Κυριακή, Οκτωβρίου 26, 2008

H ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ

Κείμενο-συζήτηση μιας αντροπαρέας


Αυτή η ανάρτηση ας θεωρηθεί σαν ένα ευχάριστο
διάλειμμα στα θέματα που αναρτήσαμε μέχρι τώρα.

Φ.Θ.

*****************************************************

Eχει καμιά σχέση η γυναίκα με το ψέμα; Χρησιμοποιεί το ψέμα σαν εργαλείο, ώστε να επιτύχει αυτό που επιδιώκει αλλά ταυτόχρονα να μην αφήσει και κείνο που της είναι ελκυστικό;
Μπα! Διαδόσεις, πετάχτηκε ο μικρότερος της παρέας. Η γυναίκα και το ψέμα είναι έννοιες ασυμβίβαστες! Συνέχισε ο μικρότερος, (τηρουμένων των αναλογιών) της παρέας, ξεσπώντας σε γέλια την ίδια στιγμή. Η διάθεση της αντροπαρέας έφτιαξε αμέσως, αφού άρχισε με μια παιχνιδιάρικη διάθεση το Κυριακάτικο τούτο πρωινό, που συνεχίστηκε μεταξύ παιχνιδιού και αλήθειας, ανεβάζοντας το ενδιαφέρον και την ένταση στην αντροπαρέα , για το τόσο ερεθιστικό αυτό θέμα. Γιατί; λίγες φορές οι γυναίκες, εκμεταλλευόμενες την συναισθηματική εξάρτηση των αντρών, (κοινώς καψούρα) απαιτούν από αυτούς απόλυτη εμπιστοσύνη σε ότι τους λένε, ώστε να μπορούν να μετατρέπουν άκοπα το ψέμα τους σε αλήθεια και μάλιστα αποδεκτή και να χειραγωγούν τη σχέση τους όπως θέλουν αλλά και να γουστάρουν προς πάσα κατεύθυνση; Πρόσθεσε ο Παντελής πίνοντας πρωινιάτικα το Μεταξά του.

Κάποιες ημικουλτουριάρες μάλιστα διατυπώνουν και κάποιες εξυπναδίτσες και επιστημονικές θέσεις σχετικά με το ότι δεν υπάρχει μόνο μια απάντηση σε μια ερώτηση αλλά περισσότερες, ώστε να προκύψει…η δυνατότητα να απαντούν με κάποια άνεση και όχι συγκεκριμένα…Μα κυρία μου, συνέχισε με φόρα ο Στέφανος ο λογιστής, στην ερώτηση, αν κοιμήθηκες με κείνον που μου έλεγες το καλοκαίρι ότι δεν τον γνώριζες, υπάρχουν μόνο δύο απαντήσεις: Ναι ή όχι. Η άλλη διάβασε λέει πως στο σύμπαν είναι όλα τακτοποιημένα και μόνο εμείς δημιουργούμε προβλήματα. Και στο σύμπαν των σχέσεών μας τι γίνεται ; Τις προάλλες, πήρε το λόγο ο Γιάννης, ο φίλος μου έπιασε την αγαπημένη του στο κρεβάτι με άλλον και κείνη έτρεχε γυμνή από πίσω του λέγοντας: Περίμενε Σπύρο να σου εξηγήσω!!!! Τι να του εξηγήσει; Ότι όλα είναι τακτοποιημένα στο σύμπαν και μόνο εμείς δημιουργούμε προβλήματα; Δηλαδή ο Σπύρος;

*
Ρε σεις; Μπήκε δυνατά ο Νίκος: Δε παν να λένε όσα ψέματα θέλουν; Αλίμονο αν ένας ώριμος άντρας δεν μπορεί να ξεκρίνει πότε του λέει η γκόμενα ψέματα και πότε αλήθεια, για να κάνει κι αυτός κόντρα παιχνίδι. Ναι αλλά δεν είναι όλοι ώριμοι άντρες, απάντησε ο Στέφανος, χώρια που πολλοί από τους άντρες παραμένουν αιώνια άγουροι. Τότε ας πρόσεχαν! Είπε ο Νικήτας που σιωπούσε μέχρι τότε. Έ όχι κι έτσι, όχι κι έτσι! εγώ δεν δέχομαι να υπάρχει ψέμα, εκεί που υπάρχει αγάπη, διαμαρτυρήθηκε ο Γιάννης. Πολύ ρομαντικός είσαι, τον διέκοψε ο Στέφανος, αλλά « ο καθείς με τα όπλα του» όπως είπε ο ποιητής.
*
Εμένα δεν με πειράζει αν η δικιά μου θα θελήσει να κοιμηθεί με άλλον. Αυτό που με σκοτώνει είναι το ψέμα ότι δεν κοιμήθηκε ποτέ με τον άλλον και όλα καλά με μένα στο ρόλο του ηλιθίου! Πετάχτηκε πάλι ο Νίκος και συνέχισε:
Είναι όμως πολύ επώδυνο να ανακαλύπτουμε ότι ένας άνθρωπος που εμπιστευόμαστε μας λέει ψέματα. Μπορεί να μας κάνει να αναρωτηθούμε «ποιος είναι πραγματικά;» και «τι άλλο κρύβει;» ή ακόμη να νιώσουμε ότι δεν έχουμε τον έλεγχο της ζωής μας – «πώς μου συνέβη εμένα αυτό;», «γιατί δεν το είχα καταλάβει;». Δεν γίνεται να νιώσουμε πραγματικά κοντά με έναν άνθρωπο που μας έχει προδώσει αφού η εμπιστοσύνη μπορεί να ξαναχτιστεί, αλλά όχι εύκολα.
*
Εσύ τι λες; Με ρώτησε ο Παντελής.
Εγώ παιδιά ευχαρίστως ακούω το τι θα μου πουν οι γυναίκες. Τα ακούω όλα με ενδιαφέρον. Με μια προϋπόθεση όμως: Ότι δεν θα απαιτούν και να πιστεύω όσα μου λένε. Αυτό είναι δικό μου θέμα να το αποφασίσω.
Μαλακό σε βρίσκω, αλλά πιο ανθεκτικό από τους σκληρούς που σπάνε εύκολα, έκλεισε ο Παντελής.
*
Εγώ έχω δύο ενδιαφέροντα πράγματα να σας πω για το θέμα μας, μπήκε πάλι στη συζήτηση ο μικρότερος της παρέας: Το πρώτο είναι ότι:
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research οι γυναίκες λένε ψέματα. Ψυχολόγοι πραγματοποίησαν μελέτη για να μπορέσουν να λύσουν ένα φυλετικό παράδοξο: πώς είναι δυνατόν οι άνδρες να αναφέρουν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους από τις γυναίκες, ενώ οι αριθμοί θα έπρεπε στατιστικά να είναι ίσοι;
Η έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες δεν έχουν την τάση να αυξάνουν τον αριθμό των κατακτήσεών τους, όπως πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες. Αντίθετα, οι γυναίκες τείνουν να αναφέρουν λιγότερους συντρόφους από ό,τι είχαν στην πραγματικότητα.
*
Το δεύτερο είναι από το βιβλίο του Marc Salem «The six keys to unlock and Empower your mind”. To βιβλίο αναφέρεται στους έξι τρόπους βάσει των οποίων μπορούμε να καταλάβουμε με τη γλώσσα του σώματος της γυναίκας, αν λέει ψέματα. Δεν μπορώ βέβαια να σας διαβάσω όλο το βιβλίο, ξάκρισα όμως δυο παραγράφους για να μπείτε στο νόημα του βιβλίου:
Οταν έρθει η ώρα να σου ξεφουρνίσει το παραμύθι, θα έχει σίγουρα κάποιο άγχος. «Αυτό θα προκαλέσει σφίξιμο στους μυς του λαιμού εμποδίζοντάς τη να καταπιεί, ενώ θα περιορίσει και την παραγωγή σάλιου αφήνοντας το στόμα της στεγνό» Αν, λοιπόν, τη δεις να περνά αισθησιακά τη γλώσσα της πάνω από τα χείλη της πριν μιλήσει, σκέψου ότι μπορεί να έχει και κάτι άλλο στο μυαλό της εκτός από το σεξ. Αν την πιάσεις να ξεροκαταπίνει κάθε δίλεπτο, απομάκρυνε από το τραπέζι το κέικ σοκολάτας και θα είσαι πια σίγουρος ότι το ψέμα πάει σύννεφο.
*
Εκείνος ο ποιητής που είχε αποκαλέσει τα μάτια καθρέπτες της ψυχής, τελικά είχε μεγάλο δίκιο. Τα μάτια που δεν εστιάζουν στο στόχο τους, αλλά πηγαίνουν δήθεν ανέμελες βόλτες δεξιά κι αριστερά, δείχνουν ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Με λίγα λόγια, η γυναίκα που κοιτάζει αλλού την ώρα που σου μιλάει ξέρει καλά ότι δεν μπορεί να ελέγξει τις φυσικές συνέπειες που έχουν τα ψέματά της. Εκείνη μπορεί να ξεστομίζει δράκους, αλλά οι κόρες των ματιών της είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου, αφού διαστέλλονται μαρτυρώντας όλη την αλήθεια
.

Τα όσα είπε ο μικρότερος της παρέας, έκαναν μεγάλη εντύπωση σε όλους, αφού προερχόταν από έγκυρες πηγές, που όμως επιβεβαίωναν τις όποιες προσωπικές τους εμπειρίες.
*
Λίγο πριν εγκαταλείψω την παρέα του κυριακάτικου πρωινού, όρθιος, να πίνω ακόμα την τελευταία γουλιά του καφέ, (που τόση αδυναμία της έχω!!) ξαναμίλησα: Ας συνεχίσουν λοιπόν να λένε ψέματα αλλά τουλάχιστον ας τα περιορίσουν στους ίδιους τους ερωτικούς τους συντρόφους. Δηλαδή: Να τους λένε, ας πούμε, ότι είναι οι πιο γοητευτικοί και οι πιο ενδιαφέροντες άντρες που έχουν γνωρίσει!!! Έτσι θα δώσουν φτερά (σε όσους δεν τα έχουν) και ικανοποίηση σε όλους που άνετα και ευχάριστα θα καταναλώνουν αυτό το ψέμα για πραγματικότητα! Το ψέμα αυτό όμως δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται συχνά, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να το πιστέψουν οι άντρες….και αν το πιστέψουν, τότε τα ψέματα θα πέφτουν βροχή και ούτε που θα παίρνουν είδηση τη…βροχή που θα πέφτει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος