Κυριακή, Απριλίου 13, 2008

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ


Άνθιμος- Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης
Πνευματικά, έρχεται από το απώτερο παρελθόν. Νομίζει πως συγκυβερνά τη χώρα χωρίς όμως να έχει εκλεγεί. Οι απόψεις του είναι ίδιες με ενός απαίδευτου και παρορμητικού πολίτη. Η διαφορά είναι ότι ο απαίδευτος πολίτης τις εκφράζει στο καφενείο της γειτονιάς και μετά εξατμίζονται . Ο Άνθιμος τις εκφράζει στα Μ.Μ.Ε. και γίνεται επικίνδυνος για την εξωτερική μας πολιτική και την κοινωνική συνοχή μας. Όλα αυτά με την βοήθεια των Μ.Μ.Ε.που δίνουν στις ανοησίες πρώτη προτεραιότητα...
Κι ακόμα: Ο Άνθιμος είναι εκείνος που χαρακτήρισε «πορνεία» το «Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης». Την απόφαση δηλαδή κάποιων συμπολιτών μας να ζήσουν μαζί χωρίς να έχουν παντρευτεί, με την προστασία και τα δικαιώματα που δίνει ο νόμος σ’ ένα κανονικό ζευγάρι. Ο εκτός τόπου και χρόνου Μητροπολίτης, θα γνωρίζει ασφαλώς ότι κανένας πολίτης δεν αναφέρθηκε στα σεξουαλικά όργια που έγιναν και γίνονται στην εκκλησία ούτε και τα χαρακτήρισε. Ας αφήσει λοιπόν ήσυχους τους πολίτες ν’ αποφασίζουν για τη ζωή τους κι ας κοιτάξει τη καμπούρα της Ιεραρχίας.

Παναγιώτης Ψωμιάδης – Νομάρχης Θεσσαλονίκης
Ο τρόπος που πολιτεύεται, μιλά, σχολιάζει και γνωστοποιεί τις απόψεις του, πείθει για ένα πράγμα: Ότι ο νομάρχης Θεσσαλονίκης έχει διδαχθεί πολλά από τον πρωταγωνιστή του ελληνικού θεάτρου Σκιών.

Ανδρέας Βγενόπουλος – Αντιπρόεδρος της Marfin Investment Group
Kατηγορείται από την αντιπολίτευση και τα Μ.Μ.Ε για ύποπτες οικονομικές δραστηριότητες με τη συνεργασία της κυβέρνησης. Αποκλήθηκε στη βουλή από τον πρόεδρο του Λ.Α.Ο.Σ «Νέος Κοσκωτάς». Πρόσφατα πούλησε σε αστρονομική τιμή το 20% των μετοχών του Ο.Τ.Ε. που κατείχε, στους Γερμανούς , δημιουργώντας έτσι γέφυρα στους Γερμανούς ώστε να αναλάβουν, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, τη διοίκηση (Management) τού O.T.E. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις απάτη σε βάρος του δημοσίου. Κι αντί, μετά απ’ όλα αυτά, να κάνει τον… Κινέζο ο Α. Βγενόπουλος, ζήτησε και τα ρέστα: Μήνυσε τον Αλέξη Τσίπρα. Θράσος πρωτοφανές! Και απύθμενη ανοησία, γιατί αυτόν που ήθελε να πλήξει με τη μήνυσή του, τον κατέστησε ακόμα συμπαθέστερο στην ελληνική κοινή γνώμη»! Ιδού και η απάντηση του Α.Τσίπρα μετά τη μήνυση του Βγενόπουλου:
Με την ίδια θρασύτητα που επιτίθεται το κερδοσκοπικό χρηματιστηριακό κεφάλαιο στην ελληνική οικονομία προσπαθώντας να κερδοσκοπήσει σε βάρος του δημόσιου πλούτου, με την ίδια θρασύτητα επιτίθεται και ενάντια στην πολιτική ζωή της χώρας. Έχουμε μία πρωτοφανή υπόθεση απόπειρας ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής και του πολιτικού λόγου. Αρμόδιοι να τοποθετηθούν είναι αυτοί που καλλιέργησαν αυτήν την θρασύτητα. Αρμόδια για να τοποθετηθεί - και περιμένω να τοποθετηθεί - είναι η κυβέρνηση και όλος ο πολιτικός κόσμος. Διότι η επίθεση αυτή δεν αφορά εμένα, δεν αφορά τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αφορά τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Το μόνο που έχω εγώ να πω είναι ότι όσο και αν προσπαθήσουν δεν θα μας κάνουν να σιωπήσουμε, δεν θα μας κάνουν να φοβηθούμε.

Μιχάλης Λιάπης – Υπουργός Πολιτισμού
Γιάννης Ιωαννίδης – Υφυπουργός Αθλητισμού

Θα ήταν εκείνοι που θα εισέπρατταν τη δόξα των Ολυμπιακών μεταλλίων της Εθνικής ομάδας άρσης βαρών, αν δεν αποκαλύπτονταν το ντοπάρισμα. Δεν είναι όμως εκείνοι που έχουν τώρα την πολιτική ευθύνη για να εισπράξουν την ποινή για το σκάνδαλο και το ρεζίλεμα της χώρας; Ούτε καν μια παραίτηση! Το σενάριο είναι πια γνωστό: Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί της νεοδημοκρατικής κυβέρνησης στα κακά είναι ανεύθυνοι και άφαντοι και στα καλά υπεύθυνοι και παρόντες. Θα τιμωρηθούν λοιπόν οι αθλητές και ο προπονητής. Δηλαδή τα «οχήματα» της δόξας των υπουργών, αν δεν γινόταν η αποκάλυψη . Έλληνες τ’ ακούτε; Αλλά και ν’ ακούτε, τί να το κάνω; Ξεχνάτε γρήγορα κι έτσι διατηρείτε στη θέση τους όλα τ’ ανθρωπάκια που περνιούνται για ικανοί πολιτικοί.

Σωτήρης Μπάγιας – Πρόεδρος Εισαγγελέων Ελλάδας

Έντιμος και γενναίος δικαστικός. Μια αύρα δροσερή, στη βρώμα που μας περιβάλλει. Ως πολίτες χαιρόμαστε που τον έχουμε. Είναι ένα θετικό άλλοθι για την κοινωνία μας. Είχε το θάρρος και την εντιμότητα να καταγγείλει δημόσια τα… στραβοπατήματα της ελληνικής δικαιοσύνης.
Αποτέλεσμα: Τον παρέπεμψε ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου στο πειθαρχικό συμβούλιο! Ε ρε Δημοκρατία τι σου έμελλε να πάθεις στη χώρα που γεννήθηκες! Από ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε κατάντησαν ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ οικογένεια!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος