλλο και συγχύζεται.
-Χριστούλη μου έλεος του είπα.. Έκανα λάθος. Όλοι κάνουν λάθη. Εσύ Θεός είσαι και συγχωρείς.
-Εσύ μόνο λάθη κάνεις! μου αντιγύρισε οργισμένα. Νομίζεις ότι κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, σε όλη σου τη ζωή, δεν θα κάνω τίποτ’ άλλο από το να συγχωρώ εσένα για τα ίδια λάθη;
- Χριστούλη μου χώρια που δεν κάνει εσύ να μιλάς έτσι, με πληγώνεις κιόλας.
-Θα σ’ έστελνα στο γέρο διάολο αλλά ούτε αυτός θα μπορέσει να σ’ αντέξει! Ξεφτίλα, άχαρο ανθρωπάκι που κορδακίζεσαι για σπουδαίος αλλά μόνο το τομάρι σου σκέφτεσαι κι άμα δεις τα δύσκολα κοιτάζεις αλλού. Απαθή, εγωπαθή, εαυτούλη!
*
-Μα τι έκανα πια τόσο τρομερό και μ’ έχεις πιάσει στις μαζεμένες Χριστούλη μου;


-Τι άλλο ήθελες να κάνεις μωρέ; Με το επίδομα ανεργίας ζεις. Χρωστάς της Μιχαλούς. Στο σπίτι σου καυγάδες και ανέχεια. Και σύ σιωπάς. Βλέπεις τη διαφθορά αυτωνών που έβαλες να σε διοικήσουν να πάει να σας πνίξει. Και συ ΣΙΩΠΑΣ.
Βλέπεις ότι σας αποδυναμώνουν ηθικά και πνευματικά χαλαρώνοντάς σας, σταδιακά, τη βούληση, τη κρίση, σας κάνουν ανδράποδα, οι πολιτικάντηδες Φαρισαίοι με τα παρατρεχάμενά τους Μ.Μ.Ε. και σύ σιωπάς. Πλουτίζουν αυτοί με τους φόρους σου και τη δημόσια περιουσία και σένα σου παραγγέλνουν από τα Μ.Μ.Ε. να είσαι έντιμος πολίτης και να πληρώνεις τους φόρους στο κράτος, και μάλιστα την ώρα που δεν έχεις να περάσεις το μήνα! Και συ ΣΙΩΠΑΣ. Τα κάνουν πλακάκια οι πολιτικάντηδες με το παπαδαριό, Γραμματείς και Φαρισαίοι κατακλέβουν τη χώρα και συ ΣΙΩΠΑΣ.
Δεν εκπροσωπεί εμένα το παπαδαριό βρε ηλίθιε! Αγκαλιά με τη σαπίλα της πολιτικής εξουσίας είναι. Κι αυτήν εκπροσωπούν, αλίμονο... στο όνομά μου!!!! Και σύ ΣΙΩΠΑΣ κορόιδο…Γιατί θέλεις να πιστεύεις όσα σου αρέσουν, κι όχι να κοσκινίζεις αυτά που ακούς... Δε σηκώνεις το κεφάλι να δεις ότι η αναθεματισμένη ρητορία των υποκριτών, χτίζει τους θρόνους της πάνω στο σκύψιμό σου. Γιατί δεν θέλεις να καταλάβεις ότι αυτοί που εκλέγεις, πρέπει να είναι ΥΠΗΡΕΤΕΣ των αξιών και όχι επιβήτορές σου. Και πρόσεξε! Εμένα δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να μου προσάψει, αφέλεια, ρομαντισμό ή γραφικότητα γι αυτά που λέω, επειδή εσύ έχεις συνηθίσει την ασχήμια.
*
Χτες το βράδυ εσύ δεν ήσουν που συζητούσες στο δρόμο ξαναμμένος με μια παρέα, προσπαθώντας να τους πείσεις ότι οι Έλληνες είναι περιούσιος λαός, και λαός υπό εξαφάνιση και ότι πρέπει οι άλλοι λαοί να σας συντηρούν; Μήπως και της λείψετε της ανθρωπότητας!!! Την ίδια στιγμή που η θηλιά έχει σφιχτεί στο λαιμό με την ανοχή σου… Δεν κοιτάτε μωρέ φιγουρατζήδες να φτιάξετε μια χώρα που να μπορούν οι πολίτες της να την αντέξουν… ο περιούσιος λαός σας έλλειπε!!!!
Αύριο – μεθαύριο εξυπνάκια της δεκάρας θα μπεις στη φυλακή για χρέη, όταν οι διοικούντες και οι τράπεζες θα σου έχουν ήδη πιει το αίμα…
*
-Πες μου τότε Χριστούλη μου τι να κάνω;

-Τι να κάνεις με ρωτάς μωρέ; Τι να κάνεις; Ό,τι έκανα εγώ στο Ναό τού Σολομώντος όταν τον είχαν μετατρέψει σε οίκο εμπορίου! Μαστίγιο κι Άγιος ο Θεός…
Εγώ είπα μόνο, αν σου ρίξει κάποιος μια σφαλιάρα στο ένα μάγουλο να γυρίσεις και το άλλο για να τον ξενερώσεις ώστε να σταματήσει εκεί.
Δεν είπα να κάτσεις να σε ξεσκίσουν!!!

Να μη σε ξαναδώ μπροστά μου αν δεν ξαναβρείς την αξιοπρέπεια και την μαχητικότητά σου! Αν δεν ξαναφέρεις στη χώρα σου τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για σένα και τους άλλους. Είπε, κι έφυγε σαν άνεμος που αφήνει πίσω του μια βουή....
*.
Λίγο μετά ένιωσα λαφρύτερος. Σα να μου πήρε από πάνω μου όλο το βάρος της ζωής που κουβαλούσα μέχρι τώρα. Σα να με βοήθησε στη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, παρ’ όλο το θυμό του, να ξαναγεννηθώ…να ξαναβρώ τον αληθινό μου ρόλο. Τώρα o Νους μου ήταν πια μόνο στην ΑΝΑΣΤΑΣΗ…







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος