Τρίτη, Μαρτίου 15, 2011

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ…..

Μεταξύ των διάφορων μηνυμάτων που λαμβάνω στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο, μηνύματα, ιδεών, πολιτικών εμπαθειών, ιδεοληψιών, συναισθηματικών εξάρσεων και αφορισμών που πλασάρονται φτηνά, ως αλήθειες, έλαβα και το παρακάτω μήνυμα με ένα εντυπωσιακό τίτλο πολιτικού μίσους, που προσπαθεί να εντοπίσει το κατάντημα της χώρας μόνο κάπου αλλού, με εύκολα συνθήματα και ταμπέλες παρακάμπτοντας εντελώς την πρόσφατη μνήμη. Καταθέτω αυτό που έλαβα, που αποτελείται από δύο ετερόκλητα θέματα. α) Έναν υβριστικό γενικόλογο αφορισμό κατά του π. πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και β) Μια αναφορά για την απαξίωση στις μέρες μας των όρων «εθνικός», «έθνος», «πατριώτης» «πατρίδα» που συμπεριλαμβάνει κι ένα ειρωνικό κείμενο του Κώστα Γεωργουσόπουλου που βασίζεται στην υπερβολή και στον πολυχρησιμοποιούμενο τελευταία εξυπνακισμό, που απαντά στη κ. Φραγκουδάκη που επίσης ειρωνεύεται και απαξιώνει του όρους (έθνος εθνικός πατριώτης κ.λ.π.) που ήδη προανέφερα, με το ανάλογο επίσης πνεύμα υπερβολής. Μόνο που το κείμενο της κ. Φραγκουδάκη δεν είναι διαθέσιμο σ’ αυτά που μου έστειλαν. Για ανάλυση των γεγονότων όμως ούτε κουβέντα.

Ιδού λοιπόν το μήνυμα που έλαβα και στο τέλος το δικό μου σχόλιο-απάντηση που έλαβαν άμεσα και εκείνοι που μου έστειλαν το μήνυμα.

Θέμα: Η κατάρα που καταστρέφει τη χώρα άρχισε το 1996 με την ανάληψη της εξουσίας από τον Σημίτη που του έδωσε το δακτυλίδι ο Γιώργος μας για να του το επιστρέψει ο Σημίτης το 2003.Δείτε ένα σχετικό άρθρο γραμμένο από τον 'Έλληνα Κώστα Γεωργουσόπουλο

Η κατάρα που καταστρέφει τη χώρα

Το 1999 οι νεοταξικοί που δεν τους είχε πάρει ακόμα είδηση ο
Ελληνικός λαός (μήπως και τώρα τους έχουν αντιληφθεί όλοι;) άρχισαν να
αποθρασύνονται εναντίον του Ελληνισμού. Μαζί όλη η γνωστή κουστωδία, των
ΜΜΕ, του Σόρος, οι νεοθωμανοί από τότε, οι φιλοσκοπιανοί, οι νεοταξίτες, οι
Δραγώνες, οι Φραγκιουδάκες, οι Βερέμηδες, οι Κουλουμπήδες κτλ.

Δείτε ένα σχετικό άρθρο γραμμένο από έναν άλλον πνευματικό 'Έλληνα
τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, που βέβαια τότε δεν μπορούσε να φανταστεί το
μέγεθος της συνωμοσίας εναντίον του Ελληνισμού


"TA NEA"
ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΨΗ Ζήτω τα γιούχα
ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 1999


Η κ. Άννα Φραγκουδάκη στο άρθρο της, στα «ΝΕΑ» του προπερασμένου Σαββάτου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Θύμωσε μάλιστα πολύ διαβάζοντας πως ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζοσπέν επικαλείται την ιδέα της πατρίδας και προτρέπει τους Γάλλους να προσέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τις ακμαίες παραδόσεις του έθνους τους.

Η κ. Φραγκουδάκη θεωρεί πως κάθε αναφορά σε πατρίδα, πατριωτισμό και έθνος είναι συντηρητική, δεξιά και, σχεδόν, φασιστική πολιτική.

Επειδή η ορθή αντιμετώπιση ανάλογων κινδύνων και στον τόπο μας έχει ανάγκη από τέτοιες επισημάνσεις και επειδή η πρόληψη είναι η αρίστη μέθοδος, κάνω έκκληση στους υπεύθυνους πολιτικούς, κρατικούς, δημοτικούς φορείς και στα κέντρα αποφάσεων να σπεύσουν να προλάβουν κάθε ενέργεια, κίνηση, συνωμοσία που σκοπεύει στην πατριωτική και εθνική έξαρση που μπορεί στα ξαφνικά να μας προκύψει.

Έτσι, καλό θα είναι να απαλειφθούν από τα σχολικά βιβλία όλα τα ποιήματα, τα διηγήματα και τα δοκίμια που αναφέρουν με θετικούς χαρακτηρισμούς τις έννοιες «πατρίδα» και «έθνος». Έτσι θα χρειαστεί να σβήσουν από τους «Πέρσες» του Αισχύλου οι στίχοι από τον παιάνα της Σαλαμίνας «Ίτε παίδες Ελλήνων, ελευθερούτε πατρίδα... κτλ.». Η μελέτη τέτοιων φανατικών ιδεοληψιών είναι δυνατόν να οδηγήσει τους ανώριμους μαθητές σε τίποτε κουτουράδες, και να θολώσει το μυαλό τους και να αρρωστήσουν από την ασθένεια του πατριωτισμού.

Πρέπει ευθύς να αφαιρεθούν από τα σχολικά εγχειρίδια όλες οι αναφορές που υπάρχουν στο έργο του Σολωμού και ιδίως στον πατριδοκαπηλικό «Ύμνον εις την Ελευθερίαν» στις έννοιες Πατρίδα και Έθνος. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει πάραυτα ο Ζακύνθιος ποιητής να μην προσφωνείται Εθνικός. Αν δεν γίνεται αλλιώς, να καταχωνιαστεί η «Ιστορία του ελληνικού έθνους» του Παπαρρηγόπουλου, καλό θα είναι να καεί.

Οπωσδήποτε όμως θα πρέπει να καεί και, μάλιστα δημοσίως, το φασιστικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα «Για την Πατρίδα». Να εξοβελιστούν τα δεκατετράστιχα του Παλαμά «Πατρίδες», εκτός αν τον παμπόνηρο αυτόν γέροντα τον σώσει η κραυγή του Γύφτου του «Γιούχα και πάλι γιούχα των πατρίδων».

Η κ. Φραγκουδάκη δεν είναι ούτε μόνη ούτε πρώτη. Έχουν ήδη προηγηθεί δύο άλλοι επίσης πανεπιστημιακοί, οι οποίοι σε βιβλία και άρθρα τους χαρακτηρίζουν φασίστες τον Ελύτη, τον Εγγονόπουλο και τον Εμπειρίκο γιατί μιλούν για πατρίδα και ελληνική γλώσσα και εθνικιστή τον Σεφέρη!

Επειδή όμως η λέξη έθνος, αυτή η βόμβα στα θεμέλια του Λαού, υπάρχει, δυστυχώς, στο πρώτο άρθρο του Συντάγματος θα πρέπει, νομίζω, να προβλεφθεί η εξάλειψή του κατά την προσεχή αναθεώρηση του θεμελιώδους Νόμου της Πολιτείας.

Εντός σύντομης προθεσμίας πρέπει να αλλάξουν όνομα η ποδοσφαιρική ομάδα «Εθνικός», το «Εθνικό Θέατρο», η εφημερίδα «Έθνος», το «Πατριωτικό Ίδρυμα», το «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών», το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Εθνική Λυρική Σκηνή και για να προληφθούν παγκόσμια δεινά ο «Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών»!

Αλλά και οι φίλοι μας Γάλλοι, αν πληροφορηθούν την οργή της κ. Φραγκουδάκη, οφείλουν αμέσως να διορθώσουν τον πρώτο στίχο του «Εθνικού» τους Ύμνου, που ένας φανατικός επαναστάτης και φασίστας εθνικιστής συνέθεσε μέσα στα χαρακώματα της Γαλλικής Επανάστασης: «Αλόνζανφαν ντε λα πατρί»!
Οι προειδοποιήσεις της κ. Φραγκουδάκη θα πρέπει να φθάσουν και στα αυτιά ορισμένων παρασυρμένων αριστερών και σοσιαλιστών, οι οποίοι συμπαραστέκονται στους Κούρδους και τους Παλαιστίνιους οι οποίοι, θύματα εθνικιστικών φανατισμών, επιμένουν να διεκδικούν μια πατρίδα εν ονόματι της εθνικής τους ιδιαιτερότητας.
Πάντως, η κ. Φραγκουδάκη θα πρέπει με συνεχή τεκμηριωμένα άρθρα να ενημερώσει τους παραπλανημένους Γάλλους, Γερμανούς, Άγγλους, Ιταλούς κ.ά. σοσιαλιστές που κυβερνούν στη χώρα τους πως δεν φθάνει να μην επικαλούνται πατρίδες, έθνη και άλλα ηχηρά παρόμοια, όσο συνεχίζουν να μιλούν και να γράφουν τη γλώσσα τους και να έχουν όνομα. Είναι άκρως επικίνδυνο να είναι κανείς Γάλλος, Γερμανός, Έλληνας, Ισπανός, γιατί και μόνο η εκφώνηση του ονόματος προκαλεί εθνικά ρίγη. Οφείλω, πάντως, να ομολογήσω πως διαπιστώνω και κάποιες αντιφάσεις στα πολιτικώς ορθά άρθρα της κ. Φραγκουδάκη. Ενώ κόπτεται, εν ονόματι του δικαιώματος κάθε λαού να επιλέγει ελεύθερα το όνομά του, να ονομάζονται Μακεδόνες οι Σκοπιανοί και Τούρκοι οι Μουσουλμάνοι της Θράκης, αρνείται στον Γάλλο πρωθυπουργό να ονομάζει έθνος τη χώρα του και πατρίδα την επικράτειά του.

Πληροφορούμαι, εξάλλου, πως η κ. Φραγκουδάκη επιδοτείται με 1 δισ. 750 εκατ. δρχ. για να εκπονήσει μαζί με τους συνεργάτες της πρόγραμμα εκμαθήσεως της ελληνικής γλώσσας για τους Μουσουλμάνους της Θράκης. Αυτό που ομοϊδεάτες της κ. Φραγκουδάκη, όταν έγινε για τους σλαβόφωνους της Μακεδονίας, το ονόμαζαν εκστρατεία εξελληνισμού των μειονοτήτων.
Και το δικό μου σχόλιο – απάντηση:


Ψυχραιμία Έλληνες! Γιατί με τέτοιους τίτλους στα κείμενα κινδυνεύει η ίδια αξιοπιστία!


Ας αρχίσω λοιπόν από τον τίτλο, ότι η διακυβέρνηση του Σημίτη υπήρξε η κατάρα που κατάστρεψε τη χώρα.

α)
Το χρέος της χώρας, από την αρχή του κύκλου της μεταπολίτευσης μέχρι το τέλος της διακυβέρνησης Σημίτη, (37 χρόνια)
συμπεριλαμβανομένου του κόστους των ολυμπιακών αγώνων και 20,000 μικρών και μεγάλων έργων υποδομής, πάλι επί κυβέρνησης Σημίτη συγχρημοτοδοτούμενων από την Ε.Ε., έφθασε το 2004 τα 165 δις ευρώ.
Στη.....χρηστή
πενταετία της επανίδρυσης (βλέπε διάλυσης) του κράτους του μικρού (σε όλα) Καραμανλή, το χρέος της χώρας μας έφθασε στα 300 δις ευρώ!!!!!!!!!!!!!!! Αυτά ήταν τα λεφτά που ΥΠΗΡΧΑΝ και κανείς δεν ξέρει που πήγαν, αφού ο σιωπών και κρυπτόμενος Καραμανλής δεν μας διαφωτίζει. Για την ίδια ακριβώς περίπτωση η Ισλανδία, έστειλε τον πρωθυπουργό της στο δικαστήριο. Εδώ, δυστυχώς ούτε στο κείμενό σας που έχω στα χέρια μου ως αποδέκτης του, δεν γίνεται η παραμικρή νύξη γι αυτό. Παρά μόνο γενικόλογοι αφορισμοί, ταμπέλες και συνθήματα εναντίον του Κώστα Σημίτη.

Β) ΄Προσωπικά, η άποψή μου για τον Κώστα Σημίτη είναι ότι υπήρξε ένας από τους εντιμότερους Έλληνες πολιτικούς
που με την πολιτική του πράξη, μας δίδαξε έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό: Ότι δηλαδή, πολιτική δεν είναι οι έρωτες με το λαό,
οι συναισθηματικές εξάρσεις και τα ζήτω,
αλλά το σχέδιο και η εφαρμογή του.

Ότι πολιτική, σημαίνει αποτέλεσμα.
Πέραν των λαθών που μπορεί να έκανε, όπως κάθε θνητός, και υπονομευόμενος καθ' όλη τη διάρκεια της πολιτικής του θητείας από το βαθύ Πασοκ, κατόρθωσε:

1. Να βάλλει τη χώρα στη ζώνη του ευρώ μόνο με το κύρος του που είχε στην Ε.Ε. αφού η Ελλάδα δεν πληρούσε τα κριτήρια
εισόδου της στη ζώνη του ευρώ. (Οι Ευρωπαίοι βέβαια έχουν άλλα κριτήρια για την κατάρα και το κύρος...)
Αποτέλεσμα του ότι ο Σημίτης μας έβαλε στο ευρώ, είναι ότι σήμερα δεν βρισκόμαστε στο μεγάλο καζάνι της κόλασης με
τη δραχμή αλλά: Επειδή τρέχουν οι Ευρωπαίοι να σώσουν το ευρώ, σώζουν και μας. Εκείνο που μένει, είναι να ευχαριστήσουμε τον πρώην πρωθυπουργό.....
2.Υπό την απειλή του Casus belli της Τουρκίας αν έμπαινε η Κύπρος στην Ε.Ε. ο Κώστας Σημίτης κατόρθωσε να βάλλει την
Κύπρο στην Ε.Ε., έτσι ώστε η Κύπρος πια να αποφασίσει αν θα μπεί η Τουρκία στην Ε.Ε. Μεγάλο διπλωματικό χαστούκι στην Τουρκία...
και καινούριες δυνατότητες στην Κύπρο να διαχειριστεί το Κυπριακό.
Ταυτόχρονα, ο Κώστας Σημίτης με τις συμφωνίες του Ελσίνκι, είχε δέσει χειροπόδαρα την Τουρκία, ως προς τους όρους
εισόδου της στην Ε.Ε. Βέβαια ήρθε μετά ο Καραμανλής και κουμπάρος του Ερντογάν, και έλυσε τα δεσμά της Τουρκίας...

3. Εκτός από τα χιλιάδες έργα υποδομής στη χώρα, παρέδωσε και έτοιμους τους Ολυμπιακούς αγώνες στη νέα κυβέρνηση Καραμανλή. Ο ελληνικός λαός συμμετείχε με ενθουσιασμό ευθύνη και μοναδικό πνεύμα φιλοξενίας,Οι ολυμπιακοί της Αθήνας
απέσπασαν τον παγκόσμιο θαυμασμό. Ακόμη και κείνοι που δεν μας πίστευαν, μας ζήτησαν δημόσια συγγνώμη. (Διαθέτω τεράστια βιβλιογραφία από τον τύπο όλου του πλανήτη). Το κύρος της Ελλάδας ανέβηκε κατακόρυφα. Ούτε διαφήμιση της χώρας μας επί 20 συνεχή χρόνια δεν θα μας εξασφάλιζε τέτοιο κύρος. Περιμέναμε λοιπόν από την κυβέρνηση Καραμανλή να κεφαλαιοποιήσει αυτό το κύρος ώστε να συνεχίσει τη πτήση της η Ελλάδα μετά την απογείωση των ολυμπιακών.
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Παραγωγή περισσότερων σκανδάλων απ' όσα μπορούσε η κυβέρνηση Καραμανλή να καταναλώσει, κλείσιμο της βουλής νωρίτερα, για να παραγραφούν τα σκάνδαλά της, ένα ναυάγιο της εθνικής οικονομίας, που φόρτωσε στον ελληνικό λαό το σταυρό του μαρτυρίου και ασφαλώς η επιστροφή της Ελλάδας στην αναξιοπιστία και στη γραφικότητα των ιθαγενών με κακές συνήθειες......

4. Ο Κώστας Σημίτης, έβαλε σαν στόχο και σαν περιεχόμενο της πολιτκής του τον εκσυγχρονισμό. Αυτό που υποσχέθηκε δηλαδή ο Καραμανλής αργότερα ως επανίδρυση του κράτους. Και αυτό που θέλει και ΠΡΕΠΕΙ να κάνει σήμερα ο Γ.Παπανδρέου. Μεταρυθμίσεις, μεταρυθμίσεις, μεταρυθμίσεις, για να αλλάξει η χώρα και να απαλλαγεί από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.
Έτσι μπορούμε σήμερα να δούμε πόσο δίκιο είχε ο Κώστας Σημιτης που ήθελε να εκσυγχρονίσει τη χώρα. Όμως: Ο εκσυγχρονισμός αυτός λοιδορήθηκε όσο τίποτα και έγινε συνώνυμο της ύβρεως. Πρώτα από το βαθύ Πασοκ, μετά από τη αντιπολίτευση, από τα κόμματα της αριστεράς, που μπορούν ελπίζουν στην ύπαρξή τους μόνο όταν η χώρα δυστυχεί.. Και ασφαλώς λοιδορήθηκε αγρίως ο εκσυγχρονισμός του Σημίτη από τους Ελληνάρες που ήθελαν την Ελλάδα καθηλωμένη στα τσάμικα και τους καλαματιανούς....Αποτέλεσμα: Και μετά από 100 χρόνια η Ελλάδα θα χρειάζεται εκσυγχρονισμό.....
Ασφαλώς έγιναν και επί κυβέρνησης Σημίτη φοβερά σκάνδαλα και λάθη. Αλλά ο υπονομευόμενος από το μισό κόμμα του πρωθυπουργός, παρήγαγε, τουλάχιστον, ένα σημαντικό έργο.

Και μια ανθρώπινη χειρονομία του Κώστα Σημίτη. Χάρισε τη σύνταξή του που έπαιρνε ως καθηγητής στη βιβλιοθήκη των φοιτητών του Πάντειου πανεπιστημίου, θυμάστε; Τότε που κάποιοι καθηγητές του, (Μεταξόπουλος και Σία) παραπέμθηκαν στη δικαιοσύνη για όργιο καταχρήσεων στο Πάντειο....

Για το θέμα της χρήσης Εθνικός , έθνος, πατριωτικός, πατρίδα κ.λ.π.

Ο Κ. Γεωργουσόπουλος, που το κείμενό του είχα διαβάσει, χωρίς να μπει στην ουσία του θέματος, απαξιώνει με έξυπνες ατάκες εντυπωσιασμού, τη λογική της κ. Φραγκουδάκη. Ποια είναι όμως η ουσία;


Κατά την άποψή μου η ουσία είναι ότι αυτές οι λέξεις χρησιμοποιήθηκαν συχνότατα ως εργαλεία κατά πολιτικών αντιπάλων και πολιτών από τη δεξιά από τη χούντα, το στρατό κ.λ.π. Έτσι λοιπόν είχαμε φακελώματα των φρονημάτων των πολιτών, επειδή δεν ανήκαν στη δεξιά. Κατηγορήθηκαν λοιπόν, ως
αντεθνικά στοιχεία ως απάτριδες κ.λ.π. Προσήγοντο συχνά στην ασφάλεια επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις ή διάβαζαν μη δεξιές εφημερίδες. (Επί θείου Καραμανλή-τα έζησα προσωπικά) Δεν μπορούσαν να προσληφθούν στο δημόσιο αν π.χ. ο παππούς τους ήταν αριστερός. Εθνικό τότε, ήταν ΜΟΝΟ ότι έλεγε η δεξιά και το παρακράτος της.
Με τις κατηγορίες αυτές, χιλιάδες Έλληνες στάλθηκαν στο Μακρονήσι (Την Ακρόπολη του σύγχρονου Ελληνισμού!!!! όπως είχε πει ο Αντιπρόεδρος της ΕΡΕ και θείος του γερο Καραμανλή- Παναγ. Κανελόπουλος. Αλλο αν ζήτησε συγγνώμη αργοτερα από τον ελληνικό λαό). Χώρια οι συμφορές και οι ήττες, διπλωματικές και στρατιωτικές, που υπέστη η χώρα στο όνομα του έθνους,και του πατριωτισμού, ενώ στην πραγματικότητα πίσω από αυτές τις λέξεις κρυβόταν είτε η ενδοτικότητα των πολιτικών είτε οι πολιτικές σκοπιμότητες που βαφτίζονταν πατριωτισμός. Να μην πάμε μακριά στην ιστορία και ψυχοπλακωθούμε, να μείνουμε μόνο , στη δήλωση του γερο-Καραμανλή (του υπερπατριώτη!!!) που είπε ότι ότι ήταν η ευτυχέστερη ημέρα της ζωής του, όταν έβαλε την Τουρκία στο παιχνίδι με την Κύπρο, καθιστώντας την εγγυήτρια δύναμη, με την σύμφωνη γνώμη του και την υπογραφή του στις "Συμφωνίες της Ζυρίχης..Έτσι "πατριωτικά" έβαλε την Τουρκία στο παιχνίδι ως αποφασιστικό παίκτη και παράγοντα του Κυπριακού…. Μ’ αυτά και μ’ αυτά η Κύπρος έμεινε μισή….
Ή η προδοσία και το ξεπούλημα της Κύπρου από τους επίορκους αξιωματικούς της χούντας! Κι αυτοί στο όνομα του έθνους και του πατριωτισμού;;; Έτσι οι λέξεις αυτές άδειασαν από το νόημά τους αφού χρησιμοποιήθηκαν στρεβλά από τον δεξιοκρατούμενο κρατικό μηχανισμό, τις δεξιές κυβερνήσεις και τις χούντες. Οι λέξεις λοιπόν εθνικός, πατριώτης, πατρίδα απαξιώθηκαν γιατί χρησιμοποιήθηκαν ως όπλα εναντίον του μισού ελληνικού λαού.

Έρχεται όμως τώρα η κ. Φραγκουδάκη ως αντίθετος πόλος της δεξιάς για να κάνει κάτι το ίδια ακραίο όπως και οι δεξιοί.
Να πει δηλαδή ότι οι λέξεις που εκφράζουν το έθνος την πατρίδα κ.λ.π. ότι είναι φασιστικές και απορριπτέες!!!!!!!

Έλεος Έλληνες! Δεν μπορούμε δηλαδή να χρησιμοποιούμε και να νιώθουμε τις λέξεις με το αληθινό τους νόημα δίχως να τις κιβδηλοποιούμε;;;;;;

Ξέρετε γιατί οι αρχαίοι Έλληνες τόνισαν τόσο πολύ την ανάγκη του "Μέτρον άριστον";;;;Ακριβώς επειδή δεν είχαν κανένα μέτρο και είχαν ανάγκη να το επινοήσουν και να το επιβάλλουν. Αν σε κάτι ξεπεράσαμε τους.... αρχαίους Έλληνες είναι στην έλλειψη μέτρου...

Δεν είμαι πολιτικός. Είμαι άνθρωπος της λογοτεχνίας, από αυτούς όμως που ΔΕΝ σιωπούν. Θεωρώ χρέος μου να αρθρώνω τον προσωπικό μου λόγο και όχι τα λόγια κομματικών φορέων . Μπορεί ο λόγος που αρθρώνω να είναι λάθος. Αυτό είναι ανθρώπινο.
Ποτέ όμως δεν θα μπορέσει κανείς να μου καταλογίσει σκοπιμότητα. Έτσι ο λόγος μου διαθέτει τουλάχιστον τη γνησιότητά του.
Φιλικά
Φαίδων Θεοφίλου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος