Πέμπτη, Ιουνίου 11, 2009

Η εκλογική αποχή στη χώρα των διασκεδαστών


Του Φαίδωνα Θεοφίλου

Το μεγάλο θέμα αυτών των εκλογών, είναι η αποχή ρεκόρ, όπου σχεδόν ο ένας στους δύο δεν ψήφισε!!! Προσωπική μου άποψη είναι πως δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για τον πολίτη που δεν ψηφίζει.
.
Είναι αγανακτισμένος με τα εντός της βουλής κόμματα;
Έχει δυνατότητα επιλογής μεταξύ 35 κομμάτων.
Δεν θέλει κανένα από αυτά επειδή του λείπει το υπ ’αριθμόν 36 κόμμα…;
Ας ψηφίσει λευκό.
Ποια είναι διαφορά μεταξύ λευκού και αποχής;
Το λευκό είναι η μαχητική δια της συμμετοχής απόρριψη των κομμάτων που απογοήτευσαν. Η αποχή, είναι ένδειξη αδιαφορίας, χαζοχαρουμενιάς έως και αγανάκτησης που εκδηλώνεται με λάθος τρόπο.
.
Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που ζουν σε μια κοινωνία όπου ωφελούνται και βλάπτονται, σε μια κοινωνία όπου διαμορφώνεται το μέλλον των παρόντων αλλά και των επερχόμενων γενεών, πως είναι δυνατόν να υπάρχουν πολίτες που δεν συμμετέχουν στη διαμόρφωση όσων τους αφορούν, ούτε καν ψηφίζοντας; Η μόνη δικαιολογία που μπορεί να υπάρξει για αποχή στις εκλογές αλλά και για γενικότερη αποχή, αφορά στους καλόγερους των μοναστηριών και στους ασκητές.
.
Συχνά κάποιοι προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι: και που θα ψηφίσεις δεν αλλάζει τίποτα…Αν το κάνουμε όλοι αυτό διευκολύνουμε την πολιτική ανωμαλία και γενικώς την ανωμαλία…Σε μια δημοκρατία ο πιο ισχυρός πόλος είναι ο λαός. Ο άλλος πόλος είναι οι πολιτικοί που εκλέγει. Αν οι εκλεγμένοι πολιτικοί υποβαθμίζουν τη δημοκρατία, ας μην την αποτελειώσουμε εμείς με την αποχή μας. Εγκαταλείποντας δηλαδή το ρόλο του ισχυρού πόλου της δημοκρατίας.
.
Μόνο αν συμμετέχουμε όλοι, θα γίνουμε κυρίαρχος λαός. Μόνο τότε θα καθορίζουμε καλύτερα το μέλλον μας. Η αποχή, είναι ρωγμή στο σώμα της Δημοκρατίας από την οποία μπορούν να επωφεληθούν μόνο η ακροδεξιά και η πολιτική Μαφία.
.
Είναι καλύτερα να φέρουμε ένα καινούριο κόμμα στη βουλή που θα «ενοχλήσει» όσα κόμματα συνήθισαν να παίζουν μόνα τους το παιχνίδι της εξουσίας, παρά να απέχουμε της ψηφοφορίας και να τους αποθρασύνουμε.
.
Η συμμετοχή των πολιτών, πρέπει να δώσει το μήνυμα της ανασφάλειας στα κόμματα.
Ότι δηλαδή σήμερα είναι, αύριο δεν είναι.
Όχι να τους διευκολύνουμε με την αποχή μας, να έχουν μόνιμο στασίδι στη βουλή.
Αλλά συνήθως εκείνοι που δεν ψηφίζουν, έχουν και το μεγαλύτερο στόμα,
κρίνοντας τους πάντες και τα πάντα…
.
Είναι καιρός να πάψουμε να εξωραΐζουμε την αποχή των «αγανακτισμένων»και να τους χαϊδεύουμε τα αυτιά για να αρέσουμε, όπως κάνουν κάποιοι διασκεδαστές που το παίζουν «συνείδηση» της κοινωνίας αλλά προτρέπουν τους πολίτες στην αποχή από τις εκλογές!!! Το δράμα των διασκεδαστών μας είναι, πως δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν, ότι δεν διαφέρουν από αυτούς που σατιρίζουν….
.
Όσο για τους πολίτες, έχουν κι αυτοί ευθύνες για την κατάντια της χώρας και όχι μόνο οι πολιτικοί που εκλέγουν…





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος