Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2009

"Δεν έφταιγε ο ίδιος, τόσος ήταν....


«Δεν έφταιγε ο ίδιος, τόσος ήταν»

Μανώλης Αναγνωστάκης


Αγαπητέ κ. Καραμανλή

Η προκήρυξη εκλογών που ανακοινώσατε υπό το βάρος του αδιεξόδου που εσείς ο ίδιος δημιουργήσατε, θα σημάνει προφανώς και την επιστροφή σας στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Εκεί θα συνειδητοποιήσετε πόσο πολύ σας πάει αυτός ο ρόλος, όπου άκοπα μπορείτε να λέτε βαρύγδουπες αλλά άδειες κουβέντες όπως «επανίδρυση του κράτους» και απρεπείς χαρακτηρισμούς χωρίς συνέπειες, όπως «Αρχιερέας της διαπλοκής» κ.λ.π. Προσέξτε όμως. Δεν θέλουμε με κανένα τρόπο, εν όψει της διαφαινόμενης ήττας του κόμματός σας να διαλυθείτε ως κόμμα. Θέλουμε να παραμείνετε ενωμένοι και παρόντες, για τους κάτωθι λόγους:

α) Για να σας έχουμε ως μέτρο σύγκρισης ανικανότητας.

β) Για να σας έχουμε ως μέτρο σύγκρισης ανευθυνότητας μιας κυβέρνησης
που για ότι αρνητικό έκανε , πάντα έφταιγαν οι άλλοι.

γ) Για να σας έχουμε ως μέτρο σύγκρισης ενός κόμματος που κυβερνούσε όχι με
βάση τις ανάγκες της χώρας αλλά με τις δημοσκοπήσεις, ώστε να χειραγωγήσει
το λαό με επικοινωνιακά τρικ, για να μείνει καρφωμένο στις πολυθρόνες τής
εξουσίας, αφού για το λαό (που θα σας ξαναψήφιζε) ποιος νοιάζεται;

δ) Να σας έχουμε ως μέτρο σύγκρισης μιας κυβέρνησης που κατάφερε ένα μοναδικό
ρεκόρ: Να παράγει δυσανάλογα μεγάλο αριθμό σκανδάλων, για τον μικρό χρόνο
που κυβέρνησε.

ε) Να σας έχουμε ως μέτρο σύγκρισης Μαέστρων της διαπλοκής με την «Δεξιά του
Κυρίου» που μαζί της οργανώσατε απίστευτες «επιχειρήσεις» παρανομίας σε
βάρος της χώρας.

στ) Να σας έχουμε ως μέτρο σύγκρισης μιας κυβέρνησης που ασέβησε επανειλημμένα
απέναντι στη Δικαιοσύνη, προσπαθώντας να μετατρέψει ανώτατους δικαστικούς,
σε υπαλλήλους του κόμματος και φιμώνοντας ταυτόχρονα γενναίες φωνές άλλων
δικαστικών.

ζ) Να σας έχουμε ως μέτρο σύγκρισης για το πόσο γρήγορα και εύκολα μπορεί μια
κυβέρνηση να αποσυγχρονίσει την κρατική μηχανή, και πόσο εύκολα και γρήγορα
μπορεί να ροκανίσει τα πόδια της ελληνικής οικονομίας.
η) Να σας έχουμε ως μέτρο σύγκρισης ταχυδακτυλουργών της συγκάλυψης, σκανδάλων και
παρανομιών


Κλείνοντας θα ήθελα να σας επαινέσω δημοσίως, για το μεγάλο καλό που κάνατε στην Ελλάδα με την προκήρυξη εκλογών και την παραίτησή σας από την κυβέρνηση της χώρας, αλλά δεν θα είμαι ειλικρινής αν το κάνω, αφού αυτή σας την πρωτοβουλία την πήρατε όχι για το καλό της χώρας αλλά για να αποφύγετε μια μεγαλύτερη εκλογική ήττα το Μάρτιο του 2010.
Τέλος σας καλώ να ευχηθείτε μαζί μου, εμείς οι πολίτες να πάψουμε να επιλέγουμε εκείνους που δεν είναι χειρότεροι από τους άλλους αλλά εκείνους που είναι Καλύτεροι, αποκτώντας επιτέλους υγιή πολιτικά κριτήρια.

Ο Πολίτης
Φαίδων Θεοφίλου


Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Ταλιάνη

15 σχόλια:

dimitris kephalidis είπε...

N΄αγιασει το στομα σου Φαιδωνα,
Το βαρυγδουπο ΚΑΤΗΓΩΡΩ σου, το τυπωσα αμε-
σως και το τοιχοκολησα στο γραφειο μου, για
νάχω στα δυσκολα χρονια που ερχονται, ενα
μετρο συγκρισης!

Δημητρης Κεφαλιδης

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Πολίτη Φαίδωνα Θεοφίλου, έγραψες ένα εκπληκτικό πολιτικό κείμενο. Συνυπογράφω!

Big Mama είπε...

Αγαπητέ Φαίδωνα,

Ελπίζω οι συνέλληνες να διαβάσουν το κείμενό σας.

α) Για να μάθουν ότι στην πολιτική πρέπει να έχουμε μέτρο σύγκρισης.

και

β) Για να κατανοήσουν ότι οι πολίτες, ως απαραίτητη προϋπόθεση άσκησης αυτής τους της ιδιότητας, πρέπει να έχουν ΚΡΙΣΗ και ΜΝΗΜΗ.

Το κείμενό σας τσακίζει κόκαλα. Δεν αφήνει κανένα περιθώριο για άλλοθι στους ψηφοφόρους. Μακάρι να μιλούσαν όλοι ξεκάθαρα και ευθέως σαν κι εσάς.

kostasst είπε...

Το κακό είναι ότι γνωρίζουμε ήδη τον διάδοχο. Πολύ φοβάμαι ότι θα του απευθύνεις την αντίστοιχη επιστολή κάποια στιγμή, στις επόμενες πρόωρες εκλογές. Δυστυχώς όλο το σύστημα νοσεί και οι πολίτες είναι συνένοχοι στο έγκλημα...

Big Mama είπε...

@
kostasst

Καλημέρα σας και Καλό Φθινόπωρο…
Αν μου επιτρέπετε, παρότι συμφωνώ μαζί σας ως προς το μέρος της ευθύνης των πολιτών, θα ήθελα να θέσω τα εξής ερωτήματα προς συζήτηση: Αν είναι ο Γ. Παπανδρέου ο επόμενος πρωθυπουργός, όπως όλα δείχνουν, το μόνο που γνωρίζουμε από αυτόν πλην του ονόματος είναι η, για πολλούς, επιτυχημένη θητεία του ως υπουργού. Τι στοιχεία έχετε να προεξοφλείτε την αποτυχία και μάλιστα αντίστοιχη με του Καραμανλή;
Μήπως η άποψή σας αυτή επιβεβαιώνει αυτούς που λένε μηδενιστικά ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα σε αυτή την χώρα, άρα να ξαναψηφίσουμε Καραμανλή; Μήπως δίνει τροφή και άλλοθι στον παλαιοκομματισμό και ευνοεί την στάση παραίτησης των πολιτών;

Dennis Kontarinis είπε...

Αγαπητέ Φαίδων.
Θαυμάσιο κείμενο γεμάτο από τις εμπειρίες που ζήσαμε όλοι μας από την διακυβέρνηση της Νου Δούλας.
Νάσαι καλά
Ντένης Κονταρίνης

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Dimitris Kephalidis

Δημήτρη σ' ευχαριστώ και χαίρομαι ιδιαίτερα που το κείμενό μου είχε τόση χρησιμότητα για σένα.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Νίκος Λαγκαδινός
Όταν ο δημοσιογράφος με τη μακρά, συνεπή, μαχητική και δημιουργική δημοσιογραφική πορεία, με τιμά με την άποψή του, δεν έχω άλλο, παρά να καταθέσω ένα εγκάρδιο ευχαριστώ.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Big Mama
Mama σ' ευχαριστώ πολύ για την άποψή σου πολύ περισσότερο που η άποψή σου έρχεται με συμπληρωματικά στοιχεία στην ανάρτησή μου.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Kostast
Για την ευθύνη των πολιτών έχω πολλές φορές γράψει. Σ' αυτά τα πλαίσια λοιπόν, της ευθύνης των πολιτών, κινείται το κείμενό μου για να υπενθυμίσει ακριβώς αυτή την ευθύνη και να φρεσκάρει τη μνήμη. Πάμε τώρα στο δεύτερο θέμα: Στο διάδοχο όπως λες της επόμενης μέρας. Προσωπικά έχω εκθέσει δημόσια τις απόψεις μου στον τύπο για τους γόνους καιτα τζάκια εστιάζοντας τότε τα πυρά μου στην οικογένεια Παπανδρέου και στην μητέρα Μαργαρίτα. Αυτή τη στιγμή όμως βρισκόμαστε σε μια πραγματικότητα όπου οι γόνοι διεκδικούν την εξουσία και η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση όσο ποτέ άλλοτε. Θυμάμαι λοιπόν, ελπίζω και συ, πως κάποτε ρωτήθηκε από ένα συνάδελφό σου της τηλεόρασης, ο Μητσοτάκης, αν θα έδινε κάποια θέση και ποια στον βουλευτή τότε Κ.Καραμανλή , και ο Μητσοτάκης απάντησε βιαστικά: Ε, θα τον έκανα υφυπουργό.... Δικαιώνεται λοιπόν ο Μητσοτάκης΄σχετικά με τη γνώμη που είχε για τον Καραμανλή. Παρ' όλα αυτά, όταν τον έκαναν αρχηγό, κανείς δεν προεξόφλησε την αποτυχία του όπως κάνεις εσύ τώρα με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης. Έτσι κι αλλιώς Κώστα μου ο Χρόνος είναι εκείνος που θα μας δείξει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα....
Τότε με τη μνήμη μας φρεσκαρισμένη τα ξαναλέμε.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Dennis Kontarinis
Σιορ Κονταρίνη μου πολύ χαίρομαι που σε ξαναβλέπω στο Καφενείο και σ' ευχαριστώ για την άποψή σου. Την άποψη ενός ακόμα δημοσιογράφου που υπηρέτησε έντιμα με την πένα του, την ενημέρωση και τον πολίτη και τίμησε το λειτούργημά του.
Να 'σαι πάντα καλά σιορ Κονταρίνη

WIND OF CHANGE είπε...

Ενεργέ πολίτη Φαίδωνα Θεοφίλου

Ο Ελληνικό λαός δε θα έχει τίποτα να θυμάται από τα χρόνια της διακυβέρνησης του κυρίου Καραμανλή , ήταν η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε στη χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά, ήταν η χειρότερη κυβέρνηση, ακόμα και από αυτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, μια κυβέρνηση που φεύγοντας αφήνει ενθύμιο σε μας και στις επόμενες γενεές στάχτες και αποκαΐδια .
Έφτασε η ώρα που η δεξιά θα ξαναμπεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, έφτασε επίσης η ώρα της ευθύνης του ΠΑ.ΣΟ.Κ και του Γιώργου Παπανδρέου να θέσει τις βάσεις για μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και κράτους , για μία δίκαιη κοινωνία που δεν θα ιδιωτικοποιεί τα κέρδη και θα κοινωνικοποιεί της ζημιές όπως πολύ χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στο πρόσφατο συνέδριο των Γάλλων σοσιαλιστών.
Περιμένω να δώ από το Γιώργο Παπανδρέου να κάνει πράξη αυτό που δήλωσε πριν λίγο καιρό, ότι θα επιστρατεύσει ότι καλό διαθέτει ο τόπος εντός και εκτός Ελλάδας , όλους εκείνους τους ανθρώπους που έχουν διακριθεί και διαθέτουν τη γνώση , την πείρα και το όραμα για μια Ελλάδα που θα μας κάνει όλους υπερήφανους .
Η Ελλάδα πρέπει να απογειωθεί εδώ και τώρα, να βρίσκεται μπροστά στις εξελίξεις που διαδραματίζονται στο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, μια Ελλάδα που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι ουραγός αυτών των εξελίξεων, μια Ελλάδα με φωνή, μια Ελλάδα της Προόδου, της ευημερίας και του Πολιτισμού.

Ανώνυμος είπε...

Πολίτη Φαίδωνα,
Ο λαός "σύγκρινε" και λέει.
Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη,
τρεις και την κακή του μέρα.
Και μιας και ο λαός έχει γίνει σοφός
"συγκρίνοντας" τις παλιές καταγωγές,
θα βρει τις νέες κραυγές του μέλλοντος
και τις νέες καταγωγές.
Νάσαι καλά,
Νίκος Λιψάνος, Manhattan

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Αντώνης Λιψάνος
Νίκο μου με ποιητική οικονομία λόγου, τα είπες σχεδόν όλα για το χτές και τό αύριο..
Υ.Γ.
Να υποθέσω ότι η αγαπημένοι μας φίλοι και συμπατριώτες μας, της Αμερικής, φοβούνται τα κείμενα που απευθύνονται στην εξουσία ή φοβούνται να εκφράσουν την ίδια τη γνώμη τους; Μην απαντάς. Ρητορικό είναι το ερώτημα. Ύπάρχει όμως ένα τραγούδι με ένα χαρακτηριστικό στίχο: ""Κι εκείνος που σωπαίνει θα χαθεί"".

Θανάσης Παπακωνσταντίνου είπε...

Καλός ο σχολιασμός
Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος