Σάββατο, Μαρτίου 01, 2008

ΟΤΑΝ Η ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ...ΣΗΜΑΙΑ


Είδαμε πρόσφατα στα τηλεοπτικά κανάλια σκηνές από το συλλαλητήριο των Σκοπίων και δηλώσεις του σλαβικού στοιχείου τού γειτονικού μας κρατιδίου που θέλει ν’ αποκαλείται Μακεδονία. Με άλλα οργιστήκαμε, (επιθέσεις των διαδηλωτών στο ελληνικό προξενείο) και με άλλα διασκεδάσαμε. (δηλώσεις διαδηλωτών) Παραθέτω μερικές από τις δηλώσεις που έγιναν μπροστά στα μικρόφωνα ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών: «Εμείς είμαστε Μακεδόνες και η Μακεδονία μας μετέδωσε στον κόσμο τον πολιτισμό! Έδωσε τα φώτα στην ανθρωπότητα! Οι Έλληνες είναι βάρβαροι! Ξέρουμε ποιοι είναι οι Έλληνες. Μας έσφαζαν 100 χρόνια!»
Η Ελλάδα βέβαια δεν μπορεί να εμποδίσει οποιοδήποτε κράτος να ζει μέσα στην παράνοια της σαχλαμάρας… Και φυσικά ούτε θα σκεπτόταν ποτέ η Ελλάδα να απαιτήσει την αλλαγή ή την κατά τι τροποποίηση του ονόματος τού εθνικιστικά υστερικού κρατιδίου, αν δεν υπήρχε η αλυτρωτική προπαγάνδα που λέει ότι η Μακεδονία είναι σκλαβωμένη στους Έλληνες και ότι πρέπει να ελευθερωθεί για να ενωθεί με την δική τους Μακεδονία. Τέτοια χοντρά αστεία, λένε, που τα βαφτίζουν σοβαρή πραγματικότητα…και μετά τα πιστεύουν!
Κι η Αμερική έχει αρκετές πόλεις που ονομάζονται Athens αλλά δεν διανοήθηκε ποτέ να διεκδικήσει και την πρωτεύουσα της Ελλάδας!! Θα μου πείτε, κινδυνεύει η Ελλάδα από το νηπιακό αυτό κρατίδιο με τη μικρομέγαλη συμπεριφορά;

Όχι βέβαια. Με τίποτα. Όταν όμως υπάρχει το παράδειγμα της παρέμβασης των Η.Π.Α. που απέκοψαν ένα κομμάτι από το σώμα τής Σερβίας (Κόσσοβο) για να το δώσουν στην εθνοτική μειονότητα των Αλβανών και να το χρησιμοποιούν ταυτόχρονα ως προτεκτοράτο τους, ενώ η Αλβανία που δεν μπορεί να θρέψει τους πολίτες της και τους στέλνει να δουλέψουν σε άλλες χώρες, μιλάει ήδη για τη μεγάλη Αλβανία, τότε πρέπει να μπαίνουν σκέψεις στο μυαλό των πολιτικών μας, που να έχουν σχέση με τις αλλαγές των συνόρων που πιθανόν να συμφέρουν πάλι τους τρομοκράτες της ανθρωπότητας. (Η.Π.Α.)
Η λύση λοιπόν για το θέμα της Μακεδονίας τώρα, πρέπει να είναι ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για να ξέρουμε για ποια Μακεδονία μιλάμε. Να στείλουμε το μήνυμα σ’ αυτούς που πρέπει , ότι η FYROM δεν μπαίνει ούτε στο ΝΑΤΟ ούτε στην Ε.Ε. αν δεν τροποποιηθεί το όνομα κι ας κάνουν ότι καταλαβαίνουν. Μόνον όταν είσαι αποφασισμένος κι έχεις κάνει την επιλογή σου σε υπολογίζουν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος