Δευτέρα, Μαρτίου 29, 2010

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ...ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ

Του Φαίδωνα Θεοφίλου



Στην παρατεταμένη περίοδο παθών που περνάει η χώρα,
κάποιες συντεχνίες για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι
πως θα καταφέρουν να μη φορολογηθούν σύμφωνα
με τα εισοδήματά τους .
Όχι να μην φορολογηθούν παραπάνω, αλλά λιγότερο για παραπανίσια εισοδήματα!!! Πρώτοι και καλύτεροι οι ταξιτζήδες. Από κοντά και η Εκκλησία, στην οποία το κράτος πληρώνει και τους μισθούς των κληρικών. Δηλαδή οι φορολογούμενοι πολίτες.

Η Εκκλησία με τα άγνωστα μέχρι τώρα εισοδήματα (τι καλή που είναι η θολούρα Άγιοί μου Δέσποτες..) από τα ενοίκια περιουσιακών της στοιχείων, κτιρίων, ξενοδοχείων, Λίμνης της Βουλιαγμένης, επιχειρήσεων, ομολόγων και λοιπών άλλων που ευτυχώς για την Ιερά; Σύνοδο, δεν έχουν ακόμα καταγραφεί για να γνωρίζει το κράτος και οι πολίτες το μέγεθος της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ο Αρχιεπίσκοπος αναφερόμενος στο θέμα, είπε ότι η εκκλησιαστική περιουσία είναι άνθραξ. Αλήθεια; Αφού είναι άνθραξ Μακαριώτατε, παραδώστε την στο κράτος να κλείσετε και τα στόματα… και να απαλλαγείτε από τον…άνθρακα….

Πρόσφατα η κυβέρνηση συμπεριέλαβε στο φορολογικό νομοσχέδιο διάταξη με την οποία φορολογούσε τα εισοδήματα της Εκκλησίας με 20%. Ξεσηκώθηκαν οι Μητροπολιτάδες σαν τους ταξιτζήδες να διαμαρτύρονται για την… άδικη φορολογία. Το σκεπτικό τους ήταν,
να φορολογηθούν αφού αφαιρεθούν τα έξοδα που έχει η Εκκλησία και σε ό,τι μείνει να φορολογηθεί. Που σημαίνει ότι δεν θα μείνει τίποτα, άρα φορολογία μηδέν. Πώς αυτό; Μα οι Άγιοί μας είναι σαΐνια στα οικονομικά. Θα μαγειρέψουν τα έξοδά τους, ώστε να μη μείνει τίποτα για φορολογία ή ελάχιστα.

Θα περιμέναμε αν όχι να δείξει γενναιοδωρία η Εκκλησία, τουλάχιστον να συναινέσει στην κυβερνητική απόφαση, δίνοντας έτσι το παράδειγμα σε όλους και σεβόμενη την απελπιστική κατάσταση των εργαζομένων και των ανέργων.
Φαίνεται όμως ότι οι Άγιοί μας νοιάζονται μόνο για τα Άγια Πάθη της Μεγάλης Εβδομάδας που φέρνουν χρήμα στην Εκκλησία και όχι για τα Πάθη της χώρας για τα οποία πρέπει να πληρώσουν! Τους αφιερώνω την πράξη τού συνταξιούχου από την Πάτρα που κατέθεσε την σύνταξή του (701 ευρώ) στο υπουργείο οικονομικών για την βαρέως ασθενούσα ελληνική οικονομία!!

Κατά τα άλλα Άγιοί μου, στα λόγια που είναι τζάμπα, είστε πρώτοι! Ακόμα και οι πολιτικοί κρατάνε μια πισινή. Εσείς από εθνικιστική κορώνα, σε άσκηση εξωτερικής πολιτικής από άμβωνος το πάτε. Από κορώνες κατά των μεταναστών που θα μαγαρίσουν το έθνος, σε κορώνες πατριδολατρίας. Μην ορκίζεστε. Σας…πιστεύουμε.

Έτσι λοιπόν, η Ιερά Σύνοδος των Μητροπολιτάδων δια στόματος Αρχιεπισκόπου δήλωσε από τα κανάλια ότι θα πρέπει η φορολογία για την Εκκλησία να είναι δίκαιη!!! (Όπως την εννοούν βέβαια οι Άγιοί μας…)

Γιατί Μακαριώτατε ; Η φορολογία των Ελλήνων εργαζομένων είναι δίκαιη;;;

.
Δεν θα ευχηθώ τα συνηθισμένα Συνέλληνες για το Πάσχα.
Μόνο περισυλλογή και τη μνήμη μας σε διαρκή λειτουργία, για να δυναμώνει η οργή μας.

Θα τη χρειαστούμε…










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος