Τρίτη, Ιουλίου 08, 2008

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΝΩΝ

Του Φαίδωνα Θεοφίλου*

Κανείς υποθέτω δεν αιφνιδιάστηκε από τα σκάνδαλα του πολιτικού κόσμου στο παρελθόν αλλά και στο πρόσφατο παρόν. (κουμπάροι, μίζες ΜΕΒΓΑΛ, χέρι στα ταμεία των ασφαλισμένων με τη μέθοδο των ομολόγων, αλλά και Siemens, Τσουκάτος κ.λ.π.) Και δεν αιφνιδιάστηκε ο Έλληνας πολίτης, γιατί η μεγαλύτερη κρίση ηθικής και αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος, δεν είναι τόσο η εμπλοκή των πολιτικών στο σκάνδαλο της Siemens, το δάχτυλο στο μέλι και οι παράνομες χρηματοδοτήσεις των κομμάτων, που αντανακλούν λίγο – πολύ το επίπεδο της κοινωνίας, όσο η συγκάλυψη από πλευράς κυβέρνησης αυτού του σκανδάλου. Με την στρατηγική τού «κουκούλωστα» και βλέπουμε , που υπακούει στην κουτοπόνηρη λογική: Θα ξεχαστεί κι αυτό όπως και τόσα άλλα. Γιατί όχι λοιπόν; Αφού αυτή η κυβέρνηση που μετράει υπερβολικά δυσανάλογο αριθμό κρίσεων και σκανδάλων , σε σχέση με τα 5 χρόνια που κυβερνά και ακόμα στέκεται όρθια, μπορεί βάσιμα να ποντάρει στην ασθενή μνήμη των πολιτών.

Στην τρέχουσα λοιπόν επικαιρότητα της Siemens λέγονται πολλά και σκληρά για τη μεθόδευση της συγκάλυψης. Η αντίδραση έρχεται αμέσως από τη κυβερνητική πλευρά (Χατζηγάκης , Ρουσόπουλος) αλλά και από την πλευρά της δικαιοσύνης: (Αθανασίου πρόεδρος εισαγγελέων) «Η δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της και δεν εμπλέκεται σε πολιτικές αντιπαραθέσεις και καλό θα είναι όποιος προβαίνει σε τέτοιου είδους κριτική, να προσκομίζει και τα στοιχεία! Αλήθεια; Δηλαδή να τρέχουν οι πολίτες και οι εφημερίδες να βρουν τα στοιχεία που αποκρύπτει η κυβέρνηση και δεν βρίσκει ο ανακριτής, για να έχουν δικαίωμα να μιλήσουν;

Και ο εγκέφαλος των Ελλήνων πολιτών, πειράζει που συνεχίζει να λειτουργεί και να διερωτάται τα αυτονόητα; Όπως π.χ. Τί κάνει δηλαδή νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Μήπως η πάπια; Ο σκύλος; Ή μήπως η κατσίκα; Κι επειδή τελικά κάνει η γάτα νιάου-νιάου, διερωτάται ο πολίτης: Γιατί στη Γερμανία για το ίδιο σκάνδαλο ερευνά μια στρατιά εισαγγελέων, ειδικών συμβούλων και γραμματέων; Ενώ εδώ είναι μόνο ένας εισαγγελέας και η γραμματέας, που βγήκε και σε άδεια; Τι εμπόδιζε να δοθούν κι εδώ όλα τα μέσα στη δικαιοσύνη για να βρεθεί η αλήθεια, αν… υπήρχε η βούληση; Γιατί οι δικαστικοί μας που πήγαν στο Μόναχο δεν ζήτησαν όλα τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να μας λένε οι Γερμανοί Ότι: «Εμείς έχουμε τα στοιχεία αλλά οι δικοί σας δεν μας τα ζήτησαν». Γιατί από τους 90 φακέλους που μας έδωσαν οι Γερμανοί που αφορούν στην Ελλάδα, μεταφράσθηκαν μόνο οι 30; Μήπως η κυβέρνηση διάλεξε ποιους φακέλους θα μεταφράσει κι άφησε τους άλλους που την «καίνε» γι αργότερα μήπως και τους…βολέψει αλλιώς; Γιατί η κυβέρνηση δεν στράφηκε δικαστικά κατά της Siemens ώστε να προστατέψει και να διεκδικήσει τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και του ελληνικού κράτους; Γιατί δεν αναζήτησαν μέσα στην Siemens Αθήνας, στοιχεία και πρόσωπα για την ανάκριση; Μήπως η Siemens είναι παρακυβέρνηση και δεν το ξέρουμε; Γιατί ο ανακριτής έκλεισε τόσο γρήγορα την υπόθεση; Βέβαια η ανάκριση θα συνεχιστεί σε άλλο επίπεδο αλλά μήπως όσοι ενέχονται στο σκάνδαλο κερδίζουν χρόνο για να τακτοποιήσουν με τη βοήθεια της κυβέρνησης κάποια πράγματα;; Μήπως ήταν μοναδική ευκαιρία να πήγαινε το μαχαίρι στο κόκαλο για να ξεκαθαρίσει ο τόπος από τα τρωκτικά και τους μιζαδόρους οποιασδήποτε πλευράς; Ούτε ένας από την κυβέρνησή σας κ. πρωθυπουργέ δεν είχε το θάρρος να διατυπώσει τα ερωτήματα αυτά που πλανώνται στα χείλη όλων των πολιτών, και να πάρει καθαρή θέση υπέρ του να φτάσει το μαχαίρι της δικαιοσύνης στο κόκαλο της παρανομίας. Ούτε ένας!!!

Εσείς και η κυβέρνησή σας κ. πρωθυπουργέ έχετε τελειώσει! Όχι γιατί χάσατε κάποιες εκλογές αλλά γιατί βυθιστήκατε στη θάλασσα που ο ίδιος δημιουργήσατε, τη θάλασσα της ανυποληψίας, της αδιαφάνειας, της συγκάλυψης των σκανδάλων, της αηδίας των πολιτών για το πολιτικό μας σύστημα και την απαξίωσή του.

Τρεις λέξεις κ. πρωθυπουργέ άκουγα συνεχώς από το στόμα σας κατά την διάρκεια της μέχρι τώρα πενταετούς σας θητείας, με αποτέλεσμα οι …δυστυχείς λέξεις να χάσουν το νόημά τους αφού η υπερβολική χρήση τους από σάς, ήταν πάντα χωρίς αντίκρισμα! Ποιες ήταν αυτές; «Η σοβαρότητα», «η υπευθυνότητα» και «η αποφασιστικότητα»…

Θα σας θυμόμαστε λοιπόν ως τον πρωθυπουργό της αναξιοπιστίας, της συγκάλυψης των σκανδάλων, της εντυπωσιοθηρίας, της θεατρικότητας και των κενών περιεχομένου λέξεων… Ως τον μικρό, σε όλα, πρωθυπουργό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος