Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2011

Α Π Ο Φ Ε Υ Γ Ε Τ Ε .........


ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ

Εκείνους που θέλουν να παραμένουν δημοφιλείς

αφήνοντας τους άλλους να βγάζουν το φίδι από την τρύπα.

ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ

Τους αρεστούς, τους προσαρμοστικούς, στα ρεύματα των παρορμήσεων.

ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ

Εκείνους που νομίζουν ότι η ζωή περιέχεται στα Μ.Μ.Ε.

ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ

Εκείνους που οικειοποιούνται τους «επώνυμους» νεκρούς

σα να τους ήξεραν από πάντα.

ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ

Εκείνους που αγνοούν, ότι ακόμα κι ο θάνατος σέβεται

τους σημαντικούς και τους ασήμαντους που αποχωρούν

απ’ τη ζωή διακριτικά.

ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ

Αυτόν τον άλλον, που προσποιείται ότι είναι ο εαυτός σας.

ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ

Τα κούφια, όπως το εθνικό νταηλίκι και κάθε νταηλίκι.

ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ

Τις γυναίκες που έχουν σχέσεις με πολλούς άντρες ταυτόχρονα

και τελικά δεν κάνουν ούτε μία σχέση.

ΤΕΛΟΣ,

Όταν είσαστε μόνοι, προετοιμάστε εντός σας ένα τόπο

να βρίσκουν φωλιά η σκέψη, η ομορφιά κι η αύρα.


Φαίδων Θεοφίλου




13 σχόλια:

Αγνή είπε...

..και τους άνδρες που έχουν σχέσεις με πολλές γυναίκες και τελικά δεν κάνουν ούτε μία σχέση, Φαίδωνά μου. Και τους άνδρες...

Αυτός ο τόπος εντός είναι το στοίχημα κάθε ύπαρξης εντέλει!! Και όσο δύσκολο είναι να τον φτιάξεις, τόσο εύκολα ανοίγεις την πόρτα του σε κάθε περαστικό/τυχοδιώκτη που μπορεί να πετάξει τα σκουπίδια του και να φύγει..
Κι άντε να τον ξαναφτιάξεις από την αρχή...

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Σοφά λόγια Φαίδωνα και σοφός λόγος. Αποσταγμένος και ποιητικός.

Θα κρατήσω ως φυλακτό την τελευταία σου συμβουλή και θα σιωπήσω εντός της αφού αυτός είναι ο απαραίτητος χώρος για να γονιμοποιηθούν όλα τα άλλα που παρέθεσες.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Aγνή
Χαίρομαι που μετά από πολύ καιρό επισκέπτεσαι το καφενείο και βρήκες τουλάχιστον ένα σημείο της ανάρτησης για να σχολιάσεις. Ίσως δεν το εξέφρασα επαρκώς, αλλά εννοώ τις πολλές σχέσεις ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ των γυναικών με άντρες, που τελικά δεν κάνουν καμία σχέση. Θα προσθέσω το ταυτόχρονα λοιπόν. Για τον άντρα είναι μάλλον δύσκολο να έχει ταυτόχρονα πολλές σχέσεις
και να ανταποκρίνεται σε όλες, αφού η Φύση δεν τον έχει προικίσει σε τέτοιο βαθμό... ε΄κτός κι αν είναι το θαύμα της φύσης. Για τα υπόλοιπα που λες έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά αυτά αφορούν σε μια σχέση που υπάρχει και αποτυγχάνει λόγω κάποιου περαστικού-τυχωδιώκτη, όπως μπορεί να συμβεί και με γυναίκα που της αρέσει το παιχνίδι αλλά όχι η ουσία. Το σημείο όμως της ανάρτησης δεν αναφέρεται σε σχέσεις που υπάρχουν αλλά αποτυγχάνουν για οποιοδήποτε λόγο, αλλά σε πολλαπλές και ταυτόχρονες σχέσεις, όπου δεν ευδοκιμεί καμία. Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητός.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Βig Mama

Σ' ευχαριστώ Mama. Αυτή είναι η σχέση πραγματι της κατακλείδας με τα προηγούμενα, καθώς πολύ σωστά και με ευαισθησία επισήμανες τη πρόθεση του γράφοντος και τη λειτουργικότητα αυτής της σχέσης. (Της τελευταίας φράσης με τις προηγούμενές της)

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Έχω την αίσθηση Φαίδωνα, ότι πέρα από τις προσωπικές αναγνώσεις αυτό το κείμενο πρέπει να ειδωθεί ως ένα κείμενο που μέσα του θα δει κανείς την εποχή και τα λάθη της.

Βέβαια, χωρίς να θέλω να υπεισέλθω σε βάθος στο κομμάτι της κουβέντας σας με την Αγνή, η διαφορετικότητα της φύσης των δύο φύλων, νομίζω, επιφέρει και διαφορετικές ποιοτικά απώλειες όταν ένας άνδρας ή μία γυναίκα σκορπίζονται σε πολλαπλές ταυτόχρονες μη σχέσεις. Οι άνδρες συχνά σκορπίζονται χωρίς να χάνουν τον εαυτό τους σε αντίθεση με τις γυναίκες.

Un par de neuronas... είπε...

Έτσι είναι, πρέπει να αποφύγουμε τόσα πολλά πράγματα και τόσους πολλούς τύπους ανθρώπων που δεν μπορούμε παρά να είμαστε ειρηνικά στη φωλιά μας.

Κοφ, κοφ... το Viagra κάνει θαύματα...εχεμ, εχεμ, απ'ότι κατάλαβα ...

Ένα φιλί και μια αγκαλιά.

Σπυρος Δαρσινός είπε...

Να μαι και εγώ πάλι,που δεν μπορώ, και ούτε θέλω, να αποφύγω ανθρώπους
που γνωρίζουν καλά τι πρέπει να αποφεύγουν για να απολυμάρονται και να σπρωχνουν τα"σκουπιδια" πέρα από τον κύκλο τους.
"αποφεύγω" ειναι μιά λέξη που καταδεικνύει και την περιφρόνησή να πολεμήσεις την αναξιότητα,την κουφότητα,το άβαθο της επιδεικτηκότητας,το αχριστο της σαπιοσύνης.Η κουφια επιδεικτηκοτητα παταει στους ώμους της ανοχής και με τον καιρό κάνει σωμα της το σωμά σου.Ο καλύτερος τρόπος γιά να πέσει στο κενό είναι να κάνεις` καταφανέστατη την απόστασή σου από αυτό .
Γειά σου Φιλε Φαίδωνα Γειά και σε όλους τους ωραιους σχολιαστές του καφενείου .
Επι τη ευκαιρία:
Ναι,οι άνδρες, που εκτιμούν και σβονται το ωραίο,γινόνται πιό ωραίοι στις πολλές αγκαλιές.Οπως το ινί του αλετριού που όσο σε πιό δυνατη φωτια αργάζεται τόσο και πιό τρυφερή γίνεται η σερνικάδα του στη γη.
Ξερω ,ότι με αυτό που λεω θα ξεσηκώσω αντιδράσεις.Ακομη και διαζυγιο - αν έμπαινε η γυναίκα μου στο καφενείο.

οινοχόος είπε...

Σημερα εχω τα γεννέθλιά μου
Δεχομαι ευχές και κερνάω Αγιοργίτικο που ανασταινει και νεκρούς.

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Να λοιπόν που η επιστροφή του καλού μας Οινοχόου είναι εορταστική.

Να είστε γερός και πολύχρονος κ. Σπύρο μας. Να μοιραζόμαστε για πολλά πολλά χρόνια απόψεις και φιλία.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Veronica
καλή μας Βερόνικα, στο σημείο που μιλώ για τις γυναίκες, το βάρος του νοήματος δεν πέφτει στις πολλές σχέσεις με τους άντρες αλλά στις ταυτόχρονες σχέσεις, που τελικά δεν οδηγούν ούτε σε μία σχέση....
Φιλιά από την Αθήνα

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Οινοχόος
Σπυρέτο μου μας έλλειψες πολύ καθώς και το σπινθηροβόλο σερνικό σου πνεύμα. Νομίζω με το σχόλιό σου αυτό, ακόμα κι αν οι γυναίκες σε κατηγορήσουν για φαλλοκράτη, θα σε θεωρήσουν τον πιο γοητευτικό... απ΄αυτούς.
Για τα γενέθλιά σου, ήδη σου ευχήθηκα εμπρόθεσμα στο face book. Σου εύχομαι κι απο δώ, ακλόνητη υγεία, που να σου εξασφαλίζει πάντα τη δυνατότητα να είσαι ο τσαχπίνης της ζωής. Χρόνια πολλά φίλε μου να σε χαιρόμαστε όλοι όσοι σε αγαπάμε! Στην υγειά σου με το Αϊγιωργίτικο που ανασταίνει και πεθαμένους..

Filiki Etaireia blog είπε...

ΑΠΟ ΦΩΤΗΣ
Aποφευγετε...Σωστα φιλε Φαιδωνα,αν και η Ελληνικη κοινωνια εχει την ταση να τους αγκαλιαζει ολους αυτους και να συμμαχει με τους δολοφονους του Καποδιστρια.Ψαχνω να βρω να κανω twitt την αναρτηση την συγκεκριμενη,κανε μια ρυθμιση ετσι ωστε καθε αναρτηση ξεχωριστα να μπορει να εχει twitter.
ΦΩΤΗΣ

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Filiki etairia
Φιλε μου Φώτη , δεν ξέρω πως γίνεται η ρύθμιση για να έχει η κάθε ανάρτηση και twitter.
Θα το προσπαθήσω. Αν δεν μπορέσω, δεν μπορείς εσύ να κάνεις copy -paste?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος