Τετάρτη, Απριλίου 04, 2012

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ



Εγώ, τί να πω;


Τώρα,

όλα τα ξέρει η σιωπή...




4 σχόλια:

WIND OF CHANGE είπε...

Εαν δεν φύγει η κατοχική και δωσίλογη κυβέρνηση Τσολάκογλου αυτό το τραγικό περιστατικό θα είναι μόνο η αρχή. Ενας συνάνθρωπος μας διάλεξε το θάνατο απο το να δει να καταρρακωθεί η αξιοπρέπεια του για την οποία αγωνίστηκε επι 35 χρόνια καταβάλλοντας τον ιδρώτα του για να εχει αξιοπρέπεια στα γεράματα, κάποιοι όμως του στέρησαν το δικαίωμα αυτό.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ WIND OF CHANGE

Παναγιώτη μου είναι τραγική αυτή η καταρράκωση της αξιοπρέπειας, η διάψευση του αυτονόητου, η αυθαίρετη κατάργηση του δικαιώματος να ζήσει όποιος εξαγόρασε με τον ιδρώτα του το δικαίωμα αυτό. Αυτές τις μέρες βαραίνει μέσα μας η αυτοκτονία αυτού του ανθρώπου, που προτίμησε το θάνατο από τον εξευτελισμό.
Το ερώτημα είναι: Αν φύγει η κυβέρνηση Τσολάκογλου όπως τη λες, θα λυθούν τα θέματα; Το πρόβλημα είναι βαθύτερο και σύνθετο: Είμαστε μια σάπια Πολιτεία και Κοινωνία. Δεν σάπισαν, μόνο όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να σαπίσουν, και όσοι ελάχιστοι, έμειναν προσηλωμένοι στις αρχές τους και στο αξιακό τους σύστημα.

WIND OF CHANGE είπε...

@ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ


Αγαπητέ μου Φαίδωνα σε ευχαριστώ για την απάντηση στο σχόλιο σου, αλλά θα ήθελα να απαντήσω στο ερώτημα που θέτεις ότι αν φύγει αυτή η δωσίλογη κυβέρνηση λυθούν τα θέματα, σαφώς και όχι, αλλά δεν ανέχομαι να βλέπω τους εμπρηστές του χθες να παριστάνουν τους πυροσβέστες του σήμερα.
Εκείνο που μπορώ όμως να πω με σιγουριά, με βάση κάποια δημοσιεύματα του Ελληνικού και ξένου τύπου είναι ότι τελικά το Δ.Ν.Τ. δεν ήταν μονόδρομός, η ίδια η τρόικα ομολογεί πλέον ότι δεν υπήρξε καμία διαπραγμάτευση.
Σαφώς φέρουμε τεράστιες ευθύνες σαν λαός για την κατάντια της χώρας μας αλλά σε καμία περίπτωση δε μας άξιζε να υποθηκευτεί το μέλλον των επόμενων γενεών και η καταρράκωση της αξιοπρέπειας ενός υπερήφανου λαού.
Εκείνο που θέλω να κλείνοντας είναι ότι πρώτα θα ζήσει με αξιοπρέπεια ο λαός μας(υγεία, παιδεία κτλ) και μετά θα πληρωθούν τα τοκογλυφικά δάνεια.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@WIND OF CHANGE

Κανένας δεν αμφιβάλλει για τις διαπιστώσεις και τα γεγονότα που αναφέρεις Παναγιώτη, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να ελπίζω, μέσα στη σαπίλα που κατατρώει ΠΟΛΙΤΕΙΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΑ, όσες κυβερνήσεις και αν περάσουν...
Όσο για το περήφανος λαός, δεν ξέρω αν ο λαός αυτός είναι πια περήφανος, όταν εδώ και κάποιες δεκαετίες απολάμβανε την παρακμή του ΕΓΩ, αδιαφορώντας για όλα. Νομίζω ότι κάθε λαός ΚΑΤΙ πρέπει να κάνει για να χαρακτηρίζεται περήφανος. Κάπου πρέπει να βασίζεται για να είναι περήφανος. Και μη μου πεις για το ενδοξο παρελθόν του, γιατί το κάναμε πατσαβούρα... Προσωπικά, εκτός από κάποιες, σημαντικές πρωτοβουλίες εθελοντών-ατόμων, που συνιστούν την Ελλάδα των μικρών αλλά όχι επαρκών ανοίξεων, δεν μπορώ να εντοπίσω κάτι στη χώρα μου που να με κάνει περήφανο. Αισθάνομαι όπως όλοι εξαθλιωμένος ηθικά και οικονομικά. Και σχετικά με το πρακτικό θέμα της αξιοπρεπούς επιβίωσης των πολιτών που έχουν ανάγκη, ασφαλώς και π[ρέπει να υπάρξει άμεση λύση.
Όσο για τους πολιτικούς, την Εκκλησία, τα Μ.Μ.Ε. και τις συνδικαλιστικές συντεχνίες τα έχουμε πει πολλές φορές και έχουν γίνει όλες οι διαπιστώσεις. Να μην τα επαναλαμβάνουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος