Δευτέρα, Απριλίου 09, 2012

ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟ


Από τον Φαίδωνα Θεοφίλου

Ποτέ δεν με ενδιέφερε «το πολύ» στην υλική του διάσταση.

Είτε κάποτε που το είχα σε επάρκεια είτε τώρα που δεν το έχω. Αντίθετα το ΛΙΓΟ, ασκούσε μια μαγεία πάνω μου, όπως η ΖΩΗ…

Τι θέλει ο άνθρωπος για να ζήσει;

Ένα πιάτο φαΐ, αισθήματα, λιακάδα και βροχή.

Το μόνο «πολύ» που υπάρχει στη ζωή μου είναι η αγάπη. Η διάχυτη αλλά και η εστιασμένη αγάπη. Με αιτία και χωρίς αιτία. Η αγάπη που έχει τα δικά της μαθηματικά, και όσο ξοδεύεται, αντί να μειώνεται μέσα σου, αυξάνει τη δύναμή της.

Έτσι, με κάνει να τρώω το πιάτο φαΐ, με αίσθηση χαράς γάμου. Όσο λιτό κι αν είναι. Με κάνει να ζω τη λιακάδα και τη βροχή σαν γιορτές και να ζωγραφίζω πάλι τα αισθήματά μου καλύτερα από πριν. Όχι λίγες φορές, η αγάπη μετουσιώνεται εντός μου σε ερωτική θέαση της ζωής και των ανθρώπων.

Αγάπη, διακριτική, σταθερή, υφέρπουσα και εμφανής, προστατευτική και επαινετική, που συχνά συγκρούεται με την αλήθεια, αλλά πάντα παραμένει ολόδροση και κραταιά.

Α! κι άλλο ένα «πολύ» στη ζωή μου: Η σκέψη , αντάμα με την αισθαντικότητα, που περιπλανιούνται σε αλητήριους περιπάτους στα απέραντα λιβάδια αλλά και τα γκρέμνα του Νου.

Αυτές τις περιπλανήσεις θέλω να τις αποστάζω στο «ΛΙΓΟ» και ακριβό.

Ας είναι. Φαίνεται πως σήμερα περιπλανήθηκα μόνο στα λιβάδια του Νου, αποφεύγοντας τα γκρέμνα του…
*All rights reserved

5 σχόλια:

Artemis είπε...

Φεύγοντας στο χωριό μου για το Πάσχα, παίρνω μαζί μου αυτό το υπέροχο κέντημα του λόγου, μαζί με το νέκταρ που περιέχει.Καλή Ανάσταση κ. Φαίδωνα! Να εκπέμπετε πάντα αυτό το δυνατό φως!

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Artemis
Σ' ευχαριστώ καλή μου Άρτεμη.
Να γιορτάσεις ανέμελα και χαρούμενα τη μεγάλη γιορτή των Ελλήνων στη γενέθλια γη σου.

xristina είπε...

...δεν μιλάω πολύ, αλλά διαβαζω πολύ...τη Δευτέρα ντράπηκα να σχολιάσω, ως συνηθως.......σ ευχαριστώ....ήταν ένα αληθινο κείμενο , μακάρι να είχα τόσο ξεκάθαρες σκέψεις όπως οι δικές σου καλέ μου φίλε...ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Xristina

Χριστίνα μου καλώς όρισες στο φιλόξενο χώρο μας. Επίτρεψέ μου να μην καταλαβαίνω τη συστολή σου να αφήσεις ένα σχόλιο, όταν εδώ, το κάθε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο και η επικοινωνία ό,τι πιο απλό και ζεστό ανάμεσα στους συμμετέχοντες, που ξέρουν και να διαφωνούν γόνιμα.
Σ' ευχαριστώ πάντως για την επίσκεψη και το σχόλιό σου και σου εύχομαι ολόκαρδα ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε όλα τα επίπεδα!

geopolitisalex είπε...

Αγαπητέ μου Φίλε,πήρες τον δρόμο τον σωστό ,τον δρόμο της Ψυχής και άφησες πύσω για άλλους τ‘ αγκρεμνά ! Νάσαι καλά και να μας δίνεις κάθε τόσο λίγες απο τις συνιστώσες του γλυκήτατου και απέρητου Οδηπορικού σου !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος