Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2011

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ… ΤΑΓΟΙ ΔΡΟΣΙΖΟΝΤΑΙ


Από τον Φαίδωνα Θεοφίλου

Στην άθλια φάση που βρίσκεται η χώρα μας, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, καλούνται ως οι μόνοι ηλίθιοι να σώσουν τη χώρα. Είναι αυτοί που σταδιακά οδηγούνται στην απελπισία και πιθανότατα στην κοινωνική έκρηξη. Ταυτόχρονα υπάρχουν κάποιοι «ταγοί» που διατηρούν τα προνόμιά τους, σα να μη συνέβηκε τίποτα στη χώρα, καθώς και η μόνιμη πληγή των εξυπνάκηδων που φοροδιαφεύγουν δείχνοντάς μας τον παράμεσο δάχτυλο κεκαμένο….

Η Εκκλησία της Ελλάδας, όχι για τίποτε άλλο, αλλά επειδή ισχυρίζεται κάποια πράγματα (θυσία για τον συνάνθρωπο και άλλα γραφικά…) θα έπρεπε με δική της βούληση να ζητήσει να φορολογηθεί, ώστε να βρεθεί στην ίδια θέση να υποφέρει μαζί με τους πολίτες της χώρας συμμετέχοντας πρώτη και καλύτερη στα δεινά. Τι κάνει όμως; Διατηρεί τα προνόμιά της, ενώ ζήτησε να εξαιρεθεί από τις λιγότερες; προσλήψεις που κάνει το κράτος και να προσλαμβάνονται κανονικά νέοι κληρικοί, θαρρείς και αν δεν λειτουργούσαν 500-1000 εκκλησιές, θα συνέβαινε κάτι. Στη συνάντηση Βενιζέλου- Αρχιεπισκόπου προφανώς, και δυστυχώς για τους άμοιρους πολίτες, αποφασίστηκε η Εκκλησία να συνεχίσει να διατηρεί τα προνόμιά της. Και όποιος θέτει θέμα εκκλησσιαστικής συμμετοχής στη βαριά ασθενούσα οικονομία, η Εκκλησία απλά κοιτάζει… αλλού. Έχουμε λοιπόν Εκκλησία light στο νόημά της και Σουλτανική στη συμπεριφορά της.

Το δικαστικό σώμα που μας έχει συνηθίσει να βγάζει αποφάσεις για να αυξήσει τα εισοδήματά του, θα έπρεπε να κατανοεί, τώρα όσο ποτέ, το νόημα της δικαιοσύνης και να συμμετέχει πιο ενεργά στα φορτία της χώρας αλλά και να παρεμβαίνει εισαγγελικά στα οικονομικά εγκλήματα και να επιταχύνει τους ρυθμούς των δικαστικών αποφάσεων.

Οι 300 πολιτικοί, για λόγους καλού παραδείγματος θα έπρεπε να κάνουν αληθινά γενναίες περικοπές στα εισοδήματά τους , και οι υπάλληλοι της βουλής να τύχουν της ίδιας μεταχείρισης που τυγχάνουν όλοι οι πολίτες. Ο νόμος για τη φοροδιαφυγή, στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης πρέπει να γίνει άτεγκτος. Το κράτος, με τα μέσα και την τεχνολογία που υπάρχει, πρέπει να γίνει αποτελεσματικό στη σύλληψη όχι μόνο των φοροφυγάδων αλλά και της φορολογητέας ύλης.

Αν οι εφοριακοί δεν είναι…πρόθυμοι να συλλάβουν τη φορολογητέα ύλη, ας πάνε στο σπίτι τους. Αν δεν διαθέτουμε ικανούς δημόσιους υπάλληλους στις τεχνικοοικονομικές μελέτες, ώστε να βοηθήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά την απορρόφηση των δις ευρώ των κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ που μας περιμένουν, ας φέρουμε άξιους Ευρωπαίους υπαλλήλους να μας δείξουν για να πάρουμε αυτά τα χρήματα που σε αυτή τη συγκυρία είναι μάνα εξ ουρανού. Ας παραδεχτούμε ότι έχουμε ένα ανίκανο κράτος με ανίκανους υπαλλήλους, μήπως κάποτε το καταστήσουμε ικανό.

Η άνιση μεταχείριση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων έναντι των προνομιούχων και των φοροφυγάδων, συνιστά παραβίαση του Συντάγματος της χώρας, αφού το Σύνταγμα της χώρας λέει ότι οι Έλληνες είναι ίσοι έναντι του νόμου. Αλλά και με την απλή λογική να το δούμε, σε όσους περισσότερους ώμους μοιράζεται ένα φορτίο, τόσο λαφρύτερο για όλους γίνεται. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ λοιπόν είναι το κλειδί για όλα. Οι πολιτικοί που το ξεχνούν, απλά επισπεύδουν την κοινωνική έκρηξη και το πολιτικό τους τέλος.




9 σχόλια:

Stergios Kaloudis είπε...

Πολύ πραγματικό το σχόλιο σας κ. Θεοφίλου. Δυστυχώς στην Ελλάδα (αλλά και σε άλλες χώρες) με το πρόσχημα της Πίστης (για την οποία είναι δικαίωμα του καθενός, ο τρόπος και ο χώρος στον οποίο την εκφράζει), αυτή έγινε μέσον εκμετάλλευσης του Ανθρώπου. Με τις γνωστές ταμπέλες των "εράνων" και άλλων εισπρακτικών μέσων. Πρέπει να ομολογήσω και να εξαιρέσω πολύ λίγους ιερείς (που από μόνοι τους ), έδρασαν πραγματικά Χριστιανικά όπως για παράδειγμα θ' αναφέρω τον πατέρα Αντώνιο στον Κολωνό , ο οποίος εδημιούργησε με τις προσπάθειές του, την περίφημη "Κιβωτό". Με την οικονομική υποστήριξη επιχειρηματιών βέβαια. Ανέκαθεν οι πολιτικές μας ηγεσίες συνεργάστηκαν με τον κλήρο με στόχο και εδώ την προσέλκυση ψήφων. Και οι δύο πλευρές δηλαδή με το αζημίωτο και τελείως "Χριατιανικά" Για όλα αυτά όταν αναφέρονται πάντα στον Λαό, μας ονομάζουν "ποίμνιο"! Μιμούμενοι δήθεν τον Χριστό! Στην ουσία μας θεωρούν πρόβατα προς σφαγή!.....Έτσι εγώ τα αισθάνομαι όλα αυτά!..

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Stergios Kaloudis

Αλίμονο κ. Καλούδη αν δεν υπήρχαν εξαιρέσεις. Τοτε δεν θα υπήρχε κανόνας! Τον τόνο στην Εκκλησία της Ελλάδας όμως δεν τον δίνουν οι εξαιρέσεις αλλά ο κανόνας που είναι οι ανώτεροι κληρικοί της φιλαργυρίας, της αναλγησίας, της δίψας για εξουσία και της διαπλοκής με την πολιτική εξουσία, κάνοντας μάλιστα και σκληρή κριτική κατά της πολιτικής εξουσίας μέσα στους ναούς , όταν θεώρησαν ότι τους επέτρεπαν οι περιστάσεις,για να δείξουν ότι είναι υπεράνω των πολιτικών, και όταν προέκυψε το θέμα της απόλυτης οικονομικής εξαθλίωσης και έπρεπε οι "Ταγοί" να πάρουν θέση, οι άγιοι ιεράρχες σιώπησαν.....διότι η σιωπή στον κατάλληλο χρονισμό (timing) γι αυτούς είναι χρυσός...."Ουαί ημίν....."
Όσο για τους πολιτικούς φίλε κ. Καλούδη, πάντα αλίευαν ψήφουν δεν το έκρυβαν. Όλοι το ξέραμε ότι ακόμα και εξαγορά ψήφων έναντι πελατειακών συναλλαγών έκαναν και κάνουν. Αλλά δεν μας είπαν ποτέ γραφικότητες του τύπου, Να θυσιαζόμαστε για το συνάνθρωπο και από την άλλη να γεμίζουν το θησαυροφυλάκιό τους. Είναι λάθος να συγκρίνουμε τους ιεράρχες που θα έπρπε να είναι πάνω απ΄όλους στο ήθος, με τους πολιτικούς που από τη φύση τους δεν έχουν ήθος. Τελικό συμπέρασμα δικό μου βέβαια: Οι πολιτικοί είναι Αρσακειάδες μπροστά στους κληρικούς....

Ντίνος Λυκογιάννης είπε...

MEΡΟΣ 1ο
Κύριε Θεοφίλου,
Γιατί ξεχωρίζετε τους καϋμένους τους παπάδες; Δεν θέλω να τους υπερασπιστώ, αλλά δεν είναι και αυτοί μέρος της επικρατούσης σήμερα στη χώρα μας μονόπλευρης δημοκρατικής κουλτούρας; Μιας δημοκρατικής κουλτούρας που ο πολίτης υποστηρίζει μέχρι θανάτου τα δικαιώματά του αλλά αποποιείται απολύτως τις υποχρεώσεις του. Μήπως οι πολιτικοί είναι συνεπείς στον όρκο που έδωσαν να υπηρετούν το Σύνταγμα και τους νόμους; Ή οι ακαδημαϊκοί που διακηρήττουν ευθαρσώς ότι δεν θα εφαρμόσουν το νόμο; Οι βολεμμένοι πνευματικοί ταγοί που υποστηρίζουν σθεναρά τα κεκτημένα τους απορρίπτοντας κάθε αλλαγή; Αμ οι δικαστικοί; Γιατί μόνο τους παπάδες.
Η Ελλάδα σήμερα κ. Θεοφίλου δεν έχει ούτε δημοσιονομική ούτε οικονομική κρίση, ΄Εχει κρίση ήθους. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, οι Έλληνες σήμερα πορεύονται με παρωπίδες κρατώντας μπροστά στο πρόσωπό τους ένα καθρέφτη που δεν τους αφήνει να δουν τίποτα άλλο εκτός του εαυτού τους. Και αυτή είναι η βασική αιτία ότι δεν βλέπουν που πάνε και όπως φαίνεται, πάνε κατ’ ευθείαν στο γκρεμό. Επειδή, κυρίως μετά από το 81, το κράτος έγινε ο πατερούλης και ικανοποιούσε κάθε απαίτηση του εκλογικού σώματος, δημιουργήθηκε μια γενιά, όχι παραγωγών και δημιουργών, αλλά μια γενιά αγωνιστών. Τα θεμέλια της ευημερίας που δημιουργήθηκε, δεν ήταν το προϊόν της καινοτομίας, του ανταγωνισμού και της σκληρής προσπάθειας. Ήταν το προϊόν του εκβιασμού του εργατικού δυναμικού της χώρας, που ασκούσε προς τον εργοδότη του, κυβέρνηση και ιδιώτες, με απεργίες και διαδηλώσεις, την ικανοποίηση των οποίων (εκβιασμών), η κυβέρνηση ικανοποιούσε με δανεικά. Το εργατικό δυναμικό της χώρας μας δεν ξέρει άλλο τρόπο να αυξήσει το εθνικό προϊόν, παρά μόνο αυτόν των αγώνων. Της πάλης. Ακόμα και τώρα που ξέρουν ότι δεν υπάρχουν πια δανεικά χωρίς όρους, ακόμα αντιδρούν με το μόνο τρόπο που ξέρουν. Κινητοποιήσεις, απεργίες, καταλήψεις, αποκλεισμούς δρόμων και λιμένων και το περίφημο «δεν πληρώνω». Όσο πιο πολύ ταλαιπωρείται το κοινό, τόσο πιο πολύ είναι πετυχημένη η κινητοποίηση. Ποιος νοιάζεται για το τουρισμό, για τα αγροτικά προϊόντα που σαπίζουν στα τελωνεία και στα χωράφια, για την εικόνα που δίνουμε στους ξένους που θέλουμε να κάνουμε πελάτες. Μόνο «εγώ» μετράω και να πνιγούν όλοι οι άλλοι.

Ντίνος Λυκογιάννης είπε...

ΜΕΡΟΣ 2ο

Οι αγωνιστές αφισοκολλητές, οι αγωνιστές φοιτητοπατέρες, οι αγωνιστές εργατοπατέρες, οι αγωνιστές ορντινάτσες των αρχηγών, οι αγωνιστές χειροκροτητές, είναι σήμερα υπουργοί, περιφερειάρχες, βουλευτές, γενικοί γραμματείς υπουργείων, διοικητές ΔΕΚΟ και ηγεμονεύουν τη κρατική μηχανή, με μόνη τους φροντίδα πως θα διαφυλάξουν τα κεκτημένα. (Και να μη ξεχάσω τους Φωτόπουλους της ΔΕΗ και τους Θύμιους των ταξί). Τις μόνες περγαμηνές που διαθέτουν είναι αυτές των αγώνων για τα κεκτημένα. (Σε ποια κυβέρνηση νομίζεις πως είσαι, ρωτά μέσα στη Βουλή η παλιά καραβάνα της πάλης, σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ το νέο άπειρο υπουργό.) Και άσε το Παπανδρέου και το Βενιζέλο να γαυγίζουν. Αυτοί υπέγραψαν τα Μνημόνια άστους αυτούς να τα βγάλουν πέρα.
Η σωστή λειτουργία της δημοκρατίας δεν εξαρτάται μόνο από τη κυβέρνηση και τους θεσμούς. Εξαρτάται από το κάθε ένα εμάς χωριστά. Από κάθε άτομο, που πρέπει να αλλάξει. Να σταματήσει να είναι άτομο και να γίνει πολίτης. Με δικαιώματα αλλά και με υποχρεώσεις. Η απόδειξη και η επίδειξη πατριωτισμού, χωρίς εισαγωγικά, δεν είναι να τραγουδάς τον Εθνικό Ύμνο και να εκφωνείς ρητορικές πατριωτικές κορώνες. Πατριωτισμός είναι να τηρείς τους νόμους. Όλους τους νόμους. Χωρίς εξαιρέσεις. Ακόμα και αυτούς που σε βλάπτουν.
Και το πρόβλημα κ. Θεοφίλου, δεν είναι πότε θα αλλάξει ο Έλληνας, αλλά αν θα αλλάξει. Είναι ανάγκη, Σεις οι διανοούμενοι, να αναλάβετε την ευθύνη και να προσπαθήσετε να πείσετε το λαό μας να βγάλει τις παρωπίδες και το καθρέφτη από μπροστά του, να κοιτάξει γύρω του και να δει τον εαυτό του σαν μια ψηφίδα ενός εθνικοπατριωτικού μωσαϊκού και όχι σαν το κέντρο ολόκληρου κόσμου. Πως οι αξίες που περικλείει ο όρος ήθος, όπως η αγάπη, η αλήθεια, η τιμιότητα, η εργατικότητα, η αλληλεγγύη, ο πατιωτισμός, πρέπει να γίνουν ο χρυσός κανόνας για μια ευημερούσα και ευνομούμενη κοινωνία, όπου, ο κάθε πολίτης, θα έχει λόγο και ενεργό ρολο στη δημοκρατική διαδικασία και θα συμβάλει αποφασιστικά στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών που θα ευνοούν την επίτευξη της ευτυχίας του και την ευτυχία των άλλων.
Ντίνος Λυκογιάννης

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Ντίνος Λυκογιάννης
Φίλε κ. Λυκογιάννη, ευχαριστώ για το αναλυτικό και το εύστοχο σχόλιό σας, με το οποίο και συμφωνώ. Άλλωστε έχω κατά καιρούς, και μάλιστα σε ανύποπτο με την παρούσα κρίση χρόνο, αναφερθεί στην πολιτική μου (με την ευρεία έννοια) αρθρογραφία, και στα όσα καταθέτετε εδώ. Κάποιοι από μας που έχουν ακόμα έρωτα γι αυτόν τον τόπο, και έχουν τη δυνατότητα και το βήμα, να εκφέρουν λόγο, το κάνουν πηγαίνοντας αντίθετα στο ρεύμα του λαϊκισμού. Δεν είναι εύκολη η προσπάθεια να αλλάξουμε. Οι Έλληνες από πολίτες με κοινωνική συνείδηση, έχουν εδώ και δεκαετίες περάσει στη παρακμή της κοινωνίας του ΕΓΩ. Έχω συχνά αναφερθεί στο ότι η κρίση είναι πολιτισμική, αφού μέσα στον πολιτισμό εντάσσεται και η νοοτροπία του λαού. Δεν ξέρω αν θα αλλάξουμε. Ίσως αν τα πράγματα γίνουν πολύ χειρότερα. Λυπάμαι βαθιά που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την απλή αλήθεια, πρώτα οι πολιτικοί και μετά οι πολίτες. όσο για την Εκκλησία της Ελλάδας που παραπονείσθε, σε μια χώρα των 10 εκατομμυρίων όπου οι άνεργοι ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, οι δε εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης, η Εκκλησία θα έπρεπε, όταν διδάσκει τη θυσία για το συνάνθρωπο, να έχει η ίδια ζητήσει να φορολογείται όπως ο κάθε πολίτης και η κάθε επιχείρηση και όχι να διατηρεί τα προνόμιά της, να γεμίζει τα θησαυροφυλάκιά της και να κάνει πως δεν καταλαβαίνει μέσα σε μια χώρα που στενάζει. "Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επι της γής"" διδάσκει η Εκκλησία και πρέπει να δώσει το παράδειγμα. Διαβάστε λίγο προσεκτικότερα την παράγραφο της ανάρτησης που αφορά στην Εκκλησία και θα καταλάβετε το μέγεθος της πονηρίας και της υποκρισίας της.

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Αγαπημένε μου φίλε Φαίδωνα. Σε χαίρομαι πάντα που λες ξεκάθαρα την άποψή σου και για τα φλέγοντα και τρέχοντα. Εγώ θα το πάρω λίγο «ανάποδα» το θέμα, αφού φυσικά δηλώσω ότι συμφωνώ απόλυτα με την ανάρτησή σου και ΚΥΡΙΩΣ αφού σε συγχαρώ για τις απόλυτα λογικές προτάσεις σου.

Διαβάζοντας την ανάρτησή σου γεννήθηκαν μέσα μου ή μάλλον ξύπνησαν μέσα μου παλιά ρητορικά ερωτήματα που οι απαντήσεις τους έχουν καταστεί πια βεβαιότητες.

Αλήθεια… θα είχαμε φτάσει ως αυτό το σημείο αν αυτή την χώρα, από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, δεν την κυβερνούσαν «Κοτζαμπάσηδες, Πασάδες και σεβάσμιοι Δεσποτάδες» που λέει και το τραγούδι;
Θα είχαμε φτάσει ως εδώ αν αυτή η χώρα δεν λειτουργούσε με το «λάδωμα» (εκκλησιαστικός όρος) και το ρουσφέτι, πάντα με την πρόθεση και το τάμα εξαίρεσης;

Οι ταγοί, έγιναν τράγοι και μην με κατηγορήσει κανείς για χυδαιότητα γιατί λίγα λέω… θα μπορούσα να είμαι και πιο σκληρή.

Οι ταγοί διαπαιδαγώγησαν τον λαό. Πότε ευνοώντας τον, πότε αποκοιμίζοντάς τον, πότε εξαιρώντας τον προνομιακά και άδικα μόνο και μόνο για να τους ανέχεται. Αυτός είναι ο Έλληνας. Ένας «μη πολίτης» που κλείνει τα μάτια εμπρός στην ανηθικότητα των ταγών για να έχει και αυτός το μερίδιό του στην εξαίρεση, για να έχει την θέση εργασίας στο δημόσιο, την σβησμένη του κλήση, την μαϊμού σύνταξη κλπ ατελείωτα.

Και για να μην τα πολυλογώ… με αφορά πολύ, ως πολίτη, τι θα κάνει η δικαιοσύνη και η πολιτική εξουσία. Με αφορά ως εργαζόμενη αν ποτέ θα λειτουργήσει ο δημόσιος τομέας. Με αφορούν όλα…
Όμως και λόγω πίστης και λόγω ιδιότητας με αφορά περισσότερο η στάση της εκκλησίας σε αυτό το θέμα.

Σιχαίνομαι τα πονηρά ματάκια των διπλόμισθων παπάδων, σιχαίνομαι αυτό το νταλαβεράκι «εμείς θα στηρίξουμε πνευματικά τον λαό και θα τον παρηγορήσουμε αυτές τις ώρες της κρίσης». Κάτι σαν το «πάρε τον στο γάμο σου να σου πει και του χρόνου» μου ακούγονται όλα αυτά. Στους ναούς τις Κυριακές βγάζουν δίσκο… δεν είδα ποτέ κανέναν παπά να ρίχνει στο δίσκο τον οβολό του… ακόμη και εκεί εξαιρούν τον εαυτό τους. Γιατί δηλαδή όταν έρχεται η ώρα να δώσουν είναι «λειτουργοί» και όταν έρχεται η ώρα να πάρουν είναι «εργαζόμενοι»; Και ακόμη… από πού ως πού αμείβεται κάποιος γι αυτό που κάνει και μου απλώνει και το χεράκι να του το φιλήσω; Πόσα μέτρα και πόσα σταθμά θα έχουμε; Όχι τίποτε άλλο… για να ξέρω. Μερικοί ελάχιστοι ιερείς χειροτονήθηκαν πρόσφατα ως άμισθοι. Αυτός είναι ο τρόπος, ο μόνος, για την αντικατάσταση των συνταξιοδοτούμενων…. Για να μην ανοίξω το θέμα της μισθοδοσίας από το κράτος.

Η εκκλησία όφειλε οικειοθελώς να στηρίξει οικονομικά την χώρα σε αυτή την στιγμή της κρίσης, όφειλε να δώσει παράδειγμα ξεκάθαρο. Όφειλε, αν μη τι άλλο, να αναλάβει την μισθοδοσία των υπαλλήλων της και όφειλε ΚΥΡΙΩΣ να επιστρέψει στον λαό της αυτά που ο ίδιος της έδωσε με περίσσευμα πίστης και αγάπης. Δεν της ανήκει τίποτα από αυτά που έχει. Διαχειρίζεται μία τεράστια περιουσία χαριστικά και τίποτα περισσότερο… από πού ως που η εκκλησία την μία θέλει να είναι Σώμα Χριστού και την άλλη βολεύεται να είναι Νομικό Πρόσωπο. Τι φοβούνται δηλαδή… μήπως πεινάσουν; «Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού.»… Λάθος τα λέει το τροπάριο; Αν είναι να μην το ψέλνουμε… να το καταργήσουμε και αυτό και να τραγουδάμε «τα λεφτά τα λεφτά τα εκατομμύρια…»

Ο Χριστός ανέχτηκε να τον αδικήσουν αλλά δεν αδίκησε. Αυτός είναι ο δρόμος. Αυτός και κανένας άλλος.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Ελένη Λιντζαροπούλου
Ελένη χαίρομαι γιατί το σχόλιό σου απόδείχθηκε πιο δυνατό και ουσιώδες από την ανάρτηση. Μπορώ μόνο να αισθάνομαι ικανοποίηση που η ανάρτηση σου εδωσε την έμπνευση να μας πεις πολύ πιο ουσιώδη και σημαντικά, που θα είναι ευχής έργο να συνειδητοποιήσουμε. Οι θέσεις σου έχουν ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα, αφού είσαι και Θεολόγος.
Σ΄' ευχαριστώ

WIND OF CHANGE είπε...

Έξοχο το κείμενο σου Φαίδωνα, πολύ σωστές και τεκμηριωμένες οι διαπιστώσεις σου που δυστυχώς ελάχιστοι τολμούν να θίξουν τα κακώς κείμενα.
Φαίδωνα πιστεύω ότι οι τρόικα διάβασε την ανάρτηση σου και πιέζει τώρα τη κυβέρνηση το 50% της μισθοδοσίας των κληρικών να το αναλάβει η εκκλησία.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@WIND OF CHANGE
Παναγιώτη μου αυτή είναι εξαιρετική είδηση που μας είπες. Να δω τώρα την αντίδραση της Εκκλησίας. Θα της έχει μείνει καθόλου τσίπα;;;
Αλλά όχι πως η τρόικα διάβασε την ανάρτησή μου!!!! Επειδή γράφονται πολλά για την αδιάφορη στάση της Εκκλησίας μπροστά στο πρόβλημα της χώρας, ίσως κάποιος παράγων, διαβάζοντας τις ιδέες και προτάσεις στο διαδίκτυο, να πρότεινε κάτι τέτοιο, να το βρήκε έξοχο η τρόικα και να πιέζει τώρα. Μπράβο πάντως.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος