Κυριακή, Οκτωβρίου 28, 2007

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ... ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑΙ!
-

Είναι να μην αρχίσεις να σκέπτεσαι…
Το πως έρχεται η κάθε σκέψη και γίνεται κρίκος στην προηγούμενη ούτε που το καταλαβαίνεις. Έτσι, απλώνεται μια αλυσίδα σκέψεων που τελικά δένει εσένα τον ίδιο! Διάβαζα πρόσφατα μια έρευνα τού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που έλεγε ότι οι βενζινοπώλες (8 στους 10) έχουν ρυθμίσει την αντλία βενζίνης με τέτοιο τρόπο, ώστε να διοχετεύεται κι ένα ποσοστό αέρα μαζί με το καύσιμο που οι Έλληνες οδηγοί το πληρώνουν ως βενζίνη. Έτσι λοιπόν κάθε χρόνο οι Έλληνες πληρώνουν 50.000.000 λίτρα βενζίνης που όμως είναι αέρας! Ακόμη: Φαίνεται όμως πως δεν είναι αρκετή αυτή η απάτη αφού η έρευνα διαπιστώνει και εκτεταμένη νοθεία καυσίμων!

Αυτή την επίσημη και έγκυρη έρευνα την διάβασαν και την άκουσαν από τα Μ.Μ.Ε. όλοι οι Έλληνες πολίτες, οι εισαγγελείς της χώρας, η κυβέρνηση, το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Όλοι σιωπούν. Όλοι θεωρούν φυσικό πως δεν θα γίνει απολύτως τίποτα. Όλοι θεωρούν σίγουρα φυσικό πως κλέφτες και νοθευτές βενζινοπώλες, αφού κάνουν και…επίσημα αποδεκτή την απάτη τους, θα προχωρήσουν και σε νέα πατέντα απάτης!!!

Θυμάμαι μια φορά στη Γερμανία (το 1972 στην Κολωνία) περίμενα σε μια στάση το λεωφορείο, όταν πέρασε ένας Γερμανός γιωταχής και μού λέει περάστε μέσα να σας πάω εκεί που θέλετε ή περίπου εκεί! «Πώς αυτό»: τον ρώτησα. «Τα λεωφορεία κάνουν απεργία γιατί θέλουν ν’ αυξήσουν κατά 5 πφένιχ (2 λεπτά του ευρώ) το εισιτήριο και οι γιωταχήδες εξυπηρετούμε όσο μπορούμε τους επιβάτες των λεωφορείων για να μποϋκοτάρουμε την αύξηση των εισιτηρίων»!

Οι Έλληνες, τώρα που μιλάμε, είναι έρμαια της κερδοσκοπίας της αγοράς και της διαφθοράς του κράτους. Ουδείς αντιδρά για να προστατέψει τον εαυτό του! Και φυσικά ούτε η κυβέρνηση με τους διεφθαρμένους ή ανύπαρκτους μηχανισμούς της, ούτε η Δικαιοσύνη ούτε το Ινστιτούτο καταναλωτών, (που θα έπρεπε να οργανώσει τους πολίτες ενάντια στην εκμετάλλευσή τους) απλώνουν χέρι προστασίας πάνω στον πολίτη, αφού είναι άξιος της μοίρας του! άλλωστε πού να τρέχουν τώρα κράτος και υπηρεσίες! Έχουν σοβαρότερες δουλειές όπως π.χ. ν’ αυξήσουν τα εισοδήματά τους. Οι μίζες τρέχουν στο δρόμο για να διευκολύνουν την κερδοσκοπία και την απάτη κι όποιος προλάβει! Στόχος όλων ο πολίτης, που παρακολουθεί απαθής την εκμετάλλευση και τον ευτελισμό του!

Η Ελλάδα πλασάρει τους εφιάλτες της ως μαγκιά. Πλασάρει ακόμα την ασχήμια ως ομορφιά, πριν γίνει συνήθεια και τρόπος ζωής των Ελλήνων! Τελικά η απώλεια ανακλαστικών στην πολιτική, στη δικαιοσύνη και στην κοινωνία, λέγεται και ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ! Δε λέω έσχατη ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ αλλά νομίζω ότι αυτός είναι ένας στόχος που στη συνέχεια πολύ εύκολα μπορούμε να επιτύχουμε!

Φ.Θ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος