Παρασκευή, Απριλίου 09, 2010

ΠΩΣ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Φαίδων Θεοφίλου

Οι Έλληνες πολίτες μπορούν καθημερινά, αν θέλουν, να ασκούν οικονομική πολιτική
αλλά και εξωτερική πολιτική υπέρ της χώρας μας μέσα στην καθημερινότητά τους. Μην απορείτε. Είναι απλό όσο και αυτονόητο:

Αν λοιπόν όλοι εμείς που έτσι κι αλλιώς κάνουμε τα ψώνια μας καθημερινά, επιλέξουμε τα καλά ελληνικά προϊόντα, θα συμβούν τα εξής σημαντικά:
.
α. Θα επιβραβεύσουμε με την αγορά μας τον υπεύθυνο και ανταγωνιστικό Έλληνα παραγωγό αλλά και όλα τα συναφή επαγγέλματα που έχουν σχέση με την παραγωγή του συγκεκριμένου προϊόντος που αγοράζουμε.

και β. Θα τονώσουμε την ελληνική αγορά και θα βοηθήσουμε την οικονομία της χώρας μας.
.
Αλλά όχι μόνο οι πολίτες της Ελλάδας μα και οι Έλληνες της διασποράς μπορούν να αγοράζουν και να ζητούν ελληνικά προϊόντα σε όποιο μέρος της γης βρίσκονται, δημιουργώντας έντονη ζήτηση για τα ελληνικά προϊόντα, ενισχύοντας έτσι κι εκείνοι την οικονομία της Ελλάδας που βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή। Το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί προς αυτή τη κατεύθυνση, ενημερώνοντας τους ομογενείς μας.
Μικρά πράγματα που θα έχουν μεγάλα αποτελέσματα.
.
Τώρα, η εξωτερική πολιτική που μπορεί να ασκήσει καθημερινά ο Έλληνας, βασίζεται στο ίδιο σκεπτικό:
Όσα προϊόντα δεν παράγουμε και αναγκαστικά πρέπει να αγοράσουμε ξένα, τότε οι αγορές μας ας κατευθύνονται σε προϊόντα χωρών που διάκεινται φιλικά στη χώρα μας. Π.χ. Γαλλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ιταλικά. Μ’ αυτόν τον τρόπο, αναγνωρίζουμε έμπρακτα την φιλικότητα των χωρών αυτών, ενώ στις άλλες δείχνουμε πόσο μεγάλη είναι η πειθώ της αγοραστικής δύναμης….

Ήρθε λοιπόν η ώρα, οι λαλίστατοι Έλληνες να συνειδητοποιήσουμε την αξία της σιωπής αλλά κυρίως το πώς μετατρέπεται ο όποιος πατριωτισμός διαθέτουμε, σε απλή όσο και αποτελεσματική πράξη, μιας πολιτικής της καθημερινότητας που θα ωφελήσει όλους μας...

35 σχόλια:

ΕΛΛΗΝΑΣ είπε...

Η τελευταία σου παράγραφος ΦΑΙΔΩΝΑ
[ήρθε λοιπόν η ωρα....] είναι η μόνη,ισως,εθνική αντίσταση που μπορεί να μας ωφελήσει,από κάθε άποψη, στην παρούσα κατάσταση και να πονέσει τη Γερμανία π.χ.που η οικονομία της στηρίζεται 100%απο τις εξαγωγές των προϊόντων της .Οι οικονομίες αυτών των κρατών επιρεάζονται δραστικά απο τα δέκατα% της ανόδου ή της καθόδου των εξαγωγών .Ηρθε η ώρα,όπως λες και συ,να κάνουμε μιά αντίσταση ουσίας ,μιά αντίσταση που είναι γροθιά στο στομάχι της κάθε Μερκερ και υγεία στο δικό μας .

Δεν βλέπετε τι...ντούρος είμαι εγώ που μεταλαβαίνω κάθε μέρα με κρασάκι και λάδι Νεμέας? Κι ας είμαι στην άκρη του κόσμου .

Οταν είχα την κάβα πούλαγα κυβώτια κάθε εβδομάδα Ελληνικό κρασί,αυτός που την αγόρασε απο μένα σταμάτησε να τα παίρνει,γιατί ,λέει, δεν τραβιόντουσαν.

Υ.Γ.αυτή τη φορά δεν θα βάλω τ'όνομά μου[σπύρος] από κάτω,θα βάλω τ'όνομά μας.

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Εδώ λοιπόν μας θέλω…
Όχι τζάμπα μάγκες, αλλά πολίτες με κοινωνικό «τσαγανό»… που έλεγε και η γιαγιά μου.
Εμπρός λοιπόν… η πολιτική της καθημερινότητας είναι στα χέρια μας.
Είναι απλή και ουσιαστική η πρότασή σας Φαίδωνα και είναι και «κινηματική»
διότι:
α) διαπαιδαγωγεί
β) ενεργοποιεί
γ) είναι εφαρμόσιμη
δ) εναπόκειται στον πατριωτισμό των Ελλήνων

Μπορούμε λοιπόν οι Έλληνες.
Το θέμα είναι να δούμε και αν το επιθυμούμε.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ΕΛΛΗΝΑΣ
Σπυρετο μου απλά πράγματα που αν γίνουν μεσα στην καθημερινότητά μας, θα μας κάνουν πιο ώριμους, πιο ωφελημένους και πιο σεβαστούς
και θα αυξήσουν την αυτοεκτίμησή μας. Κυρίως όμως θα βοηθήσουν τη χώρα και την οικονομία. Αλλά αυτό θα πρέπει να γίνεται πάντα, με συνείδηση ότι υπερασπιζόμαστε έμπρακτα τη χώρα μας, και όχι μόνο σε καιρό κινδύνου, αν γίνει και τώρα.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Βig Mama
Ανέλυσες Mama την πρόταση πολύ εύστοχα, άμεσα και ζωντανά. Πιστεύω ότι στις δύσκολες αυτές στιγμές, αυτό που προτείνουμε είναι ό,τι πιο εύκολο για να γίνει. Αν και, σε ένα περιβάλλον απάθειας, το φυσιολογικό θα ήταν να παραιτηθεί κανείς από κάθε πολιτική σκέψη και θέση. Αλλά συχνά σκέπτομαι:
"Κι εγώ είμαι Ελλάδα".

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία πρόταση. Απλή και εφαρμόσιμη όπως είπε και η Μπιγκ Μάμα. Γιατί εγώ έχω την εντύπωση ότι τα κόμματα και γενικώς οι Έλληνες τα λένε όλα μπερδεμένα και δια της τεθλασμένης οδού; Μήπως για να μην κάνουν ούτε τα απλά και τα εύκολα;
Συγχαρητήρια κ. Θεοφίλου. Το ιστολόγιό σας είναι κυψέλη σκέψης και προτάσεων γιά όλους.

"Ο Παράξενος"

Νίκος Πετρόχειλος είπε...

Όπως τα λες είναι, Φαίδωνα. Ας αποτολμήσουμε όχι την τυπική και επιφανειακή αλλά την ουσιαστική αντίσταση. Υπό ορισμένες πάντοτε προϋποθέσεις : Ότι τα ελληνικά προϊόντα θα είναι τέτοια, ώστε ούτε ο Έλληνας καταναλωτής να απογοητεύεται από την ποιότητά τους ούτε οι ξένοι να έχουν έτοιμα, όπως συνηθίζουν, τα ιοβόλα βέλη τους για να κατηγορήσουν τον Έλληνα παραγωγό. Προτιμούμε την πατρίδα μας και τα προϊόντα της όχι από σωβινιστική προσκόλληση, αλλά επειδή ό,τι παράγει η χώρα μας είναι όντως εξαιρετικής ποιότητας. Τότε και η απόρριψη των προϊόντων των ξένων (και κυρίως των αρνητών μας και των συκοφαντούντων τη χώρα μας) θα φαίνεται (και θα είναι) απολύτως δικαιολογημένη : ο Έλλκηνας προτιμάει τα ελληνικά προϊόντα όχι από στείρο εθνικισμό, αλλά επειδή είναι σαφώς υπέρτερα των άλλων.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ΕΛΛΗΝΑΣ
Μην ξεχνάς Σπυρέτο μου ότι η Ελλάδα είναι από τους καλύτερους πελάτες της Γερμανίας στην Ευρώπη.
Εισάγει από την Γερμανία, από καρότα, γάλακτοκομικά, μουστάρδες και βάσεις για τάρτες φρούτων, ηλεκρικές και οικιακές συσκευές μέχρι Mercedes, Siemens!! άρματα μάχης, πικίλο πολεμικό υλικό και δεν συμμαζεύεται... Δεν πρόκειται λοιπόν για δέκατα ποσοστών στις εξαγωγές τους στην Ελλάδα, αλλά για μονάδες ολόκληρες!!!

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Παράξενος
Είναι μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη μιας πολιτικής της καθημερινότητας των πολιτών που θα αντανακλά σε όλη τη χώρα και σε όλους τους Έλληνες.
Σας ευχαριστώ θερμά για την άποψη που έχετε για το ιστολόγιο.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Νίκος Πετρόχειλος

Όλα όσα λες Νίκο μου, είναι απολύτως σωστά, αλλά αποτελούν τμήμα του όλου σκεπτικού.
Ο κεντρικός άξονας του σκεπτικού είναι να βοηθηθεί η οικονομία της χώρας τώρα, με μια πολύ σημαντική και τονωτική κατά τη γνώμη μου κίνηση, όσο και εύκολη στην πραγματοποίησή της.
Και ακόμα: Να συνειδητοποιήσει ο Έλληνας ότι μπορεί να ασκεί καθημερινά πολιτική, βοηθώντας τη χώρα και τον εαυτό του. Είναι αυτό που ονομάζω Άσκηση πολιτικής της καθημερινότητας. Ίσως με ρωτήσεις:
"Πού απευθύνεσαι";; Δεν θα 'χεις άδικο αν με ρωτήσεις. Γι αυτό μη με ρωτάς.

Σπυρος Δαρσινός είπε...

Το κακό ειναι ΦΑΙΔΩΝΑ οτι καταναλωνουμε καθημερινά πάρα πολλά από αυτά που δεν παραγάγουμε.Θα μου πεις ότι μπορεί να στραφούμε στα ομοειδή προϊόντα κρατών που ειναι φιλικότερα προς εμάς.

Η εμμονή της Γερμανίας να δανειστούμε με ακριβότερο τόκο απο την υπολοιπη Ευρωπη εστω κι αν δενειστουμε από το Δ.Ν.Τ. με βάζει σε υποψίες.
Τι απωθημένα είχε μεσα της αυτη η κυρία και της δώσαμε το δικαίωμα να τα εκβράσει επάνω μας ? Ποσο μεγαλύτερο ειναι το κέρδος της απο αυτά που θα χάσει αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα ? Η Μηπως ειμασατε πλούσιοι σε κατι και δεν το ξέρουμε ?[ουράνιο,χρυσός,πετρέλαιο .

Πάντως, μαζί με την προτίμηση των Ελληνικων προϊόντων πρεπει συγχρόνως να γινουμε και συνεπείς στις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος .
Κατι μου λέει ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε ετούτη την νεα Κυβέρνηση.Δουλεύει σκληρά με τις αντιξοότερες μεταπολεμικές συνθηκες για να βγάλει την Ελλαδα από τη λασπη.Αν τα καταφερει θα κερδίσει μια προνομιακή θεση στις σελιδες της ιστορίας μας

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Σπύρος Δαρσινός
Σπυρέτο μου η επιμονή της κ. Μέρκελ να δανειστούμε με υψηλότερο επιτόκιο οφείλεται στο ότι: Στο δανεισμό μας θα συμμετέχουν και οι γερμανικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία της Γερμανίας. Έτσι η νοικοκυρούλα της γερμανικής οικονομίας φροντίζει να κερδίσουν όσα περισσότερα γίνεται οι οικονομικοί φορείς της χώρας της, σε βάρος της ανάγκης της Ελλάδας.
Τώρα ότι πρέπει να ξοδεύουμε λιγότερα από όσα παράγουμε, πρέπει να γίνει ευαγγέλιο. Αλλά και φορολογική συνείδηση πρέπει να αποκτήσουμε όλοι οι Έλληνες.
Αλλά αυτά είναι τα δύσκολα, που θα πάρουν καιρό. Το Καφενείο πρότεινε το πιο εύκολο, και το πιο αποτελεσματικό, που μπορεί να βοηθήσει άμεσα τη χώρα, και να δώσει στους Έλληνες πολίτες την ευκαιρία να προβούν σε μια πολιτική κίνηση ουσίας.
Όσο για την κυβέρνηση, πράγματι αγωνίζεται και εργάζεται παρά τα όποια λάθη της, να βγάλει τη χώρα από το τέλμα.

Δημήτρης Κεφαλίδης είπε...

Μια αξιοπροσεχτη και εφαρμοσιμη προταση Φαιδωνα, που χρήζει
π λ α τ ι ά ς δ ι α δ ο σ η ς, εντος αλλα και εκτος των συνορων μας!
Να ενεργοποιησουμε επιτελους την ελληνικη μας συνειδηση και το φιλοτιμο. Δικη μας η ευθυνη μα και το χρεος για να ορθοποδησει η αγορα και να κανουμε καθως λες, τη δικη μας εξωτε- ρικη πολιτικη. Κι΄ας μη βαυκαλιζομαστε με παρολες περι ευρω- παικης αλληλεγγυης και παγκοσμοποιησης. Ο κα θενας τους κοιταζει το συμφερον του, ειτε λεγεται Goldman Sachs ειτε Josef Ackermann: Δαγκωνει και λαδωνει οποιον και ο π ω ς μπορεσει για τη τσε- πη του.
Προσφατη στατιστικη για τις εξαγωγες της γερμανικης
πολεμικης βιομηχανιας, ανεφερε σαν καλυτερους πελα-
τες της χρονιας την Ελλαδα και τη Τουρκια με 13% και 14& αντιστοιχως.


Δημητρης Κεφαλιδης - Γερμανια

Un par de neuronas... είπε...

Λοιπόν, έχεις δίκιο πάλι.
Ξεκίνησα αυτό το σύστημα πριν από 10 χρόνια, φαίνεται ότι είμαι προφήτησσα. Επειδή συχνά ζητούσα ελληνικά προιόντα, γιαούρτι και φέτα, στα καταστήματα στην πόλη μου, πήρανε γιαούρτια ΦΑΓΕ και φέτα Δωδώνης στα καταστήματα μας!

Πολλά φιλιά και ευτυχισμένη άνοιξη.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Δημήτρης Κεφαλίδης
Ακριβώς! Δημήτρη. Να ενεργοποιήσουμε την ελληνική μας συνείδηση. Άν δεν την έχουμε μόνο στα λόγια...

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Αγαπητοί θαμώνες του Καφενείου

Η φίλη μας Βερόνικα Μάρσα καθηγήτρια πανεπιστημίου από την Ισπανία και θαμώνας του καφενείου μας, έγραψε και εξέδωσε στην Ισπανία ένα θαυμάσιο βιβλίο αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας και μόχθου. Το βιβλίο της έχει τον τίτλο: "ΔΕΛΦΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ". Την συγχαίρω εγκάρδια και από το "Καφενείο" και την ευχαριστώ ως Έλληνας, που το βιβλίο της γίνεται μια στέρεη πολιτιστική γέφυρα μεταξύ των χωρών μας.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@VERONIKA MARSA

Εσύ Βερόνικα ασκείς ελληνική οικονομική πολιτική στην Ισπανία με τα ελληνικά γαλακτοκομικά!!!
Μακάρι να σε μιμηθούν και οι Έλληνες που δεν αγοράζουν ελληνικά.

Ανώνυμος είπε...

Τις εφαρμόζω εδώ και καιρό τις προτάσεις σου. Με θέρμη μάλιστα. Σε σημείο που έχω ματανιώσει για την αγορά γερμανικών αυτοκινήτων μέσα στην οικογένεια αν και προηγήθηκαν των τελευταίων γεγονότων. Οφείλω βέβαια να παραδεχτώ ότι δεν συγκρίνονται με οτιδήποτε άλλο είχαμε στο παρελθόν. Από τότε όμως που εφαρμόζουμε συνειδητά το οικογενειακό μας μποϋκοτάζ δεν περνάει ούτε γερμανική τσατσάρα στο σπίτι.

Σπυρος Δαρσινος είπε...

VERONIKA
Συγχαρtήρια για την εκδοση του βιβλίου σας "ΔΕΛΦΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ"
Αν το εχετε εκδοσει στην Ελλάδα πητε μου που θα το βρω Σε ενα μηνα θα ειμαι στην πατριδα .
Τα σχόλια σας εχουν μια ομορφη αγνοτητα.Και παλι σας συγχαίρω

ΚΑΛΗ ΑΝΟΙΞΗ

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Bd

Χαίρομαι πάρα πολύ που ήδη από καιρό η οικογένειά σου ασκεί την οικονομική και εξωτερική της πολιτική! Άρα υπάρχουν θύλακες ελπίδας στη χώρα μας...
Ασφαλώς και οι προτάσεις μου δεν είναι κάτι το καινούριο. Απλά υπενθυμίζουν ένα καλό και αποτελεσματικό εργαλείο στους Έλληνες. Το καινούριο στις προτάσεις μου είναι να αντιληφθούν οι Έλληνες ότι πρόκειται για μια πολιτική πράξη του καθενός μας με μεγάλες διαστάσεις. Πολιτική πράξη που αφού συνειδητοποιηθεί, θα πρέπει να έχει συνέχεια και διάρκεια για να έχει νόημα και αποτέλεσμα.

Σπυρος είπε...

Δεν θελω να είμαι απαισιόδοξος αλλά πολλοί αμερικανοί οικονομολόγοι λενε οτι η Ελλάδα δεν θ'αποφύγει την χρεοκοπία.
Και απορούνε μάλιστα γιατί δανειζεται με 6 και 7% και δεν καταφεύγει στο Δ.Ν.Τ. να δανεισθει με 3 και 3μισυ %
Θα μου πεις αν και τουτοι τα ήξεραν ολα δεν θα χρωσταγανε τα μαλλια της κεφαλης τους στην
Κινα,ουτε θα καθόντουσαν οι πολιτες της στην ουρα για συσίτια

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Σπύρος
Σπυρέτο μου μπορεί να είναι σωστό αυτό που λές και οι οικονομολόγοι της Αμερικής, αλλά όπως είναι γνωστό, η Αμερική είναι πιο χρεωμένη χώρα του κόσμου. Χώρια τα ΄δολλάρια τα πληθωριστικά που δεν έχουν αντίκρυσμα σε χρυσό και είναι δηλαδή τυπωμένα χαρτιά. Η Μικρή Βρετανία, (Δεν είναι πια Μεγάλη, απλά της έμεινε το όνομα) έχει μεγαλύτερο έλλειμμα από την Ελλάδα!!! Αλλά όπως είπε και ο Αίσωπος, ο κάθε άνθρωπος κουβαλά δύο σακούλια. Το ένα κρέμεται μπροστά του γεμάτο με τις δικές του αμαρτίες και το άλλο στην πλάτη του με τις αμαρτίες των άλλων. Αυτός όμως ασχολείται συνεχώς με το σακούλι που έχει στη πλάτη του....
Εμείς, πρέπει να κάνουμε άμεσα αυτό που μπορούμε ως καταναλωτές, στηρίζοντας την ελληνική αγορά. Αν ο καθένας μας κάνει αυτό που του αναλογεί, κάποια αποτελέσματα θα γίνουν άμεσα ορατά.

Dennis Kontarinis είπε...

Όμορφα καλά και ωραία όλα όσα λες καλέ μου Φαίδωνα, όμως πες μου πως θα καταφέρουν οι Έλληνες να συμφωνήσουν όταν βλέπω στις ελληνικές ειδήσεις στην τηλεόραση κάποιες κυρίες να καμαρώνουν γιά τα επώνυμα που προμηθεύονται σε οποιαδήποτες στιγμή, καιμ στην οποιαδήποτς τιμή μέσα στην τόσο μεγάλη κρίση και χασκογελόντας λένε "Τα πήρα ακριβά αλλά είναι....φασολέξ"
Βλέπεις η ξένη λέξη προσδίδει τόνο στην προσωπηκότητα.
Αστα φίλε μου. Είμαστε χάλια.! ! !

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

@
Αγαπημένη μας Βερόνικα. Θερμά συγχαρητήρια αλλά και βαθιές ευχαριστίες για την αγάπη σου στην γλώσσα, τον τόπο αλλά και τα προϊόντα της ελληνικής παραγωγής.

Αν οι άνθρωποι εξέφραζαν με τόσο χειροπιαστό τρόπο την αγάπη τους, ο τόπος μας και όλοι οι τόποι του κόσμου θα ήταν αλλιώς.
Αν οι τόποι ήταν αποδέκτες της χειροπιαστής μας φροντίδας και αγάπης, ίσως να ζούσαμε σ’ ένα ευλογημένο περιβόλι.
Να είσαι καλά… να απολαμβάνεις όσα η φύση και ο ανθρώπινος μόχθος παράγουν καλούδια.

... Ε, κι αν δοκιμάσεις κουλουράκι σμυρναϊκό(από τα χεράκια μητέρας μαθητών μου) με γραβιέρα Μυτιλήνης (ξακουστή) και καφέ ελληνικό (αυτόν με το ιδιαίτερο αρωματικό χαρμάνι που φτιάχνει ο Κέκερης στην Κομοτηνή) … θα ζητήσεις ιθαγένεια από τον Έλληνα Πρωθυπουργό…

Σε φιλώ και σε περιμένουμε… να το ξέρεις.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Dennis Kontarinis

Αγαπητέ φίλε σιορ Κονταρίνη
Δεν μου φτάνει η διαπίστωση και η κριτική ανάλυση των αρνητικών πραγμάτων που κάνω για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Ταυτόχρονα αφού κάνω τις αρνητικές διαπιστώσεις, θέλω να έχω και θέση για το πως μπορεί ο καθένας να βοηθήσει, αν θέλει, για να γυρίσει ο τροχός... Ήδη ο Δημήτρης Κεφαλίδης από τη Γερμανία, διαδίδει μέσα από το ιντερνετ τις προτάσεις μου, σε συλλόγους, περιοδικά, σωματεία και Ενώσεις του αποδήμου ελληνισμού. Σε παρακαλώ , αν μπορείς και θέλεις να κάνεις το ίδιο στην Αμερική. Κι ο καθένας ας πράξει κατά τη συνείδησή του. Γιατί όσο κι αν λέμε, ότι δεν γίνεται τίποτα, πρέπει να εξαντλούμε πρώτα όλες τις δυνατότητές μας αν θέλουμε να είμαστε σωστοί και να έχει και κύρος η όποια κριτική κάνουμε.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Dennis Kontarinis
Και για πληρέστερη ενημέρωσή σου σιορ Κονταρίνη, καθώς και των άλλων θαμώνων του "Καφενείου" , να σου πω, ότι κι εγώ προώθησα τις προτάσεις που κάνω στην ανάρτηση, σε πολλά έντυπα μέσα στην Ελλάδα, στις μεγάλες πόλεις αλλά και στην περιφέρεια, καθώς και σε συλλόγους και σε άτομα με την παράκληση να τα προωθήσουν κι αυτά σε άλλους.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Άραγε η Στέλλα Ζαμπούρου Φόλλεντερ, η επίτιμη θαμώνας του "Καφενείου" και αγαπημένη φίλη τί λέει για όλ' αυτά;

Σπυρος είπε...

Μπράβο Δημήτρη Κ. γιά την προώθηση των Ελληνικών προϊόντων στη χώρα που ζεις και που θελουμε να περάσουμε το μήνυμα οτι μπορούμε και εμείς να ενωθούμε σε κάτι που που ωφελεί τον τόπο μας.

Πριν απο 15 χρόνια[σε ανύποπτο χρόνο δηλαδή] ζήτησα επίμονα από ένα Σουπερ Μαρκετ που εχει 30 μαγαζιά στην πόλη που ζω ,το Νεσβιλ,να φέρει Ελληνική φετα.Οχι μονο την έφερε[γνωστης Ελληνικής εταιρείας] αλλά κανει και τρελές μπίζινες με τη φέτα.
Με το κρασί? πολλοί με λένε
Mr Nemea
Ας βάλουμε όλοι ένα χεράκι πάρα πάνω τώρα .

Un par de neuronas... είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ, αισθάνομαι προστατευμένη με σας.
Το βιβλίο είναι μέρος της διδακτορικής διατριβής μου. Στην Ισπανία, είχα προβλήματα με την δημοσίευσή γιατί χτύπησα θεωρίες, τις λάθος θεωρίες από την πρώτη γαλλική έκδοση του 1900.
Σε αυτή τη χώρα, την δική μου, δεν ενδιαφέρονται για τη γνώση, ούτε για την αναθεώρηση της κριτικής σκέψης ...
Δεν μεταφράστηκαι στα ελληνικά ακόμη, αν και αν κάποιος γνωρίζει μια ανδρική χορωδία, θα ήταν υπέροχο να τραγουδήσει την ερμηνεία μου των ύμνων αφιερωμένοι στον Απόλλωνα! Η μπωρούμε να τραγουδάμε εμείς μαζί!!!

Πολλά φιλιά σε όλους και σας ευχαριστώ με την καρδιά μου.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Σπύρος
Σπυρέτο μου εσύ έχεις προηγηθεί στην πράξη γιατί "τόχεις" μέσα σου το καβουράκι.
Τώρα εκείνο που χρειάζεται, είναι αν μπορείς να προωθήσεις το link του "Καφενείου" με τις προτάσεις του, σε εφημερίδες, όπως της "Φωνής του Σικάγου" , σε φίλους σου, σε σωματεία αν ξέρεις, ώστε να λάβουν γνώση των προτάσεων αυτών και της προσπάθειας, και αφού λάβουν γνώση, ας πράξει ο καθένας κατά συνείδηση. Αυτά και στην υγειά σου Mr. Nemea!

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!!!!

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Ανώνυμος
Ανώνυμε είναι ανάγκη ο Έλληνας πολίτης να έχει ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥΣ καταναλωτικούς στόχους. Θα είναι σπουδαία τα οικονομικά και πολιτικά αποτελέσματα που θα προκύψουν. Αλλά το σημαντικό δεν είναι τόσο το να ειπωθούν, όσο το να πραγματοποιηθούν!

Ναταλία είπε...

Πάντα λίγοι ήμασταν στις πράξεις...
Ιδιαίτερα σε εκείνες που θα πρεπε να ακολουθούν τα λόγια της πίκρας μας...
Ίσως ήρθε η ώρα τελικά....

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

@
Με συγκίνησε το σχόλιό σου Natalia...

Όμως οι λίγοι ή και ο ένας κάνουν σε τούτο τον κόσμο την διαφορά.

Οι λίγοι ή και ο ένας "βγαίνουν μπροστά" ... έτσι ήταν πάντα.

Καλώς μας ήρθες στο Καφενείο, εύχομαι να χαρούμε την παρέα σου.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Natalia

Φορτισμένο με συναίσθημα αλλά και με περίσκεψη το σχόλιό σου αγαπητή μας φίλη. Μακάρι όπως λες να ήρθε η ώρα των πράξεων...

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Dennis Kontarinis

Εντάξει σιορ Κονταρίνη. Εκείνο που χρειάζεται είναι να προωθήσεις μόνο το link με τις προτάσεις μας.
Προς πληροφορία σου αλλά και όλ ων των θαμώνων , ο αγαπητός μας φίλος και θαμώνας του Καφενείου, Δημήτρης Κεφαλίδης, μου έστειλε την αλληλογραφία που δείχνει την προώθηση των προτάσεών μας στην Ποντιακή Εστία, στην Πανηπειρωτική Εστία της Γερμανίας, στις ελληνικές κοινότητες της Δρέσδης, του Αννοβέρου κ.λ.π.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος