Σάββατο, Απριλίου 26, 2008

ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ...ΑΜΕΣΩΣ

Θα λείψω λίγες μέρες από το ΚΑΦΕΝΕΙΟ αφού θα μετακομίσω για 6 μήνες στη Λέσβο, στο κτήμα. Στη φωτογραφία, η πέργκολα όπου καταφεύγω όταν δεν αντέχω άλλο το γραφείο μου, για καφεδάκι ελληνικό σκέτο και χαλάρωση. Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ όμως παραμένει ανοιχτό αφού ανήκει σε όλους . Έτσι μπορείτε αν έχετε χρόνο, να μπαινοβγαίνετε, να σχολιάζετε ότι θέλετε, να αμφισβητείτε, να αντιδράτε να αντιστέκεστε σε ότι σας ενοχλεί, να κάνετε συζήτηση μεταξύ σας, να ξεδώσετε τέλος πάντων. Σύντομα θα βρεθούμε πάλι μαζί.


Η Τόψη είναι η γάτα μας. Την κουβαλάμε από την Αθήνα στη Λέσβο και το αντίθετο. Είναι μια γάτα "Domina" που μας έχει επιβάλλει τις συνήθειες της και συχνά λειτουργούμε με βάση τις επιθυμίες της. Αξιαγάπητη, έχει καπληκτικούς κώδικες επικοινωνίας μαζί μας. Το κτήμα είναι ο παράδεισός της και προσαρμόζεται άμεσα, όπως και στον καναπέ του διαμερίσματος της Αθήνας όταν επιστρέφουμε.

Αυτή είναι η θέα από το μπαλκόνι. Οι συζητήσεις γίνονται παρακολουθώντας την πορεία του φεγγαριού πάνω από το κάστρο. Έτσι έχουν πάντα ένα στοιχείο ρέμβης και ρομαντισμού.



Ο Φροίξος, χωρίς...την Έλλη του. Ένας γλυκύτατος σκύλος, που πριν από μερικά χρόνια ήλθε στο κτήμα και δεν έφευγε! Μας είχε διαλέξει να μας έχει! Εμείς δεχτήκαμε να γίνουμε δικοί του κι αυτός έγινε δικός μας. Έτσι τον πηγαινοφέρνουμε μαζί με την Τόψη, (που τον κάνει ότι θέλει) από την Αθήνα στη Λέσβο και το αντίθετο. Η χαρά του είναι να μας προσφέρει τις υπηρεσίες του ειδοποιώντας μας για οτιδήποτε ασυνήθιστο.


Αυτή είναι η Χάδη. Δεν είναι δική μας αλλά γίνεται μόλις φθάσουμε εκεί αφού μας περιμένει κάθε χρόνο.Είναι πανέμορφη με υπέροχο μαλακό τρίχωμα, αχόρταγη χαδιάρα,ένα στολίδι.
Δεν είναι όμως μόνο αυτή που μας περιμένει. Είναι και ο Πολυκράτης, ο Πατούχας, (γάτοι) και η γάτα Περσεφόνη. Καλήν αντάμωση λοιπόν σε λίγες μέρες από τη Λέσβο!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος