Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2011

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ… ΤΑΓΟΙ ΔΡΟΣΙΖΟΝΤΑΙ


Από τον Φαίδωνα Θεοφίλου

Στην άθλια φάση που βρίσκεται η χώρα μας, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, καλούνται ως οι μόνοι ηλίθιοι να σώσουν τη χώρα. Είναι αυτοί που σταδιακά οδηγούνται στην απελπισία και πιθανότατα στην κοινωνική έκρηξη. Ταυτόχρονα υπάρχουν κάποιοι «ταγοί» που διατηρούν τα προνόμιά τους, σα να μη συνέβηκε τίποτα στη χώρα, καθώς και η μόνιμη πληγή των εξυπνάκηδων που φοροδιαφεύγουν δείχνοντάς μας τον παράμεσο δάχτυλο κεκαμένο….

Η Εκκλησία της Ελλάδας, όχι για τίποτε άλλο, αλλά επειδή ισχυρίζεται κάποια πράγματα (θυσία για τον συνάνθρωπο και άλλα γραφικά…) θα έπρεπε με δική της βούληση να ζητήσει να φορολογηθεί, ώστε να βρεθεί στην ίδια θέση να υποφέρει μαζί με τους πολίτες της χώρας συμμετέχοντας πρώτη και καλύτερη στα δεινά. Τι κάνει όμως; Διατηρεί τα προνόμιά της, ενώ ζήτησε να εξαιρεθεί από τις λιγότερες; προσλήψεις που κάνει το κράτος και να προσλαμβάνονται κανονικά νέοι κληρικοί, θαρρείς και αν δεν λειτουργούσαν 500-1000 εκκλησιές, θα συνέβαινε κάτι. Στη συνάντηση Βενιζέλου- Αρχιεπισκόπου προφανώς, και δυστυχώς για τους άμοιρους πολίτες, αποφασίστηκε η Εκκλησία να συνεχίσει να διατηρεί τα προνόμιά της. Και όποιος θέτει θέμα εκκλησσιαστικής συμμετοχής στη βαριά ασθενούσα οικονομία, η Εκκλησία απλά κοιτάζει… αλλού. Έχουμε λοιπόν Εκκλησία light στο νόημά της και Σουλτανική στη συμπεριφορά της.

Το δικαστικό σώμα που μας έχει συνηθίσει να βγάζει αποφάσεις για να αυξήσει τα εισοδήματά του, θα έπρεπε να κατανοεί, τώρα όσο ποτέ, το νόημα της δικαιοσύνης και να συμμετέχει πιο ενεργά στα φορτία της χώρας αλλά και να παρεμβαίνει εισαγγελικά στα οικονομικά εγκλήματα και να επιταχύνει τους ρυθμούς των δικαστικών αποφάσεων.

Οι 300 πολιτικοί, για λόγους καλού παραδείγματος θα έπρεπε να κάνουν αληθινά γενναίες περικοπές στα εισοδήματά τους , και οι υπάλληλοι της βουλής να τύχουν της ίδιας μεταχείρισης που τυγχάνουν όλοι οι πολίτες. Ο νόμος για τη φοροδιαφυγή, στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης πρέπει να γίνει άτεγκτος. Το κράτος, με τα μέσα και την τεχνολογία που υπάρχει, πρέπει να γίνει αποτελεσματικό στη σύλληψη όχι μόνο των φοροφυγάδων αλλά και της φορολογητέας ύλης.

Αν οι εφοριακοί δεν είναι…πρόθυμοι να συλλάβουν τη φορολογητέα ύλη, ας πάνε στο σπίτι τους. Αν δεν διαθέτουμε ικανούς δημόσιους υπάλληλους στις τεχνικοοικονομικές μελέτες, ώστε να βοηθήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά την απορρόφηση των δις ευρώ των κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ που μας περιμένουν, ας φέρουμε άξιους Ευρωπαίους υπαλλήλους να μας δείξουν για να πάρουμε αυτά τα χρήματα που σε αυτή τη συγκυρία είναι μάνα εξ ουρανού. Ας παραδεχτούμε ότι έχουμε ένα ανίκανο κράτος με ανίκανους υπαλλήλους, μήπως κάποτε το καταστήσουμε ικανό.

Η άνιση μεταχείριση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων έναντι των προνομιούχων και των φοροφυγάδων, συνιστά παραβίαση του Συντάγματος της χώρας, αφού το Σύνταγμα της χώρας λέει ότι οι Έλληνες είναι ίσοι έναντι του νόμου. Αλλά και με την απλή λογική να το δούμε, σε όσους περισσότερους ώμους μοιράζεται ένα φορτίο, τόσο λαφρύτερο για όλους γίνεται. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ λοιπόν είναι το κλειδί για όλα. Οι πολιτικοί που το ξεχνούν, απλά επισπεύδουν την κοινωνική έκρηξη και το πολιτικό τους τέλος.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος