Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2009

ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

.Του Φαίδωνα Θεοφίλου

Η σκληρή τιμωρία της κυβέρνησης της Ν.Δ. και η απρόσμενα υψηλή άνοδος του Πασοκ, μάς επιτρέπει να βγάλουμε μερικά πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τους Έλληνες πολίτες:

Α) Έτσι λοιπόν, με την ακραία καταψήφιση και υπερψήφιση των δύο μεγάλων κομμάτων, οι Έλληνες, έκαναν επίδειξη δύναμης, ότι όπως
μπορούν και να ανεβάζουν ψηλά ένα κόμμα, μπορούν να το κατεβάζουν χαμηλά. Aυτό θα εξαναγκάσει τα κόμματα εξουσίας να βρίσκονται σε διαρκή δημιουργική υπερδιέγερση αν θέλουν παραμείνουν στην εξουσία…

Β) Δείχνουν οι πολίτες να έχουν απαγκιστρωθεί, ως ένα βαθμό, από τους κομματικούς πυρήνες και να ενεργούν ανεξάρτητα, με βάση την ευαισθησία τους
και το αξιακό τους σύστημα, σε ό,τι τους εξόργισε. Αυτό σημαίνει πολιτική ωριμότητα που θα εξαναγκάσει και τα κόμματα να γίνουν πιο υπεύθυνα πιο ειλικρινή και ίσως πιο ελκυστικά.

Γ) Συνειδητοποιούν δηλαδή οι πολίτες τη μεγάλη δύναμη που έχουν, όταν δεν είναι κατευθυνόμενα ρομποτάκια των κομμάτων.
Ο καθένας έχει την προτίμησή του σε κάποιο κόμμα αλλά δεν έχει υπογράψει και συμβόλαιο ισόβιας πίστης με το κόμμα του ακόμα κι αν τον απογοητεύσει!!!!

Δ) Δεν δυσαρεστήθηκαν μόνο με την οικονομία οι πολίτες.
Εξοργίστηκαν και με τα σκάνδαλα, τη διαφθορά, την συγκάλυψη την άσκηση εξουσίας με βάση τις
δημοσκοπήσεις και τα επικοινωνιακά κόλπα και όχι με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας. Φαίνεται πως τώρα, όσο ποτέ πριν, οι Έλληνες θέλουν να προσμετράται στα προσόντα των πολιτικών και η ΕΝΤΙΜΟΤΗΣ.

Ε) Το κύμα οργής λοιπόν των Ελλήνων, μεταβλήθηκε σε κύμα ελπίδας που έδωσε τα γνωστά αποτελέσματα.

Πιο σημαντικά από το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, νομίζω πως είναι τα παραπάνω συμπεράσματα. Ότι δηλαδή ο πολίτης άρχισε να αποφασίζει με βάση τα πεπραγμένα μιας κυβέρνησης και όχι με βάση το που ανήκει κομματικά. Ο γίγαντας, φαίνεται πως ξυπνά…Αν ναι, τότε αυτή θα είναι η αληθινή πρόοδος.

Τέλος, αν η ανοχή μας ξεπέρασε τα λογικά όρια με τους ανίκανους , που στο περιβόλι τής εξουσίας τους μεγάλωσαν πελώρια δέντρα σκανδάλων, διαφθοράς και συγκάλυψης, δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο με κείνους που οι Έλληνες πολίτες εξέλεξαν ως καλύτερους και φορείς της ελπίδας για ένα αύριο που μας αξίζει…



O πίνακας είναι του Λεωνίδα Λεωνιτσάκη

37 σχόλια:

Σπυρος Δαρσινος είπε...

Φαίδωνα ,γειά σου
Να μαι και πάλι [μετα από πολύ καιρό.
Τέσσεροι μήνες στην πατριδα.Τέσσερις όμορφους μήνες !!
Με πολλή θάλασσα,πολύ κρασί,όμορφη παρεα και την....μανία της Χαράς να απολάει τις νύχτες καντηλάκια στην ήρεμη θάλασσα.
Κοντά σε όλα αυτά έζησα και όλη την προεκλογική κίνηση στην Κορινθία.Σε αρκαιτες περιπτώσεις μάλιστα ακολούθησα ένα φίλο υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στις ομιλίες του.
Τελικά ,νικησε[όπως ηταν αναμενόμενο] το ΠΑΣΟΚ με μιά διαφορά που -πράγματι-δεν ηταν αναμενόμενη,ούτε και πο τους πιό αισιόδοξους του ΠΑΣΟΚ.
Οι λόγοι που κέρδισε τους ανέλυσες εσύ πολύ συγκεκριμένα και πολύ εύστοχα,στο αναρτημένο θέμα σου .
Εκείνο που κατάλαβα εγω ,ακόμη , ειναι οτι ο ελληνικός λαός, ήθελε και θέλει ,επί τελους,να ξαναγυρίσει σε κάποιες παραμελημένες αξίες.
Θα επανέλθω,με αγιοργίτικο .
Σπύρος

Ανώνυμος είπε...

Φαίδωνα, γεια σου,
Τα αποτελέσματα των εκλογών απηχούν ξεκάθαρα τις απόψεις των Ελλήνων, ακριβώς όπως τις περιγράφεις.
Αυτή η αποφασιστική ψήφος του λαού είναι ένδειξη σωφροσύνης, που υποδηλώνει αισιοδοξία για την παραπέρα πορεία της χώρας.
Νάσαι καλά,
Νίκος Λιψάνος, Manhattan
Καλωσόρισες, Σπύρο, με τα καινούργια κρασιά!

korinoskilo είπε...

και εγω αυτο που χαρικα περισσοτερο ειναι αυτο που ειπες..... οτι ο γιγαντας ξυπνα... και οτι οι κομματικες παροπιδες φυγαν .... αυτο ειναι θετικο :)))


την καλησπερα μου

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Σπύρος Δαρσινός
Σπυρέτο μου καλωσόρισες στο Καφενείο μετά τις ατέλειωτες θερινές απολαύσεις, όπου δεν σου γλίτωσαν ούτε οι εκλογές!!! Να 'σαι καλά φίλε μου και να περνάς πάντα έτσι καλά περιτριγυρισμένος από μικρές χαρές, έτοιμος όμως να πεις και το ΝΑΙ σε καμιά μεγάλη χαρά που θα σε συναντούσε...
Όσο για τα αποτελέσματα, έχεις δίκιο. Ο κόσμος θα ήθελε μετά από αυτό το όργιο των σκανδάλων και της διαφθοράς, να μη λέει ότι ο τάδε πολιτικός είναι έντιμος, γιατί θα ήθελε να ήταν πια προϋπόθεση η εντιμότητα για να αναμιχθεί κάποιος στην πολιτική... Είμαι πολύ ρομαντικός; Ε, συγχώρεσέ μου το για μια μέρα...

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Νίκος Λιψάνος
Εκτός του ότι απαλλάχτηκε επιτέλους η χώρα Νίκο μου από τους ανίκανους και μακρυχέρηδες, το σημαντικό είναι πως ο ελληνικός λαός αλλάζει στην πολιτική του συμπεριφορά. Όχι επειδή ψήφισε Πασοκ. Είναι κάτι βαθύτερο: Έμαθε να τιμωρεί σκληρά. Και αυτό βέβαια αφορά όλα τα κόμματα. Και το Πασοκ αν τα κάνει θάλασσα... Γι αυτό μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε καλύτερα κόμματα.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@korinoskilo

Καλή μου φίλη αυτό είναι το πιο σημαντικό συμπέρασμα από αυτές τις εκλογές: Ότι ο πολίτης έδειξε ότι απελευθερώνεται από τις κομματικές, όπως λες, παρωπίδες.
Ότι ο γίγαντας (λαός) μάλλον ξυπνά κι αυτό μπορεί να φέρει τις αληθινές και μεγάλες αλλαγές στη χώρα.
Καλό ξημέρωμα

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Συμπεράσματα ουσίας και πολιτικής αισιοδοξίας. Πολύ ορθά τα λέτε Φαίδωνα…
Κάποτε είχαμε αναγάγει σε αξία την ακινησία των πολιτών και την μετατροπή τους σε πιστούς του κάθε κόμματος… αλλάζουν τα πράγματα όμως. Οι πολίτες που επιλέγουν διαφορετικό κόμμα, συνειδητά, με την ψήφο και την κριτική τους, δεν θα αποκαλούνται πια απαξιωτικά: «όπου φυσάει ο άνεμος». Όχι. Διότι αυτοί είναι οι σκεπτόμενοι και αυτοί θα αποτελέσουν το ποιοτικό άλλοθι του πολιτεύματος… διαφορετικά, είμαστε χαμένη χώρα. Ανεξάρτητα λοιπόν από τα ποσοστά, το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν νίκη του πολίτη και όχι του οπαδού ή του πιστού… ας το ακούσουν αυτό τα κόμματα και ας το καταλάβουν και όσοι δεν επέλεξαν συνειδητά την μετακίνησή τους αλλά επηρεάστηκαν από τυχαίους παράγοντες. Το μέλλον της χώρας το διαμορφώνουν οι πολίτες… οι πιστοί και οι οπαδοί, διαμορφώνουν το μέγεθος της άνεσης των κομματικών στελεχών και τίποτε άλλο.


Σας αφήνω την αισιόδοξη Καλημέρα μου...

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

@
Σπυρος Δαρσινός...

κ. Σπύρο μας... να σας καλωσορίσω ή να σας μαλώσω για τις απουσίες;

Αχ... αυτή η Κορινθία η ξεμυαλίστρα.

Περιμένω με ανυπομονησία την επιστροφή σας… όχι για τα σπουδαία σας κεράσματα ή μάλλον, όχι μόνο γι αυτά.
Κυρίως για να απολαύσουμε όλοι τους… σπιρτόζικους διαλόγους σας με τον οικοδεσπότη μας που τόσο μας έλειψαν.

Να είστε καλά.

Σπύρος Δαρσινός είπε...

"Γιατί ο πολίτης θα ήθελε να ήτανε πιά προυπόθεση η εντιμότητα γιά να αναμιχθεί κάποιος στην πολιτική" ΦΑΙΔΩΝ

Αυτή την "προυπόθεση" Φαίδωνα την επιθυμούσαι να υπάρχει από πάντα ο πολίτης ,μέχρι και που την θεωρούσαι δεδομένη ,πλήν όμως,μόλις εξέλεγε αυτόν που θεωρούσαι έντιμο ,αλοιφόταν κι αυτός με γράσο,μόλις έμπαινε στο χώρο της λιγδιάς.Κι αν δεν αλοιφόταν ολόκληρος ? γλίστραγε αθορυβα ανάμεσα στους λιγδωμένους για να απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα της εξέδρας.
Βλέπεις,ήταν και οι προβολείς που έκαναν χρυσασημένια και φαντασμαγορική όλη την λίγδινη θέαση.Καπως έτσι γελιέται καμιά φορά και ο πολιτης.
Εκείνοι όμως επέμεναν,σωνει και καλά, να επιβάλουν στον πολίτη το κίβδηλο ως την μόνη λύση ,ο οποίος πολίτης ,ζώντας αρνητικά όλες τις συνέπειες του κίβδηλου,ήξερε αλλά ανεχόταν,περίμενε την συνεχώς διατυμπανιζόμενη και ποτέ εμφανιζόμενη, κάθαρση.
Μέχρι που ,απηυδισμένος ο πολίτης, τράβηξε τους σάπιους ντάκους και βούλιαξε η σκηνή.

Στην τελευταία παράγραφο της ανάρτησής σου Φαιδωνα,κάνεις,από την πλευρά του πολίτη, μιά καίρια προειδοποίηση σ'αυτούς που ο πολίτης ανεβασε στην καινούρια εξέδρα .Δεν την αναλύω,μιλάει από μόνη της

Σπύρος Δαρσινός είπε...

BIG MAMA δεν ξέρετε πόσο χαίρομαι που σας βρίσκω στο ΚΑΦΕΝΕΙΟ,
Γιατί και σε μένα έλειψε η ζεστή και σοφή απλωσιά σας !!!
Γι αυτό σας παρακαλώ μην με μαλώνετε ,είχα ελαφρυντικά ,κατ αρχήν είχα να παω στην Ελλαδα δύο χρόνια και ξεμιαλίστικα πρώτα πρώτα με τον ήλιο που πήδαγε απο τα Γεράνεια στον Κορινθιακό για να λουστεί,με την αλλαγή των χρωμάτων στο όστρακο από το γλύψιμο του φλοίσβου ,με το κοκκινέλι της Νεμέας που μολις το σηκωνα στα χειλη μου από το παραλιακό μπαλκώνι μου έσταζε στο στήθος μουιωδιούχος ήλιος .
Δεν λέω για τις καλλλίγραμμες Ελληνίδες με τα αδιόρατα μπικίνια,γιατί πέρασα ,μου επαναλάμβανε συνεχώς η σύζυγος,πολύ προ πολλού την νεότητα και τα κοιτάγματα,μου ελεγε συνεχεια στο κεφαλι μου , ανεβάζουν πιέσεις ζάχαρα κ.τ.λ.π
Ετσι μού λεγε.
Επειτα , έπεσα πάνω σε δύο εκλογές, μιά που εγινε κανονικά και η άλλη βεβιασμένα γιά να ανοιχτεί εκείνο το παράθυρο και νάχει πάτημα ο ήλιος να φωτίσει τις ελπίδες μας

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Βig Mama
Με το σχόλιό σου Mama, μας θυμίζεις τη θέση του αρχαίου φιλοσόφου, ότι απόλυτη αλήθεια δεν υπάρχει. Ό,τι χτες ίσχυε ως αλήθεια σήμερα δεν ισχύει. Τις "αλήθειες" τις δημιουργούν οι ανάγκες της κοινωνίας και τα στερεότυπα των νοοτροπιών. Η μόνη αλήθεια που είναι σταθερή, λέει ο αρχαίος φιλόσοφος, έχει σαν μέτρο τον άνθρωπο. Ότι δηλαδή ο άνθρωπος γεννιέται και πεθαίνει.
Σ' ευχαριστώ πάντως από καρδιάς που εστιάζεις το σχόλιό σου στην κεντρική ιδέα της ανάρτησης, και δίνεις μια ακόμα διάστασή της, καθιστώντας το θέμα περισσότερο κατανοητό και οικείο.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Σπύρος Δαρσινός
Σπυρέτο, αυτό ακριβώς που λες, όπως το λες, ήταν το σκεπτικό μου όταν έγραφα τα λόγια που αναφέρεις στην αρχή του σχολίου σου. Αλλά καλά είναι να τα αναλύουμε πότε πότε και μάλιστα με τον τρόπο σου.

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

@
κ. Σπύρο μας είστε εσείς ένας κόφτης... μανούλα.
Μέχρι κι εμένα, που είμαι πράγματι μαμά, με αφοπλίζετε.

Εδώ λοιπόν στην πνευματική απλωσιά και στην ζεστασιά του Καφενείου θα τα κουβεντιάζουμε. Γόνιμη η εναλλαγή των εποχών και η αλλαγή των ΕΠΟΧΩΝ... θα έχουμε πολλά να πούμε.

Στέλλα Ζαμπούρου Φόλλεντερ είπε...

Εκλεκτέ και πάντα αγαπημένε φίλε μου Φαίδωνα,
Ίσως τα συμπεράσματά μου τώρα να παρερμηνευτούν ως αντιφατικά και πως...φάσκω και αντιφάσκω! Δεν τους αδικώ τους φίλους μας. Και απέχθεια δήλωσα και ειρωνικά τον στόλισα...μουστακαλή τον νυν πρωθυπουργό μας. Κι όμως ξανά συμφωνώ με τις πολιτικές αναλύσεις σου που 'ναι απόσταγμα γνώσης, εξυπνάδας, ευαισθησίας, καλής κρίσης και φιλοσοφικής ικανότητας να εμβαθύνεις στα κίνητρα και μετεκλογικά συμπεράσματα.
Προσωπικά είχα ολοκληρωτικά προληματιστεί γιατί σκεφτόμουνα ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑ τώρα...ΑΝ ψήφιζα! Ήμουνα ευγνώμων κατά βάθος που δεν θα ζούσα τέτοιο (προνόμιο)να ψηφίσω τον δικό μου εκλεκτό υποψήφιο. ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΑ!
Οι Έλληνες πολίτες όμως το έκαναν για μένα άκρα δημοκρατικά κι όπως το έγραψες πολύ σωστά, όχι μέσα σε κομματισμούς, και (ρομποτικά) συνηθισμένα.

Κατόπιν εορτής νιώθω τώρα αληθινή ανακούφιση που άλλος Αρχηγός αναλαμβάνει να γυρίσει ίσως καινούρια σελίδα που την έχουμε απόλυτη ανάγκη. Όταν τα πράγματα είναι ανακατωμένα, η οικονομία έχει τα χάλια της, η ανεργία πάει στα ύψη, τα σκάνδαλα παίρνουν και δίνουν,η ασφάλεια του τόπου είναι ανύπαρκτη, φοροφυγάδες, διαφθορά και έλλειψη ήθους παντού,ακίνητες περιουσίες αδήλωτες, έλλειψη ασφάλειας και προνοητικότητας για τις αχαλίνωτες πυρκαγιές, κ.ο.κ.- μου φαίνεται η ΟΠΟΙΑ αλλαγή στην κυβέρνηση θα 'ναι τώρα ευπρόσδεκτη και υπόσχεση κάποιας... ηλιαχτίδας μέσα στην πυκνή ομίχλη.

Εύχομαι στον καινούριο πρωθυπουργό να κάνει τα λόγια του πράξεις και να του δίνει ο Θεός δύναμη για να μπορέσεινα εκπληρώσει σωστά με φιλότιμο και αγάπη για την πατρίδα, την εμπιστοσύνη και ελπίδα του Ελληνικού λαού.

Σε σένα που αγαπώ ιδιαίτερα και στους αγαπητούς τακτικούς θαμώνες του Καφενείου μας και μαζί με ένα ολόθερμο καλωσόρισμα στον Αρχιοινοχόο μας Σπύρο που επιτέλους επέστρεψε στη βάση του πάνω κει που ξεράθηκε το λαρύγγι μας για λίγη κοινωνία Νεμέας...
Γεια μας, καλά μου παιδιά και ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ:

Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Με απέραντη φιλία, αγάπη και εκτίμηση
STELLA ZAMPOUROU FOLLENTER 10.5.09 NEA ΥOΡKH

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Στέλλα
Καλή μου φίλη, η ειλικρίνεια και η αμεσότητα με την οποία επικοινωνείς μαζί μου/μας, δίνει μια ξεχωριστή ποιότητα και μια ανθρώπινη ζεστασιά στο Καφενείο μας. Σ' ευχαριστώ θερμά γι αυτό. Χώρια η καλή παρέα που κάνουμε.
Στη Δημοκρατία Στέλλα μου Όλοι εκπαιδευόμαστε. Κόμματα και πολίτες. Και όλοι μαθαίνουμε. Δεν μαθαίνουν μόνο, όσοι οχυρώνονται πίσω απ' όσα πιστεύουν και αρνούνται να μάθουν και να ακούσουν οτιδήποτε δεν ταυτίζεται με τις απόψεις τους. Αυτό λέγεται και ""Πνευματικόςεπαρχιωτισμός"".
Να 'σαι καλά καλή μου φίλη που δεν μας ξεχνάς και μοιράζεσαι μαζί μας τις σκέψεις σου.
Έχεις την αγάπη και τη φιλία μου

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

@
Στέλλα… θα το πω.
Είστε μια σπάνια γυναίκα και ένας σπάνιος άνθρωπος.
Η αγάπη, η ειλικρίνεια, η γενναιοδωρία και ο πλούτος της ψυχής και της σκέψης σας, με συγκινούν βαθειά.
Σπάνια οι εκπρόσωποι του φύλου μας τα φέρουν όλα μαζί αυτά τα χαρακτηριστικά.
Δεν μπορώ λοιπόν να μην νιώθω ευτυχής που σας συναντώ στο ευλογημένο αυτό Καφενείο.
Έχετε τα φιλιά μου και τη φιλία μου. Να είστε πάντα καλά.

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Αγαπητέ μας οικοδεσπότη...

Οι πολιτικές συζητήσεις και η ίδια η πολιτική-ως έκφραση κομματισμού-στο πολύ κοντινό παρελθόν, χώριζαν τους ανθρώπους. Με χαρά μου όμως διαπιστώνω ότι χάρη στην βαθύτατη και νηφάλια σκέψη σας-ως έκφραση όμως της διάνοιας του ενεργού πολίτη-συγκλίναμε προς τις νέες αλήθειες και στρέψαμε το βλέμμα στους ανοιχτούς ορίζοντες που αυτός ο χώρος εξαρχής υπηρετεί.
Ζούμε μεγάλες στιγμές, ζούμε αλλαγές στην νοοτροπία και τη στάση του πολίτη, που εσείς τις καλλιεργούσατε εδώ και καιρό και μπολιάζατε μ’ αυτές όλους μας.

Φαίδωνα, να είστε καλά.

ikor είπε...

Επιπλέον, ο λαός δείχνει ότι ξέρει να κρίνει και τους υποψηφίους πια! Η σταυροδοσία διακομματικά ήταν πολύ δίκαιη, πιστεύω.

Αποδείχτηκε πάντως από τις πρόσφατες εκλογές ότι ο κόσμος θέλει να πιστέψει σε κάτι και θέλει εφαρμόσιμες λύσεις. Αλλά αν προδώσεις τις ελπίδες του, σε τιμωρεί πολύ σκληρά.

Λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά τώρα!

Βαγγέλης Πολέμης είπε...

Κ .Θεοφίλου,ένας φίλος[και θαμώνας σας] με προέτρεψε να μπω στο ΚΑΦΕΝΕΙΟ σας
Μπήκα σήμερα ,και ο φίλος είχε δίκιο γιά τους λόγους που με προέτρεψε ,το ΜΠΟΛΓΚ σας έχει ένα άλλο ύφος,ένα ύφος που ορθώνει τολμηρή και καινότομη άποψη στα συμβαίνοντα με ολάνοιχτους όμως και τους διαύλους της διαλεκτικότητας .
Ενα ύφος που πατάει σταθερά στα σκαλοπάτια της τεκμηρίωσης εκφρασμένο με μετρημένο και καλοζυμωμένο συναισθηματισμό .
Σας συγχαίρω,εσάς και τους θαμώνες σας γιά τα ειληκρηνή και εμπνεσμένα σχόλιά τους.
Στα "ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ" κ Θεοφίλου μου έκανε εντύπωση η καθαρή και σαφής πολιτική σας γνώση και αντίληψη.
"Ξετινάζετε "το θέμα από όλες τις πλευρές και παραμέτρους και βγάζετε από μέσα τα συμπεράσματα που πράγματι ανταποκρίνονται στην αποδεδειγμενη,έκ του αποτελέσματος,αλήθεια φωτογραφίζουντας συγχρόνως μιά μιά τις αιτίες γιά το αποτέλεσμα των εκλογών.
Εχω όμως ένα φόβο ,και αν μου επιτρέπετε να γίνει και ερώτημα προς εσάς και τους αξιόλογους σχολιαστές σας κ.Θεοφίλου ,μήπως ο λαός ,επιρεασμένος ,από την αισιοδοξία του Γ.Παπανδρέου ,έχει δημιουργήσει περισσότερες προσδοκίες απ'ότι μπορεί να προσφέρει η παρούσα οδυνηρή οικονομική κατάσταση και αρχίσει αμέσως να απαιτεί πράγματα που το κράτος δεν μπορεί να ανταποκριθει,αν δεν του δοθεί πρώτα ο χρόνος να βάλει την βάση μιάς άλλης παραγωγικής υποδομής ?
Μήπως αυτό πιέσει τον Γ.Π. να κάνει πρόωρες παροχές που θα τον βγάλουν έξω από το στόχο και το όραμά του γιά ένα κράτος που πρέπει να επενδύσει πρώτα στις πηγές εκείνες που ανοίγουν διαχρονικά το μέλλον του πολίτη ?Και ενα άλλο ερωτημα κ.Θεοφίλου,
Μήπως και ο πολίτης θα πρέπει να είναι στο εξής πιό συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στο κράτος ?
Κακά τα ψέματα κ.Θοφίλου,μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι πληρώνουν φόρο στην Ελλάδα.
Ευχαριστώ ,και να με συγχωρήτε για την μακριλογία μου .

Dimitris Kephalidis είπε...

Καλε μου φιλε,

Γυρισαμε τη Κυριακη εγκαιρως απο Ιταλια σπιτι, για να παρακολουθησουμε την εκβαση των
ελληνικων εκλογων, μια κι΄εμεις δ ε ν εχουμε -σαν ολους τους ευρωπαιους- δικαιωμα ψηφου!

Τωρα στη διαγνωση σου δεν μενει κατι να προσθεσω. Το πρωτιστο ειναι να βγουμε απ΄το βουρκο
της διαφθορας και των κουμπαρων που μας χαντακωσε σχεδον μια εξαετια η Δεξια του Κυριου.
Ο γιγαντας, καθως λες, πως ξυπνησε και εδειξε πολιτικη ωριμοτητα, περιμενει χειροπιαστα απο-
τελεσματα. Μακαρι ο νεος Πρωθυπουργος νάχει κατα νου τις πικρες εμπειριες του παππου και
του πατερα του για ν΄αποφευγει τις κακοτοπιες, που σιγουρα τον περιμενουν.

Ετσι θα δουμε επιτελους και στην Ελλαδα μια ασπρη μερα!


Δημητρης Κεφαλιδης, Γερμανια

Σπυρος Δ. είπε...

Τα άτομα που επέλεξε ο Γ.Π. γιά την σύσταση της Κυβέρνησης είναι τα περισσότερα νέα[γυναίκες και άνδρες] ικανά και με διεθνή σπουδή και γνωση του αντικειμένου που αναλαμβάνουν.
Συνολικά,είναι ενα μίγμα εμπειρίας και σουδαγμένης φρεσκάδας που μπορούν να κάνουν πολλά καλά πραγματα αν συνεργαστούν σωστά μεταξύ τους γιά το γενικό καλό.
Συμμερίζομαι ομως και τις ανησυχίες του κ.Πολέμη γιατί κιόλας προέκυψε μιά διλογία ανάμεσα σε Λοβέρδο και Μακριώτη,ο μεν πρώτος είχε πει οτι θα δωσουν 1300 Ευρω σε οικογένειες που το ενιαίο εισόδημά τους είναι κάτω από το φορολογίσιμο και ο δεύτερος είπε οτι θα δώσουν αυτό το ποσόν σε όσους ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.Απ'ότι κατάλαβα υπάρχει μιά διαφορά ανάμεσα στο ένα και στο άλλο επίπεδο,μιά διαφορά που μεταφράζεται σε πολλά εκαττομύρια Ευρω.Δεν θα ήταν καλύτερα να περίμεναν πρώτα να δουν τι θα βρουν στα ταμεία και ύστερα να τάζουν ?
Οσο για τον Καραμανλή ? όπως δείχνουν τα πράγματα θα παραδωσει με συνοπτικές διαδικασίες το δαχτυλίδι στην Ντόρα και θα αποδειχτεί για άλλη μιά φορά πως όλη του η πολιτική διαδρομή ήταν ενα έγχρωμο φουσκωμένο θεωρητικό μπαλώνι που αποχωρόντας από αυτήν θέλει να το αφήσει σε συμφωνημένα χέρια οτι δεν θα το τρυπήσουν.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Big Mama
Mama αν γίνεται κάτι στο καφενείο, τότε είναι ξεχωριστή ικανοποίηση για όλους, αφού ολοι συμμετέχουν σ' αυτό το "γίγνεσθαι"

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Ikor
Καλώς όρισες φίλε μου και σ' ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σου.
Κι ο επίλογός σου σωστός και σε αρμονία με την εκλογική συμπεριφορά των πολιτών.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Βαγγέλης Πολέμης
Καλώς ορίσατε κ. Πολέμη στο Καφενείο και είναι χαρά μας να διαβάζουμε τα σχόλιά σας. Σας ευχαριστούμε για την καλή γνώμη που έχετε για μας. Τώρα στα ερωτήματά σας: Ασφαλώς και είναι πιθανόν να ενδώσει η κυβέρνηση Παπανδρέου σε πρόωρα και βιαστικά αιτήματα αισιοδοξούντων. Αν συμβεί όμως κάτι τέτοιο, τότε θα κριθεί η κυβέρνηση και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις της πρώτης αποτυχίας της. Αλλά ας έχουμε λίγη υπομονή. Μέχρι τώρα πάνε καλά και κερδίζουν τις εντυπώσεις.
Στο δεύτερο ερώτημά σας:

""Μήπως και ο πολίτης θα πρέπει να είναι στο εξής πιό συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στο κράτος ?""

Η απάντηση αρχικά είναι ΝΑΙ, αλλά κάτι τέτοιο απαιτεί πρώτα την αποκατάσταση εμπιστοσύνης κράτους και πολίτη. Μέχρι τώρα το κράτος έχει δείξει ότι δεν σέβεται τον πολίτη. Ότι δεν είναι δίκαιο. Ότι συνήθως την πληρώνει ο τίμιος και όχι ο απατεώνας πολίτης. Έτσι οι πολίτες αν έχουν την ευκαιρία εξαπατούν το κράτος, που κάθε άλλο παρά εμπνέει σεβασμό. (μέχρι τώρα) Χρειάζεται πολλή δουλειά για να αποκτήσουν πολιτική παιδεία το κράτος και οι πολίτες.
Και για τη θέση σας, Ότι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι πληρώνουν φόρους, θέλω να προσθέσω ότι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και εργάτες που γυρίζουν τον τροχό της παραγωγικής διαδικασίας και της οικονομίας της χώρας. Γενικά θα πρόσθετα αυτό που ανέφερε κάπου η η Big Mama: "Ότι φόρους στην Ελλάδα πληρώνουν αυτοί που δεν έχουν λεφτά.."" Και για να κλείσω το σχόλιό μου: Καιρός είναι να αρχίσουν να πληρώνουν και αυτοί που έχουν...

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Σπύρος
Συμφωνώ μαζί σου με την προσθήκη λίγης ανοχής και υπομονής.

Σπυρος Δαρσινός είπε...

Σήμερα,ειχε η ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΙΜΣ
ενα πολύ κολακευτικό άρθρο γιά τα άτομα που υπουργοποίησε ο Γ.Π.
Οπως ξέρουμε η N.Y.T.είναι μιά εφημερίδα μεγάλου κύρους και παγκόσμιας κυκλοφορίας.Και ειναι μεγάλο πράγμα η καλή γνώμη, η
οποια ,ομολογουμένως,δεν...βγαίνει έτσι έξω αν δεν την αξίζεις .Και είναι μεγάλο ,γιατί κερδίζεις πόντους πριν πας στο τραπέζι
Και εδω που τα λέμε,σήμερα το πολιτικό παιχνίδι παίζεται έξω από σύνορα ,και παίζεται με τους αντίπαλους ,με τους σύνιδεάτες τα εχεις βρει πριν πας στο τραπεζι .
Ειναι ωφέλιμο λοιπόν ν'αρέσουμε και σε φίλους και σε ..αντίπαλους.
Εδώ που έχουν φτάσει οι παγκόσμιες συμφεροντολογικές αμοιβαιότητες ο άλλος ποντάρει επάνω σου όταν ξέρει ότι ξέρεις να παίζεις το χαρτί σου.Και δεν είναι μόνο η τέχνη ,ειναι και η στάση σου ,και η προσωπικότητά σου.Και η προσωπικότητα δεν γεννιέται ,καλλιεργήται,όχι στους στενούς κήπους της εθνικότητας αλλά στο παγκόσμιο περιβάλλον.

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Αγαπητέ μας οικοδεσπότη και αγαπητοί φίλοι και θαμώνες του Καφενείου.
Μια και επιστρέψαμε οι περισσότεροι και ήρθαν στην παρέα μας και καινούριοι, θα ήθελα να θέσω ένα θέμα στην κουβέντα μας, τόσο για την διεύρυνσή της όσο και γιατί με ενδιαφέρουν οι απόψεις σας.
Αυτό το διάστημα της προεκλογικής και μετεκλογικής περιόδου-και όχι μόνον-παρατηρώ ότι υπάρχει μια ανάκαμψη στο φαινόμενο της μετατροπής των γενικεύσεων, των διαδόσεων και των κοινοτυπιών σε λάβαρα και συνθήματα.
Περάσαμε μήνες να ακούμε για τον Αμερικανοθρεμμένο Παπανδρέου που δεν μιλά σωστά ελληνικά, για τις συνομωσίες που εξυφαίνουν εναντίον μας, για το τεράστιο φαινόμενο της φοροδιαφυγής-κυρίως-των ελευθέρων επαγγελματιών, για την υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμα λόγου αυτών οι θέλουν να καταργήσουν την ελευθερία του λόγου-λέγε με ΛΑ.Ο.Σ κλπ φασιστοειδή- και άλλα πολλά και ποικίλα, τα οποία διασπείρονται στην συνείδησή του μέσου Έλληνα, μαζί με συμπεράσματα αμφιβόλου ποιότητος και αξίας, με την μέθοδο της διαρκούς επανάληψης και πες πες… στο τέλος τα συνηθίζει, τα αποδέχεται, τα πιστεύει και τα ξεφουρνίζει αμάσητα, αχώνευτα και χωρίς να έχει την δυνατότητα να τα αναλύσει και να τα αξιοποιήσει για να διαμορφώσει τη σκέψη και τη στάση του.
Σχεδόν κανείς μας δεν έχει ξεφύγει από αυτή την παγίδα. Σχεδόν όλοι έχουμε πει πράγματα που γενικώς… λέγονται. Εντυπωσιακές φράσεις, φήμες, βλακειούλες, κακιούλες, σπουδαιοφανιούλες κλπ
Τόσο που μου δίνουμε την εντύπωση ανθρώπων-και λαού θα έλεγα-που ακροπατάει πάνω σε κάθε τι που ακούει ή διαβάζει, χωρίς να μπορεί να περάσει στο βαθύτερό του νόημα και αξία και χωρίς, κυρίως, να μπορεί να το αντιμετωπίσει ως αμφισβητήσιμο μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Μου δίνουμε την εντύπωση ότι έχουμε ανάγκη τα συνθήματα, τις φανφάρες, τα μεγάλα λόγια «μεγάλων» ανδρών, τις προεξοχές δηλαδή της σκέψης και όχι την ουσία της…
Και για να μην παρανοηθώ… δεν εννοώ ότι ντε και καλά αυτά που ακούγονται, ακόμη και στα παραδείγματα που ανέφερα, είναι απαραιτήτως ψέματα. Αυτό που εννοώ είναι ότι, αυτές οι πιθανές αλήθειες, μας σερβίρονται με την αξία της απόλυτης αλήθειας, της αυθεντίας που δεν δέχεται αντίλογο. Αυτός είναι ο τρόπος φυσικά που ακολουθεί η προπαγάνδα από γεννήσεώς της. Μήπως όμως είναι καιρός για πνευματική αντίδραση; Μήπως είναι καιρός να αρχίσουμε να αξιολογούμε τις παραμέτρους και, κυρίως, τα συμπεράσματα και όχι να τα δεχόμαστε αδιακρίτως;

ΥΓ1… Αφορμή για τούτες τις σκέψεις αποτέλεσε η αναφορά του οικοδεσπότη μας σε παλαιότερο σχόλιό μου «Ότι φόρους στην Ελλάδα πληρώνουν αυτοί που δεν έχουν λεφτά..»… σε συνδυασμό με την προσπάθεια του απελθόντα πρωθυπουργού να ενοχοποιήσει τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και τους λοιπούς εργαζόμενους για τα χάλια της οικονομίας και το αναμάσημα των απόψεών του με σκοπό την απόκρυψη και στρέβλωση της αλήθειας. Ήθελε νωπή εντολή για να πατάξει την φοροδιαφυγή… μια κυβέρνηση που υπήρξε αυτουργός τεράστιων οικονομικών και ηθικών σκανδάλων. Το έλεγε και όλοι έμεναν στο περίγραμμα της γελοιότητας, κανείς δεν γύρισε να του πει, «ποια φοροδιαφυγή αυτήν που νομοθετήσατε»; Έλεος!!!
Φυσικά και πρέπει ο Έλληνας να μάθει να σέβεται τους νόμους. Φυσικά και πρέπει να μάθει να αντιμετωπίζει την δημόσια περιουσία ως δική του και όχι ξένη.
Όμως… όπως έγραψε και ο Φαίδωνας, προϋποτίθεται γι αυτά η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και τον πολίτη.

ΥΓ2… Ναι, ναι… αυτό δεν είναι σχόλιο. Είναι σεντόνι υπέρδιπλο. Μη μου φωνάξετε όμως... είπαμε... εδώ στο Καφενείο νιώθω ότι μπορώ να θέσω προς συζήτηση τους προβληματισμούς μου.

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

@
κ. Σπύρο, έχω την αίσθηση ότι ο Καραμανλής δεν θα παρέδιδε στη Ντόρα ούτε μικρόβιο γαστρεντερίτιδας όχι δαχτυλίδι.
Απλά τα ΜΜΕ την «παίζουν» τόσο πολύ, που στο τέλος θα την δούμε-πες πες-πρόεδρο της ΝΔ.
Όσο για το μπαλόνι... θα συμφωνήσω μεν αλλά δεν πιστεύω ότι ο Καραμανλής είναι τόσο βλάκας που να κάνει συμφωνίες με το Μητσοτακέικο. Καραμανλής είναι, κάτι θα έχει ακούσει για το... ήθος της «οικογενείας»...

Στέλλα Ζαμπούρου Φόλλεντερ είπε...

S eucaristw aperanta agaphmene mou eklekte file Faidwna gia ta toso kalodecta sunaisqhmata kai logia sou. EpishV eucaristw thn BIG MAMA me thn megalh kardia kai ta toso sugkinhtika thV qerma logia. Ki egw thV stelnw aplocera ki egkardia thn filia mou kai thn agaph mou. Anagnwrizw ki egw sthn proswpikothta thV anqrwpo morfwmeno, anwtero kai euaisqhto.
Einai gegonoV pwV to Kafeneio maV filoxenei carin se sena xecwre kai monadike Oikodespoth maV mia zesth parea pou xerei na suzhta, na summetecei kai na apolambanei mia pneumatikh antallagh idewn cwriV na peftei se exezhthmeneV uperboleV. Mou qumizei ena zesto tzaki se omorfo kalogousto saloni opou mazeuontai me cara kai enqousiasmo stenoi filoi.
Den maV leipei kai to kokkino krasaki thV NemeaV pou kerna me kefi kai kalh kardia o ArcioinocooV maV SpuroV o PoihthV. Geia maV kaloi mou filoi!
EpishV parakolouqw olouV touV agaphtouV qamwneV pou o kaqenaV me thn dikh tou proswpikothta prosqetei zwntania, filia kai cara.

SaV cairetw olouV me oloqermouV filikouV cairetismouV kai olh mou thn agaph...propantoV se sena!

STELLA ZAMPOUROU FOLLENTER 10.9.09 NEA UORKH

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Σπύρος
Σπυρέτο μου πολύ σημαντικό το ρεπορτάζ που κάνεις στο Καφενείο, για την επαινετική αναφορά των New York Times. Έτσι το καφενείο εκτός από την παραγωγή δικών του απόψεων (των θαμώνων) μπορεί τώρα να φιλοξενεί χάρη σε σένα και απόψεις του εξωτερικού για την ελληνική κυβέρνηση. Έτσι εκτός από Αρχιοινοχόος γίνεσαι και ανταποκριτής!!!

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Big Mama
Maμα πολύ ωραία επεκτείνεσαι και αναφέρεσαι σε σημαντικές λεπτομέρειες που συχνά πρωταγωνιστούν στη ζωή μας και καθορίζουν τη στάση μας, παρακάμπτοντας την ουσία. Νομίζω πως πράγματι κανείς μας δεν έχει ξεφύγει από αυτήν την παγίδα.
Χαλάλι σου το σεντόνι αφού με το σχόλιό σου ξεκαθαρίζει ακόμα περισσότερο ο ορίζοντας όσων μας αφορούν.

Σπύρος Δαρσινός είπε...

BIG MAMA
Πολλές φορές όταν κουβεντιάζουμε με άλλους δεν μπορούμε να μην συμφωνήσουμε μαζί τους με μιά αληθοφάνεια .Πρέπει όμως να την κατατάσουμε .Και την κατατάσουμε μόνο όταν πίσω απο αυτή την αληθοφάνεια υπάρχει μιά άλλη που πιστεύουμε ότι είναι πολύ πιό σημαντική.
Π.χ. Συμφωνούμε οτι ο Γ.Παπανδρέου δεν μιλάει καλά τα Ελληνικά ,πλην όμως η τριαντάχρονη πορεία του στην πολιτική αποδεικνύει ότι είναι ηθικός ,ακέραιος ,
ουσιαστικός,παγκόσμια αναγνωρισμένος,
διορατικός ,γνωρίζει την Ελληνική πραγματικότητα και έχει και τσαγανό[Η μπορείς να πεις ολα τα αντίθετα,αν εχεις στοιχεία ]
Τι έχει πιό πολύ αξία? το οτι δεν μιλάει καλά τα Ελληνικά ?
ή όλα τα άλλα τα αποδεδειγμένα θετικά ή αρνητικά ?
Με αυτό θέλω να πω ότι τίποτα δεν μένει και τιποτα δεν εμπεδώνεται όταν αυτα που λέμε δεν έχουν εξεταστικό βάθος και αποδεικτική ικανότητα.Ολα τα άλλα που δεν εχουν ? είναι φωτοβολίδες που φωτίζουν γιά λίγο τον ουρανό.

Το γεγονός οτι ο Ελληνας ειναι ο μεγαλύτερος φοροφυγάς της Ευρώπης ειναι αλήθεια,απλά,καμία κυβέρνηση δεν μπόρεσε,ή δεν ήθελε, να θεσπίσει ενα τεχνοσύστημα που να την ελένχει.Και λέω ότι δεν ήθελε γιατί το "μαύρο χρήμα" στην Ελλάδα ηταν ,και είναι τοσο πολύ που "ειναι κι αυτό μιά λυση"σε μιά οικονομία που δεν εχει δικά της πόδια και μακριά χέρια αυτοί που κρατάν τα δεκανίκια της .
Επομένως ο Ελληνικός λαός μπορεί να επαναλαμβάνει αυτα που ακούει αναγκάζεται να παρασύρεται από αυτο που ζει γιατι δεν ειχε σχεδόν ποτέ μιά άλλη αξιόπιστη λύση.
Μιά πνοή θέλει ο Ελληνας "BIG MAMA .Μια πραγματική πνοή,που να του ανοίγει μιά άλλη,δίκαιη προοπτική. ΜΙΑ ΠΟΟΠΤΙΚΉ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΓΙΆ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΑΕΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ .

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

@
Αγαπητέ κ. Σπύρο, θα συμφωνήσω μαζί σας ελπίζοντας να είναι έτσι τα πράγματα...

Ή, για να το πω απλά, έχω δει φωτοβολίδες να κρατούν πολλά χρόνια και στο τέλος παίρνουν μια αληθοφάνεια που μου τη δίνει πολύ άσχημα.

Κρατώ όμως τα τελευταία σας λόγια ως μια λάμψη φωτός και αισιοδοξίας.

Να είστε καλά

Σπύρος Δαρσινός είπε...

Αγαπητότατή μου "BIG MAMA"
Μου συμβαίνει το εξής όμορφο μα και λίγο ...ανεξήγητο -θάλεγα .
Παρ'όλο οτι ζω 40 χρόνια σε τούτο νότο της δύσης -και μάλιστα κολητός με τους αμερικανούς ,εν τούτοις μόνο όταν έρχομαι τα καλοκαίρια στην Ελλάδα χαίρομαι και απολαμβάνω τον τρόπο σκέψης και ομιλίας των απλών Ελληνων .
Και πιστέψτεμε ,δεν είμαι κανένα ...αγγούρι Ελληνας που παραδέχεται μόνο το τσαρούχι του.Απλά,είμαι σε θέση να κάνω συγκρίσεις
Πιστεύω λοιπόν στον Ελληνα.Ακομη κι αυτός που ξέρει λίγα αισθάνεται πολλά.
Εναν ικανό και καθαρό ηγήτορα θέλει η Ελλάδα ,να πάρει όλους αυτούς τους μικρούς θυσαυρούς και να τους κάνει μικρούς Παρθενώνες.
Δεν χρειάζεται ευχή,ούτε ελπίδα.
Αυτά είναι γι'αυτούς που παραιτούνται και περιμένουν.
Χρειάζεται να ανασύρουμε από μέσα μας με θάρρος την αλήθεια που γνωρίζουμε .

Υ.Γ.το παράκανα στα σχόλια,αλλά βασίζουμαι στο καλο κρασί που σερβίρω και θα ξαναρθήτε.

Dennis Kontarinis είπε...

Καλή σου μέρα αγαπητέ Φαίδων.
Θίγεις απόλυτα και σωστά τα στοιχεία που σημάδεψαν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Συμφωνώ ότι ο ελληνικός λαός έστειλε σε όλους τους πολιτικούς το ανάλογο μήνυμα. Εκείνο που μου γεννά κάποιους ενδιασμούς είναι η άνοδος του Καρατζαφέρη. Πως κατάφερε να εκλέξει 15 βουλετές ένας πολιτικός αρχηγός που δεν πείθει. Ένας αρχηγός που την παρουσία του στην Βουλή τη βλέπει σαν άρνηση.
Νάσαι καλά
Ντένης

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Dennis Kontarinis
Σιορ Κονταρίνη μου, οι ψηφοφόροι του Καρατζαφέρη ήταν από πάντα στεγασμένοι πολιτικά στη Ν.Δ. Όταν δυσαρεστήθηκαν από το κόμμα τους ή όταν νόμισαν πως βρήκαν ακροδεξιά στέγη, πήγαν με τον Καρατζαφέρη. Ο Καρατζαφέρης βέβαια, δεν είναι κανένας ακροδεξιός απο αυτούς που ξέρουμε. Απλά είναι ένας έμπορος. Ένας έμπορος που μπορεί να εμπορεύεται: Από τις ακροδεξιές πολιτικές θέσεις, ως τις κυλότες, το ποδόσφαιρο, το ροζ,τα πιο ετεροκλητα πράγματα, προκειμένου να αποσπάσει ψήφους. Ξέρεις σιορ Κονταρίνη μου, τι σημαίνει το Πάθος ενός πραγματικού ασήμαντου, να γίνει σημαντικός;;

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

@
κ. Σπύρο μας μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεστε απλά... η καρδιά σας κρατά τα καλά κομμάτια του Έλληνα, τα οποία είναι μεγάλα και θαυμαστά τόσο μεγάλα όσο και τα κακά του.

Γι αυτό με βλέπετε κουμπωμένη... μην πέσω απ' τα ψηλά φοβάμαι.
Διότι και ο ηγέτης χρειάζεται και η αλλαγή νοοτροπίας είναι το πιο δύσκολο ίσως ζητούμενο. Αυτό που με κάνει να ελπίζω είναι η συμπεριφορά του εκλογικού σώματος. Θα δούμε. Εγώ έχω και υπομονή και...ασκούμαι στην επιμονή.

Όσο για τα σχόλια με τα οποία κι εγώ κι εσείς το παρακάνουμε... ε, βάλτε το κρασί κι εγώ τα μεζεδάκια... μπας και μας συγχωρήσουν οι θαμώνες και ο οικοδεσπότης μας.

Να είστε καλά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος