Δευτέρα, Μαΐου 03, 2010

FOCUS ή Η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Αν αναφέρομαι στο δεύτερο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού FOCUS, το κάνω για να τονίσω ότι τέτοιες χυδαίες απόψεις, εκφράζονται μόνο στη Γερμανία και από κανέναν άλλο δανειστή εταίρο της Ευρώπης, και έχουν απήχηση στην πλειοψηφία του γερμανικού λαού σε ποσοστό 56% όπως αποτύπωσε μια πρόσφατη δημοσκόπηση εκεί. « Ελλάδα –και- Τα λεφτά μας» όπως γράφει ο τίτλος του περιοδικού FOCUS με την Αφροδίτη της Μήλου (που συμβολίζει την Ελλάδα) να απλώνει το χέρι ως ζητιάνα. Τα λαϊκά αυτά έντυπα όπως το Focus, που καλλιεργούν την υστερία κατά της Ελλάδας δημιουργώντας ταυτόχρονα φόβους για «τα λεφτά» των Γερμανών, πουλάνε τρελά. Γιατί; Επειδή ως ανασφαλής και συμπλεγματικός (σε μόνιμη βάση) ο γερμανικός λαός, αισθάνεται ότι επιβεβαιώνεται όταν εξευτελίζει κάποιον άλλον. Ακόμα: Ο φόβος για τα λεφτά τους είναι αληθινός. Πάντα είχαν το σύνδρομο της σταθερότητας του νομίσματός τους και της επάρκειάς του.
.
Αλλά ο δανεισμός στην Ελλάδα, γίνεται με όρους επένδυσης με επιτόκιο 5%। Δανεισμός-Επένδυση που έχει την εγγύηση της Ε.Ε. του Δ.Ν.Τ. και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Δηλαδή οι Γερμανοί και όσοι μας δανείζουν θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω και θα κερδίσουν, έχοντας επενδύσει τα χρήματά τους με αυτόν τον δανεισμό.
.
Αν μας έλεγαν οι «κύριοι» του FOCUS και οι αναγνώστες τους, ότι δεν έπρεπε να σας αφήσουμε εσάς τους Έλληνες να μπείτε στην Ευρωζώνη, αφού ένα ισχυρό νόμισμα μπορεί να σταθεί μόνο με ισχυρές οικονομίες κρατών και όχι μαζί αδύναμες και ισχυρές, θα είχαν δίκιο। Αν μας έλεγαν ότι σας αφήσαμε να μπείτε για να παίρνουμε εμείς οι Γερμανοί τα έργα στην Ελλάδα από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, για να σας έχουμε καλούς πελάτες των προϊόντων μας, και αφού έχετε διεφθαρμένη κρατική μηχανή, να σας βάλουμε κι εμείς στη χώρα σας τη γερμανική ιδιωτική σχολή διαφθοράς, όπως η SIEMENS, η MERCEDES και η DAIMLER να αλωνίζουν στην Ελλάδα, αν μας έλεγαν λοιπόν ότι γι αυτό μας άφησαν να μπούμε και ότι τώρα πρέπει να μας στηρίξουν για να καλύψουν την αρχική κουτοπονηριά τους, θα είχαν δίκιο.
.
Η ζητιάνα Αφροδίτη της Μήλου λοιπόν εταίροι Γερμανοί και τα λεφτά σας। Μη νομίσετε πως με ενοχλεί ως Νεοέλληνα αυτό που λέτε ή αυτό που δεν είπατε.Γιατί εγώ ως Έλληνας, ξέρω τι έκανα, καθώς και τις ευθύνες μου, απέναντι στον εαυτό μου και στη χώρα μου। Ξέρω ότι ο αγώνας μου από δω και πέρα, εκτός από οικονομικός, θα είναι και αγώνας αυτογνωσίας, και αυτοπροστασίας, για να μη ξαναβρεθώ όχι στην ανάγκη τη δική σας, αλλά κανενός.
.
Απλά, το ύφος και το ήθος των λεγομένων σας, καθορίζει και χαρακτηρίζει το γερμανικό σας χαρακτήρα, όπως σας καθόριζε και σας χαρακτήριζε πάντα. Μου θυμίζει αυτή η κυνικότητα και η χυδαιότητα, το λαό εκείνο που ήσασταν, και που φερόταν κυνικά και χυδαιολογούσε όταν το μπορούσε. Αλλά πολιτισμένος λαός είναι εκείνος που ακόμα και όταν μπορεί να φέρεται κυνικά και να χυδαιολογεί, (κυρίως τότε) δεν το κάνει. Αλλά υπήρξαν άραγε ποτέ οι Γερμανοί από μέσα τους πολιτισμένοι;
Υ.Γ. Αν κάποιος από το περιοδικό FOCUS ή τους αναγνώστες του ήθελε να με ρωτήσει, τι εννοώ λέγοντας ότι κάποιος δεν είναι πολιτισμένος όταν φέρεται κυνικά και χυδαιολογεί επειδή το μπορεί, θα σας έφερνα ένα παράδειγμα:Όταν στα στρατόπεδα της ναζιστικής Γερμανίας, ήθελε το άνθος του γερμανικού λαού, που αποτελούσε τα SS και τη Βέρμαχτ, να εκτελέσει (κρεμάσει για την ακρίβεια) τους κρατούμενους που δεν μπορούσαν πια να δουλέψουν, καλούσε τους μουσικούς κρατούμενους (και ήταν πολλοί και σημαντικοί μουσικοί) να παίζουν Μπετόβεν και Σούμπερτ την ώρα που κρέμαγαν τους συγκρατούμενούς τους।Ε, έχετε και ευαισθησίες!Τώρα βέβαια άλλαξαν οι μέθοδες, και ο υφέρπων ή εμφανής εθνικισμός σας που εκφράζει από τη μια τα συμπλέγματά σας και από την άλλη την επεκτατική σας διάθεση να τα θέλετε όλα αν είναι δυνατόν χωρίς κόστος, χρησιμοποιεί «ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ» ως εργαλείο.Ξέρω. Εσείς δεν αλλάζετε. Εμείς όμως πρέπει και μπορούμε να αλλάξουμε...
Πηγή: tetradios.blogspot.com

9 σχόλια:

Ελένη Μπέη είπε...

Πολύ εύστοχο κείμενο, κύριε Θεοφίλου.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Νερένια
Καλώς την. Νερένια μου, νομίζω πως κάπως έτσι πρέπει να απαντάει κάποιος στην κυνικότητα αυτών των ανθρώπων.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως μέσα από αυτό το κείμενο γίνεται φανερή η διαφορά ήθους των δύο λαών.
Εύγε!

"Ο Παράξενος"

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Πολύ εύστοχο κείμενο…

Αυτό που σκέφτηκα διαβάζοντάς το, πέρα από τα πολύ σοβαρά και ουσιαστικά επιχειρήματα, ήταν ότι οι φίλοι μας του FOCUS επέλεξαν πολύ προσεκτικά άγαλμα… όχι κάποιο κλεμμένο που κοσμεί την Γλυπτοθήκη του Μονάχου ντε…

Αχ αχ αχ… θέλω να είμαι καλός άνθρωπος απέναντί τους Φαίδωνα, αλλά δεν με αφήνει η ποιότητά τους.

Θου λοιπόν…

Και αφήνω το κείμενο να μιλά έτσι όπως θα έπρεπε να μιλούν όλοι οι Έλληνες.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ είπε...

" Απο τοτες που διωξαμε τον Οθωνα Α΄, φαινεται πωςοι Γερμανοι δε μας συγχωρεσαν και μας κατατρεχουν.
Συμμαχοι της Οθωμανικης Αυτοκτατοριας κι΄εφευρετες τησ Γεννοκτονιας στο Α΄Παγκοσμιο, γυριζαν 35 χρο-
νια παρυστερα, μανιασμενοι σφαγιαστες στο Διστομο, Καλαβρυτα....και τη Καισαριανη.


Σαν επιτελους το 1944 τους ξεκουμπισαμε, ειχαν απομεινει στη πατριδα μας μονο σταχτη κι΄α π λ η ρ ω τ α
ω ς σ η μ ε ρ α αποκαϊδια.
Ειπαμε να ξεχασουμε γενναιοδωρα τις τετραχρονες καταστροφες, να συγχωρεσουμε τους βιαστες μας για
λοιμους κι΄ανηκουστες κτηνωδιες και δωσαμε το χερι για μια ενωμενη Ευρωπη, οπου ο καθενας μας "αρχω
ή πενης", θα προσφερνε στο χτισμα μιας ευτυχισμενης Ηπειρου, το κατα δυναμη.


Παραβλεψαμε ομως πως συμπεθεριαζαμε με τον εγωϊσμο εθισμενων εθνικιστων, που απεμπολησαν - για το στυγνο τους συμφερον- καθε ιχνος συλλογικης ευθυνης, αλληλεγγυης και κοινωνικης συμπεριφορας."

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Βig Mama
Πολύ ωραία η αιχμή σου Μάμα, κινείσαι μέσα στο πνεύμα της ανάρτησης.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@TO KENTΡI
Ξεδίπλωσες μέσα σε λίγα λόγια, μια μακρά ιστορική περίοδο των δύο χωρών, από την οποία δεν μάθαμε, δεν διδαχτήκαμε κάτι. Αν δεν ξεχνούσαμε τόσο εύκολα θα ήμασταν σοφότεροι φίλε μου.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον κύριο Φαίδωνα Θεοφίλου
Απόψεις με αφορμή το εξώφυλλο του περιοδικού FOCUS και τις τοποθετήσεις σας για τον Γερμανικό λαό.
Θα ήθελα να καταθέσω τη δική μου άποψη με βάση τα δεδομένα που έχω από τις λίγες γνώσεις που έχω για το κοινωνικό σύστημα ασφάλισης της Γερμανίας, χωρίς να έχω ζήσει στη Γερμανία παρά για λίγο σαν τουρίστρια και έχοντας γνωρίσει ελάχιστους γερμανούς.
Οι Γερμανοί ασφάλιζαν με μητρώα και αρχεία τους κρατούμενους στα στρατόπεδα εργασίας. Με βάση τις συμβάσεις της Ευρωπαϊκής ένωσης αντιμετώπισα περίπτωση κρατουμένου που είχε δελτίο εργασίας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, το διαβίβασε μέσω του ΙΚΑ στον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα της Γερμανίας στις αρχές της δεκαετίας το 1990 και επέστρεψε το έντυπο με αναγνωρισμένο το χρόνο ασφάλισης.
Οι Γερμανοί αναγνώριζαν 12 μήνες ασφάλισης για ανατροφή παιδιού σε όλες τις γυναίκες που γέννησαν και ανέθρεψαν το παιδί τους για ένα χρόνο στη Γερμανία, ακόμα και στις μετανάστριες, διάστημα που δεν δούλευαν.
Επιπλέον έδιναν το δικαίωμα παραχώρησης του χρόνου αυτού στο σύζυγο, εφόσον δεν μπορούσαν να τον αξιοποιήσουν οι ίδιες.
Αξιολογώντας αυτά τα δεδομένα και συγκρίνοντας με τα δικά μας δεδομένα, θεωρώ ότι μάλλον θα πρέπει να διδαχθούμε από αυτό το λαό. Συγκεκριμένα ποια στοιχεία δομών και αρχών έχουν λειτουργήσει ώστε τα παραγόμενα προϊόντα να αποτελούν εγγύηση ποιότητας και η οικονομία τους να έχει την ανταγωνιστικότητα που θα θέλαμε για τη δική μας.
Ίσως θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι όντως γίναμε επαίτες γιατί αντί να εκπροσωπούμε τη χώρα μας περήφανα, παράγοντας σε όλους τους τομείς παραγωγής έντιμα και αξιόπιστα, επιδοθήκαμε στην επιδίωξη με κάθε μέσο του εύκολου , γρήγορου και αναλώσιμου και αποδεχθήκαμε τη πολιτική της ευδαιμονίας, του ατομισμού και της επίδειξης.
Όχι σέβομαι τους Γερμανούς γιατί έχουν καταφέρει να ξαναστήσουν μια χώρα από τα ερείπια της, είχαν ηγέτες σαν τον Κολ και τον Μπράντ. Θα ήθελα να ζω σε μια χώρα οργανωμένη , νοικοκυρεμένη που οι διοικούντες θα με αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, που θα με σέβονται και θα μπορώ να τους σέβομαι.
Δυστυχώς εμείς καταντήσαμε ζητιάνα την Αφροδίτη της Μήλου.

Α. ΚΑΙΣΑΡΗ

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@κ.Α.ΚΑΙΣΑΡΗ

Κατ' αρχήν δεν διαφωνούμε καθόλου στο ότι οι Γερμανοί έχουν οργανώσει πολύ καλά τη χώρα τους, ότι έχουν εξαιρετικές δομές παραγωγής και έχουν δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες τους να αισθάνονται ότι είναι πολίτες και να ευημερούν τουλάχιστον περισσότερο από τους άλλους εταίρους τους στην Ε.Ε. Άλλωστε μιλάτε σε κάποιον που σπούδασε στη Γερμανία επί Βίλλυ Μπραντ και εργάσθηκε για ένα διάστημα ως κοινωνικός λειτουργός των Ελλήνων πολιτών της Γερμανίας. Δεν είναι όμως αυτό θέμα της ανάρτησης κ. Καίσαρη. Εσείς σχολιάζετε κάτι για το οποίο δεν αναφέρω στο κείμενό μου και για το οποίο τελικά συμφωνώ. Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι είναι η χυδαιότητα και η αλλαζονεία με την οποία συμπεριφέρονται τα λαϊκά γερμανικά Μ.Μ.Ε., πότε παρουσιάζοντας την Αφροδίτη με τον παράμεσο δάχτυλο προτεταμένο, και με τίτλο "Απατεώνες στην Ευρωπαϊκή οικογένεια" και πότε με το χέρι απλωμένο και με τίτλο: "Ελλάδα και τα λεφτά μας". Αν τύχαινε να δείτε προηγούμενες αναρτήσεις μου στην αρχή όπου οι Γερμανοί μας ασκούσαν σκληρή και τεκμηριωμένη κριτική και είχαν ξεσηκωθεί οι Ελληνάρες, έλεγα στην αρθρογραφία μου ότι σωστά μας τα λένε και έχουν δίκιο. Απευθυνόμενος δε στους Έλληνες πρόσθετα: "Μήπως θέλετε να μας πουν και μπράβο;" Άλλο όμως να σε κριτικάρουν όσο σκληρά το αξίζεις και άλλο να χυδαιολογούν σε βάρος σου και να σε βρίζουν. Ή μήπως το να είσαι πλούσιο και οργανωμένο κράτος, συνιστά δικαίωμα να χυδαιολογείς και να βρίζεις τους άλλους; Στο κείμενο που μάλλον διαβάσατε αρπαχτά, επισημαίνω την ευθύνη μας, αλλά δεν επιλέγω να με βρίζουν ανάλογα με το life style που έχει ο κάθε υβριστής μου. Απλά αρνούμαι να με βρίζουν όσα λάθη κι αν έχω κάνει. Και επειδή πέραν από τα καλά και ωραία που διαπιστώσατε στους Γερμανούς, έχουν και τη σκοτεινή συμπλεγματική πλευρά του χαρακτήρα τους οι Γερμανοί, αυτήν ακριβώς προσπάθησα να αναδείξω για να εξηγήσω γιατί προβαίνουν σε τέτοιες αήθεις συμπεριφορές,
που θα ταίριαζαν μόνο σε "εκπολιτισμένους γύφτους" και που σε κανένα άλλο ευρωπαϊκό έντυπο δεν υπήρξε τέτοια υβριστική υστερία.
Ακόμη: Μήπως εγκρίνετε την γερμανική σχολή διαφθοράς και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο!!! (Siemens-Mercedes-Daimler) επειδή οι Γερμανία είναι οργανωμένη χώρα και λειτουργεί με σωστές δομές, αλλά καταδικάζετε τη διαφθορά σε ανοργάνωτες χώρες με κρατικές παθογένειες όπως η δική μας; Εγώ πάντως καταδικάζω την διαφθορά απ' όπου κι αν προέρχεται.
Τέλος, μου κάνει εντύπωση ότι παρακάμπτετε τόσο εύκολα τα στρατόπεδα εργασίας που εσείς αναφέρετε και εστιάζετε το θαυμασμό σας στην κάρτα εργασίας που είχε ο κάθε κρατούμενος!!!! Έτσι είναι οι Γερμανοί κ. Καίσαρη. Ακόμα και στα εγκλήματά τους, όπως τα στρατόπεδα εργασίας, θέλουν όλα να γίνονται σωστά. Να έχουν οι κρατούμενοι κάρτα εργασίας. Να είναι ταξινομημένοι. Συμπέρασμα κ. Καίσαρη: Κάθε καλό, (όπως οι επιδόσεις των Γερμανών στην οργάνωση και στην παραγωγή) έχει και τη σκοτεινή πλευρά του....
Τελικά μένω με την εντύπωση ότι σχολιάσατε αυτά που εσείς είχατε κατά νου να σχολιάσετε και όχι όσα επισήμανα στο κείμενό μου. Δεν πειράζει όμως. Ποτέ δεν είναι αργά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος