Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 03, 2010

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΣΑΓΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓ-ΕΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ

Από τον Φαίδωνα Θεοφίλου


΄Ηρθα πριν από λίγες μέρες από την Ελλάδα της σαγήνης. Από τη Λέσβο με την ηδυπαθή της Φύση που ακόμα δεν μπορέσαμε να καταστρέψουμε. Ήρθα αρχές Σεπτεμβρίου με τη Φύση να με προκαλεί να μείνω, με τη γλύκα αυτουνού του τσαχπίνη αλλά και μελαγχολικού μήνα. Το φως, του ήλιου φιλτραρισμένο πια, με μια ήπια γλυκύτητα, αντανακλούσε στην ίδια τη Φύση, στα σπίτια, στα βουνά , στη θάλασσα, στους ανθρώπους και γινόταν το πιο όμορφο και προκλητικό σκηνικό για να σε κρατήσει εκεί. Τόσο, που σου ερχόταν η διάθεση να κυλιστείς στο χώμα σαν γάτος πριν από το ζευγάρωμα…

.
Αυτή είναι η Ελλάδα της σαγήνης, της διαρκούς εγρήγορσης για την συνάντηση με την ομορφιά που δεν χορταίνεται…Η Ελλάδα της Φύσης, των νησιών μας, της αρχιτεκτονικής, της Τέχνης, της παράδοσης, της αρμονίας.

.
Από αυτήν την Ελλάδα λοιπόν, έφθασα στην Αθήνα, όπου βρέθηκα πάλι μαζί με την…Αγ-ελάδα που δεν έχει ίχνος σάρκας πάνω της, που δεν παράγει πια γάλα και που στέκεται με το ζόρι στα πόδια της.
Ξαναβρέθηκα πάλι αντιμέτωπος στη χώρα όπου οι θεσμοί και οι νόμοι έχουν μετατραπεί σε κουρελόχαρτα.

Όπου η καλοπέραση και η ευημερία διατίθενται για τους απατεώνες, τους πλιατσικολόγους, τους μιζαδόρους, που πλασάρουν τα ατομικά τους συμφέροντα ως συμφέροντα του λαού. Όπου ο πλούτος είναι για κείνους που φτιάχνουν νόμους ανήθικους, για να πουν μετά ότι το νόμιμο είναι και ηθικό…

.
Ξαναβρέθηκα στη χώρα, όπου η διαφθορά μεταγγίζεται από τον πολιτικό κόσμο στις συντεχνίες, από τις συντεχνίες στον πολιτικό κόσμο και από τους δύο μαζί στο λαό και από το λαό, πάλι πίσω.
Στη χώρα όπου η κάθε συντεχνία επιφυλάσσει για τον εαυτό της, το ναρκισσισμό τής ιδιαιτερότητας και της μοναδικότητας καθώς και την αντίληψη ότι όλοι τούς χρωστάμε….

.

Στη χώρα που είναι αιχμάλωτη των συντεχνιών, που πιέζουν αφόρητα για να κονομήσουν αυτοί και…..«Γαία πυρί μειχθήτω» για τους άλλους..
Στη χώρα των 11.000.000 όπου οι πάντες έχουν…δίκιο. Όπου οι ευθύνες είναι πάντα των άλλων, δηλαδή κανενός.
Το κατάντημα της χώρας, είναι ο καθρέφτης όλων μας.

.
Το πολιτικό σκηνικό της χώρας μας , πέραν των δικών μας ευθυνών, (των πολιτών δηλαδή και του συνδικαλισμού των συντεχνιών) μπορεί να περιγραφεί ως ακολούθως: Όλες οι κυβερνήσεις, μηδέ μιάς εξαιρουμένης, έχουν ευθύνη για την δυσλειτουργία του κράτους, (του οποίου θα γινόταν επανίδρυση…) για την διαπλοκή, τη διαφθορά της δημόσιας διοίκησης, την απονομή της δικαιοσύνης στους αδύναμους, αφού όσοι είχαν πόστα οιασδήποτε εξουσίας, παρέμεναν και παραμένουν ατιμώρητοι.

.

Όσον αφορά στην οικονομία: Επίσης όλες οι κυβερνήσεις παρέδιδαν χρέη αλλά κατά κάποιο τρόπο τα χρέη αυτά ήταν ελεγχόμενα. Συγκεκριμένα: Η κυβέρνηση Σημίτη παρέδωσε χρέος 165 δις έχοντας κάνει Ολυμπιακούς αγώνες και 20.000 έργα υποδομών. Η κυβέρνηση Καραμανλή, σχεδόν διπλασίασε το χρέος, χωρίς να έχει κάνει Ολυμπιακούς αγώνες και χωρίς έργα υποδομών….Τα συμπεράσματα δικά σας.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου τώρα, προκειμένου να συγκρατήσει τη χώρα από τον κατήφορο, διάλεξε τον πιο άδικο τρόπο, επιβαρύνοντας δυσανάλογα τους μεσαίους και τους αδύνατους, ενώ οι…τζάμπα πλούσιοι δεν πλήρωσαν ακόμα. Έχει αργήσει ήδη πάρα πολύ να δημιουργήσει ελκυστικές συνθήκες για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων , ώστε να βρούν δουλειά οι άνεργοι και να κινηθεί η οικονομία. Η Εκκλησία της Ελλάδας, ποιεί την νήσσα, κάνοντας πως δεν καταλαβαίνει τι έχει συμβεί. Η αντιπολίτευση διαρρηγνύει θεατρικά τα ιμάτιά της για το που οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση!!! Ποντάροντας βέβαια στην ασθενή μνήμη των Ελλήνων..

Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να προτείνει εναλλακτική λύση, προσπαθεί να συσπειρώσει τους πολίτες εναντίον του μνημονίου, δίχως να λογαριάζει το πολιτικό κενό που θα δημιουργηθεί αλλά και τις συνέπειες που θα έχει η ελληνική οικονομία στο διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον. Συνθήματα κούφια χωρίς διέξοδο σ’ ένα κόμμα όπου ακόμα και οι συνιστώσες του δεν μπορούν να συνυπάρξουν…
Το Κ.Κ.Ε. συνειδητά δεν προτείνει εναλλακτικές προτάσεις. Απλά επιθυμεί την ανατροπή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, και ονειρεύεται τη νεκρανάσταση του πατερούλη Στάλιν και των Σοβιέτ, αδιαφορώντας για το αξίωμα της Ιστορίας ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Γιατί τέτοια στενοκεφαλιά; Μα επειδή, ενώ ο έρμος ο Λένιν είπε (και πολύ σωστά) ότι η θρησκεία είναι το όπιο του λαού, οι κομμουνιστές φρόντισαν να κάνουν θρησκεία τον κομμουνισμό!!! Αντικαθιστώντας έτσι το ένα όπιο με ένα άλλο…

O ΛΑ.Ο.Σ. δεν τολμά βέβαια να προτείνει κάτι, για να μην αποκαλυφθούν οι…απώτερες προθέσεις του. Αρκείται στο να εκμεταλεύεται τις διαφωνίες και τα εσωτερικά προβλήματα της Ν.Δ. για να επωφεληθεί πολιτικά από το χώρο της δεξιάς.

.
Το πιο μεγάλο έλλειμμα που έχει η χώρα αυτή τη στιγμή, είναι αυτό των πολιτικών κομμάτων, που θα είχε το κατάλληλο πολιτικό προσωπικό, που δεν θα δίσταζε να κάνει τομές, να εκπαιδεύσει πολιτικά τον ελληνικό λαό, να έχει προτάσεις, συγκεκριμένους στόχους και να ξέρει πως θα φτάσει σ’ αυτούς.
Ξέρετε πότε θ’ αποκτήσουμε τέτοια κόμματα και πολιτικούς; Όταν αλλάξουμε εμείς… Το βλέπετε να γίνεται γρήγορα;;;
Θα ξαναπάω σε λίγο στη Λέσβο να πάρω ανάσα και ξανάρχομαι…Οι πίνακες είναι της Νίκης Ελευθεριάδη που κατάγεται από την Πέτρα της Λέσβου


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος