Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2010

ΜΑΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !


Από τον Φαίδωνα Θεοφίλου


Η βουλή της Ισλανδίας, παρέπεμψε τον πρωθυπουργό της χώρας στο δικαστήριο με το σκεπτικό ότι δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα εγκαίρως για να αποφευχθεί το οικονομικό ναυάγιο της Ισλανδίας.
.
Κι εμείς εδώ έχουμε οικονομικό ναυάγιο. Αλλά στην Ελλάδα, δεν ξέρω γιατί, θεωρούμε τους πρωθυπουργούς ανεύθυνους για κάθε κακό που συμβαίνει στη χώρα μας.

.
΄Ετσι κανείς δεν αγγίζει τον ανεύθυνο (σε όλα) Καραμανλή, ενώ ο θίασός του με τον οποίο κυβέρνησε, είναι πάλι στη βουλή και τα μέλη αυτού του θλιβερού θιάσου παριστάνουν τώρα τους τιμητές.
.
Μάλιστα ο τωρινός πρόεδρος της Ν.Δ. Σαμαράς, που κινείται μεταξύ ενός αναπαλαιωμένου παλαιοκομματισμού και τζάμπα εξυπνάκια, σε μια ομιλία του είπε, αν το πιστεύετε!!! (υπάρχει και βίντεο από τη βουλή) ότι η κυβέρνηση Καραμανλή, αντίθετα με την κρίση που επικρατούσε παγκοσμίως, βοήθησε την οικονομία της Ελλάδας!!!
.
Έτσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα…ότι το ναυάγιο της ελληνικής οικονομίας, συνέβηκε… σαν ένα φυσικό φαινόμενο όπως η βροχή, τ’ αστροπελέκια, ο σεισμός, ας πούμε...
.
Τα πιο πάνω συζητούσε ένα ζευγάρι μιας μεσοαστικής οικογένειας. Την ώρα λοιπόν που τα συζητούσαν αυτά, πετάχτηκε χαρά χαρούμενος ο δωδεκάχρονος γιος τους Νικόλας, που τον είχαν ταράξει στα «μη» και στα «δεν» και στις τιμωρίες για τις αμέτρητες αταξίες του, και είπε, αφύσικα σοβαρά για την ηλικία του:
«Μαμά θέλω να γίνω πρωθυπουργός της Ελλάδας»…..





16 σχόλια:

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Και χωρίς μυαλό ένας Νικολάκης αυτό θα σκεφτόταν...

Ωραίος ο συμβολισμός που επιλέξατε Φαίδωνα... πικρός αλλά αληθινός. Η πιο ασφαλής καρέκλα σ' αυτόν εδώ τον τόπο είναι αυτή του πρωθυπουργού.

Όσο για την φωτογραφία... είναι όλα τα λεφτά.

Un par de neuronas... είπε...

Στην Ισπανία δεν έχουμε πλέον ναυάγιο, σήμερα δεν έχουνε ούτε ξύλινες σανίδες να κρατηθούμε. Κάθε οικογένεια έχει δύο ή τριών ατόμων εκτός εργασίας. Εμείς είμαστε οι δύο .. Αυτό έχει περάσει τα όρια του θυμού και η θλίψη έρχεται.

Πολλά, πολλά, πολλά φιλιά και αγκαλιές.

55fm είπε...

Από τρελό και από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια...
Καλημέρα και καλή βδομάδα!

Αγνή είπε...

Χαχα!!! Πολύ έξυπνο παιδάκι ο Νικολάκης..

Όσο για τον Κωστάκη..λειτουργεί το παιδικό σύστημα συγκάλυψης ζαβολιών. Αν ο Κωστάκης τιμωρηθεί για το σπάσιμο του βάζου, θα καρφώσει το Γιωργάκη για το φάγωμα της μαρμελάδας. Αυτός, με τη σειρά του, θα καρφώσει τον κοντό Κωστάκη για κοπάνα από το σχολείο και αυτός τον ψηλό Κωστάκη για βρισιές που θα καρφώσει, με τη σειρά του, τον Ανδρεάκη για πειράγματα στα κορίτσια...
Επομένως, κανένα παιδάκι δε μιλά για τις ζαβολιές τους και το βάζο μένει σπασμένο.....

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Big Mama
Δεν ξέρω Mama αν ένας Νικολάκης και χωρίς μυαλό θα το σκεφτόταν, πάντως οι Έλληνες εξέλεξαν 2 φορές αυτόν τον άνθρωπο... που σημαίνει ότι το μυαλό τους είναι τουλάχιστον "βραδείας καύσεως"...
Όσο για τη φωτογραφία του επέλεξα μία που να είναι σε απόλυτη αντιστοιχία με την πολιτική του θητεία.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Veronica
Η ανεργία Βερόνικα είναι μεγάλη κατάρα και κλείνει τους δρόμους της ζωής. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Εύχομαι όσο γίνεται πιο γρήγορα, να υπάρξει μια σταδιακή καλυτέρευση στη χώρα σου, αλλά και στη χώρα μου.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

50fm
Καλημέρα καλή μου φίλη. Σωστά τα λες από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, αφού "οι μεγάλοι και αξιόπιστοι" δεν κάνουν άλλη δουλειά, παρά να "δίνουν στο ψέμα όψη ν' αρέσει" όπως θα έλεγε κι ο Καρυωτάκης

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Αγνή
Πάντως Αγνή εγώ ένα ξέρω: Ότι ο Νικολάκης τιμωρείται επειδή γύρισε στο σπίτι αργότερα απ' ότι του είπαν να γυρίσει, και ο πρώην πρωθυπουργός που ναυάγησε την οικονομία, όχι μόνο δεν τιμωρείται αλλά βγαίνει και λάδι από πάνω...
Ω! τι κόσμος μπαμπά....

eirini katsa είπε...

To μυαλό μας όντως ''βραδείας καύσεως είναι!!!
Αργό φυτίλι είμαστε!!!
Αϊντε να δούμε...τί θα δούμε
Πολύ καλή φωτό ...του Κωστάκη!!!
1 φωτό=1000 λέξεις!!!
Πολλές καλησπέρες!!!
:)

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@eirini katsa
Καλώς την Ειρήνη. Πράγματι βραδείας καύσεως μυαλό. Αλλά μέχρι που να πάρουν οι Έλληνες μπροστά από τα κολλήματά τους, την πληρώνουμε όλοι.

Τζίνα Σταθοπούλου είπε...

Δυνατό, επίκαιρο, έξυπνο, αληθινό, πικρό, και το σπουδαιότερο? Αφυπνιστικό!!! Ο πιτσιρικάς κατάλαβε τι σημαίνει… πρωθυπουργός… τέρμα στα προβλήματα… κατσάδες, ευθύνες, διάβασμα… Ζήτω το αραλίκι και το μαμ, κάκα, και νάααααααααααααανι!!! Φαίνεται και στις φωτό…
Είσαι αχτύπητος φίλε Φαίδων!!!
Εγκάρδια
Τζίνα

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Τζίνα Σταθοπούλου
Λες να βάλουμε τα παιδιά να μας κυβερνήσουν; Δεν θα είναι καλύτερα; Πάντως χειρότερα αποκλείεται να είναι...

WIND OF CHANGE είπε...

Φαίδωνα δεν θα μπορούσα να φανταστώ άλλη φωτογραφία που να αποτυπώνει τόσο εύστοχα τα όσα αναφέρεις στην πολύ τεκμηριωμένη όπως πάντα ανάρτηση σου.
Επειδή εμείς οι Έλληνες ξεχνάμε πολύ γρήγορα καλό είναι να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας.
Αισθάνομαι αΐδια Φαίδωνα όταν βλέπω τους τηλεοπτικούς τσαρλατάνους του θιάσου του κυρίου Καραμανλή να βγαίνουν στα κανάλια και να μας προτείνουν λύσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση……. .ας μην είχαν οι ντομάτες 2,40€ και θα τους έλεγα εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Χάρης ο άσχετος (έγραψα σε άλλο κείμενο και φαίνεται απόλυτα άσχετο αλλά δεν τα ξέρω και καλά αυτά)

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΛΟΙΠΟΝ:

Κι εγώ θέλω να γίνω... αλλά έχει πεθάνει η μαμά μου για να της το ζητήσω.

Πολύ καλά τα λες φίλε μου. Πολύ καλά...
Συνέλληνες... λύσαμε το πρόβλημα της επαγγελματικής αποκατάστασης των παιδιών μας.

Χάρης Πεφάνης

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@WIND OF CHANGE
Έχεις δίκιο φίλε μου. Εδώ δεν χρειάζεται πια η λογική. Το λόγο έχει η...ντομάτα. Όταν φτηνήνει...

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Ανώνυμος (Χάρης Πεφάνης)
Κι εγώ απόρησα φίλε Χάρη που είδα το σχόλιό σου σε άλλο κείμενο, αλλά όλοι ήταν άσχετοι προτού γίνουν σχετικοί.
Μετά τον Καραμανλή λοιπόν που τον καμάρωσε η οικογένειά του πρωθυπουργό, αλλά την πλήρωσε ο ελληνικός λαός, τώρα πρέπει να ανελκύσουμε το ναυάγιο, πριν μας φύγουν οι περισσότεροι νέοι μας στο εξωτερικό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος