Παρασκευή, Οκτωβρίου 17, 2008

TO "ABATON" TOYΣ ΜΑΡΑΝΕ..


Φαίδωνα Θεοφίλου


Ενώ λοιπόν το θέμα λοιπόν των ημερών που έχει συγκλονίσει την ελληνική και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, είναι η μοναδική πατέντα, γνωστή ως υπόθεση Μονής Βατοπεδίου, όπου επιχειρηματίες, μοναχοί, νομικοί, στελέχη και μέλη της Κυβέρνησης, συγγενείς των μελών αυτών και υπηρεσιακοί παράγοντες αποτελούσαν μια συγχρονισμένη ορχήστρα παραγωγής παράνομου πλουτισμού ολίγων «εκλεκτών» συμφερόντων, με τη συνεργασία ασφαλώς , την καθοδήγηση και την αμέριστη βοήθεια της νεοδημοκρατικής κυβέρνησης,

εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι μετά από μια βόλτα που έκανα στα Αγιορίτικα, στα παπαδίστικα και στα διάφορα θεολογικά Blogs του διαδικτύου, διαπίστωσα ότι δεν γίνεται ούτε κουβέντα για τις μαφιόζικες μεθόδους μοναχών και κυβέρνησης για να καταπιούν τη δημόσια περιουσία. Η σιωπή είναι χρυσός για όλους τους κουτοπόνηρους! Ξέρετε ποια είναι η έννοια που κυριαρχεί στις ιστοσελίδες τους; Το Άβατον του Αγίου Όρους!!! Να μη μπουν γυναίκες στο Άγιον Όρος!!! Ακόμα ασχολούνται και επιχειρηματολογούν αφελώς και ανοήτως με την απόφαση της Ε.Ε. που εκδόθηκε πριν κάποια χρόνια και:

*
«Ζητεί να αρθεί η απαγόρευση της εισόδου των γυναικών στο Ορος Αθως (Ελλάδα), μια περιοχή 400 τετρ. χιλιομέτρων, στην οποία απαγορεύεται η είσοδος στις γυναίκες, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη το 1045 από μοναχούς των είκοσι μοναστηρίων της περιοχής, απόφαση που σήμερα παραβιάζει την παγκοσμίως αναγνωριζόμενη αρχή της ισότητας των φύλων, την κοινοτική νομοθεσία για την απαγόρευση των διακρίσεων και την ισότητα καθώς και τις διατάξεις περί της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

*
Το τι επιχειρηματολογία αναπτύσσεται δεν λέγεται . Ότι αν δηλαδή πατήσουν γυναίκες στο Άγιον Όρος , θα θιγεί η θρησκευτική ελευθερία των μοναχών, ότι δεν πρέπει να μπουν σε πειρασμό, ότι η Παναγία παρουσιάστηκε και έκανε θαύματα λέγοντας ότι δεν πρέπει να πατήσει άλλη γυναίκα στο Αγιον Όρος!!! Δηλαδή και τη Παναγία σα τα μούτρα τους την έκαναν , να αισθάνεται και να αντιδρά ως αντίζηλος με τις Ελληνίδες υπηκόους!!!!

*

Η γυναίκα όμως είναι ευλογία. Η μισή ζωή του κόσμου έχει θηλυκή υπόσταση, ο αρχηγός της χριστιανικής θρησκείας ο Χριστός όχι μόνο δεν είχε κάποιο πρόβλημα με τις γυναίκες αλλά ήταν συνεχώς μαζί τους και τις υπερασπίστηκε σθεναρά. Ο μεσαιωνισμός του ελληνικού μοναχισμού προτιμά όμως τις σκοταδιστικές αντιλήψεις των Εβραίων για τη γυναίκα. Αλλά οι μοναχοί που υποτίθεται ότι ασκούνται στη αποχή, που ενδυναμώνουν το πνεύμα τους μέσα από την προσευχή και την αυτάρκεια, είναι τελικά τόσο ευάλωτοι στη θέα μια γυναίκας;;; Τότε να βράσω τότε το μοναχισμό και την αγιοσύνη τους!!!

Μήπως το να υποκύπτουν στο πειρασμό της απληστίας και της φιλαργυρίας, κάνοντας “Real Estate” με απίστευτες κομπίνες και μπίζνες σε βάρος του Ελληνικού λαού, είναι καλύτερος πειρασμός, από το να δουν μια γυναίκα να περπατά στο Άγιον Όρος;

*

Στο επιχείρημα ότι τα μοναστήρια είναι τα σπίτια τους και αν δεν θέλουν να δεχθούν εκεί γυναίκες είναι δικαίωμά τους, συμφωνώ. Δεν μπορείς να παραβιάσεις την οικογενειακή εστία σαν αυτήν, αν ό άλλος αισθάνεται αδύναμος ότι θα υποκύψει στο πειρασμό με την παρουσία της γυναίκας… γιατί αν πρόκειται για μισογυνισμό, τότε μιλάμε για ηθικό ολίσθημα των Μοναχών! Το σπίτι τους όμως είναι το μοναστήρι και ο περιβάλλων χώρος του. Οι απέραντες εκτάσεις του Αγίου Όρους, είναι ελληνικό έδαφος κι ας λέει το άρθρο 105 του συντάγματος ότι η χερσόνησος του Άθω είναι περιουσία των Μονών και έδαφος «αναπαλλοτρίωτον». Οι καιροί αλλάζουν όπως και τα συντάγματα. Όχι τα δικά τους, δικά τους και τα δικά μας δικά τους!!!!!

*

Όσο για την αρχαία παράδοση που επικαλούνται για το Άβατον, αφορούσε στην τοτινή εποχή , στα ήθη της και στο ό,τι γνώριζε τότε ο μοναχός για τη θρησκεία του. Από τότε μέχρι σήμερα δεν άλλαξε κάτι;; Δεν καταλάβαμε κάτι περισσότερο για τη θρησκεία;; Δεν αποβάλλαμε τον φανατισμό που κατέστρεφε αρχαίους ναούς και πολύτιμα κείμενα του αρχαίου πολιτισμού;;; Δεν δημιουργήθηκαν καινούριες αξίες;;
Δεν γίνονται λιγότερα έως καθόλου εγκλήματα στο όνομα του Χριστού σήμερα;; Η γυναίκα δεν άλλαξε από ανδράποδο που ήταν τότε που τη θεωρούσαν μιαρή, σε χειραφετημένη εργαζόμενη σε επιχειρηματία, επιστημόνισα, πολιτικό, κρατώντας πάντα και την ιερή ιδιότητα της μάνας; Πολλά άλλαξαν λοιπόν. Δεν μπορούν λοιπόν να εστιάσουν οι Άγιοι τον σεβασμό τους στη γυναίκα, αντί να τη θεωρούν πειρασμό; Κι αν ο πειρασμός της σάρκας έρχεται στους μοναχούς και χωρίς τη γυναίκα, τι κάνουν όσοι υποκύπτουν σ’ αυτόν;; Ας προσέχουν λοιπόν τι λένε για τις γυναίκες, γιατί έχει κι λαός ράμματα για τη γούνα τους. Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, η γυναίκα θα έπρεπε να γίνεται παντού δεκτή, όπως ακριβώς και οι άνδρες, αφού είναι το άλλο μισό του κόσμου που δημιούργησε ο Θεός, τον οποίο υποτίθεται ότι υπηρετούν οι μοναχοί.
Αν οι γυναίκες αντιδρούσαν, μη πηγαίνοντας στην εκκλησία, μη καταθέτοντας τον οβολό τους, καταφεύγοντας στο Δήμο για τους γάμους, διεκδικώντας το δικαίωμά τους να πηγαίνουν ελεύθερα όπου υπάρχει ελληνικό έδαφος κ.λ.π., θα βλέπαμε τις επιπτώσεις. Δυστυχώς όμως από ανέκαθεν οι πιο συντηρητικοί άνθρωποι της κοινωνίας μας, ήταν οι γυναίκες με σημαία τους το μαζοχισμό. Έτσι καταλαβαίνει κανείς γιατί διατηρείται τόσο εύκολα μέχρι σήμερα, αυτή η ανωμαλία τού Άβατου.

*

Για την ιδιοκτησία τής Χερσονήσου του Άθω που σύμφωνα με τα χρυσόβουλα των αυτοκρατόρων του Βυζαντίου και τα φιρμάνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, (ούτε κοκκινίζουν όταν τα επικαλούνται!! Πέραν του ότι αυτήν τη αυτοκρατορία την Οθωμανική, σε πολύ υπόληψη την έχουν!) πέρασαν κάποιοι αιώνες από τότε. Μπορούν να μας πουν οι μοναχοί και οι θεολογούντες, αν γνωρίζουν έστω και μια γωνιά της γης απ’ όπου πέρασε η Ιστορία χωρίς να φέρει τον άνεμο της αλλαγής;; Πως είναι δυνατόν λοιπόν, η Ιστορία τώρα να κάνει για πάντα στάση στο Άγιον Όρος και όχι μόνο να μη φέρει αλλαγές αλλά να παραμείνει και παράλυτη σ’ αυτό το μέρος της γης χάριν των Μοναχών, που χρειάζονται τεράστιες εκτάσεις για να μονάσουν!!!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος