Σάββατο, Οκτωβρίου 13, 2007

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΔΟΞΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΔΟΞΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Από τον Φαίδωνα Θεοφίλου

Ποιος άλλος ευθύνεται για την απίστευτη εικόνα που ξετυλίγεται μέρα με τη μέρα μέσα σ’ ένα κόμμα που άλλαξε την Ελλάδα σ’ όλα τα επίπεδα, εκτός από το Γιώργο Παπανδρέου που έχοντας οδηγήσει το κόμμα του σε συντριπτική ήττα, επιμένει να παραμείνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για να το οδηγήσει… μαθηματικά και στην επόμενη . Έτσι είναι δυστυχώς, αφού μετά τους δύο άλλους ιστορικούς ηγέτες (Γεώργιο και Ανδρέα Παπανδρέου) ο τρίτος βγήκε …light! Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, κατόρθωσε να κάνει «μάγκα» τον πιο φοβικό, τον πιο άφαντο στα δύσκολα, το πιο ψεύτη, τον πιο μικρό σε όλα πρωθυπουργό που είχαμε από τη μεταπολίτευση και δώθε, τον Κώστα Καραμανλή.
Και τον έκανε «μάγκα» διότι ο Γιωργάκης εκτός που έκανε διαρκώς λάθη, ήταν και ανύπαρκτος ως πολιτικός. Άρχισε βέβαια μετά την ήττα του 2007 να κάνει την αυτοκριτική του, που αυτονόητα θα έπρεπε να τον οδηγήσει σε μια αξιοπρεπή παραίτηση. Επειδή όμως δεν μπορεί ο ίδιος ούτε και η οικογένειά του να φανταστούν ΠΑΣΟΚ χωρίς αρχηγό Παπανδρέου, τα γύρισε μετά, ρίχνοντας τις ευθύνες της ήττας σε συνεργάτες και συντρόφους του… που δήθεν τον υπονόμευσαν! Τέτοιος υπεύθυνος πολιτικός ο Γιωργάκης! Η μητέρα Μαργαρίτα μπορεί να φιλοδοξεί να δει το γιό της ως τρίτο Παπανδρέου – πρωθυπουργό αλλά η χώρα δεν αντέχει πια να παίζονται στη καμπούρα της οικογενειακές φιλοδοξίες…
Αλλά ο Γιωργάκης εκτός από την ήττα του 2007 είχε και μια άλλη ευκαιρία το 2004, όταν εμφανίσθηκε ως ο σταρ της δημοφιλίας του 70%, και ο Σωτήρας που τον ψήφισε 1.000.000 πολιτών (εκείνοι που έλκονται από τα ονόματα) σε κλίμα ψυχικής ευφορίας και θριάμβου ως αρχηγό, και που ο ίδιος πρόβαλλε το γεγονός αυτό ιδιαίτερα, ως απόδειξη της τεράστιας αποδοχής του που θα έφερνε τη νίκη , τότε που δεν υπερασπίστηκε ούτε μια φορά ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ , σαν να μην υπήρχε ΠΑΣΟΚ πριν από αυτόν. Έτσι ξεκαθάριζε κατά κάποιο τρόπο, ότι από κείνον θα άρχιζε ένα νέο ΠΑΣΟΚ που θα αγνοούσε το παρελθόν του. Και έχασε τις εκλογές του 2004. Φρόντισε όμως και γι αυτό να μάς πληροφορήσει μετά την ήττα και του 2007, ότι αναλαμβάνοντας τότε το κόμμα, ανέλαβε να σηκώσει …το σταυρό του μαρτυρίου για να περιορίσει την εκλογική συντριβή!!! Όλο οι άλλοι του φταίνε του Γιωργάκη που θέλει να παίζει τον αρχηγό. Να του θυμίσω πως ο Κώστας Σημίτης το 1996 παρέλαβε όχι το ΠΑΣΟΚ αλλά το κόμμα της…Μιμής (διευθύντρια τότε του γραφείου πρωθυπουργού) αφού ο Αντρέας ήταν βαριά άρρωστος και δεν μπορούσε ν’ ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Το κόμμα σκορποχώρι – φέουδο της Μιμής ανέλαβε ο Κώστας Σημίτης, κέρδισε τις εκλογές δύο φορές, δημιούργησε τεράστιες υποδομές και έργα στη χώρα, εκτός από αυτές των Ολυμπιακών αγώνων, έβαλε την Ελλάδα στη ζώνη του Ευρώ, και την Κύπρο στην Ε.Ε. παρά τις απειλές της Τουρκίας για “Casus Belli”. Αν λοιπόν Γιώργο αγαπούσες το κόμμα σου όσο και τον εαυτό σου θα είχες παραιτηθεί σαν αξιοπρεπής πολιτικός άνδρας για να δώσεις την δυνατότητα στο κόμμα να αναγεννηθεί και να το βοηθήσεις και συ από οποιοδήποτε πόστο. Αγαπάς όμως μόνο τον εαυτό σου και θα διχάσεις το κόμμα, γιατί πίστεψέ με Γιώργο Παπανδρέου, δεν υπάρχει πιο επικίνδυνος από τον φιλόδοξο άνθρωπο που δεν έχει τα φόντα για να είναι φιλόδοξος…

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένε μου Φίλε Φαίδωνα

Μετά τη μικρή απουσία μας από το blog μας αυτό το FORUM των ενεργών πολιτών όπως το έχω χαρακτηρίσει δεν έχω παρα να σε καλωσορίσω και εύχομαι από δω και πέρα με υγεία πάνω απ΄όλα και δύναμη όλοι μαζί σε αυτό το υπέροχο blog να καταθέτουμε τις απόψεις μας τους προβληματισμούς μας για διάφορα θέματα που απασχολούν τη χώρα μας και όχι μόνο.
Ως απλός πολίτης αυτής της χώρας αισθάνομαι ιδιαίτερα προβληματισμένος από την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που έθεσε τα θεμέλια από τη μεταπολίτευση και μετά ώστε η χώρα μας να εισέλθει σε μία νέα τροχιά ανάπτυξης προόδου και δημοκρατίας.
Η μεγάλη ήττα της 16ης Σεπτεμβρίου άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για ζυμώσεις μέσα στο κίνημα με στόχο την εκλογή νέου αρχηγού.
Η μάχη για την αρχηγία κυρίως των δύο μονομάχων και συντρόφων η οποία μάχη ολοένα και γίνεται πιο σκληρή και βολές εκτοξεύονται εκατέρωθεν όσο πλησιάζουμε στην 11η Νοεμβρίου και το κλήμα που έχει δημιουργηθεί στη βάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι βαρύ.
Μέσα από αυτό το BLOG θα ήθελα να απευθύνω έκληση κυρίως στους δύο μονομάχους ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ (χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω την υποψηφιότητα του Κώστα Σκανδαλίδη ενός άξιου στελέχους του κινήματος, αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στους δύο.) να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προσπαθήσουν και οι δύο να αναδείξουν τον πολιτικό πολιτισμό και πάνω απ΄όλα η επόμενη μέρα να βρει ενωμένο το κίνημα και με δύναμη να προχωρήσει στην άσκηση του θεσμικού του ρόλου αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Εκείνο που πιστεύω είναι ότι τα αίτια της ήττας δε μπορούν να αναζητηθούν μόνο στα τελευταία τρεισήμισι χρόνια αλλά βαθύτερα. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ καταρχήν έχει εισέλθει εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε κρίση ταυτότητας , πολύ άνθρωποι αναρωτιούνται σήμερα τι είναι επιτέλους το ΠΑ.ΣΟ.Κ, είναι ένα κεντρώο κόμμα, είναι κεντροαριστερό,κεντροδεξιο? Τι είναι επιτέλους? το ΠΑ.ΣΟ.Κ ηττήθηκε για τον εξής απλό λόγω, διότι παρέκλινε από τις αρχές εκείνου του πατριωτικού σοσιαλιστικού κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και μεταλαχτικέ σε ένα συντιριτικό κόμμα με αποτέλεσμα να κοπεί ο ομφάλιος λώρος που το συνέδεε με τους μη προνομιούχους Έλληνες..
Με πολύ λύπη άκουσα προεκλογικά τον πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Αλέκο Αλαβάνο να ερωτάτε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ και απάντησε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχει κάποια ιδεολογική σύγκλιση και κάποια κοινά χαρακτηριστικά και το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά με τη Ν.Δ.. παρά με το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
Αυτή η ομολογία του κυρίου Αλαβάνου δεν ήταν ένας κεραυνός εν αιθρία αλλά μια πικρή αλήθεια που όλοι μέσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ έβλεπαν τη δεξιόστροφη πορεία του και εθελοτυφλούσαν.
Μέσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ εισχώρησαν κάποιοι με μόνο σκοπό να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία του κινήματος και να το απομακρυνούν από τις ρίζες του, αυτά τα άτομα ΠΙΡΑΝΧΑΣ αργότερα έλαβαν υψηλές κυβερνητικές θέσεις κυρίως επί πρωθυπουργίας Σιμήτη.
Επιβεβαίωση των όσων λέω είναι η δήλωση που έκανε η κυρία Βάσω αν δε με απατά η μνήμη μου στο εθνικό συμβούλιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ ότι κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ πολλοί πλούτισαν.
Η κυρία Παπανδρέου έστω και αργά ομολόγησε μια αλήθεια, βέβαια όταν ήταν υπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ με τις συμβάσεις που υπέγραφε τότε δεν το είχε καταλάβει, κάλιο αργά παρά ποτέ.
Θεωρώ ότι και ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι δύο άξια στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ που η μεγάλη προσφορά και των δύο είναι γνωστή σε όλους μας.
Όσο καλός, αποτελεσματικός και αν είναι ο καπετάνιος ενός πλοίου εάν το πλήρωμα δεν τραβάει σωστά το κουπί τότε ένα είναι δεδομένο ότι το πλοίο αυτό δε θα φτάσει ποτέ στον προορισμό του.
Η λύση για το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν είναι αν στις εκλογές της 11ης Νοεμβρίου αρχηγός εκλεγεί ο Βενιζέλος ή ο Παπανδρέου αλλά όποιος εκλεγεί από τους δύο να προσπαθήσει να στρίψει το τιμόνι του πλοίου που λέγεται ΠΑ.ΣΟ.Κ προς τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ότι συνεπάγεται αυτό.



ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


ΙΝΤΖΙΡΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

E-mail:orizontas2000@yahoo.gr

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Φίλε μου Παναγιώτη
Σ' ευχαριστώ θερμά για το καλωσόρισμα μετά από τη σύντομη απουσία μου. Το ψύχραιμο σχόλιό σου που κάνει μια αναδρομική ανάλυση της πορείας του ΠΑΣΟΚ,έχει άμεση σχέση με την πραγματικότητα.
Το θέμα μας όμως τώρα δεν είναι αυτά που πολύ σωστά περιγράφεις. Το θέμα είναι ΠΟΙΟΣ μετά απ' όλ' αυτά που λες θ' αναλάβει αρχηγός για να ανασυγκροτήσει το κόμμα ,όχι μόνο προς το συμφέρον του κόμματος αλλά και προς το συμφέρον ΚΥΡΙΩΣ του πολιτικού συστήματος της χώρας.
ΠΟΙΟΣ λοιπόν; Ο Γιώργος απέτυχε σε όλα τα επίπεδα με τις λανθασμένες επιλογές του και με την πολιτική του ανεπάρκεια. Το όνομα μόνο δεν φθάνει φίλε Παναγιώτη.Ο Γ. Παπανδρέου αποδείχτηκε ο "καλύτερος πελάτης" της Ν.Δ. και του Κώστα Καραμανλή. Η κυβέρνηση που είχαμε ήταν μια θλιβερή παρουσία στον πολιτικό βίο της χώρας. Σχεδόν ο... οποιοσδήποτε τυχαίος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είχε νικήσει με διαφορά μια τέτοια κυβέρνηση της.. συμφοράς. Μόνο ο Γιώργος δεν μπόρεσε. Κι όχι μόνο δεν μπόρεσε αλλά οδήγησε το κόμμα του σε εκλογική συντριβή. Κατά την διάρκεια των 4 ετών που πέρασαν, οι δημοσκοπήσεις δεν του έδωσαν ούτε μία φορά προβάδισμα και πάντα ερχόταν πίσω από τον Καραμανλή με μεγάλη διαφορά ως προσωπικότητα αρχηγού στις προτιμήσεις των πολιτών.Σχετικά μ' αυτό που λές ότι χρειάζεται να τραβούν και οι άλλοι κουπί για να πάει μπροστά το κόμμα, έχεις δίκιο. Μόνο που ο Γιωργάκης δεν ήθελε να δώσει πρωτοβουλίες σε κανέναν, ώστε να παρουσιάζεται ως ο μόνος κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό σαν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Έτσι κάνουν όλοι όσοι είναι ελλειμματικοί. Θέλουν με πομπώδη τρόπο να επιβάλλουν την παρουσία τους ι φοβούμενοι τους ικανούς συνεργάτες τους. Αντίθετα όσοι έχουν συνείδηση των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων τους εμφανίζονται ως ήρεμη δύναμη και ξέρουν ότι μπορεί να είναι καλοί αρχηγοί αν έχουν, όχι μόνο καλούς συνεργάτες, αλλά κι αν αποκεντρώνουν τις εξουσίες αναθέτοντας στους ικανούς συνεργάτες τους σημαντικό έργο.
Το ερώτημα είναι λοιπόν: Και τώρα ΠΟΙΟΣ πρέπει να είναι ο τιμονιέρης για να οδηγήσει το σκάφος αφού επισκευάσει τα σάπια του μέρη;;;
Με τη φιλία μου
Φαίδων

Ανώνυμος είπε...

Se olouV touV kalouV mou filouV me agaph:
KalwV oriseV konta maV agaphmene file Faidwna....Panta geroV, dhmiourgikoV kai ...drimuV kai wraioV na mou eisai....Esu eisai o ugihV dialogoV pou apozhthsa alla den brhka pouqena sthn patrida...TouV akouga kaqhmerina stiV politikeV suzhthseiV touV pou milousan OLOI mazi ki ante na breiV logikh kai akrh! Loipon den paradecomai auto pou grafei o SpuroV twra pwV emeiV twn ektoV sunorwn usteroume plhroforiaka...Kaqe allo. Proswpika egw canw kaqe ektimhsh otan to OPOIO komma zugizei panw apo thn Ellada mou....H mhpwV htan swsto kai ...patriwtiko to {o agwnaV sunecizetai...} tou PASOK pou ecase...
anti estw ki etsi gia ta matia na dwsoun ta ceria lebentika kai na dhlwsoun {oloi ennwmenoi qa douleyoume gia thn Ellada maV paidia...} Mpaaa...oneireuomai gia na lew tetoia apiqana pragmata....Epanalambanw loipon....duo EllhneV kai...treiV gnwmeV panta....Ki emeiV pou zoume exw apo ta sunora thV patridaV maV ta blepoume ta panta me agnh agaph kai pio megalouV fakouV AlhqeiaV kai sthn paneqnikh skakiera tou realismou opou h diplwmatia paizei ton pio megalo rolo. Ta endiaferonta kubernoun touV {megalouV} kai oci ta dikaia twn lawn. Pou sunoreueiV...poseV petrelaiophgeV eceiV...poso maV filaV ta nwta...poso paizeiV to paneqniko paigcnidi swsta kai exupna cwriV na caneiV ton stoco sou...panw ap ola na bazeiV thn patrida. Ekei akoumpa olo to zoumi gia maV. H maestria sto paigcnidi zugizei twra kai panta....
TeloV pantwn oloi ta analuete kala...oi diaforeV maV einai yucikh ugeia kai h filia kai agaph metaxu maV paramenei dunath kai alloiwth. Panw ap ola eimaste ELLHNES adelfia mou kai ta diafora anqrwpakia einai perastika kai se telikh analush ashmanta. EmeiV na kanoume to kaqhkon maV, na diagrayoume touV olodikouV maV qetikouV kuklouV giati h dhmokratia den einai diktatoria kai den einai enaV para mia sullogikh prospaqeia kai energeia olwn maV.
Naste oloi geroi kai caroumenoi kai na ta leme kai na suzhtame eleuqera kai filika kai enhmerwtika.
Me aperanth cara se kalwsorizw konta maV xana Faidwna, kale file.
Me olh mou thn filia, agaph ki ektimhsh se olouV saV,
STELLA ZAMPOUROU FOLLENTER 10.13.07 New York

Ανώνυμος είπε...

Φαίδωνα καλώς όρισες πάλι γερός και δυνατός στη διαδιχτυακή επικοινωνία. Ωραία και καλοδιατυπωμένα αναλύετε τις απόψεις σας, εσύ και ο κ. Ιντζιρτζής, τόσο καθαρά που θα έλεγε κανείς πως εμείς της ξενιτιάς λόγω απόστασης, δεν έχουμε και πολλά να πούμε ή να προσθέσουμε πάνω σε αυτά, καθώς, από δω μακριά που είμαστε δεν μπορούμε να έχουμε καθαρή εικόνα, γι αυτό κι εγώ θα πω τη γνώμη μου με κάθε επιφύλαξη:

Ας υποθέσουμε πως οι κυβερνήσεις Σημίτη έκαναν έργο ουσίας, (όπως και συ παραδέχεσαι) αυτό νομίζω επιτεύχθηκε γιατί ακολούθησε βήμα – βήμα, τη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική «της νέας τάξης πραγμάτων». Μια γραμμή που ακολουθούν ή καλούνται ν’ ακολουθήσουν καλώς ή κακώς, οι λεγόμενες σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινωνίες. Ανεξάρτητα αν λέγονται νεοδημοκρατικές, σοσιαλιστικές ή όπως άλλως. Μια γραμμή που στην πορεία της παρατίθενται οι…συνταγές της εξέλιξης, όπως αυτή νοείται σήμερα. Εδώ έγκειται, (με αυτά τα δεδομένα) η μαεστρία του κάθε πρωθυπουργού: Να μπορεί χωρίς σοβαρές εσωτερικές αναταραχές, να κάνει τέτοιες κινήσεις και ελιγμούς, (ψαλίδισμα της διαφθοράς, της γραφειοκρατίας ,αναξιοκρατίας, καλλιέργεια της αλληλέγγυας υπαλληλικής συνείδησης, συνδικαλιστικής ορατότητας, κ.λ.π.) ώστε το κράτος του να γίνεται καλός δέκτης και αγωγός αυτού του ρεύματος, και να χει οφέλη οικονομικά τα οποία θα επενδύονται στον Άνθρωπο. Κακά τα ψέματα χωρίς χρήμα δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνικό κράτος, που όλοι κατακράζουν ότι θέλουν να υπηρετήσουν. Αυτό έκανε ο Α. Παπανδρέου, θυμάστε;; Μεσογειακά προγράμματα, γενναία και πειστική εξωτερική πολιτική και στάση κ.λ.π. Στο προκείμενο όμως θέμα έχουμε το αρνητικό «φαινόμενο» που λέγεται Γ. Παπανδρέου, ο οποίος παρ’ όλο που είναι λειψός, σώνει και καλά θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Σαν και μένα που όταν ήμουνα μικρός και αγροίκαγα τις νύχτες τους αντάρτες να κατεβαίνουν από το βουνό για ψωμί και άλλα, πεταγόμουνα έξω ξαναμμένος και τράβαγα το μουλάρι από το καπίστρι από σπίτι σε σπίτι, και οι αντάρτες βλέποντας το …ζήλο μου με ζάλωναν με μια αραβίδα, που διπλωνόταν το κοντάκι στα πόδια μου και έτρωγα κάθε τόσο τη μούρη μου στο χώμα… ΄Ετσι και ο Γιώργος, έχει ζήλο αλλά δεν έχει ανάστημα. Και το κακό είναι ότι: ενώ έχει φάει τρεις φορές τη μούρη στο χώμα, εν τούτοις δεν αφήνει την αραβίδα σε κάποιον άλλον να την σηκώσει στο ύψος των ματιών και να στοχεύσει ευκολότερα τους στόχους. Θα μού επιτρέψεις όμως να πω ότι και σεις , τα εν Ελλάδι αδέρφια μας, καταποτιστήκατε συνειδητά ή ασυνείδητα, από έναν Παπανδρεϊκό και Καραμανλικό ονομαστικό καθεστωτισμό. Αλλιώς δεν εξηγείται ότι, αν κι έχει χάσει ο Γιώργος τρεις εκλογές, εν τούτοις πάει μπροστά στις δημοσκοπήσεις για την εκλογή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ. Τα περί υπονομεύσεων είναι ιστορίες γι αγρίους.
Ποιος έκανε τις γκάφες, Γεννηματά , Πατουλίδου, Ματσούκα και τόσες άλλες;; Μόνος του και μάλιστα δικτατορικά. Τώρα τι να πω, καλά να πάθει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ;;
Με αυτά σας χαιρετώ από το μακρινό Τενεσί

Σπύρος Δαρσινός.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Καταπληκτικό αυτό που είπες Σπύρο Δαρσινέ, "ότι Εμείς τα εν Ελλάδι αδέρφια σας έχουμε καταποτιστεί από τον Παπανδρεϊκό καιΚαραμανλικό
ονοματικό καθεστωτισμό." Αντικατοπρίζει δυστυχώς την ελληνική πραγματικότητα
Φαίδων Θεοφίλου

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Καλή μου Στέλλα
Μετέφερα το σχόλιο σου στο Blog αλλά τα γράμματα άλλαξαν σε λατινικά. Δεν πειράζει κι έτσι είναι αναγνώσιμα.
Είναι σημαντικος πλούτος για το Blog να εκφράζονται διάφορες απόψεις και σχόλια. Συμφωνούμε ότι πάνω απ' όλα
η πατρίδα. Φτάνει να έχουμε υπ ' όψη μας πως όταν λέμε πατρίδα εννοούμε κυρίως τους πολίτες της χώρας αφού:
Χωρίς τους πολίτες δεν υπάρχει πατρίδα. Χωρίς τους πολίτες δεν υπάρχουν αξίες, χωρίς τους πολίτες δεν υπάρχει
γλώσσα και πολιτισμός. Και αλλιώς: Οι πολίτες είναι ο λόγος ύπαρξης της πατρίδας και των πολιτικών που θα την κυβερνήσουν. Όταν λοιπόν λές ότι οι πολιτικοί πρέπει να έχουν πάνω απ' όλα την πατρίδα, έχεις δίκιο κι αυτό λοιπόν που έχουν να κάνουν σ' αυτή την περίπτωση οι πολιτικοί, είναι να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις για να βρίσκουν εργασία και να ευημερούν οι πολίτες. Να προστατεύουν τις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών.
Να φροντίζουν για την ασφάλεια, την υγεία. (Εθνικό σύστημα υγείας) και την παιδεία, παρέχοντες πολλές και πλούσιες δυνατότητες για καλλιέργεια και μόρφωση στούς πολίτες, Να δημιουργούν στη χώρα έργα και υποδομές
που θα διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών. Να φροντίζουν ώστε η πίτα του εθνικού πλούτου να μοιράζεται όσο γίνεται πιο δίκαια κι όχι το 1% των πολιτων να κατέχει το 99% του πλούτου και το 99% των πολιτών να πεινάει με το 1% του εθνικού π΄λούτου.Αν οι πολιτικοί κάνουν όλα αυτά που προανέφερα και ίσως κάποια που ξέχασα, τότε έχουν πάνω
απ' όλα την πατρίδα.
Με τη φιλία και την αγάπη μου
Φαίδων

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Φαίδων για σου.
Τέλος καλό όλα καλά.
Στο προκείμενο,
Φύσει το άρχειν οικήιον τω κρέσσονι(Δημόκριτος)
Το άρχειν ανήκει απ' τη φύση στον καλύτερο.

Για όσο διάστημα ο Γιώργος Παπανδρέου βρισκόταν στο απυρόβλητο του Υπουργείου Εξωτερικών, με την κάλυψη του Κώστα Σημίτη, ήταν ένας πετυχημένος υπουργός. Ούτε μια φορά δεν δήλωσε δημόσια πως η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη είχε ξεφύγει απ' το δρόμο της και πως το καράβι λοξοδρομεί.
Όλα πήγαιναν μια χαρά.
Και ποτέ δεν ζήτησε μόνος του να αναλάβει ένα υπουργείο με αγκάθια. Όπως είναι το υπουργείο εργασίας ή το υπουργείο υγείας. Εκεί θα βλέπαμε πόσα απίδια βάνει ο σάκος του.
ΠΟΝΗΡΟΣ ΕΣΤΙ ΠΑΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Και όταν πήρε αυτός το τιμόνι του πλοίου, τότε... διαπίστωσε ξαφνικά,πως το καράβι του ΠΑΣΟΚ στραβά αρμένιζε. Πως λαθεμένη ήταν στο χάρτη χαραγμένη η πορεία.
Πως η πλήρης ένταξή μας στη Νομισματική Ένωση έγινε κατά τύχη!!
Πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες που άφησαν άφωνο τον κόσμο έγιναν κατά τύχη!!
Πως η Ένωση της Κύπρου με την Ενωμένη Ευρώπη έγινε κατά τύχη!!
(Όντας ο Γιώργος υπουργός εξωτερικών δεν υπεράσπισε ούτε το έργο του. Γιατί άραγε; Για να ξεχαστεί ο Σημίτης και να δοξάξεται του σύμβολο;"
Πως οι δρόμοι, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, η γέφυρα του Ρίο το Ελυθέριος Βενιζέλος, όλα έγινα κατά τύχη!!
Θυμήσου φίλε μου τον ανίερο πόλεμο για το Ελευθέριος Βενιζέλος. Τι δεκάδες ενστάσεις,τις δεκάδες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις απαλλοτριώσεις και τι καθυστερήσεις προξένησαν!!)
Όλα, έργα που άλλαξαν τη μορφή της Ψωροκώσταινας, (έτσι δεν την λέγανε την Ελλαδίτσα μας) και την έκαναν Ελλαδάρα.
Φευ! Σκοπιμότητες και τεράστια πολιτικά συμφέροντα, το έχουμε ξαναγράψει, όφειλαν να θάψουν το πελώριο έργο του Κώστα Σημίτη.
Χωρίς συκοφαντίες και ανυπόστατες ψευδολογίες πώς θα κέρδιζε τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία;
Χωρίς λάσπη πού θα έβρισκε καινούριους οπαδούς το ΚΚΕ;
Και αυτοί καλά έκαναν. Τη δουλειά τους έκαναν. Με πολιτικούς όρους. Έστω κι αν τα χτυπήματα ήταν κάτω απ' τη μέση. Το ΠΑΣΟΚ όμως γιατί;
Τελικά φίλε Φαίδων έχεις απόλυτο δίκιο όταν πολύ ευφυώς επισημένεις το μοναδικό μεγάλο έργο του Γιώργου.
Όντως, με την παρουσία του στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ και στη Βουλή των Ελλήνων έκανε τον Κώστα Καραμανλή ''μάγκα''.
Για φαντάσου!!! Να το αποκαλεί μέσα στο Εθνικό Κοινοβούλιο ''Γιωργάκη''.
Τι ντροπή!!!

σεραφείμ βάγιας
συγγραφέας ιοκλα΄ρι. το μόνο που έκανε ήταν να κάνει στη βουλή

Ανώνυμος είπε...

Bravo Faidona !!!!

Περαστικά και περασμένα όλα του καλοκαιριού !!!! και της περασμένης εβδομάδας!!! Διαβασα τα άρθρα σου αναλυτικά !!! Πολύ καλά τα λες αλλά μάλλον θα έπρεπε να τους τα στείλεις να τα διαβάσουν !!!!
Φιλάκια
Ιωάννα Μώλου

Ανώνυμος είπε...

Φιλαράκο μου Φαίδωνα,
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο Γιώργος είναι η σημαντική, αν θέλεις και η σημαντικότερη, αιτία της ήττας του ΠΑΣΟΚ. Σίγουρα όμως δεν είναι η μόνη. Υπάρχουν πολλοί λόγοι, όχι τόσο ατομικοί, όσο συλλογικοί, που οδήγησαν το μεγάλο αυτό κόμμα στη συρρίκνωση.
Σε ένα πράγμα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου : ότι η απαξίωση του μεγάλου έργου του Κώστα Σημίτη και ο ευτελισμός μιας δημιουργικής και εμπνευσμένης πορείας ενός άξιου πολιτικού, από οποιονδήποτε και αν γίνεται, είναι ένα καθαρό πολιτικό έγκλημα. Και είναι έγκλημα όχι τόσο απέναντι στον Κώστα Σημίτη όσο απέναντι στην πολιτική ιστορία του τόπου.
Νίκος Πετρόχειλος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος