Κυριακή, Μαΐου 30, 2010

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ!!! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ...


ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ!!!!! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ….

Του Φαίδωνα Θεοφίλου


Διάχυτη εμφανίζεται η έκπληξη στα Μ.Μ.Ε. και στην ελληνική κοινωνία, από την πρόσφατη κατάθεση πρώην υπουργού της κυβέρνησης Σημίτη ότι έλαβε υπό τύπον…προεκλογικής χορηγίας, (λέγε με μίζα) συνολικά 450.000 γερμανικά μάρκα από την SIEMENS, ενώ πρόσφατο έγγραφο που είναι στα χέρια της εξεταστικής επιτροπής της βουλής εμπλέκει και πρώην υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή και λίστες με εκατοντάδες ονόματα αξιωματούχων και ανώτερων υπαλλήλων, φέρεται να έχουν πάρει τα δώρα τους! Και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της διευρεύνησης…
.
Προς τι όμως η έκπληξη αγαπητοί μου συνέλληνες και διαπλεκόμενοι δημοσιογράφοι; (Όσοι είστε διαπλεκόμενοι)
Δεν ξέραμε ότι η διαφθορά στη χώρα μας είχε φθάσει στο κόκαλο δημιουργώντας ένα νέο εθνικό άθλημα;;; Δεν ξέραμε για τις βίλλες, τις πισίνες, τις μεγαλοπρέπειες και τις σουλτανιές των πολιτικών μας; Ευτυχώς όχι όλων, γιατί η γενίκευση και η ισοπέδωση γίνεται η γέφυρα που οδηγεί στο φασισμό. Αλλά και οι «καθαροί» πολιτικοί ευθύνονται , αφού αντί να στηλιτεύσουν την κατάχρηση και την διαφθορά, την ανέχθηκαν για διάφορους λόγους.
.
Δεν ξέραμε αγαπητοί μου συνέλληνες ότι λαδώναμε στις πολεοδομίες για να χτίσουμε αυθαίρετο σε δημόσια γη; Δεν ξέραμε ότι λαδώναμε στις εφορίες για να κλείσουμε ευνοϊκά τα βιβλία μας; Δεν ξέραμε για το φακελάκι στους γιατρούς, που εκμεταλλεύονταν την ανάγκη μας για να πλουτίσουν σ’ ένα σύστημα υγείας που υποτίθεται ότι ο ασφαλιζόμενος πλήρωνε ασφάλιστρα για να έχει ιατρική περίθαλψη;;
.
Δεν ξέραμε για το παραδικαστικό κύκλωμα κάποιων επίορκων δικαστών;; Δεν ξέραμε για την διαπλοκή της Εκκλησίας και της μονής Βατοπεδίου με όλα τα επίπεδα εξουσίας, που σαν αγριεμένα κοράκια ήθελαν να αποσπάσουν δημόσια περιουσία και προνόμια με την συνενοχή πολιτικών;
Δεν ξέραμε για την απροθυμία της Ελληνικής Εκκλησίας να συμμετέχει στην προσπάθεια ανέλκυσης του ναυαγίου «Ελλάς» μαζί με τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους που ένιωσαν σκληρά το μαστίγιο της αδικίας στην πλάτη τους;
.
Δεν ξέραμε ότι πληρώναμε «γρηγορόσημο» στον δημόσιο υπάλληλο για να μας εκχωρηθεί κάποιο αυτονόητο δικαίωμά μας που πρόβλεπε ο νόμος;
Δεν ξέραμε ότι τα πολιτικά και άλλα σκάνδαλα είχαν γίνει καθημερινή πραγματικότητα;
Δεν ξέραμετο μεγάλο φαγοπότι στα νοσοκομεία και το όργιο της κομπίνας;
Δεν ξέραμε ότι οι χρυσές βρύσες των επιδοτήσεων από το 1981 της Ε.Ε. π.χ. για τους αγρότες, που προορίζονταν για εκσυγχρονισμό και επενδύσεις στην αγροτική οικονομία, ότι έγιναν βίλλες, προίκες για τις κόρες, ακριβά αυτοκίνητα και καταθέσεις;;
.
Δεν ξέραμε «το άλλο άθλημα», αυτό της φοροδιαφυγής, απ’ όσους κορδακίζονταν ως πλουτοκρατία με τα Καγιέν, τα ταξίδια μετά των οικιακών βοηθών, τους νονούς της παραοικονομίας, που άφηναν τους εργαζόμενους να πληρώνουν υπάκουα και πειθαρχημένα τους φόρους τους, βλέποντάς τους και αφ’ υψηλού όπως «ο εξυπνάκιας» τα κορόιδα;
Δεν ξέραμε σαν έθνος ότι πριονίζαμε το κλαδί που καθόμασταν;
Δεν ξέραμε ότι καταντήσαμε τους νόμους, πάνω στους οποίους στηρίζεται η Δημοκρατία, απλά κουρελόχαρτα;
Δεν ξέραμε ότι μας άρεσε η πολιτική και κοινωνική θολούρα, για να επωφελούμαστε;
.
Δείξαμε απάθεια και αδιαφορία για όσα συνέβαιναν γύρω μας, όσο οι ίδιοι «βολευόμασταν». Και ας λέει το Σύνταγμα της χώρας ότι:
«Η εφαρμογή των νόμων, επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων».
Για ποιο πατριωτισμό μιλάμε όμως συνέλληνες πολιτικοί και πολίτες;
Το να πασαλειβόμαστε τον Αριστοτέλη και τον Περικλή; Το να πασαλειβόμαστε έναν αρχαίο πολιτισμό που δεν είναι δικός μας για να πάρουμε αξία και να συνεχίζουμε τη κομπίνα; Για ποιον πατριωτισμό μιλάμε; Για τις κορώνες, του τύπου : Όταν οι Ευρωπαίοι έτρωγαν βαλανίδια, εμείς είχαμε χοληστερίνη; Αυτά είναι μόνο για τους τζάμπα μάγκες και τους εθνικιστές.
.
Και ο πολιτισμός που επικαλούμαστε, σε τι μας ωφέλησε;; Γιατί βρεθήκαμε στο δρόμο της παρακμής, της φτώχειας και της ντροπής; Είναι καιρός, τη θέση της έκπληξης που τάχα μου επιδείξαμε τελευταία, να πάρει η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ. Μπορεί να πονέσει, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να κάνουμε μια καινούρια αρχή.


Η πρώτη φωτό είναι του Παν. Ιντζιρτζή. Η Δεύτερη του Δημ. Ταλιάνη

14 σχόλια:

Big Mama είπε...

" Δεν ξέραμε ότι μας άρεσε η πολιτική και κοινωνική θολούρα, για να επωφελούμαστε; "

Ξέραμε Φαίδωνα ... και κάναμε τα στραβά μάτια γιατί μας βόλευε.

Υποκριτής λαός και υποκριτές οι "θεοί" του... φυσικά.

VERÓNICA MARSÁ είπε...

Η συνειδητοποίηση είναι πολύ σκληρή, συνήθως σπάνε τα συστήματα ζωής να καταστρέψει τα θεμέλια άνετου τρόπου κοινονείας. Η αδιαφορία ή κουβέντες στην καντίνα είναι πιο εύκολες, μιλάμε δογματικά για μια στιγμή, φωνάζουμε σαν να είχαμε την αλήθεια στα χέρια μας και πάμε πάλι πίσω στο σπίτι με καθαρή συνείδηση, αλλά τυλιγμένοι με το ψέμα που ούτε εμείς πιστεύουμε.

Φιλάκια, φίλε μου.

ΤΕΛΕΊΟΣΑ Ο ΤΡΟΦΙΜΟΣ!!!!
Θα το ξαναδιαβάζω τώρα με το λεξικό και μολύβι... όπως του αξίζει, γιατί η πρώτη φορά που το διάβασα το έκανα για να απορροφήσω την ιστορία και να μπω το πλαίσιο.

Μαργαρίτα είπε...

Τα ξέραμε αλλά μας βόλευε να κάνουμε τους ανήξερους...

Καλό μήνα Φαίδων! Χάρηκα που ξαναβρεθήκαμε!

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Big Mama
Να αλλάξουμε Mama , να αλλάξουμε. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Αλλιώς, θα είμαστε αιωνίως στο: Γύρω-γύρω όλοι, στη μέση ο Μανώλης

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@VERONIKA
Αυτά που λες Βερόνικα είναι μια ΄σωστή και αληθινή διάγνωση του εαυτού μας.
Χαίρομαι που βρίσκεσαι σε διαρκή επικοινωνία με τον Τρόφιμο και κάνεις τόσο κόπο, ξοδεύεις τόσο χρόνο γι αυτόν! Αλλά πιστεύω ότι αξίζει όλα αυτά που του δίνεις. Θα μου πεις όταν τελειώσεις και τη δεύτερη ανάγνωση.
Φιλάκια

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Μαργαρίτα
Καλό μήνα Μαργαρίτα. Κι εγώ χάρηκα που ξαναβρεθήκαμε. Εσύ με τον καινούριο χώρο σου και άλλο ορίζοντα κι εγώ με τον παλιό, αλλά και νέο με τον τρόπο του.

WIND OF CHANGE είπε...

Ένας πνευματικός άνθρωπος όπως ο Φαίδων Θεοφίλου έχει αποδείξει ότι δεν συμβιβάζεται , δεν ακολουθεί την πολιτική της στρογγυλοποίησης και της μη δυσαρέστησης που ακολουθούν ορισμένοι πληρωμένοι κονδυλοφόροι και αυτό γιατί ο Φαίδωνας Θεοφίλου δεν είναι πολιτικός, δεν ανήκει στα λεγόμενα διαπλεκόμενα συμφέροντα έτσι ώστε να φοβάται το πολιτικό κόστος.
Επίτρεψε μου κύριε Θεοφίλου κοντά στις δικές σου σκέψεις να προσθέσω και τις δικές μου επισημάνσεις.
Στη χώρα μας τα τελευταία 35 χρόνια αναπτύχθηκε το λεγόμενο πελατειακό κράτος, ένα κράτος που βόλευε τους αρεστούς και άφηνε στο ψυγείο τους άριστους, είχε δημιουργηθεί μια αμφίδρομη πελατειακή σχέση μεταξύ πολιτών και πολιτικών, δώσε μου να σου δώσω, διορισμοί σε θέσεις της δημόσιας διοίκησης ανθρώπων που δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο που τοποθετήθηκαν, μόνο και μόνο γιατί είχαν την εύνοια του βουλευτή , του υπουργού και γενικά ανήκαν σε κάποια αυλή.
Σήμερα μετά τις αποκαλύψεις κάποιων σκανδάλων από τα τόσα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες δεκαετίες όλοι έμειναν άφωνοι, λες και δεν ήξεραν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, το όλο σκηνικό μου θυμίζει κάποια περιστατικά που λαμβάνουν χώρα σε κάποιες κλειστές κοινωνίες πχ ένας πα-τέρας που κακοποιεί το παιδί του επί χρόνια και ξαφνικά το θέμα παίρνει έκταση και στα κανάλια, τότε βγαίνουν σαστισμένοι οι τοπικοί παράγοντες φορώντας το προσωπείο της υποκρισίας και του φαρισαϊσμού να εκφράσουν μπροστά στην κάμερα την απορία τους και τη συντριβή τους για το γεγονός, ενώ τόσα χρόνια ήξεραν, άκουγαν αλλά δεν έκαναν κάτι να προλάβουν το κακό, παρά μόνο εφάρμοσαν αντίστροφα τη ρήση του Ιπποκράτη κάλιον του πραλαμβάνειν το θεραπέυειν.
Όσο αφορά τους καθαρούς πολιτικούς σε εισαγωγικά που αναφέρεις Φαίδωνα, αυτοί είναι χειρότεροι από αυτούς που διέπραξαν τα οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του Ελληνικού λαού, αναρωτιέμαι τότε γιατί το σύνταγμα θωρακίζει τους βουλευτές με την ασυλία, μήπως για να λεηλατούν το χρήμα του Ελληνικού λαού χωρίς να μπορεί να τους αγγίξει κανείς ή για να συγκρουστούν με τη διαφθορά και να φέρουν στην επιφάνεια σκάνδαλα που έγιναν σε βάρος της χώρας.
Γράφοντας τα παραπάνω μου ήρθε στο νου η ρήση του μεγάλου διαφωτιστή του γένους Αδαμάντιου Κοραή που είπε, όποιος δύναται να σταματήσει ένα κακό και δεν τον πράττει είναι χειρότερος από αυτόν που το διαπράττει.
Κλείνοντας αυτή τη παρέμβαση μου θα ήθελα να παραθέσω αυτό που είπε ο Ισοκράτης κλαίγοντας και θεωρώ ότι είναι τόσο επίκαιρο όσο ποτέ
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη
το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητος,διότι έμαθε
τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα,
την παρανομία ως ελευθερία,την αναίδεια του λόγου
ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@WIND OF CHANGE

Αγαπητέ μου φίλε
Χαίρομαι που με αφορμή την ανάρτηση, ξεδίπλωσες εδώ τις τόσο ενδιαφέρουσες για όλους μας απόψεις σου.

Μαργαρίτα είπε...

Καλό Σαββατοκύριακο! Ένα μουσικό δωράκι σε περιμένει στο μπλογκ μου. Είναι η ανάρτηση με τίτλο "Άρνηση".

Ανώνυμος είπε...

Ειδικά τα ΜΜΕ αγαπητέ μου Φαίδωνα, ένιωσαν την μεγαλύτερη έκπληξη απ' όλους μας. Βλέπεις ποτέ δεν είχε περάσει από το μυαλό κανενός από τους λειτουργούς τους ότι μπορεί να συμβαίνουν τόσα φρικτά πράγματα στην αγγελικά πλασμένη κοινωνία που ζούμε και για την οποία έχουν συμβάλλει με το δικό τους λιθαράκι για να χτιστεί.

50fm είπε...

Aν ξέραμε λέει;
Φυσικά και ξέραμε!
Βόλεμα υποκρισία και ίντριγκα αυτά συναντούσες παντού και η ανοχή δεν είχε όρια!
Τεράστια η προσωπική μας ευθύνη!
Κατάφέραμε να είμαστε η γενιά που τα παιδιά μας θα περάσουν πολύ χειρότερα από εμάς...δεν ξέρω αν έχει ξανασυμβεί!
Καλημέρα,θεόφιλε.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Μαργαρίτα

Μαργαρίτα σ' ευχαριστώ από καρδιάς για την ευγενική σου χειρονομία.
Καλό Σαβατοκύριακο.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Bd
Η πλειοψηφία των Μ.Μ.Ε. όχι μόνο έβαλε λιθαράκι στον κατήφορο της χώρας, αλλά συμμετείχε από τη μιά στη λεηλασία της χώρας και από την άλλη ήθελε να είναι αρεστή στους πολίτες για να έχει πελάτες, κρύβοντας όσα έπρεπε να ειπωθούν ανοιχτά.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@50fm
Ανοχή! Αυτή είναι η ακριβής λέξη.
Ανοχή στη λεηλασία της χώρας, ανοχή στην ατιμωρησία, ανοχή στην αναξιοκρατία. Ανοχή που πηγάζει από την πολιτική (όχι κομματική) απάθεια του τύπου: "Αν εγώ είμαι καλά, από κει και πέρα, ""Γαία πυρί μειχθήτω""!!!! Αυτοί είμαστε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος