Δευτέρα, Ιανουαρίου 13, 2014

ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ … (ΑΠΌ ΤΑ ΦΟΡΤΊΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΖΩΉΣ)


ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι θα αλλάξει η ζωής τους
όταν κρύβουν τα ολισθήματά τους που προξένησαν, πόνο και οργή στους άλλους , κάτω απ’ το χαλί…

Η ζωή των ανθρώπων όμως, δεν αλλάζει επειδή κρύβουν κάτω από το χαλί τα επαναλαμβανόμενα λάθη τους οι άνθρωποι, αλλά επειδή αλλάζουν οι ίδιοι.

Η ζωή μας δεν αλλάζει, όταν μας ενδιαφέρει, μόνο τι θα πούμε εμείς,  αλλά ποτέ τι λέει ο άλλος…

Η ζωή δεν πρόκειται να αλλάζει γι αυτούς/ες που ενώ είναι δουλικοί σε όσους εξαρτώνται με διαφόρων ειδών εξαρτήσεις, γίνονται , ανάλγητοι και αδυσώπητα σκληροί ,σε όποιον είχε την ατυχία να τους χαρίσει τα αισθήματά του. (Είναι η έπαρση του δουλικού ανθρώπου, που ξαφνικά ανακαλύπτει τη δυνατότητα να ασκήσει έστω, συναισθηματική εξουσία σε βάρος του άλλου…. )

Η ζωή δεν αλλάζει για εκείνους/ες, που αντί να αφήσουν ελεύθερη την καρδιά τους να τους οδηγεί, (η καρδιά λέει βέβαια και όχι), ασκούν κουτοπόνηρες ερωτικές στρατηγικές, που πάντα έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης. 

Τέλος, η ζωή παραμένει βάλτος για εκείνους/ες που θεωρούν την «αλήθεια» ως... αποκλειστικό τους προνόμιο, στην οποία θα.... πρέπει να προσαρμόζονται και οι άλλοι...

Αυτοί οι άνθρωποι, με εξαίρεση κάποια σύντομα διαλλείματα εκλάμψεων χαράς στη ζωή τους, και κάποιες ερωτικές ψευδαισθήσεις, θα ζήσουν στη μοναξιά, μετρώντας τις χαμένες ευκαιρίες της ζωής τους. 
Και όσο προχωρούν προς τη δύση τους, τόσο πιο 
πεισματικά θα πιστεύουν ότι οι ίδιοι/ες,
υπήρξαν σε όλα τους σωστοί/ες και πως μόνο η Ζωή και οι άλλοι υπήρξαν… το μέγα λάθος…
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος