Τρίτη, Μαρτίου 15, 2011

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ…..

Μεταξύ των διάφορων μηνυμάτων που λαμβάνω στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο, μηνύματα, ιδεών, πολιτικών εμπαθειών, ιδεοληψιών, συναισθηματικών εξάρσεων και αφορισμών που πλασάρονται φτηνά, ως αλήθειες, έλαβα και το παρακάτω μήνυμα με ένα εντυπωσιακό τίτλο πολιτικού μίσους, που προσπαθεί να εντοπίσει το κατάντημα της χώρας μόνο κάπου αλλού, με εύκολα συνθήματα και ταμπέλες παρακάμπτοντας εντελώς την πρόσφατη μνήμη. Καταθέτω αυτό που έλαβα, που αποτελείται από δύο ετερόκλητα θέματα. α) Έναν υβριστικό γενικόλογο αφορισμό κατά του π. πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και β) Μια αναφορά για την απαξίωση στις μέρες μας των όρων «εθνικός», «έθνος», «πατριώτης» «πατρίδα» που συμπεριλαμβάνει κι ένα ειρωνικό κείμενο του Κώστα Γεωργουσόπουλου που βασίζεται στην υπερβολή και στον πολυχρησιμοποιούμενο τελευταία εξυπνακισμό, που απαντά στη κ. Φραγκουδάκη που επίσης ειρωνεύεται και απαξιώνει του όρους (έθνος εθνικός πατριώτης κ.λ.π.) που ήδη προανέφερα, με το ανάλογο επίσης πνεύμα υπερβολής. Μόνο που το κείμενο της κ. Φραγκουδάκη δεν είναι διαθέσιμο σ’ αυτά που μου έστειλαν. Για ανάλυση των γεγονότων όμως ούτε κουβέντα.

Ιδού λοιπόν το μήνυμα που έλαβα και στο τέλος το δικό μου σχόλιο-απάντηση που έλαβαν άμεσα και εκείνοι που μου έστειλαν το μήνυμα.

Θέμα: Η κατάρα που καταστρέφει τη χώρα άρχισε το 1996 με την ανάληψη της εξουσίας από τον Σημίτη που του έδωσε το δακτυλίδι ο Γιώργος μας για να του το επιστρέψει ο Σημίτης το 2003.Δείτε ένα σχετικό άρθρο γραμμένο από τον 'Έλληνα Κώστα Γεωργουσόπουλο

Η κατάρα που καταστρέφει τη χώρα

Το 1999 οι νεοταξικοί που δεν τους είχε πάρει ακόμα είδηση ο
Ελληνικός λαός (μήπως και τώρα τους έχουν αντιληφθεί όλοι;) άρχισαν να
αποθρασύνονται εναντίον του Ελληνισμού. Μαζί όλη η γνωστή κουστωδία, των
ΜΜΕ, του Σόρος, οι νεοθωμανοί από τότε, οι φιλοσκοπιανοί, οι νεοταξίτες, οι
Δραγώνες, οι Φραγκιουδάκες, οι Βερέμηδες, οι Κουλουμπήδες κτλ.

Δείτε ένα σχετικό άρθρο γραμμένο από έναν άλλον πνευματικό 'Έλληνα
τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, που βέβαια τότε δεν μπορούσε να φανταστεί το
μέγεθος της συνωμοσίας εναντίον του Ελληνισμού


"TA NEA"
ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΨΗ Ζήτω τα γιούχα
ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 1999


Η κ. Άννα Φραγκουδάκη στο άρθρο της, στα «ΝΕΑ» του προπερασμένου Σαββάτου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Θύμωσε μάλιστα πολύ διαβάζοντας πως ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζοσπέν επικαλείται την ιδέα της πατρίδας και προτρέπει τους Γάλλους να προσέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τις ακμαίες παραδόσεις του έθνους τους.

Η κ. Φραγκουδάκη θεωρεί πως κάθε αναφορά σε πατρίδα, πατριωτισμό και έθνος είναι συντηρητική, δεξιά και, σχεδόν, φασιστική πολιτική.

Επειδή η ορθή αντιμετώπιση ανάλογων κινδύνων και στον τόπο μας έχει ανάγκη από τέτοιες επισημάνσεις και επειδή η πρόληψη είναι η αρίστη μέθοδος, κάνω έκκληση στους υπεύθυνους πολιτικούς, κρατικούς, δημοτικούς φορείς και στα κέντρα αποφάσεων να σπεύσουν να προλάβουν κάθε ενέργεια, κίνηση, συνωμοσία που σκοπεύει στην πατριωτική και εθνική έξαρση που μπορεί στα ξαφνικά να μας προκύψει.

Έτσι, καλό θα είναι να απαλειφθούν από τα σχολικά βιβλία όλα τα ποιήματα, τα διηγήματα και τα δοκίμια που αναφέρουν με θετικούς χαρακτηρισμούς τις έννοιες «πατρίδα» και «έθνος». Έτσι θα χρειαστεί να σβήσουν από τους «Πέρσες» του Αισχύλου οι στίχοι από τον παιάνα της Σαλαμίνας «Ίτε παίδες Ελλήνων, ελευθερούτε πατρίδα... κτλ.». Η μελέτη τέτοιων φανατικών ιδεοληψιών είναι δυνατόν να οδηγήσει τους ανώριμους μαθητές σε τίποτε κουτουράδες, και να θολώσει το μυαλό τους και να αρρωστήσουν από την ασθένεια του πατριωτισμού.

Πρέπει ευθύς να αφαιρεθούν από τα σχολικά εγχειρίδια όλες οι αναφορές που υπάρχουν στο έργο του Σολωμού και ιδίως στον πατριδοκαπηλικό «Ύμνον εις την Ελευθερίαν» στις έννοιες Πατρίδα και Έθνος. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει πάραυτα ο Ζακύνθιος ποιητής να μην προσφωνείται Εθνικός. Αν δεν γίνεται αλλιώς, να καταχωνιαστεί η «Ιστορία του ελληνικού έθνους» του Παπαρρηγόπουλου, καλό θα είναι να καεί.

Οπωσδήποτε όμως θα πρέπει να καεί και, μάλιστα δημοσίως, το φασιστικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα «Για την Πατρίδα». Να εξοβελιστούν τα δεκατετράστιχα του Παλαμά «Πατρίδες», εκτός αν τον παμπόνηρο αυτόν γέροντα τον σώσει η κραυγή του Γύφτου του «Γιούχα και πάλι γιούχα των πατρίδων».

Η κ. Φραγκουδάκη δεν είναι ούτε μόνη ούτε πρώτη. Έχουν ήδη προηγηθεί δύο άλλοι επίσης πανεπιστημιακοί, οι οποίοι σε βιβλία και άρθρα τους χαρακτηρίζουν φασίστες τον Ελύτη, τον Εγγονόπουλο και τον Εμπειρίκο γιατί μιλούν για πατρίδα και ελληνική γλώσσα και εθνικιστή τον Σεφέρη!

Επειδή όμως η λέξη έθνος, αυτή η βόμβα στα θεμέλια του Λαού, υπάρχει, δυστυχώς, στο πρώτο άρθρο του Συντάγματος θα πρέπει, νομίζω, να προβλεφθεί η εξάλειψή του κατά την προσεχή αναθεώρηση του θεμελιώδους Νόμου της Πολιτείας.

Εντός σύντομης προθεσμίας πρέπει να αλλάξουν όνομα η ποδοσφαιρική ομάδα «Εθνικός», το «Εθνικό Θέατρο», η εφημερίδα «Έθνος», το «Πατριωτικό Ίδρυμα», το «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών», το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Εθνική Λυρική Σκηνή και για να προληφθούν παγκόσμια δεινά ο «Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών»!

Αλλά και οι φίλοι μας Γάλλοι, αν πληροφορηθούν την οργή της κ. Φραγκουδάκη, οφείλουν αμέσως να διορθώσουν τον πρώτο στίχο του «Εθνικού» τους Ύμνου, που ένας φανατικός επαναστάτης και φασίστας εθνικιστής συνέθεσε μέσα στα χαρακώματα της Γαλλικής Επανάστασης: «Αλόνζανφαν ντε λα πατρί»!
Οι προειδοποιήσεις της κ. Φραγκουδάκη θα πρέπει να φθάσουν και στα αυτιά ορισμένων παρασυρμένων αριστερών και σοσιαλιστών, οι οποίοι συμπαραστέκονται στους Κούρδους και τους Παλαιστίνιους οι οποίοι, θύματα εθνικιστικών φανατισμών, επιμένουν να διεκδικούν μια πατρίδα εν ονόματι της εθνικής τους ιδιαιτερότητας.
Πάντως, η κ. Φραγκουδάκη θα πρέπει με συνεχή τεκμηριωμένα άρθρα να ενημερώσει τους παραπλανημένους Γάλλους, Γερμανούς, Άγγλους, Ιταλούς κ.ά. σοσιαλιστές που κυβερνούν στη χώρα τους πως δεν φθάνει να μην επικαλούνται πατρίδες, έθνη και άλλα ηχηρά παρόμοια, όσο συνεχίζουν να μιλούν και να γράφουν τη γλώσσα τους και να έχουν όνομα. Είναι άκρως επικίνδυνο να είναι κανείς Γάλλος, Γερμανός, Έλληνας, Ισπανός, γιατί και μόνο η εκφώνηση του ονόματος προκαλεί εθνικά ρίγη. Οφείλω, πάντως, να ομολογήσω πως διαπιστώνω και κάποιες αντιφάσεις στα πολιτικώς ορθά άρθρα της κ. Φραγκουδάκη. Ενώ κόπτεται, εν ονόματι του δικαιώματος κάθε λαού να επιλέγει ελεύθερα το όνομά του, να ονομάζονται Μακεδόνες οι Σκοπιανοί και Τούρκοι οι Μουσουλμάνοι της Θράκης, αρνείται στον Γάλλο πρωθυπουργό να ονομάζει έθνος τη χώρα του και πατρίδα την επικράτειά του.

Πληροφορούμαι, εξάλλου, πως η κ. Φραγκουδάκη επιδοτείται με 1 δισ. 750 εκατ. δρχ. για να εκπονήσει μαζί με τους συνεργάτες της πρόγραμμα εκμαθήσεως της ελληνικής γλώσσας για τους Μουσουλμάνους της Θράκης. Αυτό που ομοϊδεάτες της κ. Φραγκουδάκη, όταν έγινε για τους σλαβόφωνους της Μακεδονίας, το ονόμαζαν εκστρατεία εξελληνισμού των μειονοτήτων.
Και το δικό μου σχόλιο – απάντηση:


Ψυχραιμία Έλληνες! Γιατί με τέτοιους τίτλους στα κείμενα κινδυνεύει η ίδια αξιοπιστία!


Ας αρχίσω λοιπόν από τον τίτλο, ότι η διακυβέρνηση του Σημίτη υπήρξε η κατάρα που κατάστρεψε τη χώρα.

α)
Το χρέος της χώρας, από την αρχή του κύκλου της μεταπολίτευσης μέχρι το τέλος της διακυβέρνησης Σημίτη, (37 χρόνια)
συμπεριλαμβανομένου του κόστους των ολυμπιακών αγώνων και 20,000 μικρών και μεγάλων έργων υποδομής, πάλι επί κυβέρνησης Σημίτη συγχρημοτοδοτούμενων από την Ε.Ε., έφθασε το 2004 τα 165 δις ευρώ.
Στη.....χρηστή
πενταετία της επανίδρυσης (βλέπε διάλυσης) του κράτους του μικρού (σε όλα) Καραμανλή, το χρέος της χώρας μας έφθασε στα 300 δις ευρώ!!!!!!!!!!!!!!! Αυτά ήταν τα λεφτά που ΥΠΗΡΧΑΝ και κανείς δεν ξέρει που πήγαν, αφού ο σιωπών και κρυπτόμενος Καραμανλής δεν μας διαφωτίζει. Για την ίδια ακριβώς περίπτωση η Ισλανδία, έστειλε τον πρωθυπουργό της στο δικαστήριο. Εδώ, δυστυχώς ούτε στο κείμενό σας που έχω στα χέρια μου ως αποδέκτης του, δεν γίνεται η παραμικρή νύξη γι αυτό. Παρά μόνο γενικόλογοι αφορισμοί, ταμπέλες και συνθήματα εναντίον του Κώστα Σημίτη.

Β) ΄Προσωπικά, η άποψή μου για τον Κώστα Σημίτη είναι ότι υπήρξε ένας από τους εντιμότερους Έλληνες πολιτικούς
που με την πολιτική του πράξη, μας δίδαξε έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό: Ότι δηλαδή, πολιτική δεν είναι οι έρωτες με το λαό,
οι συναισθηματικές εξάρσεις και τα ζήτω,
αλλά το σχέδιο και η εφαρμογή του.

Ότι πολιτική, σημαίνει αποτέλεσμα.
Πέραν των λαθών που μπορεί να έκανε, όπως κάθε θνητός, και υπονομευόμενος καθ' όλη τη διάρκεια της πολιτικής του θητείας από το βαθύ Πασοκ, κατόρθωσε:

1. Να βάλλει τη χώρα στη ζώνη του ευρώ μόνο με το κύρος του που είχε στην Ε.Ε. αφού η Ελλάδα δεν πληρούσε τα κριτήρια
εισόδου της στη ζώνη του ευρώ. (Οι Ευρωπαίοι βέβαια έχουν άλλα κριτήρια για την κατάρα και το κύρος...)
Αποτέλεσμα του ότι ο Σημίτης μας έβαλε στο ευρώ, είναι ότι σήμερα δεν βρισκόμαστε στο μεγάλο καζάνι της κόλασης με
τη δραχμή αλλά: Επειδή τρέχουν οι Ευρωπαίοι να σώσουν το ευρώ, σώζουν και μας. Εκείνο που μένει, είναι να ευχαριστήσουμε τον πρώην πρωθυπουργό.....
2.Υπό την απειλή του Casus belli της Τουρκίας αν έμπαινε η Κύπρος στην Ε.Ε. ο Κώστας Σημίτης κατόρθωσε να βάλλει την
Κύπρο στην Ε.Ε., έτσι ώστε η Κύπρος πια να αποφασίσει αν θα μπεί η Τουρκία στην Ε.Ε. Μεγάλο διπλωματικό χαστούκι στην Τουρκία...
και καινούριες δυνατότητες στην Κύπρο να διαχειριστεί το Κυπριακό.
Ταυτόχρονα, ο Κώστας Σημίτης με τις συμφωνίες του Ελσίνκι, είχε δέσει χειροπόδαρα την Τουρκία, ως προς τους όρους
εισόδου της στην Ε.Ε. Βέβαια ήρθε μετά ο Καραμανλής και κουμπάρος του Ερντογάν, και έλυσε τα δεσμά της Τουρκίας...

3. Εκτός από τα χιλιάδες έργα υποδομής στη χώρα, παρέδωσε και έτοιμους τους Ολυμπιακούς αγώνες στη νέα κυβέρνηση Καραμανλή. Ο ελληνικός λαός συμμετείχε με ενθουσιασμό ευθύνη και μοναδικό πνεύμα φιλοξενίας,Οι ολυμπιακοί της Αθήνας
απέσπασαν τον παγκόσμιο θαυμασμό. Ακόμη και κείνοι που δεν μας πίστευαν, μας ζήτησαν δημόσια συγγνώμη. (Διαθέτω τεράστια βιβλιογραφία από τον τύπο όλου του πλανήτη). Το κύρος της Ελλάδας ανέβηκε κατακόρυφα. Ούτε διαφήμιση της χώρας μας επί 20 συνεχή χρόνια δεν θα μας εξασφάλιζε τέτοιο κύρος. Περιμέναμε λοιπόν από την κυβέρνηση Καραμανλή να κεφαλαιοποιήσει αυτό το κύρος ώστε να συνεχίσει τη πτήση της η Ελλάδα μετά την απογείωση των ολυμπιακών.
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Παραγωγή περισσότερων σκανδάλων απ' όσα μπορούσε η κυβέρνηση Καραμανλή να καταναλώσει, κλείσιμο της βουλής νωρίτερα, για να παραγραφούν τα σκάνδαλά της, ένα ναυάγιο της εθνικής οικονομίας, που φόρτωσε στον ελληνικό λαό το σταυρό του μαρτυρίου και ασφαλώς η επιστροφή της Ελλάδας στην αναξιοπιστία και στη γραφικότητα των ιθαγενών με κακές συνήθειες......

4. Ο Κώστας Σημίτης, έβαλε σαν στόχο και σαν περιεχόμενο της πολιτκής του τον εκσυγχρονισμό. Αυτό που υποσχέθηκε δηλαδή ο Καραμανλής αργότερα ως επανίδρυση του κράτους. Και αυτό που θέλει και ΠΡΕΠΕΙ να κάνει σήμερα ο Γ.Παπανδρέου. Μεταρυθμίσεις, μεταρυθμίσεις, μεταρυθμίσεις, για να αλλάξει η χώρα και να απαλλαγεί από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.
Έτσι μπορούμε σήμερα να δούμε πόσο δίκιο είχε ο Κώστας Σημιτης που ήθελε να εκσυγχρονίσει τη χώρα. Όμως: Ο εκσυγχρονισμός αυτός λοιδορήθηκε όσο τίποτα και έγινε συνώνυμο της ύβρεως. Πρώτα από το βαθύ Πασοκ, μετά από τη αντιπολίτευση, από τα κόμματα της αριστεράς, που μπορούν ελπίζουν στην ύπαρξή τους μόνο όταν η χώρα δυστυχεί.. Και ασφαλώς λοιδορήθηκε αγρίως ο εκσυγχρονισμός του Σημίτη από τους Ελληνάρες που ήθελαν την Ελλάδα καθηλωμένη στα τσάμικα και τους καλαματιανούς....Αποτέλεσμα: Και μετά από 100 χρόνια η Ελλάδα θα χρειάζεται εκσυγχρονισμό.....
Ασφαλώς έγιναν και επί κυβέρνησης Σημίτη φοβερά σκάνδαλα και λάθη. Αλλά ο υπονομευόμενος από το μισό κόμμα του πρωθυπουργός, παρήγαγε, τουλάχιστον, ένα σημαντικό έργο.

Και μια ανθρώπινη χειρονομία του Κώστα Σημίτη. Χάρισε τη σύνταξή του που έπαιρνε ως καθηγητής στη βιβλιοθήκη των φοιτητών του Πάντειου πανεπιστημίου, θυμάστε; Τότε που κάποιοι καθηγητές του, (Μεταξόπουλος και Σία) παραπέμθηκαν στη δικαιοσύνη για όργιο καταχρήσεων στο Πάντειο....

Για το θέμα της χρήσης Εθνικός , έθνος, πατριωτικός, πατρίδα κ.λ.π.

Ο Κ. Γεωργουσόπουλος, που το κείμενό του είχα διαβάσει, χωρίς να μπει στην ουσία του θέματος, απαξιώνει με έξυπνες ατάκες εντυπωσιασμού, τη λογική της κ. Φραγκουδάκη. Ποια είναι όμως η ουσία;


Κατά την άποψή μου η ουσία είναι ότι αυτές οι λέξεις χρησιμοποιήθηκαν συχνότατα ως εργαλεία κατά πολιτικών αντιπάλων και πολιτών από τη δεξιά από τη χούντα, το στρατό κ.λ.π. Έτσι λοιπόν είχαμε φακελώματα των φρονημάτων των πολιτών, επειδή δεν ανήκαν στη δεξιά. Κατηγορήθηκαν λοιπόν, ως
αντεθνικά στοιχεία ως απάτριδες κ.λ.π. Προσήγοντο συχνά στην ασφάλεια επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις ή διάβαζαν μη δεξιές εφημερίδες. (Επί θείου Καραμανλή-τα έζησα προσωπικά) Δεν μπορούσαν να προσληφθούν στο δημόσιο αν π.χ. ο παππούς τους ήταν αριστερός. Εθνικό τότε, ήταν ΜΟΝΟ ότι έλεγε η δεξιά και το παρακράτος της.
Με τις κατηγορίες αυτές, χιλιάδες Έλληνες στάλθηκαν στο Μακρονήσι (Την Ακρόπολη του σύγχρονου Ελληνισμού!!!! όπως είχε πει ο Αντιπρόεδρος της ΕΡΕ και θείος του γερο Καραμανλή- Παναγ. Κανελόπουλος. Αλλο αν ζήτησε συγγνώμη αργοτερα από τον ελληνικό λαό). Χώρια οι συμφορές και οι ήττες, διπλωματικές και στρατιωτικές, που υπέστη η χώρα στο όνομα του έθνους,και του πατριωτισμού, ενώ στην πραγματικότητα πίσω από αυτές τις λέξεις κρυβόταν είτε η ενδοτικότητα των πολιτικών είτε οι πολιτικές σκοπιμότητες που βαφτίζονταν πατριωτισμός. Να μην πάμε μακριά στην ιστορία και ψυχοπλακωθούμε, να μείνουμε μόνο , στη δήλωση του γερο-Καραμανλή (του υπερπατριώτη!!!) που είπε ότι ότι ήταν η ευτυχέστερη ημέρα της ζωής του, όταν έβαλε την Τουρκία στο παιχνίδι με την Κύπρο, καθιστώντας την εγγυήτρια δύναμη, με την σύμφωνη γνώμη του και την υπογραφή του στις "Συμφωνίες της Ζυρίχης..Έτσι "πατριωτικά" έβαλε την Τουρκία στο παιχνίδι ως αποφασιστικό παίκτη και παράγοντα του Κυπριακού…. Μ’ αυτά και μ’ αυτά η Κύπρος έμεινε μισή….
Ή η προδοσία και το ξεπούλημα της Κύπρου από τους επίορκους αξιωματικούς της χούντας! Κι αυτοί στο όνομα του έθνους και του πατριωτισμού;;; Έτσι οι λέξεις αυτές άδειασαν από το νόημά τους αφού χρησιμοποιήθηκαν στρεβλά από τον δεξιοκρατούμενο κρατικό μηχανισμό, τις δεξιές κυβερνήσεις και τις χούντες. Οι λέξεις λοιπόν εθνικός, πατριώτης, πατρίδα απαξιώθηκαν γιατί χρησιμοποιήθηκαν ως όπλα εναντίον του μισού ελληνικού λαού.

Έρχεται όμως τώρα η κ. Φραγκουδάκη ως αντίθετος πόλος της δεξιάς για να κάνει κάτι το ίδια ακραίο όπως και οι δεξιοί.
Να πει δηλαδή ότι οι λέξεις που εκφράζουν το έθνος την πατρίδα κ.λ.π. ότι είναι φασιστικές και απορριπτέες!!!!!!!

Έλεος Έλληνες! Δεν μπορούμε δηλαδή να χρησιμοποιούμε και να νιώθουμε τις λέξεις με το αληθινό τους νόημα δίχως να τις κιβδηλοποιούμε;;;;;;

Ξέρετε γιατί οι αρχαίοι Έλληνες τόνισαν τόσο πολύ την ανάγκη του "Μέτρον άριστον";;;;Ακριβώς επειδή δεν είχαν κανένα μέτρο και είχαν ανάγκη να το επινοήσουν και να το επιβάλλουν. Αν σε κάτι ξεπεράσαμε τους.... αρχαίους Έλληνες είναι στην έλλειψη μέτρου...

Δεν είμαι πολιτικός. Είμαι άνθρωπος της λογοτεχνίας, από αυτούς όμως που ΔΕΝ σιωπούν. Θεωρώ χρέος μου να αρθρώνω τον προσωπικό μου λόγο και όχι τα λόγια κομματικών φορέων . Μπορεί ο λόγος που αρθρώνω να είναι λάθος. Αυτό είναι ανθρώπινο.
Ποτέ όμως δεν θα μπορέσει κανείς να μου καταλογίσει σκοπιμότητα. Έτσι ο λόγος μου διαθέτει τουλάχιστον τη γνησιότητά του.
Φιλικά
Φαίδων Θεοφίλου
10 σχόλια:

fotis sxoliastis είπε...

Το διαβασα προσεκτικοτερα και με καθηλωσες με την δυναμη της,ουτως η αλλως, συνηθους δυνατης επιχειρηματολογιας σου.
Ο Γεωργουσοπουλος ειναι ο γνωστος;;
Γενικοτερα Φαιδωνα μου οι Ελληνες απο το 1821,ηδη εχουν χασει το ΜΕΤΡΟ,δηλαδη το <> και συνομολογουν στο ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟΝ...!!!!!

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ fotis sxoliastis

Ναι Φώτη. Ο γνωστός Γεωργουσόπουλος, που δυστυχώς γι αυτόν και το πνευματικό του μέγεθος, χρησιμοποίησε πολύ φτηνά υλικά για να απαντήσει στις ακραίες θέσεις της κ. Φραγκουδάκη. Η αντιπαράθεση όμως όπως πολύ σωστά λέει και ο Κωνσταντίνος, θα έπρεπε να γίνεται (και είναι ενδιαφέρουσα η αντιπαράθεση) με άλλους όρους..
Όσο για το ευφυές σου σχόλιο, δίνει και το μέτρο της επικρατούσας κατάστασης στη χώρα μας.

Konstantinos Floridis είπε...

Συμφωνώ απόλυτα Φαίδωνα με την προσέγγισή σου...
Θα ήθελα κι εγώ να είχα το κείμενο της Φραγκουδάκη. Είθισται πάντως οι διανοούμενοι να τραβούν τις αποχρώσεις τους στα άκρα και να τις εμφανίζουν ως μεγάλη διαφωνία, προβοκάροντας μερικές φορές τα λόγια ,τα γραπτά και τις ιδέες του συνομιλητή τους.Τέτοιες γοητευτικές αντιπαραθέσεις γίνονταν και γίνονται σε όλον τον κόσμο (Γαλλία,ΗΠΑ,Γερμανία κλπ).
Σήμερα στην Ελλάδα μοιάζουν με πολυτέλεια ! Το ζοφερό ζεύγος πατριώτης-προδότης,παίζεται και σήμερα με το μνημόνιο να βάζει τη διαχωριστική γραμμή. Στις κρίσιμες στιγμές που περνάμε η διανόηση πιστεύω ότι θα βγει μπροστά.Σημαντικά κείμενα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , στις εφημερίδες γνώμης και σε νεοεκδιδόμενα βιβλία .Ένα από αυτά τα κείμενα είναι και το δικό σου Φαίδωνα. Το λέω ειλικρινά.
Αν και είναι νωρίς,πιστεύω ότι ο Σημίτης,έχει κριθεί θετικά από την Ιστορία.
Ντρέπομαι γι αυτούς που τυφλωμένοι από φανατισμό προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε το ήθος και την προσφορά του.Ο εκσυγχρονισμός (όσο κι αν ο όρος έχει κακοπάθει) παραμένει ανεκπλήρωτη ανάγκη για την κοινωνία μας.
Κι ένα αρθράκι ενδεικτικό και διδακτικό για το νέο πνεύμα που πρέπει να επικρατήσει στις αναλύσεις μας. Ενός ιδεολογικά συγγενούς της Φραγκουδάκη,της Δραγώνα,του Βερέμη και των άλλων κόκκινων πανιών του εκσυγχρονισμού!
http://bit.ly/exrDPo

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Konstantinos Floridis

Κωνσταντίνε σ' ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου. Πιστεύω κι εγώ ότι αργά αλλά σταθερά η ελληνική διανόηση βρίσκει το θάρρος (γιατί την ικανότητα την έχει και την παρα-έχει) να διατυπώσει όσα είναι γνωστά αλλά αποσιωπώνται και ασφαλώς να δείξει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να συν-εννοηθούμε....Όσο για το κείμενο που μας παραπέμπεις ακτινογραφεί το σύχρονο Έλληνα. Τα ίδια νοήματα που υπάρχουν στο κείμενο αυτό, έχω ΄'αλλωστε κι εγώ με δεκάδες παραλλαγές διατυπώσει σε παρόμοια κείμενα κατα καιρούς στο ιστολόγιό μου.

Big Mama είπε...

Να λοιπόν Φαίδωνα που για άλλη μια φορά θα συμφωνήσω μαζί σου κι ας μας καταλογίσουν… ομοφωνία.
Όμως καλέ μου φίλε… με ποιον να συμφωνήσω; Με τις υστερίες και την συνθηματολογία; Λυπάμαι αλλά δεν θα μπορέσω. Ή μήπως με τα ευφυολογήματα του Γεωργουσόπουλου; Ε, ούτε κι αυτό μπορώ να το κάνω…

Για να συμφωνήσω με μία θέση χρειάζονται επιχειρήματα να με πείσουν αλλά και αλήθειες που να αναγκάζουν τον νου να σκεφτεί σοβαρά. Το κείμενό σου τα έχει όλα αυτά. Αναλύει και αιτιολογεί με ψυχραιμία αλλά ΚΥΡΙΩΣ μετά λόγους γνώσεως και χωρίς φόβο και πάθος.

Ίσως λοιπόν το μόνο πάθος που θα μπορούσα να σου καταλογίσω είναι το πάθος για την αλήθεια και την λογική. Κακό; Ε, κάκιστο για όλους αυτούς τους επιστήμονες του κλεφτοπόλεμου που, αντί να αρθρώνουν δημόσιο λόγο, παίζουν με τα mail της δολιοφθοράς.

Να συνεχίσεις να αρθρώνεις λοιπόν τον προσωπικό σου λόγο ως πολίτης που δεν σιωπά. Αυτή είναι η υποχρέωση αλλά και η αρετή του πνευματικού ανθρώπου.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Φαίδων καλημέρα,

Δεν υπάρχει νους ΥΓΙΗΣ, (εκτός αν πρόκειται για κακόβουλο, διεστραμμένο και αρρωστημένο νου) που θα μπορούσε να αμφισβητήσει πως το χρέος της Ελλάδας επί Κώστα Σημίτη ήταν 165 δις και πως μέσα σε μια πενταετία διακυβέρνησης απ’ τον Καραμανλή άγγιξε ή και ξεπέρασε τα 300 δις.
Δεν είναι στις προθέσεις μου να αξιολογήσω το έργο του Κώστα Σημίτη. Υπάρχουν άλλοι σοφότεροι και εγκυρότεροι εκτιμητές.
Εγώ θέλω μόνο, με αφορμή την ανάρτηση σου, να καταθέσω εδώ και τη δική μου άποψη σαν ένας άνθρωπος που έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και σε ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο. Απ’ το Βορά μέχρι της Γη του Πυρός και απ’ την Ανατολή μέχρι τη Δύση.
Όταν έφευγα λοιπόν φίλε Φαίδων απ’ την Ελλάδα και ύστερα από ένα πολυήμερο ταξίδι γύριζα ξανά, αισθανόμουν ξαφνικά σαν να είχα βρεθεί μέσα σε μια χωματερή.
Δρόμοι σακατεμένοι, μπάζα, και σκουπίδια παντού. Γύριζα σε μια Πρωτεύουσα που λίγο-πολύ θύμιζε σημερινό Αφγανιστάν ή και Τουρκεστάν.
Αυτή ήταν η Ελλάδα και η Πρωτεύουσά της μέχρις και το τέλος του 1995.
Μετά δυσκολίας μετά απ’ τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και με όσα δολάρια μας έδωσε το σχέδιο Μάρσαλ (ακόμη ψάχνουμε να δούμε ποιοι τα φάγανε) φτιάξαμε ένα δρόμο, κι αυτόν μισό, που να συνδέει την Πρωτεύουσα με την υπόλοιπη Ελλάδα (εννοώ την σημερινή Λεωφόρο Αθηνών) που ανακούφισε την Ιερά Οδό που μέχρι τότε ήταν η μοναδική είσοδος και έξοδος.
Δεν θα πω πολλά. Λίγα μόνο για το πώς έβλεπα την Ελλάδα πριν και πως την άφησε ο Κώστας Σημίτης που όπως πολύ σωστά γράφεις και επί των ημερών του δεν έλειψαν τα λαμόγια που όμως ξέρουν να κρύβονται καλά και να ξεγελούν ακόμη και τους πιο τίμιους πολιτικούς.
Μετρό. Τραμ. Δίκτυα μεταφορών. Αυτοκινητόδρομοι. Τούνελ. Γέφυρες. Προαστιακός. Ανισόπεδοι κόμβοι. Καθαρισμός και αναβίωση του Σαρωνικού στο βαθμό που πολλές παραλίες να διεκδικούν και να παίρνουν τη γαλάζια σημαία. Αθλητικά Κέντρα και άλλα πολλά που δεν χρειάζεται να τα απαριθμήσω με κορωνίδα βεβαίως την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων, κάτι που εκ των υστέρων λόγω κακής διαχείρισης του ξένου εργατικού δυναμικού, συσσώρευσε δεινά και προβλήματα που ακόμη πληρώνουμε.
Όποιος σήμερα βγαίνει λίγο έξω απ’ την Αθήνα και δεν είναι τυφλωμένος και εγκλωβισμένος κομματικά μπορεί να τα δει και να απολαμβάνει το ταξίδι του.
Λίγα μόνο ακόμη για την ποιότητα της Δημοκρατίας.
Συνήγορος του Πολίτη. Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ταυτότητες. Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων. (Ας κάνουν όσοι εθελοτυφλούν μια βόλτα απ’ την Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέχρι την Αποστόλου Παύλου, χαμηλά στο Θησείο, για να απολαύσουν ένα μαγευτικό περίπατο». Διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ανάδειξη του ΑΣΕΠ σε συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή. (άσχετα αν μερικοί επιτήδειοι και διεφθαρμένοι πολιτικοί κουρέλιασαν το θεσμό).
Και λίγα για τα εξωτερικά μας.
Ισχυροποίηση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Βαλκάνια.
Ένταξη μας στην ΟΝΕ με την Ελλάδα μας να έχει ένα πρόσωπο στη διεθνή σκηνή.
Υπάρχουν και άλλα. Μικρά και μεγάλα. Μη γεμίσουμε σελίδες. Τα περισσότερα τα έχεις πει.
Δεν ξέρω φίλε μου αν είναι πολλά ή λίγα.
Μπορεί να είναι λίγα. Ξέρω όμως πως όταν φεύγω στο εξωτερικό και ξαναγυρίζω δεν είμαι πλέον στο Αφγανιστάν και το Τουρκεστάν.
Μακάρι όλες οι κυβερνήσεις να έκαναν από τόσα λίγα. Μακάρι η κάθε κυβέρνηση να έβαζε ακόμη ένα λιθαράκι.
Και… μακάρι Φαίδωνα να είσαι καλά και να αναρτάς τέτοια ουσιώδη κείμενα που να μας δίνουν την ευκαιρία να σκεφτόμαστε και λίγο Ελληνικά.
Υ. Γ. Για την κυρία Φραγκουδάκη δεν ξέρω τι να πω. Άλλωστε δεν είναι η μόνη που θορυβεί σαν άδειος τενεκές. Δες τη ‘’Σπίθα’’.

Σεραφείμ

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Big Mama

Πριν ακόμα μας "καταλογίσει" ο οποιοσδήποτε, "ομοφωνία" Mama, πρέπει να "ζυγίσει" αυτά που λέγονται εδώ για να καταλήξει σε συμπέρασμα. Διαφορετικά, αν καταλογίσει ομοφωνία μόνο επειδή είναι κάπου αλλού "οχυρωμένος" απλά θα απαξιώσει την ίδια του την άποψη. Είναι θλιβερό Mama όπως λες, δοκτοράτοι επιστήμονες, αντί να καταθέτουν το ΄λόγο τους με παρρησία για να γίνει μια ζύμωση ιδεών στη χώρα και να συν-εννοηθούμε επιτέλους, να επιδίδονται στη δολιοφθορά της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, δηλητηριάζοντας την ατμόσφαιρα με ξεφωνητά ενός περίκλειστου και φανατισμένου κομματισμού, στο επίπεδο γειτονικού καφενείου, όπου υπάρχει η ευκολία της ανεύθυνης κριτικής. Σ' ευχαριστώ πάντως για την άποψή σου.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Ανώνυμος/ Σεραφείμ

Καλημέρα φίλε μου

Αν χαίρομαι κάτι σ΄αυτό το χώρο αλλά και στα σχόλιά σου, είναι ότι κάθε συζήτηση βασίζεται πάντα σε χειροπιαστά και ορατά πράγματα, που διευκολύνει τη ροή της συζήτησης και την καθιστά αρκούντως πειστική. Ήδη τα όσα πρόσθεσες του πριν και του μετά,καθώς και το συμπέρασμά σου ότι μακάρι η κάθε κυβέρνηση να έβαζε ένα λιθαράκι όπως στην περίοδο Σημίτη, είναι η αμεσότητα της σοφίας του πολίτη.
Και συ να 'σαι καλά φίλε μου να ρίχνεις φώς στις συζητήσεις μας.

geopolitisalex είπε...

Aγαπητέ Φίλε Φαίδωνα ,

Επίτρεψέ μου να εκθέσω και την δική μου μαρτυρία , υπό τύπο λαϊκής ποίησης ,από μια άλλη εποχή. Έχοντας βιώσει κατά το 1965-1975 σαν φοιτητής στο εξωτερικό, τότε που εξυφάνθηκε εκείνο το σατανικό σχέδιο , η πιό μεγάλη απάτη για τους λαούς της Ευρώπης , απο τα Διεθνή Καπιταληστρικά Μονοπώλια που εκπροσωπούσε η πολιτική της Μάργκαρετ Θάτσερ και των άλλων Ευρωπαίων ομοιωμάτων της, ενάντια στις εξεγέρσεις των νέων για ριζικές κοινωνικές αλλαγές , με αποκορύφωμα τον Μάη του 68 , με δέλεαρ τον Άκρατο καταναλωτισμό με χαμηλότοκα δάνεια , τον κοινωνικό κατακερματισμό και ότι επακολούθησε ,όπως πολύ σωστά αναφέρατε στις παρατηρήσεις σας . .Αυτός ήταν ο στόχος τους και τον επέτυχαν ! Μας έκαναν όλους συνένοχους .Και φτάσαμε ως εδώ , μέσα από διάφορες πολιτικές καρικατούρες , στην σημερινή αθλιότητα ,ψάχνοντας παντού τους υπαίτιους. Από πού να αρχίσουμε , πώς θα το πούμε στις νέες γενιές , που ίσως αγνοούν , ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ—ΤΟ ΠΩΣ--και ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ–οργανώθηκε αυτού του είδους η τεράστια κοινωνική προδοσία ,
Aυτη η φτώχεια στην οποίαν πέσαμε .ΜΟΝΟΙ. !!! Αυτός ο προβληματισμός μου με ώθησε πέρσι στον παρακάτω ‘‘ εξάψαλμο ‘‘.

’’…στη φτώχια του γενάρη μας το 2010 …’’

Στ’ άρρητα ξεπεζέματα άγονων αριθμών
Μες’του καιρού τη ζάλη
Μου’ρθε στο νου η ξερακιανή και άσχημη
Η κόρη ενός μπακάλη
Τότε που το εξηνταεφτά εως το εβδομηνταενα
Ξεσπάθωνε μια νέα γενιά ανέβλυζε νέο αίμα
Έψαχνε αξίες ανθρώπινες αλήθειες μες’το ψέμα
Και στων ανθών τ’ απόσταγμα καθόριζε το πνεύμα
Τέρμα στα μπακαλορεά και σκουλ οφ εκονομικς
Τραγούδια αγάπης έφτιαχναν και χλεύαζαν στα κόμικς
Μανιώδης αργυραμοιβούς ληστρικές εταιρείες
Στρατιώτες καταθλιπτικούς και ανέραστες κυρίες
Αυτοί σφόδρα ταράχτηκαν και σε τιμή ευκαιρίας
Ψάχνανε στα μπακάλικα μια σιδηρά Κυρία
Μαργαριτάρι της φακής ξερακιανή και ακμαία
Για να προτείνει κάλυψη στ’ άνομα της παρέας
Σε τοκογλύφους κυνικούς διεθνείς απατεώνες
Και περιούσιους ληστές γνωστούς μες’τους αιώνες
Που απομειζούνε τους λαούς σε κάθε ευκαιρία
Και μετατρέπουν σε χρυσό στις τράπεζες τη λεία
Πώς να δεθεί πισθάνγκωνα η νεολαία του κόσμου
Που να βρεθεί τόσο σκηνή με εκατομμύρια κόμπους
Απ’τα μπακαλοτέφτερα τότε η στεγνή Κυρία
Τους λέει η λύση είναι μιά , έχω μακρά εμπειρία,
Χρεώστε τους με δανεικά κι’ ανοίχτε το τσουβάλι
Να μπούνε μέσα μόνοι τους χωρίς να φταίμε οι άλλοι
Κι αφού η ριτσετα πετυχε την πεσαν με μανία
Φιρμάνια νομισματικά κι’ολη η συμμορία
Να μας κηρύξουν έκπτωτους χρεωμένους στα ταμεία
ΦΤΗΝΗ ΒΟΡΡΑ ΣΤ’ΑΧΟΡΤΑΓΑ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΘΗΡΙΑ.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@geopolitisalex

Φίλε Αλέξη η λαϊκοί στίχοι σου είναι πολύ εύστοχοι! Κουβαλούν την αλήθεια μιας διαδρομής που μας έφτασε στο σημερινό κατάντημα και
χαρακτηρίζονται από ένα μαστιγωτικό σαρκασμό.... Διαβάζοντας τους στίχους σου, τους φανταζόμουν σε μουσική ραπ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος