Κυριακή, Ιανουαρίου 11, 2015

Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΜΕ ΕΝΔΥΜΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
C:ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ


Το άδικο αίμα που χύθηκε στο Παρίσι, την καρδιά του ευρωπαϊκού διαφωτισμού, ανέδειξε πάλι ένα εφιαλτικό φαινόμενο: Το φαινόμενο του ναζισμού με τα ένστικτα του θηρίου, αλλά αυτή τη φορά, όχι με πρόταγμα την Αρία φυλή, αλλά τη θρησκεία. Το πηχτό σκοτάδι των αρχέγονων ενστίκτων , ενάντια στο φώς της ελευθερίας έκφρασης και του ανεξάρτητου πνεύματος.
*
Στη σύγχρονη ανθρωπότητα υπάρχουν τόσα μέσα διάδοσης απόψεων και θέσεων , που αν οποιεσδήποτε απόψεις έχουν στερεότητα πνευματική και εγκυρότητα που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του ανθρώπου, θα πείσουν, και καλώς θα πείσουν, εκείνους στους οποίους απευθύνονται, γιατί ο εξαναγκασμός και η δολοφονική βία με σκοπό την επιβολή απ’ όπου κι αν προέρχεται, όχι μόνο απορρίπτεται αλλά και δημιουργεί αμέτρητο πλήθος εχθρών.
*
Αλλά το σκοτάδι τρέμει το φως, γι αυτό και οι τζιχαντιστές, έσπευσαν να εκτελέσουν τα 132 παιδιά στο Πακιστάν, που τόλμησαν να πιάσουν το βιβλίο στο χέρι για να μορφωθούν. Γι αυτό αποκεφάλισαν αλλόθρησκους και ευρωπαίους ρεπόρτερ, γι αυτό εκτέλεσαν 180 Ιρακινές γυναίκες που αρνήθηκαν να παντρευτούν τζιχαντιστές. Και τέλος, γι αυτό εκτέλεσαν εν ψυχρώ στο Παρίσι τους δημοσιογράφους και σκιτσογράφους του σατιρικού περιοδικού CHARLIE HEBDO. Αλλά οι τζιχαντιστές, σκοτώνουν αδιάκριτα και τους ομόθρησκούς τους , που τυχαίνει να έχουν κάποιες ισλαμικές διαφοροποιήσεις, ή δεν είναι επαρκώς φανατικοί με τη θρησκεία τους.
*
Όσοι επιχαίρουν για τη δολοφονική υστερία των τζιχαντιστών, ας σκεφθούν μόνο, αν θα μπορούσαν να ζήσουν σε ένα ισλαμικό κράτος υπό την εξουσία των θρησκευτικών αρχηγών, και με το φόβο να χάσουν τη ζωή τους για μια αιτία μηδαμινή…
*
Αντίθετα: Στις ευρωπαϊκές πόλεις, οι τζιχαντιστές , κάνοντας χρήση της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της προστασίας των δικαιωμάτων τους, κραυγάζουν: «Δεν υπάρχει Δημοκρατία, υπάρχει μόνο ο Αλλάχ. … και σκοτώνουν τους πολίτες των ευρωπαϊκών πόλεων που τους φιλοξένησαν ή τους έδωσαν ιθαγένεια.(Βλέπε βίντεο στο You tube από τη σφαγή Βρετανού στρατιωτικού, καταμεσίς στο δρόμο και από συγκεντρώσεις σκληρών πυρήνων ισλαμιστών σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις). Ή μήπως δεν είδατε από την τηλεόρασή σας, τους αποκεφαλισμούς αθώων ανθρώπων;
*
Η Ευρώπη, σε αντίθεση με το ναζιστικό φαινόμενο που αναδύεται με τη μορφή της θρησκείας, δεν θέλει να αλλάξει κανέναν. Αντίθετα προβάλλει τη κουλτούρα της ανοχής στη διαφορετικότητα. Αλλά τώρα πρέπει να σκεφθεί πολύ, πρέπει να συσπειρωθεί, για να προστατέψει τον εαυτό της και τους πολίτες της, για να διατηρήσει όσες ανθρώπινες αξίες με αγώνες κατέκτησε. Πριν, τα μαύρα σύννεφα μονιμοποιηθούν στον ουρανό της και βρέχουν κόλαση.
*
Η αλληλεγγύη μας στη Γαλλία, που διαχώρισε το ρόλο της θρησκείας από το κράτος, που εδραίωσε την Δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου, που ανάδειξε το Παρίσι ως την πόλη του πνευματικού φωτός, πρέπει να είναι δεδομένη.
*
Είμαστε με το ΦΩΣ.
*
Το αίμα που χύθηκε και χύνεται, ας μας βοηθήσει να διαμορφώσουμε πιο στέρεα την ελευθερία μας και τον τρόπο να σκεπτόμαστε…
*.
Συχνά λέγεται, ότι το μεγαλύτερο δώρο είναι η ζωή. Φοβάμαι ότι λέγεται μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, ή μόνο αν πρόκειται για τη ζωή του καθενός ξεχωριστά.
*
Προσωπικά, κλείνοντας αυτό το κείμενο, θα ήθελα να πω σε όσους μου κάνουν την τιμή να με διαβάζουν, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν μαζί μου, ότι συναισθανόμενος την αναίτια απώλεια ζωής ανθρώπων που αντί να διαγράψουν φυσιολογικά τη πορεία της ζωής που δικαιούνταν, χάθηκαν ως θύματα του φανατισμού, δεν χαλαλίζω ούτε μια ανθρώπινη ζωή, για οποιαδήποτε θρησκεία, για οποιαδήποτε πολιτική, αφού το μέγιστο δώρο είναι η ζωή…


**************************************************


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος