Δευτέρα, Μαρτίου 18, 2013

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ


C: Φαίδων Θεοφίλου

Εμείς, δεν γιορτάζουμε παγκόσμιες ημέρες, και ασφαλώς ούτε και τη λεγόμενη Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης. Ο λόγος είναι απλός: Επειδή αυτή η σελίδα βρίσκεται σε διαρκή ερωτική περίπτυξη με την ποίηση.

Συνεπώς οι επέτειοι, που μάλλον αναδεικνύουν τα ελλείμματά μας, περιττεύουν. Εμείς,, έχουμε έτσι κι αλλιώς ποιητική οπτική για να καταλαβαίνουμε και να αισθανόμαστε τον κόσμο:

Με το λογικό, το θυμικό και την ενσυναίσθηση. Δηλαδή με όλο τον οπλισμό της ποίησης, που χρειάζεται και η ζωή, και όχι βέβαια ζώντας σε ονειρικές αυταπάτες , όπως φαντάζονται μερικοί μέσα στα πλαστικοποιημένα τους στερεότυπα.

Ευχόμαστε σε όσους θα γιορτάσουν τη μέρα της ποίησης και θα νιώσουν κάπως διαφορετικά, να μη ξεχάσουν ότι την επομένη, η ποίηση θα συνεχίσει να υπάρχει, μέσα στα βλέμματα των ανθρώπων, στον έρωτα κάθε είδους, στη Φύση, στο ανείπωτο, στις δίψες που δεν ξέρουν, πού να ξεδιψάσουν, ακόμα και στο γλυκασμό που ξεφυτρώνει ανάμεσα στην παρέα που απολαμβάνει τον καφέ και την επικοινωνία της.

Η ποίηση είναι το πιο όμορφο παιδί της ΖΩΗΣ, που την εκφράζει αποκαλυπτικά σε όλες τις πτυχές της και συνάμα ερωτικά, αφού και η ίδια η Ζωή είναι ένα διαρκές , ανείπωτο ΠΟΙΗΜΑ, είτε αυτή υπάρχει ως παράδεισος είτε ως κόλαση…
    
Προσθήκη λεζάντας
* Οι δύο φωτογραφίες με τα γλυπτά είναι του 
γλύπτη Jean Pierre Augier

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος