Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2011

Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ….


Από τον Φαίδωνα Θεοφίλου

Μετά την προσαγωγή των συνταξιούχων, στο βωμό του θυσιαστηρίου,

για τη…. σωτηρία της πατρίδας, των συνταξιούχων που ήδη για 30-40 χρόνια συντηρούσαν ως εργαζόμενοι το φορολογικό και το ασφαλιστικό της χώρας, το φαινόμενο της κατάθλιψης , περιέργως δεν παρουσιάζεται τόσο στα εύκολα αυτά θύματα, όσο στους συνδικαλιστικούς στρατούς της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Συγκοινωνίες και άλλες…δημοκρατικές δυνάμεις, που λυσσαλέα διαδηλώνουν και αντιστέκονται με μαχητικές δηλώσεις, για τη διατήρηση των προνομίων τους και τη ΜΗ συμμετοχή τους στο συμμάζεμα του δημοσίου που διογκώθηκε σαν εφιάλτης, καθώς και στη τεράστια μαύρη τρύπα της οικονομίας που μας προίκισε ο σιωπών και κρυπτόμενος πρώην πρωθυπουργός.

Μήπως λοιπόν να ξαναφέρουμε τους συνταξιούχους στο θυσιαστήριο;

Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. της 25ης Μαρτίου, είτε είναι θετικά είτε αρνητικά για τη χώρα μας, η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού πρέπει να βγει και να πει την αλήθεια για την κατάσταση της χώρας και να τεθεί ανοιχτά το ζήτημα της συμμετοχής όλων των Ελλήνων, ο καθείς ανάλογα με το έχει του , στη κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα.

Γιατί, αν η ανάγκη ήταν πράγματι τόσο δραματική ώστε να θυσιαστούν πρώτοι-πρώτοι οι συνταξιούχοι, τότε δεν πρέπει να μείνει κανένας Έλληνας από το δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο χώρο (ΔΕΚΟ) καθώς και των πλουσίων που παριστάνουν τους φτωχούς , που να μη συμμετέχει στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά η Ελλάδα.

Πολλοί αναρωτιούνται για το ρόλο της Εκκλησίας στην ελληνική κρίση. Η Εκκλησία συχνά δια του μητροπολίτη Άνθιμου και των ομοίων του, εκτοξεύει εθνικιστικά πυροτεχνήματα για την πατρίδα, τα συμφέροντά της , την ιστορία της, τη διαφύλαξή της από τους εξωτερικούς και εσωτερικούς κινδύνους και άλλα γραφικά, ίνα πληρωθεί το ρηθέν υπό του…Προφήτου, ότι στην Ελλάδα όποιος έχει μεγάλο στόμα, είναι ακριβώς αυτός που δεν κάνει τίποτα…. Εκτός αν εξαναγκασθεί από την κυβέρνηση, και από όλους εμάς τους πολίτες, που θα τους πούμε ότι τα προνόμιά τους, μας τελείωσαν.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, που εμφανίζει πλήρη έλλειψη συντονισμού, που πάσχει από τις προσωπικές στρατηγικές υπουργών για το ποιος θα αναδυθεί ως διάδοχος του Παπανδρέου στο μέλλον, αφήνει την εντύπωση, ότι ενώ η χώρα καίγεται, οι υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν «μιζ αν πλι»….

Είναι πολιτική ανωριμότητα και ευθυνοφοβία για τον πρωθυπουργό, να κυβερνά με τα σύνδρομα των Μ.Κ.Ο. , τα υστερικά ξεφωνητά κάποιων κομμάτων της αντιπολίτευσης και εθνικιστικών κύκλων, και να αναγγέλλει ότι θα κάνει νόμο με τον οποίο δεν θα επιτρέπεται η πώληση γης…. Μακάρι να πουλιόταν κ. πρωθυπουργέ, αντί να την κλέβουν και να την καταπατούν οι ίδιοι και οι ίδιοι που ξεσκίζουν τις σάρκες της χώρας. Δηλαδή, όταν καταπατούν δημόσια γη οι Έλληνες επιτήδειοι, αυτή η γη συνεχίζει να είναι ελληνική και όταν πουληθεί θα πάψει να είναι;;;;

Η συναισθηματική σαχλαμάρα είναι δυστυχώς αναπόσπαστο τμήμα της νεοελληνικής σκέψης που παρασύρει όσους πολιτικούς υπολογίζουν το πολιτικό κόστος, με αποτέλεσμα να μην παίρνονται στοχευμένες αποφάσεις ώστε να μπορέσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της..

Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει ΚΑΘΕ δυνατότητα άντλησης χρημάτων για να βγει από το αδιέξοδο. Ήδη στην Ε.Ε. μας λένε: Θέλετε συνεχώς χρήματα δάνεια και διευκολύνσεις. Ε, βάλτε και σεις κάποια χρήματα στο τραπέζι!!! Εννοώντας να πουλήσουμε-αξιοποιήσουμε ΚΑΙ δημόσια περιουσία, ώστε να δείξουμε ότι έχουμε τη θέληση να αποπληρώσουμε το χρέος, για να μην υποβαθμίζουν κάθε τρεις και λίγο την πιστοληπτική μας ικανότητα οι διάφοροι οίκοι αξιολόγησης των οικονομιών, που ζητούν ευκαιρία να κάνουν τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια.

Πάντως η εθνική κατάθλιψη δεν πρόκειται να φύγει αν οι μισοί Έλληνες περιμένουν τους άλλους μισούς να πληρώσουν τα σπασμένα, και αν η κυβέρνηση δεν χτυπήσει καίρια τη φοροδιαφυγή και δεν γίνει αποτελεσματικός αλιέας επενδύσεων στη χώρα ώστε να πάρει μπροστά και η μηχανή της ανάπτυξης.

Προϋπόθεση όμως, όλων αυτών είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Και ως αντίληψη πολιτικής διαχείρισης των θεμάτων της χώρας αλλά κυρίως ως αυστηρή εφαρμογή των νόμων υπό το άγρυπνο μάτι του δικαστικού σώματος και τη διαρκή παρεμβατικότητα των εισαγγελέων. Χωρίς την πλήρη λειτουργία του βασικού αυτού πυλώνα της Δημοκρατίας, δεν μπορεί να αλλάξει απολύτως τίποτα.


11 σχόλια:

Konstantinos Floridis είπε...

Φαίδωνα συμφωνώ απολύτως. Μια μικρή ένσταση για τους συνταξιούχους του αλήστου μνήμης ΤΕΒΕ, όπου μόνο λίγα κορόιδα πλήρωναν τις εισφορές τους. (Οι περισσότεροι αξιοποιούσαν καλύτερα τα ποσά της μη καταβαλλόμενης εισφοράς τους επενδύοντάς τα-υποτίθεται- στην επιχείρηση). Ο συμπαθής κλάδος των αυτοαπασχολούμενων συνεχίζει και σήμερα το ίδιο τροπάριο επικαλούμενο την κρίση,τα "λουκέτα",το υψηλό κόστος χρήματος και την απροθυμία των Τραπεζών για δάνεια.Οι ίδιοι που ζητούν να βγούμε από το Ευρώ,να δούμε τότε το κόστος του χρήματος!!!!
Χτες πήρα ένα mail για μια συγκέντρωση αυτοαπασχολούμενων στη Θεσσαλονίκη όπου μεταξύ άλλων έγραφε:
Η μείωση τζίρου έφτασε κατά μέσο όρο το 30%.
Μέσα σε αυτό το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον αυξάνονται συνεχώς ο φόρος προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ), οι ασφαλιστικές μας εισφορές. Ταυτόχρονα έχει ποινικοποιηθεί η μή έγκαιρη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών μας, πληρώνουμε τόκους υπερημερίας ακόμα και για μια ημέρα καθυστέρησης στη πληρωμή των εισφορών μας. Απειλούμαστε με οικονομικές αστυνομίες και οικονομικούς εισαγγελείς, ακόμα και με ποινές φυλάκισης τη στιγμή που ολοφάνερα αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε στις συνεχώς διογκούμενες υποχρεώσεις μας.
Διατυπώνονται συνεχώς νέες προτάσεις ακόμα και για φορολόγησή μας όχι με βάση το εισόδημα που δηλώνουμε... Ερώτηση: Τι εισόδημα δηλώνουν;Απάντηση:Κατώτερο του μισθωτού!

Zητάμε
• Μείωση των ασφαλιστικών μας εισφορών χωρίς όρους δηλ. το κράτος να συνεχίσει να καλύπτει τα ελλείμματα από τη μειωμένη εισφορά;;
• Να μειωθεί ο ΦΠΑ δηλ. αν μειωθεί θα τον αποδίδουν;
• Να καταργηθούν τα πρόστιμα στις εισφορές του ΟΑΕΕ , να γίνει διακανονισμός με όλους τους επαγγελματίες δηλ. και να μειωθούν (α΄ αίτημα) και να μην υπάρχει πρόστιμο όταν δεν καταβάλλονται;
• Να καταργηθεί η ποινικοποίηση της φτώχιας μας δηλ. οι άλλοι φτωχοί να τιμωρούνται όταν παραβαίνουν το νόμο αλλά οι αυτοαπασχολούμενοι όχι;
• Κανένας ασφαλισμένος υπόδικος για εισφορές στο ΟΑΕΕ
• Να μην επιβληθούν νέα άδικα και δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα.
Μπορεί να είμαι λίγο ακραίος,και να μη δικαιούμαι να ομιλώ αφού είμαι μισθωτός και δεν έχω αναλάβει επιχειρηματικό ρίσκο,αλλά τα δικά μου- δικά μου και τα δικά σου-δικά μου , μου φαίνονται όλα αυτά.
Kαι δεν είμαι πολιτικός για να φοβηθώ το μαύρισμα.
Κάθε λογικός αντίλογος δεκτός.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Konstantinos Floridis

Φυσικά εννοώ Κωνσταντίνε μου, τους συνταξιούχους που πλήρωναν επι 30-40 χρόνια στη ζωή τους, συντηρώντας το ασφαλιστικό και το φορολογικό και έχοντας εξαγοράσει το δικαίωμα για μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή ζωή. Καλά έκανες και ανέφερες όμως τους αυτοαπασχολούμενους που το πολιτικό σύστημα τους χάιδευε δεκαετίες τώρα και τους είχε αφήσει στην ........καλή τους προαίρεση!!! Έτσι αναπτύχθηκαν οι πατέντες της φοροδιαφυγής και της παντός είδους παρανομίας. Τώρα με το θράσος του παρελθόντος, ουσιαστικά θέλουν να εξαιρεθούν από τη συμμετοχή τους στη κρίση αλλά κυρίως από την τήρηση του νόμου και των υποχρεώσεών τους απέναντι στο κράτος. Καλά πέρασαν μέχρι τώρα σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων. Το πάρτυ όμως κάποτε τελειώνει.
Έχω τονίσει σε πολλά κείμενά μου ότι η μόνη επαρκής και αξιόπιστη λύση είναι να αλλάξουμε. Και αν δεν αλλάζουμε να μας αλλάξει η Δικαιοσύνη (που κι αυτή έχει τα χάλια της). Δεν έχουμε όμως πια άλλα περιθώρια. Υπάρχει και η άλλη λύση: Αν δεν αλλάξουμε, να αυτοκτονήσουμε. Αυτό δηλαδή που κάναμε μέχρι τώρα και ευτυχώς δεν το καταφέραμε ολικά..

WIND OF CHANGE είπε...

ΣΧΟΛΙΟ Α)
Αγαπητέ μου Φαίδωνα
Έξοχη και η νέα σου ανάρτηση, με την οποία βλέπουμε τις σκέψεις ενός πνευματικού ανθρώπου για την πρωτοφανή αυτή κρίση που βιώνουμε.
Ξέρεις Φαίδωνα είναι λίγοι οι πνευματικοί άνθρωποι που τολμούν με τη γλώσσα της αλήθειας να εκφράσουν τις απόψεις τους γύρω από θέματα κοινωνίας και πολιτικής, οι περισσότεροι από αυτούς επιλέγουν είτε τη σιωπή ή περιορίζονται στο να εμφανίζονται σε ακριβοπληρωμένες εκπομπές life-Styleκαι να τους πλέκουν το εγκώμιο οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι για το πόσο σπουδαίοι είναι μιας και το έχουν τόσο ανάγκη να τους το επιβεβαιώνουν .
Φαίδωνα θα ήθελα να συμπληρώσω και εγώ κάποια πράγματα στα όσα αξιόλογα αναφέρεις, θα ξεκινήσω με την τελευταία παράγραφο εκεί που λες ότι η προϋπόθεση όλων αυτών είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Θα πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε ότι η βάση για να λειτουργήσει το οικοδόμημα της δημοκρατίας είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Στη χώρα μας δυστυχώς η δικαιοσύνη είναι ανήμπορη και ανίκανη να οδηγήσει κάποιον υψηλά ιστάμενο της πολιτικής, οικονομίας στο εδώλιο ενώ υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι έχει παρανομήσει.
Φαίδωνα έξοχη η φωτογραφία που με τη Θέμιδα να κρατάει τη ζυγαριά με τη μόνη διαφορά ότι αν ήθελες να προσαρμόσεις αυτή την εικόνα στην Ελληνική πραγματικότητα θα προτιμούσα να μην ήταν τα μάτια δεμένα διότι στην Ελλάδα έχουμε να κάνουμε με μια ανοιχτομάτα Δικαιοσύνη.
Πριν λίγες μέρες , δεν ξέρω αν το έλαβες σου έστειλα από την διαδικτυακή πύλη της εφημερίδας το ΕΘΝΟΣ, ένα δημοσίευμα που αφορά την προσαγωγή σε δίκη του πρώην Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος στο Παρίσι προσέλαβε με αδιαφανείς διαδικασίες 20 υπαλλήλους.
Το παραπάνω παράδειγμα δείχνει τη σημαίνει ευνομούμενο κράτος και τι σημαίνει τυφλή δικαιοσύνη, οι Γάλλοι προσάγουν τον Πρόεδρο τους σε δίκη για 20 προσλήψεις, δεν μιλάμε για μίζες στα εξοπλιστικά , δε μιλάμε για Siemens ,κτλ. Νομίζω ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη σύγκριση με την Ελληνική πραγματικότητα και να βγάλει τα συμπεράσματα του.
Οι δικαστές από την άλλη πλευρά (κάνοντας τόσο καλά τη δουλειά τους) δε θέλουν να χάσουν κάτι, αντιδρούν με την υπαγωγή τους στο ΙΚΑ και θέλω να ρωτήσω τα εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών που είναι ενταγμένοι στο ΙΚΑ τι είναι, Γ διαλογής.
Φαίδωνα η σωτηρία της Ελλάδος είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ, δυστυχώς όμως μέχρι τώρα την έχουν πληρώσει τα εύκολα θύματα, οι συνταξιούχοι, οι άνθρωποι που όπως πολύ σωστά λες για πολλά χρόνια συντηρούσαν το ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα της χώρας.

WIND OF CHANGE είπε...

ΣΧΟΛΙΟ Β)

Οι συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ δεν έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης, αγωνίζονται όχι για καλύτερες υπηρεσίες για τον πολίτη αλλά για να μη χάσουν τα κεκτημένα τους.
Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι αυτό το πολύπλοκο άναρχο-συνδικαλιστικό σύστημα ανδρώθηκε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ, όλοι αυτοί που φωνάζουν για να μη χάσουν τίποτα, τοποθετήθηκαν από το παράθυρο στις ΔΕ.ΚΟ την δεκαετία του 1980 από την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ και έρχεται τώρα Ο Γιώργος Παπανδρέου να δώσει μια μάχη με το βαθύ συνδικαλιστικό κατεστημένο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Τώρα για τον σιωπών και κρυπτόμενο πρώην πρωθυπουργό ,τι να πω! Θα δανειστώ μια δικια σου φράση που είπες κάποτε, ένας κομπάρσος που τον έντυσαν ηθοποιό(δεν ξέρω αν το μετέφερα σωστά).
Από την άλλη μεριά η Εκκλησία τηρεί στάση πόντιου Πιλάτου και περιορίζεται σε λεκτικές κορώνες λέγοντας ότι ο Θησαυρός της Εκκλησία είναι άνθρακας και δανειζόμενος πάλι μια δική σου φράση θα πώ , ότι από την στιγμή που ο θησαυρός είναι άνθρακας μπορείτε να τον δώσετε στο κράτος για να απαλλαγείτε.
Όσο για τους πλούσιους που παριστάνουν τους φτωχούς, πριν μερικούς μήνες είδαμε τα πατριωτικά τους αισθήματα και το πόσο αγαπούν τη χώρα τους βγάζοντας σε τράπεζες του εξωτερικού 27 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου κυβερνάει με φοβικά σύνδρομα, σύρεται από τις εξελίξεις , το σκάφος βουλιάζει και η δελφίνοι το χαβά τους.
Η κυβέρνηση δε τολμά να προχωρήσει σε τομές, για εξεύρεση πόρων με το να αξιοποιήσει την δημόσια περιουσία , να εκμεταλλευτεί τον φυσικό πλούτο της χώρας(φυσικό αέριο, πετρέλαιο κτλ) . Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που αποδεδειγμένα διαθέτει πλούσιο ορυκτό πλούτο και δεν τολμά να οριοθετήσει την ΑΟΖ(Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη), πράγμα που έχουν κάνει όλες οι χώρες της μεσογείου ακόμα και η μικρή Κύπρος η οποία έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω συνάπτοντας στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ.
Πριν κλείσω θα ήθελα να επικρίνω την στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που περιχαρακωμένα στο στενό κομματικό συμφέρον δεν μπορούν να βρουν όλοι μαζί την ελάχιστη χρυσή τομή συνεννόησης.
Φαίδωνα ο πυλώνας της Δημοκρατίας όχι μόνο είναι σε πλήρη λειτουργία, αλλά έχει υποστεί εκτεταμένη διάβρωση που είναι έτοιμος να κατάρρευση.
Τώρα είναι η ώρα για το Γιώργο Παπανδρέου αν θέλει να γράψει ιστορία να προχωρήσει με γενναίες αποφάσεις, να συγκρουστεί με κατεστημένα συμφέροντα έτσι ώστε να γίνει εκ θεμελίων η επανίδρυση του κράτους. Καμιά όμως επανίδρυση του κράτους δε θα μπορέσει να γίνει αν πρώτα δεν επανιδρύσουμε την ίδια μας τη νοοτροπία σαν λαός και αν δεν βγούμε από το καβούκι του ατομισμού προβάλλοντας το όπλο της συλλογικότητας.

Σπυρος Δαρσινός είπε...

Aπορώ,πραγματικά απορώ πως: με τέτοιες σημαντικές και ουσιαστικές τοποθετήσεις Ελλήνων πολιτών[Φαίδωνα,Φλορίδη,wind of change-και όχι μόνο]
έφτασε η Ελλάδα εκεί που έφτασε.
Μήπως όλοι γνωρίζουμε το σωστό και αφήνουμε,από ανευθυνότητα, το τιμόνι στο λάθος?
Μήπως ανάμεσα στο ορθόν και το πρακτέον τοποθετήσαμε την αδράνεια?
Μήπως η παρέμβαση της λογικής αυτομόλησε στο θράσσος ?
Μήπως παράνανουριστήκαμε στον ναρκισσισμό του παρελθόντος ?
Μήπως είμαστε αδύναμοι να νικήσουμε τις αδυναμίες μας και τις απολαμβάνουμε...δεόντως ?
Μήπως η αυτοπεποίθηση του ατομισμού σνομπάρει την κοινοπραξία ?
Μηπως υποσυνείδητα σπρώχνουμε οτι την χρεοκοπία του οικομικού παντοκρατισμού για μια αλλη αρχή εξυγίανσης ?
Ή μήπως τελικά είμαστε ανίκανοι να είμαστε ελεύθεροι ?

Το πρωτελευταίο "μηπως?ενισχύεται
απο το φιλί του Μπερλουσκόνη στο χέρι του Καντάφι που στάζει λάδι και αίμα.
Απο την αποδοχή των χορηγειών του Καντάφι στα "πνευματικά κεντρα" της αμερικής και της Ευρώπης.
Απο την στήριξη της "οικονομικής ανάπτυξης"με την οπλική υπεροχή.
Απο την ταχύτητα της υπερκατανάλωσης στο χάος του περιβαντολλογικού αφανισμού.
Από τον λυσσαλέο αλληλοσπαραγμό του "νόμιμου"με του παράνομου κεφαλαιοκρατισμού.
Απο την παγείωση της αντίληψης ότι ο πλούτος είναι το πιό "απαραίτητον άγαθον" του επικρατισμού.

Δεν ξέρω.Δεν ξέρουμε.Μεχρι που να μάθουμε το καλύτερο με τον χειρότερο τρόπο.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ WIND OF CHANGE

Φίλε Παναγιώτη είναι εντυπωσιακή η πολιτική ανάλυση που κάνεις με τέτοια τεκμηρίωση και εγκυρότητα, για την δικαιοσύνη (τυφλή και ανοιχτομάτα για τους πνευματικούς ανθρώπους που πρέπει να εκθέτουν θαρραλέα και ανοιχτά τις απόψεις τους στην κοινή γνώμη κι όχι να νοιάζονται μόνο για το "image" τους.
Για τα συνδικαλιστικά κάστρα (όπως της ΔΕΗ) που ανδρώθηκαν επί Ανδρέα Παπανδρέου και δεν τους φτάνει να συνδικαλίζονται για να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθολογικές αποδοχές, αλλά θέλουν και να συγκυβερνούν !!!!! Αυτά τα κάστρα που έφτιαξε ο πατέρας Παπανδρέου για να τον στηρίζουν τώρα πρέπει να τα γκρεμίσει ο γιός για να λειτουργήσει το κράτος...
Για την Εκκλησία της Ελλάδας που μόνο να παίρνει ξερει και στα δύσκολα κοιτάζει αλλού...
Φίλε μου ήδη επισήμανε και ο αρχιοινοχόος του Καφενείου του Θεού, την εμπεριστατωμένη εικόνα της ελληνικής ζωής που έδωσες καθώς και του Κωνσταντίνου Φλωρίδη.
Χαίρομαι που τόσο στοχευμένα σχόλια δίνουν στο χώρο αυτό μια πολυεπίπεδη εικόνα.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Σπύρος Δαρσινός

Σπυρέτο μου εσύ έχεις ως ποιητής άλλο δρόμο σκέψης που ακτινογραφεί όσα ως λαός ξέρουμε και τα κρύβουμε... Μέσα ακριβώς στα ερωτήματα που θέτεις υπάρχουν όλες οι απαντήσεις που φανερώνουν την αλήθεια γυμνή.
Όσο για τους πολίτες που έχουν σωστές τοποθετήσεις, ποιος τους ακούει Σπυρέτο μου; Φωνές ψιθυριζόντων "εν τη ερήμω". Άλλωστε οι Νεοέλληνες θέλουν να ακούν ΜΟΝΟ όσα τους αρέσουν...

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Ρε παιδιά την Big Mama την είδε κανείς;;;

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Τι να πρωτοσχολιάσω… την φοβερή, ξεκάθαρη και ευθύβολη ανάρτησή σου Φαίδωνα ή τις θαυμάσιες τοποθετήσεις των σχολίων;

Δυστυχώς δεν είμαι σε κατάσταση να αναλύσω, αν το θέλεις, και μέσα από την δική μου γυναικεία σκέψη όλα τα θέματα που βάζει το κείμενο. Νυστάζω θανατηφόρα. Βλέπεις το άγριο ραχάτι των περισσοτέρων υπαλλήλων του δημοσίου, για όσους έχουμε άλλη σχέση και άλλου είδους στάση για την δουλειά μας εκεί, έχει κόστος μέγα σε χρόνο και δυνάμεις… αλλά εγώ απολαμβάνω την δουλειά μου παρόλα αυτά.

Θα συμφωνήσω μαζί σου, όχι επιπόλαια, απλώς το νιώθω «λίγο» το να πω: ναι Φαίδωνα έτσι είναι. Οι θαρραλέες σου απόψεις μας ανοίγουν δρόμο για συζήτηση. Έχω την αίσθηση ότι θα έχουμε να πούμε πολλά σε αυτή την ανάρτηση.

Θα πω μόνο ένα πράγμα για την εκκλησία. Θεωρώ την στάση της –των περισσοτέρων ιεραρχών– άθλια. Αφού κυκλοφόρησαν εκείνο το αχαρακτήριστο κείμενο «προς τον λαό» κάνουν τώρα την πάπια στην καλύτερη. Διότι στην χειρότερη για το μόνο που κόπτονται είναι μη και διοριστούν λιγότεροι ιερείς.
Και σε αυτό το θέμα η Κυβέρνηση στάθηκε μικρότερη των περιστάσεων. Το μαχαίρι της έφτανε μόνο για το κόκαλο των μισθωτών και συνταξιούχων.
Ακόμη και για φοροδιαφυγή… την κ. Αλεξανδράτου τσάκωσε ο εισαγγελέας. Έλεος.

Θα σταματήσω εδώ…

Κρατώ την λέξη «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» ως φυλακτό. Δυστυχώς η Κυβέρνηση επιλέγει τους εύκολους στόχους… και οι λοιποί χορεύουν στους ίδιους ρυθμούς. Ναι φίλοι μου, δεν θ’ αλλάξουμε… θα μας αλλάξουν με το ζόρι.


ΥΓ… Εδώ είμαι καλέ… τους ασπασμούς μου σε όλους. Και μην με παρεξηγήσετε αν έχω και τίποτα ασυνταξίες... η νύχτα γίνεται εύκολα... νύστα.

Ανώνυμος είπε...

Φαίδων καλημέρα.
Τα δραματικά σχόλια των φίλων του Καφενείου με κάλυψαν.
Όντως είναι για γέλια το ΣΔΟΕ που ‘’μέσα στου μακελειού τη χάση’’ άσκησε μήνυση στην Τζ. Αλεξανδράτου όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε η Μπιγκ Μάμα.
Σάμπως και νά ταν η Τζ. που μας έριξε στο ΔΝΤ.
Στην τελευταία μόνο απορία του Σπύρου ‘’Δεν ξέρω. Δεν ξέρουμε’’ θέλω να σταθώ και να πω,
Ξέρουμε Σπύρο μου.
Το δέντρο μας πλέον χάλασε και βγάζει μόνο σάπιους και πικρούς καρπούς.
Κι αυτό γιατί,
Ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι του στενού, ευρύτερου και δεν ξέρω τι άλλο δημόσιου τομέα επί τουλάχιστον τρία άτομα στην οικογένεια έχουμε και λέμε κοντά τρία εκατομμύρια έλληνες ζουν απ’ το δημόσιο.
Άντε να τα βάλεις μαζί τους.
Επαγγελματίες, που το κόστος του εμπορεύματος συν το κέρδος είναι εκατό ευρώ, εμείς τους δίνουμε άλλα είκοσι ευρώ για να τα δώσουν στο κράτος (ΦΠΑ) και αν’ αυτού τα ρίχνουν στην τσέπη τους για να γίνουν αυτοκίνητα βίλες και πισίνες.
Γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί και βάλε τι άλλο διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και λένε ότι πένονται.
Και τι μένει; Υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα και συνταξιούχοι να θρέψουν όλο αυτό το κηφηναριό.
Ποιος να δουλέψει; Πώς να βγούμε απ’ το βούρκο;
Τι έργα; Τι επενδύσεις; Για να δουλέψουν πάλι οι μετανάστες;
Ποιος θα σηκώσει τα ελληνόπουλα απ’ τις καφετέριες;
Όταν ακόμη και οι κουμπούρες μπαίνουν στο πανεπιστήμιο.
Και θα κλείσω Φαίδων με τα λόγια που είπαν ο Στρος Καν και η Μέρκελ και μ’ έκαναν να βάλω το κεφάλι κάτω.
Στρος Καν: Αν δεν ήμασταν εμείς θα πέφτατε στο βούρκο.
Μέρκελ. Δουλέψτε τεμπέληδες για να πάρουμε τα δανεικά μα; Πίσω.
Τι λόγια ντροπής και καταισχύνης για ένα ολόκληρο έθνος που έχει πίσω του Θερμοπύλες, 1821, Αλβανικό Έπος.
Πόσο άθλιοι είμαστε; Πόσο χοντρόπετσοι γίναμε;
Άμποτες και να ’ρθει με το καλό η μέρα που το δέντρο θα δώσει και καρπούς γλυκείς.

σεραφείμ

οινοχόος είπε...

Σεραφείμ,συνήθως μετά από μιά τετοια....βυθομέτρηση--εκ του Βυθού --ψάχνω να βρω κάτι για αναρρηχηθω.Μα ότι κι αν πιάνω είναι σάπιο.
Θα το ρίξουμε λοιπόν στο κρασί μαζί με το Θεό, μήπως και τον μεθύσω και φτιάξει, με το βούρκο μας,ενα αλλο καλούπι γιά να μας ξαναχύσει.Γιατί ουτε κι Αυτός πρέπει είναι ευχαριστημένος με το...σουλούπι μας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος