Δευτέρα, Ιανουαρίου 02, 2012

ΣΤΙΧΟΣ - ΦΑΡΟΣ

Albert Bierstadt


Τα σπλάχνα μου κι θάλασσα
.
ποτέ δεν ησυχάζουν.
Διονύσιος Σολωμός

Σ΄αυτό το στίχο, πάντα αισθανόμουν ότι εμπεριέχομαι. Κι είναι τόσο απέραντος στίχος, που όσοι και να ανήκουν μέσα του, θα είναι λίγοι.



Ελένη Παττακού







6 σχόλια:

Un par de neuronas... είπε...

Νομίζω ότι λέει πολύ σε λίγες λέξεις. Είναι δύσκολο να συγκεντρωθείς αυτά που νιόθεις όταν το αίσθημα είναι μεγάλο, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι μια ματιά ή ένα χάδι του χεριού δεν χρειάζονται ούτε λόγια.


Πολύ μου άρεσε την προηγούμενη ανάρτηση σου.

Θυμάμαι που "Ο Πλούταρχος και η αγάπη" ήταν ο τίτλος του συνεδρίου που παρακολούθησα πριν από πέντε χρόνια περίπου. Υπήρχαν δύο εντυπωσιακές ομιλίες από τις οποίες μόνο έχω τις λίγες σημειώσεις μου πήρα τότε. Κρίμα.

Φιλιά πολλά, φίλε μου. Πολύ αγάπη από εδώ, από Ισπανία μία χώρα που πάει πίσο, πίσο, πίσο....

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Verónica Marsá
Ναι Βερόνικα. Λέει πολύ με λίγες λέξεις. Το περιγράφεις θαυμάσια και το αισθάνεσαι το ίδιο καλά.

Χάρηκα που σου άρεσε η προηγούμενη ανάρτηση. Βρήκες έτσι μια μικρή συνέχεια στο συνέδριο "Ο Πλούταρχος και η αγάπη".
Φιλιά πολλά και από την Ελλάδα που επίσης πάει πολύ πιο πίσω από την Ισπανία. Ελλάδα-Ισπανία= Βίοι παράλληλοι, όπως θα έλεγε και ο Πλούταρχος...

Artemis είπε...

Αγγίζει βαθιά η ανάρτησή σας κ. Θεοφίλου με το υπέροχο δίστιχο του Σολωμού και τις εικόνες που φτιάχνουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα.
Νομίζω ότι η ανθρωπότητα μπορεί να ελπίζει μόνο από τους ανθρώπους που "ποτέ δεν ησυχάζουν".

Αγνή είπε...

Η θάλασσα και το ανήσυχο πνεύμα είναι εξίσου δυνατά, απρόβλεπτα, κυκλοθυμικά και επιβλητικά!

Μόνο οι καπετάνιοι/ισσες ξέρουν το μεγαλείο της θάλασσας και δείχνουν σεβασμό στη δύναμή της.Όσοι/ες την πλησιάζουν για χόμπι νομίζουν ότι μπορούν να τη τιθασεύσουν.. ότι είναι οι ίδιοι/ες πιο δυνατοί από αυτήν.

Παρόμοια, όσον αφορά στο πνεύμα και τη δημιουργία του, λίγοι/ες είναι οι "καπετάνιοι/ισσες" που θα αντιληφθούν και θα σεβαστούν τη δύναμή του...οι υπόλοιποι/ες που ασχολούνται με πνευματικές διαδικασίες από χόμπι, νομίζουν επίσης ότι μπορούν να τιθασεύσουν το ανήσυχο πνεύμα..κι ότι οι ίδιοι/ες είναι πιο δυνατοί/ες από αυτό..

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Artemis

Έτσι είναι Artemis. Η ένταση και η ανησυχία (με τη συμβολική έννοια της πνευματικής αναζήτησης) είναι οι πιο δημιουργικές δυνάμεις.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Αγνή

Καλή μου φίλη, χαίρομαι που σε ξαναβλέπω εδώ, όσο και για την "άλλη" οπτική γωνία που αναπτύσσεις για το Σολωμικό δίστιχο της ανάρτησης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος