Πέμπτη, Δεκεμβρίου 30, 2010

ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΕΛΛΕΙΠΕ...

Από τον Φαίδωνα Θεοφίλου

Με ανοιχτά πολλά μέτωπα η χώρα, Οικονομία, Ανασυγκρότηση του κράτους, εξασφάλιση δανειακών δόσεων, προσπάθεια για επιμήκυνση αποπληρωμής του τεράστιου χρέους της, φτώχεια, αβεβαιότητα, εθνικά θέματα.
.
Δεν έχει λοιπόν η Ελλάδα την πολυτέλεια της παραμικρής πολιτικής αστάθειας. Με την ισχυρή τρομοκρατική έκρηξη 30-12-2010, στο Πρωτοδικείο Αθηνών στους Αμπελόκηπους, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η χώρα δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τα τεράστια προβλήματά της, τη διεθνή κερδοσκοπία-τρομοκρατία που ποντάρει στον αφανισμό μας για τα κέρδη του, αλλά έχει και την εσωτερική τρομοκρατία που αποσταθεροποιεί τη χώρα, την ώρα που χρειάζεται ακριβώς το αντίθετο. Τα πράγματα γίνονται άκρως επικίνδυνα. Η τρομοκρατία στην Ελλάδα φαίνεται να είναι μια μεγάλη δεξαμενή, μια λερναία ύδρα, που όσα κεφάλια της κόβεις άλλα τόσα ξεπετιούνται. Μπορεί η τρομοκρατική δράση στην Ελλάδα να μην έχει σαφή ιδεολογικό χαρακτήρα, μπορεί να είναι χύμα κατάσταση και θολή και τζάμπα μαγκιά καλοβολεμένων ανθρώπων που θέλουν τζουτζέ να παίξουν, όμως η δράση τους , δημιουργεί αποσταθεροποίηση στη χώρα, που είναι βούτυρο στο ψωμί των διεθνών κερδοσκόπων και σε βάρος των ίδιων των Ελλήνων.
.
Νομίζω πως είναι η ώρα τα πολιτικά κόμματα να προσέλθουν σε εθνική συν-εννόηση, διαψεύδοντας την αντίληψη ότι περισσότεροι από δύο Έλληνες δεν μπορούν να… συννενοηθούν. Εθνική συν-εννόηση λοιπόν των πολιτικών κομμάτων και του λαού. Ένα σώμα. Αφού ο σύγχρονος πολιτικός πολιτισμός μας δεν μας επιτρέπει, μέχρι τώρα, να συν-εννοηθούμε… ας μιμηθούμε τα ζώα της ζούγκλας που όταν οσμίζονται κίνδυνο, μαζεύονται όλα μαζί και κάνουν κύκλο για να αμυνθούν….
.
Το πιο εύκολο είναι να οπισθοδρομήσουμε. Να πάμε στο παρελθόν.
Το κάθε βήμα όμως που γίνεται μπροστά, γίνεται με κόπο και οδύνη. Ας μη γελιόμαστε. Η τεράστια προσπάθεια που γίνεται τώρα για να σταθεί η χώρα στα πόδια της, εκτός από την αποφυγή της πτώχευσης, γίνεται για να λυθούν και χρόνια προβλήματα που θα βοηθήσουν το κράτος να γίνει παραγωγικό και λειτουργικό.
.
Σα να λέμε «επανίδρυση του κράτους»; Θυμάστε; Η προηγούμενη υπόσχεση για επανίδρυση κατέληξε σε ναυάγιο…Και τώρα, πάλι απ’ την αρχή…
.
Αυτά τα προβλήματα όμως που εμείς προσπαθούμε να λύσουμε εδώ, έχουν λυθεί εδώ και πολλές δεκαετίες από τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Ακόμα και η Τουρκία, με μια διαλυμένη οικονομία και πνιγμένη μέσα στις προκαταλήψεις και στο νταβατζιλίκι των στρατηγών, κατάφερε μέσα σε δέκα χρόνια να εκσυγχρονιστεί, (εδώ λοιδορούμε ακόμα τον εκσυγχρονισμό!!!) να αυξήσει την παραγωγή και την ποιότητά της, και να ανήκει σήμερα στους G20 !!!!
.
Πρέπει να βιαστούμε. Γιατί η ελπίδα ανθίζει εκεί όπου υπάρχει ισχυρό ένστικτο επιβίωσης, εκεί που υπάρχει η θέληση, οι στόχοι και ο ορίζοντας για το παρόν και το μέλλον…

Καλή χρονιά Έλληνες. Με περισυλλογή και συσπείρωση…

1 σχόλιο:

Σπυρος Δαρσινός είπε...

Φαίδωνα,η ανάρτηση είναι ακτινογραφία της Ελληνικής μας πραγματικότητας,βγαλμένη και ειπωμένη με καθαρή φωνή αχρωμάτιστη κομματικά σαν το οξυγόνο σε ασθενή.Η διακομματική συν-εννόηση, που αναφέρεις,σε θέμματα που φοβερίζουν και υποσκαπτουν την εθνική μας ύπαρξη,είναι απαραίτητη.
Αν αυτού όμως συνεχίζεται αυτή η αιώνια κόντρα αναμεσα στα κόμματα, σε όλα και γιά ολα ,λες και το θέμα είναι μόνο προσωπικό.
Δεν εύχομαι πιά αλλά είναι κραυγαλέα ανάγκη να δούμε τώρα,έστω την ύστατη ώρα, θέσεις και πράξεις υπεύθυνες απο την κυβέρνηση ,τα κόμματα και τα συνδικάτα.Αλλιώς θα οδηγηθούμε σε πολλή χειρότερες καταστάσεις που ισως να μην εχουν επιστροφή,όσες κι αν είναι οι κατοπινές θυσίες.
ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος