Κυριακή, Ιουλίου 31, 2011

ΚΟΕΛΙΟ : ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΓΛΥΚΕΡΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ


Από τον Φαίδωνα Θεοφίλου

Ο Κοέλιο, γνωστός συγγραφέας σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με εκτεταμένο δημοσίευμα του GURDIAN του Λονδίνου, υπήρξε τρόφιμος των φυλακών για διακεκριμένες απάτες. Όταν κάποτε βγήκε από τις φυλακές, έμαθε να «πουλάει» στο μυαλό των ανθρώπων, αυτά που θέλουν ν’ ακούσουν.

Και ιδού η συνταγή: Έβαλε λίγη θρησκευτικότητα, που έχει σχεδόν γενική αποδοχή, λίγο εσωτερισμό που διεγείρει την περιέργεια, λίγη light φιλοσοφία, λίγο καλοσυνάτο πνεύμα παραμυθιού, κάποιες έξυπνα σερβιρισμένες ατάκες, όπως το γνωστό: «Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ, το σύμπαν θα συνωμοτήσει για να το πετύχεις»!!!!! Έτσι, εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Μόνο να θέλεις πολύ, χρειάζεται. Για τα υπόλοιπα θα φροντίσει για πάρτη σου το σύμπαν….. και το χαπάκι είναι έτοιμο για όλη τη συνομοταξία των αφελών.

Έτσι στήθηκε ολόκληρη βιομηχανία χαϊδέματος της ψυχής και του νου των αφελών, που έκανε τον πανέξυπνο Βραζιλιάνο συγγραφέα βαθύπλουτο. «Ίνα… πληρωθεί το ρηθέν υπό του προφήτου ότι: «Οι αφελείς του σύγχρονου κόσμου αντί να μειωθούν θα πολλαπλασιάζονται»….

Τα βιβλία του Κοέλιο με την συνταγή που ανέφερα πιο πάνω, είναι οι ταμπλέτες με την ευκολότερη κατάποση. Αποκοιμίζουν, ναρκώνουν θα έλεγα τους αναγνώστες, τούς απομακρύνουν από την πνευματική αναζήτηση, αφού έχουν το πιάτο για όλα έτοιμο μπροστά τους, όπως τη κόκα κόλα που επίσης πάει με όλα, τους κρατάνε μακριά από την αλήθεια της πραγματικότητας.

Όταν, το ανθρώπινο πνεύμα πλάστηκε για να βρίσκεται σε διαρκή κινητικότητα, να αναζητά να επικοινωνεί, να ενεργοποιείται και από τις σκέψεις των άλλων και τέλος να παράγει το ίδιο σκέψη.

Τα βιβλία του Κοέλιο επενεργούν διαβρωτικά στη κοινωνία με την έννοια της πνευματικής καθήλωσης ιδίως των ανυποψίαστων αναγνωστών. Αν βέβαια διαβάσει κάποιο από αυτά ένας υποψιασμένος αναγνώστης, τότε δεν θα του μείνει τίποτα, εκτός από μια γλυκερή και γλοιώδη γεύση.

Οι φανατικοί αναγνώστες του Κοέλιο που μέχρι τώρα πίστευαν ότι η φιλοσοφία είναι ένας δυσπρόσιτος πνευματικός χώρος για λίγους, ξαφνικά ανακάλυψαν μέσα από τα βιβλία του, ότι η φιλοσοφία, δεν είναι παρά ένα υλικό…ζαχαροπλαστικής.

Την πατέντα του Κοέλιο ακολούθησαν στη συνέχεια και άλλοι….. συγγραφείς με διάφορες παραλλαγές και παρόμοια επιτυχία.

Ες υγείαν….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος