Κυριακή, Αυγούστου 10, 2008

ΘΑΜΠΩΝΕΙ Η ΟΡΑΣΗ ΜΑΣ;

Φ.Θ.
Η Κίνα μεταχειρίζεται τους πολίτες της σαν τα σκουπίδια. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, τής είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά. Σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό της ανεξαρτησίας του Θιβέτ και προβαίνει σε απίστευτες βιαιότητες σε βάρος των Θιβετιανών. Παρ’ όλα αυτά, η Κίνα θέλει (φρόντισε γι αυτό η μαφία της Δ.Ο.Ε. και η ένοχη συναίνεση των κρατών της γης) να γοητεύσει τον κόσμο, επιστρατεύοντας όλη την επιδειξιομανία και την εντυπωσιοθηρία της με την ευκαιρία τής οργάνωσης και της διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων στο έδαφός της.
*
Έτσι ελπίζει, (και το καταφέρνει) να ξεχαστούν τα εγκλήματά της μέσα στη γενική ευφορία της γκλαμουριάς, της παγκόσμιας αυτής πανήγυρης. Οι Ολυμπιακοί αγώνες πέρα από την έκπτωση και το ξεστράτισμα από τις αξίες τους στο σύγχρονο κόσμο, λειτουργούν τώρα στην Κίνα και ως κάλυψη των εγκλημάτων διαρκείας της κινέζικης κυβέρνησης. Αλλά ποιος θα εμποδίσει τον χορό των τρισεκατομμυρίων, για χάρη των ανθρώπινων αξιών, αφού όλοι συμμετέχουν σε αυτόν; Ούτε μία χώρα (έστω για την τιμή των όπλων) δεν απέσυρε τη συμμετοχή της από τους αγώνες. Ούτε ένας πολιτικός δεν εναντιώθηκε.
Οι Ολυμπιακοί αγώνες λοιπόν, εδώ και κάποιες δεκαετίες έχουν μεταλλαχθεί σ’ ένα υλικό πολυτελείας, που το διαχειρίζεται μια παγκόσμια ΜΑΦΙΑ με πρόεδρο το φασιστοειδές Ζακ Ρογκ.
*
Ευτυχώς για όλους μας υπάρχουν άνθρωποι που αποστρέφουν το πρόσωπό τους από την Κίνα της βίας και τους διεφθαρμένους Ολυμπιακούς αγώνες και συνεχίζουν να θεωρούν ως μέγιστες αξίες, όχι τις οικονομικές σκοπιμότητες, το δίκαιο του ισχυρού και την εκμετάλλευση, αλλά τα ανθρώπινα δικαιώματα, την Ελευθερία, την Δικαιοσύνη και την Ειρήνη.
Μαζί τους κι εγώ.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος