Πέμπτη, Απριλίου 15, 2010

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ " Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ"

.
Οι εκδόσεις "ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ" έχουν την ευχαρίστηση να σας
καλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου,
τού σκηνοθέτη και συγγραφέα
ΝΙΚΟΥ ΠΕΡΕΛΗ
Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ
που θα γίνει
την Δευτέρα 19 Απριλίου 2010 και ώρα 1930
στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών)
Ακαδημίας 20
.
Για τον συγγραφέα και το βιβλίο του θα μιλήσει
ο ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ
Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
.
Σύντομες αναφορές θα κάνουν:
Ο ηθοποιός ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΗΝΑΙΟΣ
και ο δικηγόρος ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει
ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΣΑΚΙΡΕΛΛΗΣ
Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Νίκος περέλης αφηγείται την περιπετειώδη πορεία ενός καλλιτέχνη, δεμένου στο ουτοπικό του όνειρο, μέσα στις σύγχρονες συμπληγάδες. Μια πορεία γεμάτη ανατροπές που ο ερωτικός της οίστρος την οδηγεί από τα καφτά κράσπεδα της δεκαετίας του 1940 στο σήμερα. Γνωστά πρόσωπα της πολιτικής, του θεάτρου, της δημοσιογραφίας, της κριτικής, του πλούτου, αποτυπώνουν την παρουσία τους στα δρώμενα και συγκροτούν ένα κολασμένο ιστό που διαμορφώνεται μέσα από την πειστική αναπαράσταση πολυποίκιλων δρώμενων. Με πρωταγωνιστή το θεατρικό παρασκήνιο και το αγωνιστικό του περιθώριο, η αφήγηση ιστορεί αυτό που δεν φαίνεται, αυτό που φθείρει, αυτό που εγκλωβίζει, αυτό που αποπροσανατολίζει. Με τη σαφήνεια των ντοκουμέντων και του άμεσου λόγου, τεκμηριώνονται αθέμιτες συγκρούσεις, παράλογες τακτικές και σκοτεινές διαβουλεύσεις, που σαν ιστός αράχνης προσπαθούν να εγκλωβίσουν την αλήθεια και τη συνέπεια. Ένας ιστός που στηρίζεται και διαμορφώνεται από υπουργούς, συγγραφείς, εφοπλιστές, τραπεζίτες, διευθυντές, δημοσιογραφους, συγκροτήματα, ηθοποιούς, σκηνοθέτες.

6 σχόλια:

Σπύρος Δαρσινός είπε...

"Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ"
Από την περιεκτική περιγραφή σου Φαίδωνα φαίνεται πως εδώ υπάρχει μιά άλλη προσέγγιση της εποχής που τόσα και τόσα ,ακόμη, ότι ο τίτλος ειναι πετυχημένος ,θα λεγα ότι πετάχτηκε σαν ψημένο κάστανο απο την καφτή σχάρα της εποχής εκείνης.
Ευχομαι στον πολυτάλαντο φίλο σου, Νίκο Περέλη, καλή επιτυχία στο βιβλίο του.Και είμαι βέβαιος πως τα λόγια που θα πεις στην παρουσίαση θα είναι φωτινές σαϊτιές στην πλέξη της υπόθεσης του βιβλίου.

Un par de neuronas... είπε...

Ω, το ποστ σου μυρίζει σαν νέο χαρτί γεμάτο λέξεις...
Ελπίζω το βράδυ να είναι μια επιτυχία για το βιβλίο και τα λόγια του παρουσιαστή φίλου μας. Σίγουρα το έργο του κ. Perélis είναι συναρπαστικ'ο, μόνο ο τίτλος με προσέλκυσε προσωπικά. Μακάρι θα μπορούσα να πάω.

Αγκαλιές.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Σπύρος

Σπυρέτο μου σ΄' ευχαριστώ. Πρόκειται πράγματι για ένα ενδιαφέρον βιβλίο. Μια συναρπαστική πορεία ενός οραματιστή και ονειροπόλου καλλιτέχνη, ανάμεσα σε μια μηχανή που συντρίβει ό,τι δεν είναι συμβατό με τη λειτουργία της.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Βερονικα
Καλή μου φίλη, θα σας έχω όλους όσους δεν είσαστε παρόντες αλλά και αυτούς που θα έρθουν, κοντά μου το βράδυ της Δευτέρας, σε μια όμορφη παρέα.
Σ' ευχαριστώ

οινοχόος είπε...

Το σχόλιό μου δεν βγήκε καλά.Για κάποιο λόγο το κοπιούτερ μου μάσηξε λέξεις.Δεν φταίει το κοπιούτερ βέβαια,φταίει ο οινοχόος που το οινό-πνευμα τρέχει πιό μπροστά από το πνεύμα του.
Μην τα περιμένετε όλα σωστά από τους οινοχόους ?

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Ένας ιστός διαπλοκής σ' έναν χώρο που κάποτε "κώδικας της μάσκας" υπήρξε η δυνατότητα έκφρασης της αλήθειας...

Καλή επιτυχία στην εκδήλωση εύχομαι και καλοτάξιδο το βιβλίο του Νίκου Περέλη.

Μακάρι να ανοίξει την κουβέντα για τα κακώς κείμενα σ' έναν χώρο που, ως μη όφειλε, πέταξε τη μάσκα για να κρατήσει μόνο με το προσωπείο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος