Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2007

Ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ...ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

(Μετεκλογικές σκέψεις)

Η απόφαση του Ελληνικού λαού στις εκλογές είναι σεβαστή λένε οι νικητές (αφού εκλέχτηκαν) αλλά και οι νικημένοι (αφού θέλουν και αυτοί να νικήσουν χαϊδεύοντας τα αυτιά του ) και δεν έχουμε απολύτως καμία αντίρρηση αφού έτσι προβλέπεται από την κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Όμως δικαιούμαστε να διερωτηθούμε με ποια κριτήρια επιτέλους ψηφίζει ο Ελληνικός λαός;; Διότι η πλειοψηφία του, ψήφισε Ναι στα σκάνδαλα και στη καταλήστευση των ταμείων των εργαζομένων και του δημοσίου χρήματος, ψήφισε Ναι στους μιζαδόρους κυβερνητικούς αξιωματούχους της επιτροπής ανταγωνισμού που έπαιρνε τις μίζες από τους βιομήχανους για να τους αφήνει να ασυδοτούν σε βάρος των καταναλωτών, ψήφισε Ναι στους κουμπάρους που θεώρησαν το κράτος οικόπεδό τους ψήφισε Ναι στις ήττες της εξωτερικής πολιτικής, ψήφισε Ναι στο πισωγύρισμα της χώρας (επιστροφή στο ρουσφέτι δια των συνεντεύξεων του ΑΣΕΠ, τις λαθροχειρίες στη βαθμολογία των πανελληνίων εξετάσεων, την ανασύσταση της αγροφυλακής) ψήφισε ο λαός ΝΑΙ σε κείνους που διέλυσαν το κράτος και που όταν καιγόταν το σπίτι του και το περιβάλλον του και καλούσαν το κράτος για βοήθεια, δεν υπήρχε κανείς κι έτσι ο λαός που καιγόταν, πρόστρεχε στα τηλεοπτικά κανάλια για βοήθεια. Ίσως να σκέφτηκε ο… περιούσιος λαός: Αφού η κυβέρνηση της Ν.Δ. για να σκεπάσει την ανικανότητά της έκανε τόσες μεγάλες παροχές, ας την ψηφίσουμε μήπως και βρεθούμε στο τέλος πιο κονομημένοι απ’ ότι ήμασταν πριν καούμε!! Ψήφισε ΝΑΙ σ’ ένα πρωθυπουργό που μιμείται ανεπιτυχώς τον θείο του, που χρησιμοποιεί αυτούσιες φράσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, φοράει μπουφάν στις συσκέψεις για τις πυρκαγιές για να μιμηθεί τον Μπους σε ανάλογες περιπτώσεις , είναι πιόνι στα χέρια των επικοινωνιολόγων!!
Ίσως σε 50 χρόνια αποκτήσει ο ελληνικός πολιτική παιδεία και
αυτοσυνειδησία αλλά πάντα πρέπει να θυμάται ότι ο κάθε λαός, ανάλογα με την ποιότητά του, θα έχει τους πολιτικούς που τού αξίζουν.
Εύχομαι ο χειμώνας με τις κρυφές του χάρες, να είναι καλός και τρυφερός σε όλους σας.


Φαίδων Θεοφίλου

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαιδωνάκο

Πολύ σωστό το κείμενο που ανάρτησες ανήμερα του αγίου Τροφίμου! Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα παιδείας στον Ελληνικό λαό, για να μη μιλήσουμε για εκείνο της κοινωνικής συνείδησης. Δυστυχώς ο λαϊκισμός των αριστερών κομμάτων που λέει ότι ο λαός έχει πάντα δίκιο, (βλέπε όπου λαός πελάτης) έχει επικρατήσει. Για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι (οι τρομοκράτες ίσως).

Πολλά φιλιά

Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ. ΜΕ ΤΙΜΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ.

ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΑΣ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΖΟΧΙΣΜΟ.

ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΤΕ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΝΩ ΝΑ ΑΠΟΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;.....

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΒΑΜΒΟΥΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε μου κ Θεοφίλου,
Μετεκλογεικες σκέψεις, το διάβασα,
Αποτέλεσμα, σας εύχομαι, καλό χειμώνα με πλούσιο δημοσιεύσημο λογοτεχνικό υλικό.

προσπαθώ να μπω σε μια γραμμή ρουτίνας, οπότε θα ανοίγω και τον υπολογιστή μου ποιο τακτικά.

Αλλά ακόμη έχω την επιρροή των διακοπών στην Ελλάδα.
Όταν ξενερόσω θα με ακούσεται.

χαιρετω

Γαβριήλ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι, συνειδητοποιημένοι πολίτες,

Εκδόθηκε ψήφισμα που υπογράφηκε από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι οι χώρες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές πρέπει να δεσμευτούν ότι θα προστατεύσουν και θα αναδασώσουν τις καμένες περιοχές. Ξέρετε ποιός δεν υπέγραψε; ..... Μα ποιός άλλος.... Η Ελλάδα!!!

Μπείτε στο www.petitiononline.com/forestgr/ και υπογράψτε!!! Πρέπει να μαζέψουμε χιλιάδες υπογραφές! Στείλτε το μήνυμα σε φίλους! Όλοι να συμβάλλουμε, αν δεν θέλουμε να δούμε τσιμεντοποιημένες τις καμένες περιοχές!

Stratos Doukakis

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Κανονικά αυτό το καυτό θέμα έπρεπε να έχει αμέτρητα σχόλια. ΄Πόσοι όμως να τολμήσουν να γίνουν δυσάρεστοι εκφράζοντας τη γνώμη τους;; Ή πόσοι να τολμήσουν να υπερασπιστούν τον ελληνικό λαό στη συγκεκριμένη του συμπεριφορά και να μη γελάσει και το παρδαλό κατσικι.. Έτσι λοιπόν "Η σιωπή είναι χρυσός" για όλους αυτούς τους Έλληνες που μόνο όταν τους συμφέρει έχουν μεγάλο στόμα..

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΝΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Ο ΜΟΝΟΘΑΛΜΟΣ...
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Ναι αγαπητέ μου ανώνυμε αλλά ο τυφλός ήταν αυτός που μας κυβερνούσε. Δηλαδή αν ισχύει αυτό που λες ότι "μεταξύ των τυφλών επικρατεί ο μονόφθαλμος" ΤΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΤΥΦΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ, δεν έπρεπε να ξαναβγεί .
Αυτό ήταν και το πνεύμα του κειμένου.
Φαίδων Θεοφίλου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος