Παρασκευή, Απριλίου 09, 2010

ΠΩΣ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Φαίδων Θεοφίλου

Οι Έλληνες πολίτες μπορούν καθημερινά, αν θέλουν, να ασκούν οικονομική πολιτική
αλλά και εξωτερική πολιτική υπέρ της χώρας μας μέσα στην καθημερινότητά τους. Μην απορείτε. Είναι απλό όσο και αυτονόητο:

Αν λοιπόν όλοι εμείς που έτσι κι αλλιώς κάνουμε τα ψώνια μας καθημερινά, επιλέξουμε τα καλά ελληνικά προϊόντα, θα συμβούν τα εξής σημαντικά:
.
α. Θα επιβραβεύσουμε με την αγορά μας τον υπεύθυνο και ανταγωνιστικό Έλληνα παραγωγό αλλά και όλα τα συναφή επαγγέλματα που έχουν σχέση με την παραγωγή του συγκεκριμένου προϊόντος που αγοράζουμε.

και β. Θα τονώσουμε την ελληνική αγορά και θα βοηθήσουμε την οικονομία της χώρας μας.
.
Αλλά όχι μόνο οι πολίτες της Ελλάδας μα και οι Έλληνες της διασποράς μπορούν να αγοράζουν και να ζητούν ελληνικά προϊόντα σε όποιο μέρος της γης βρίσκονται, δημιουργώντας έντονη ζήτηση για τα ελληνικά προϊόντα, ενισχύοντας έτσι κι εκείνοι την οικονομία της Ελλάδας που βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή। Το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί προς αυτή τη κατεύθυνση, ενημερώνοντας τους ομογενείς μας.
Μικρά πράγματα που θα έχουν μεγάλα αποτελέσματα.
.
Τώρα, η εξωτερική πολιτική που μπορεί να ασκήσει καθημερινά ο Έλληνας, βασίζεται στο ίδιο σκεπτικό:
Όσα προϊόντα δεν παράγουμε και αναγκαστικά πρέπει να αγοράσουμε ξένα, τότε οι αγορές μας ας κατευθύνονται σε προϊόντα χωρών που διάκεινται φιλικά στη χώρα μας. Π.χ. Γαλλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ιταλικά. Μ’ αυτόν τον τρόπο, αναγνωρίζουμε έμπρακτα την φιλικότητα των χωρών αυτών, ενώ στις άλλες δείχνουμε πόσο μεγάλη είναι η πειθώ της αγοραστικής δύναμης….

Ήρθε λοιπόν η ώρα, οι λαλίστατοι Έλληνες να συνειδητοποιήσουμε την αξία της σιωπής αλλά κυρίως το πώς μετατρέπεται ο όποιος πατριωτισμός διαθέτουμε, σε απλή όσο και αποτελεσματική πράξη, μιας πολιτικής της καθημερινότητας που θα ωφελήσει όλους μας...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος