Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2011

ΠΑΙΔΙΑ ! ΗΡΘΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ!!!!!!

Γράφει ο Φαίδων Θεοφίλου

Μετά τα όσα γράφτηκαν για το βιβλίο της Ελένης Λιντζαροπούλου, θα ήθελα να γράψω κι εγώ λίγα λόγια εδώ, που αν δεν είναι μεγαλύτερης σημασίας απ’ όσα γράφτηκαν, σίγουρα δεν θα είναι μικρότερης.

Το βιβλίο λοιπόν αυτό, ξεδιαλύνει όλες τις αβεβαιότητες και τις θολούρες της ζωντανής μας παράδοσης, σχετικά με το αν υπάρχει ο Αη Βασίλης ποιος είναι, και ποιος είναι αντίστοιχα ο Santa Claus. Η Λιντζαροπούλου, που διαθέτει θεατρική παιδεία, υψηλή θεολογική κατάρτιση γενικότερο ισχυρό πνευματικό οπλισμό και κριτικό πνεύμα, κατορθώνει , όλα αυτά να τα μετουσιώσει σε μια γοητευτική γραφή, που αποτυπώνει την αλήθεια, και τη γνώση, με αγάπη , τρυφερότητα και ευθύνη.

Απευθύνεται στα παιδιά σαν ίση προς ίσους , ενώ η γραφή της για τους μεγάλους που θα έχουν την τύχη να το διαβάσουν, λειτουργεί σαν υπενθύμιση για το μερίδιο του παιδιού που έχουν μέσα τους και ξεκαθαρίζει πολλά από αυτά που μόνιμα υπάρχουν συγκεχυμένα στο μυαλό μας. Διαβάζοντας το βιβλίο, συναισθάνθηκα πόσο δύσκολο και ντελικάτο, είναι να απευθύνεσαι σε παιδιά, και πόσο έμφυτο ταλέντο πρέπει να έχεις, ώστε αυτό το δύσκολο, να εισπράττεται τόσο εύκολα και άμεσα αναγνωστικά

Εύχομαι το βιβλίο της να έχει καλό και διαχρονικό ταξίδι στις αναγνωστικές θάλασσες των παιδιών και των γονιών τους, και καλή συνέχεια στη συγγραφέα, με άλλες δημιουργικές εκπλήξεις.

*Το βιβλίο εικονογραφείται θαυμάσια από τη Μ. Πεπονά και αποτυπώνει εικαστικά την ατμόσφαιρα και το πνεύμα του βιβλίου σε μια ευτυχισμένη συνύπαρξη λόγου και εικόνας.


Το ιστολόγιο «Ο Θεός στο Καφενείο» δεν στέκεται όμως μόνο στο βιβλίο αλλά θέλει να πει και λίγα ακόμα λόγια για την Ελένη Λιντζαροπούλου, που σήμερα είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Δήμου Κορυδαλλού.

Η Ελένη κατέθετε όλα αυτά τα χρόνια με ενθουσιασμό , στο ιστολόγιο αυτό, τα πολύτιμα σχόλιά της και τις απόψεις της που συχνά ενεργοποίησαν τη σκέψη για επιτυχημένες αναρτήσεις. Αγαπά με πάθος τη λογοτεχνία και γράφει εξαιρετική ποίηση. Στην κατηγορία αναρτήσεων του ιστολογίου, με τίτλο «ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ» είχα τη χαρά να δημοσιεύσω ποιήματά της τονίζοντας στο κριτικό μου σημείωμα, ότι δεν θα αργήσουμε να ακούσουμε για την Λιντζαροπούλου. «Ο Θεός στο καφενείο» της οφείλει πολλά για τη γόνιμη και δημιουργική της παρουσία, καθώς και για τη λειτουργία της ως συνδετικού κρίκου των "θαμώνων" του «Καφενείου» και του εξαιρετικού ενδιαφέροντος συζητήσεων που έγιναν μέσα σ’ αυτό. Αισθάνομαι την ανάγκη να καταθέσω εδώ, την εκτίμηση, το θαυμασμό και την αγάπη μου στη γυναίκα, την επιστήμονα, τη συγγραφέα και τον άνθρωπο Ελένη Λιντζαροπούλου, με τη βεβαιότητα, ότι η ανθρώπινη ποιότητα, ποτέ δεν χάνει το δρόμο της.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος