Τρίτη, Μαΐου 05, 2009

Τα άνθη του κακού στη χώρα της απάθειας


Του Φαίδωνα Θεοφίλου*

Τελικά όπως τον έβλεπα, παραμιλούσε. Απευθυνόταν σε όλους βέβαια αλλά δεν τον άκουγε κανείς. Κάθισα λίγο πλάγια να μη με βλέπει ώστε να μην επηρεάζεται από την παρουσία μου αφ’ ενός και να τον ακούω να μιλάει ελεύθερα αφ’ ετέρου:
.
-Καμιά φορά σκέφτομαι ότι η πλειοψηφία σε μια κυβέρνηση χρειάζεται μόνο για να εμποδίζει τη δικαιοσύνη να ερευνά τις ανομίες της. Χρειάζεται για να κουκουλώνει και να λευκαίνει τους λεκέδες της που δεν μπορεί να δικάσει η δικαιοσύνη και τις παραπέμπει στη βουλή, εκεί όπου η κυβέρνηση με την ισχνή πλειοψηφία της, την μετατρέπει σε πλυντήριο. Χρειάζεται η πλειοψηφία της κυβέρνησης για να αναδείξει!!! τις πιθανές παρανομίες των πολιτικών της αντιπάλων και να τις παραπέμψει στη δικαιοσύνη!!! Σκέφτομαι ακόμα, πως πάνω σε μένα τον πολίτη, τον ανίσχυρο, (που θα μπορούσα να ήμουν πανίσχυρος αν ήθελα!!!) εφαρμόζονται όλοι οι νόμοι για να έχει άλλοθι το σύστημα ότι λειτουργεί η Δημοκρατία…Και βλέπω στα παράθυρα των τηλεοράσεων και στα ραδιοκύματα, δημοσιογράφους που περνιούνται για κάτι, να εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, προσπαθώντας να αποκαταστήσουν επικοινωνιακά κατ αρχήν, υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη, και ημέτερους που είχαν κρυφτεί μετά την αποκάλυψη των αμαρτιών τους για να ξεχαστούν όσα έκαναν. Και αφού αρχίσουν να παίρνουν θάρρος τα «εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσόντα» κυβερνητικά στελέχη που τους ξαναβγάζουν στο κλαρί οι κονδυλοφόροι, ξεδιπλώνουν και πάλι το θράσος τους και μας λένε τι πρέπει να γίνει για να πάει η χώρα μπροστά!!!!!!!!
.
Όχι δεν έχω ψευδαισθήσεις. Δεν πίστεψα ποτέ ότι υπάρχει καμιά κυβέρνηση αγγέλων. Άλλωστε οι κυβερνήσεις αντανακλούν την ίδια την κοινωνία που κυβερνούν. Αλλά αυτό που συμβαίνει με την κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι εντυπωσιακό. Απλά πέτυχαν το ακατόρθωτο: Σκάνδαλα, λαμογιές, αρπαχτές, μίζες, παράκαμψη των νόμων για ίδια συμφέροντα, κουκουλώματα παρανομιών, που τηρουμένων των αναλογιών θα εκτείνονταν χρονικά σε 30 περίπου χρόνια, κατόρθωσαν να τα χωρέσουν μέσα σε 5 μόνο χρόνια!!!
.
Έχω χάσει πια το λογαριασμό των σκανδάλων από τη μια και έχω συνειδητοποιήσει από την άλλη την αντίληψη των κυβερνώντων ότι οι νόμοι ισχύουν για τους πολίτες και όχι για τους ίδιους!... Μέσα στο βόθρο της… επανίδρυσης του κράτους επιπλέει πάνω - πάνω η υπόθεση Βατοπεδίου και μου φέρνει στο μυαλό μια φράση του Ευαγγελίου, που την λέω συχνά παραφρασμένη: «Διεμερίσαντο την Ελλάδα εαυτοίς και επί της δημόσιας περιουσίας εξεσχίσθησαν..»
.
Ο «καταλληλότερος» για πρωθυπουργός, απεδείχθη κατάλληλος μόνο για πατέντες που κρατούν την κυβέρνησή του στην εξουσία όταν θα έπρεπε από καιρό να καταρρεύσει από την ίδια της τη σαπίλα. Απεδείχθη καταλληλότερος ως «Αρχιερέας της Διαπλοκής»…Απεδείχθη καταλληλότερος στην ανοχή των σκανδάλων και στα ολισθήματα των συνεργατών και των υπουργών του. Ένας δε εκ των υπουργών του δήλωσε δημόσια (για να συνεχίζει να τον ανέχεται ο αρχηγός του) πως αν του πει «ο καταλληλότερος» να αυτομαστιγωθεί στο Σύνταγμα, θα το κάνει…Μα δε χρειάζεται να αυτομαστιγωθεί. Αυτοτιμωρήθηκε ήδη χειρότερα: Ξεφτιλίστηκε δημόσια με τις δηλώσεις του τόσο πολύ, ώστε η αηδία που προκάλεσε στους πολίτες, έφερε αυτόματα και το ερώτημα : «Ως πού μπορεί να φθάσει ένας πολιτικός για την καρέκλα του!!!
.
Σκέφτομαι: Δεν θα μπορούσε «ο καταλληλότερος να απαιτήσει από τους παρανομήσαντες υπουργούς του, δημόσια, την παραίτησή τους; Αλλά για κάτι τέτοιο χρειάζεται να είναι κάποιος πολιτικός άνδρας και όχι πρώην άνεργος με προίκα γνωστό όνομα… Δυστυχώς αυτή είναι η εικόνα στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό: Όποιος έχει το όνομα, τού φτάνει. Δεν χρειάζεται να έχει άλλο προσόν. Και αναφέρομαι όχι μόνο στον Καραμανλή αλλά και στον Γ. Παπανδρέου και στους Μητσοτάκηδες που αλίμονό μας, έχουν πάρει σειρά και ήδη προετοιμάζεται η τρίτη γενιά… Αναρωτιέμαι: Αν τον Καραμανλή τον έλεγαν Χατζηθεοδώρου, θα είχε έστω και μία πιθανότητα στο τρισεκατομμύριο να γίνει πρωθυπουργός; Θα μπορέσει άραγε ποτέ ο ελληνικός λαός να εξυγιανθεί από τις παθογένειές του και να στείλει τα «τζάκια» στα σπίτια τους;
.
Σκέφτομαι ακόμα:
Αντί η κάθε κυβέρνηση να θέλει όχι τυφλή αλλά ανοιχτομάτα τη Δικαιοσύνη για να την κατευθύνει σύμφωνα με τα συμφέροντά της, μήπως θα έπρεπε κάποτε να τολμήσει ένας «πολιτικός» να καταργήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης και να αφήσει τους δικαστικούς να κάνουν κουμάντο στον ευαίσθητο χώρο της Δικαστικής εξουσίας;
Ακούω στις ειδήσεις ότι οι δημοσκοπήσεις λένε πως τα σκάνδαλα δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες και πως εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι η οικονομία. Δηλαδή ο λαός δεν νοιάζεται αν κατακλέβουν τη δημόσια περιουσία και το δημόσιο χρήμα αλλά νοιάζεται για την οικονομία; Τέτοια παράνοια; Αλλά ας το πάρουμε και αλλιώς: Το μυαλό και το ενδιαφέρον των πολιτών είναι μόνο μιας κατεύθυνσης; Δηλαδή δεν μπορεί να διεκδικούν οι πολίτες την καλυτέρευση της οικονομίας και των οικονομικών τους και ταυτόχρονα να ενδιαφέρονται για τα σκάνδαλα ξεμπροστιάζοντας δημόσια τους δημιουργούς των σκανδάλων; Είμαστε δηλαδή ανάπηροι πνευματικά και δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με παραπάνω από ένα θέμα;;;;;; Τέτοια υποτίμηση πια; Δεν πρόκειται όμως γι αυτό. Απλά, είναι στημένες οι ερωτήσεις των δημοσκοπήσεων για να απαντούν οι πολίτες αναγκαστικά με τον τρόπο που θέλουν οι παραγγέλοντες τις δημοσκοπήσεις!!!
Όλα τα παιχνίδια γίνονται πια με τρόπο επιστημονικό στην Ελλάδα, μόνο και μόνο για να βγαίνουν λάδι οι παρανομούντες πολιτικοί και οι παρατρεχάμενοί τους… Μετά από αυτά λοιπόν, εμφανίζονται στα παράθυρα τα χρυσά αγόρια της κυβέρνησης και οι «διολισθήσαντες» υπουργοί και μας λένε για τα… προβλήματα των πολιτών και την οικονομία που μόλις.. θυμήθηκαν ότι είναι οι προτεραιότητες του λαού, μήπως και στρέψουν τη προσοχή μας μακριά από τα…θεάρεστα έργα τους….
.
Τους κουμπάρους τους είδατε; Ελεύθεροι πια! Έπεσαν στα μαλακά. Καλώς να τους δεχτούμε σε λίγο κι αυτούς στα κανάλια να μας πουλάνε ηθική… και να μοστράρουν τα ονόματά τους στα ψηφοδέλτια του κόμματος μαζί με τους υπουργούς που «διολίσθησαν». Ε, είναι θέμα αναγνωρισιμότητας!!!! Γιατί τα σκέφθηκα όλα αυτά; Α, ναι. Έβλεπα χτες το βράδυ στο όνειρό μου, πως συγκεντρωθήκαμε οι πολίτες της χώρας και πήραμε στο κυνήγι όλους αυτούς που παρανομούν σε βάρος μας και μετά μας κοροϊδεύουν μεσ’ τα μούτρα μας . Μόνο στο όνειρο….



24 σχόλια:

Αστοριανή είπε...

Τι ...ανακουφιστηκό όνειρο ήταν αυτό, Φαίδωνά μου!
Υποθέτω ότι θα ξύπνησες με... αετίσιες φτερούγες!

"μία από τα ίδια..." έχουμε κι εδώ, φίλε. Δίνει τσουβάλια δολλάρια στις τράπεζες για να... βοηθήσουν τον κόσμο που χάνει σπίτι, οικογένεια, αυτοκτονίες, κ.λ.π...., κι οι τραπεζίτες τα κρατούν για πάρτη τους!!! ως που να ξεσηκωθούν οι ομοιόχρωμοι και "άλλοι", να πάρουν τις πανάκριβες "σνήκερς" της μανδάμ... σουσού και να τους τις πετάνε στο κεφάλι...

Ποιον να πρωτοθυμηθώ!

Μάλλον καλύτερα είναι να μη θυμηθώ κανέναν, διότι είναι περασμένα μεσάνυχτα και σίγουρα θα ξαγρυπνήσω.
Ήδη καλή σου μέρα,
Υιώτα Στρατή,
ΝΥ

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Η στάση του πολίτη απέναντι στην εξουσία… είναι ευθέως ανάλογη με την ποιότητα των ανθρώπων που επιλέγουμε για να μας κυβερνούν.
Έχω την αίσθηση Φαίδωνα, ότι η πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της χώρας απεχθάνεται την ιδιότητα του πολίτη. Προσδοκά και ελπίζει να πάρει μια θέση βολεμένου, παρατρεχάμενου, σπογγοκωλάριου… γι αυτό δεν αντιδρά. Γι αυτό δεν ενοχλείται, γι αυτό δεν τους παίρνει στο κυνήγι. Θα έκλεβε ευχαρίστως, κρυμμένη πίσω από το άλλοθι ότι «όλοι κλέβουν». Επιλέγει να ψηφίσει αυτό που ψήφισε στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, άσχετα αν την απογοήτευσε ή αν αποτελεί καταστροφική επιλογή για τον τόπο, με το πρόσχημα του «όλοι ίδιοι είναι».
Το «ξύπνημα» από το όνειρο στην πραγματικότητα ίσως είναι ο χειρότερος εφιάλτης...
Η ανασκόπηση της πολιτικής μας ζωής, που κάνετε εδώ, θα πρέπει να αντηχήσει στις συνειδήσεις, θα πρέπει να μας ενεργοποιήσει ως πολίτες… μπορεί κι εγώ που το λέω αυτό να ονειρεύομαι μαζί σας… αλλά τουλάχιστον ονειρευόμαστε «φωναχτά»… μήπως ακούσει κανείς «βρε αδερφέ» το παραμιλητό… μήπως.

Ανώνυμος είπε...

Φαίδων, γεια σου,
"Οι ευθύνες αρχίζουν από τα όνειρα. . .".
Είναι προφανές ότι ο Ελληνας πρέπει να ξυπνήσει και να ξεφύγει από τα μαντριά των αρχιμανδριτών και των πολιτικών, γιατί κάθε καλό προέρχεται από το λαό και όπου δεν υπάρχει λαός για να θρέψει και να συντηρήσει το πνεύμα, δεν υπάρχει τίποτα.
Νάσαι καλά,
Νίκος Λιψάνος

Αθηνά είπε...

....Είμαι με το τραγούδι...Με το όνειρο...¨οσο για τα πολιτικά τα τρέχοντα ... περιφρονώ βαθύτατα τη διαφθορά των πολιτικών και τα βάζω με τον εαυτό μου όταν γίνομαι ακροάτρια ή θεατής των άθλιων παιχνιδιών τους...Κρατώ και πάλι το τραγούδι της επιλογής σου και πορεύομαι με τη γλυκήτήτα του σε πράξεις αντίστασης...

Σπύρος Δαρσινός είπε...

Το κακό είναι ότι έχει επενδύσει πολλά η Ευρώπη για να μας αφήσει να πιάσουμε πάτο.Αλλιώς ,κάτι θα γινόταν.Τώρα .δυστυχώς,είμαστε υπό τριπλήν αιχμαλωσία,από αυτούς που περιμένουν,απ'αυτούς πους μας γδέρνουν κι απ'την δική μας καφτή ανάγκη.Και για τις τρεις φταίνε οι πολιτικοί που μας πέταξαν τους κρίκους και μεις τους κάναμε αλυσίδες.Γι αυτό,ο πάτος ήτανε μιά λύση,η ανάταση μόνο από στάχτες και βυθούς ξεπετιέται.

Τι κρίμα ...που εκαναν οι πολιτικοί αιχμαλωσία την πολιτική ,που είναι η ευγενέστερη και δημοκρατικότερη μορφή πολιτισμού.
Τωρα πιά,δεν μπορώ να ευχηθώ τίποτα.Με βορβάδισαν τα σκάνδαλα. Θα κάνω μόνο ότι μπορώ γιά να τα έχω καλά με τον εαυτό μου μέσα από τις σχέσεις μου με τον πλησίον μου .Κι αυτό,είναι ένα άλλο βόλεμα.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Αστοριανή
Το όνειρο Γιώτα μου ήταν πράγματι ανακουφιστικό όσο διαρκούσε, γιατί μετά η πραγματικότητα σε προσγειώνει ανώμαλα. Τουλάχιστον εσείς εκεί έχετε και έναν αξιόλογο πολιτικό (Ομπάμα). Εμείς έχουμε ανίκανους, άπληστους, επωφελησίες, καραγκιόζηδες, που ψάχνουν χίλιους τρόπους για να ξεσκίσουν τη χώρα.
Καλό ξημέρωμα

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Βig Mama
Πικρές αλήθειες Mama τα όσα λες, που συμπληρώνουν το παζλ της ελληνικής πολιτικής και ελληνικής ζωής. Είναι απαραίτητο όμως να μπαίνει το μαχαίρι της αυτοκριτικής τόσο βαθιά όσο το βάζεις εσύ, ώστε να κρατιέται τουλάχιστον η συλλογική μας συνείδηση σε εγρήγορση αν όχι σε δράση.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Νίκος Λιψάνος
Νίκο μου πολύ ωραία και μεγάλη κουβέντα ότι "Οι εθύνες αρχίζουν από τα όνειρα". Πράγματι. Ακόμα κι αν τα όνειρα είναι σκληρά. Δυστυχώς Νίκο μου ο δρόμος είναι δύσβατος, αφού η πλειοψηφία του λαού μας συχνά επιλέγει τους ανίκανους ώστε να είναι πιο εύκολη η ασυδοσία του...Και κάποιοι σαν και μας, αμετανόητες φωνές "ψιθυριζόντων εν τη ερήμω"...

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Αθηνά
Είναι κι αυτός ένας δρόμος για να επιβιώσει κανείς ή να αντισταθεί με τον τρόπο του καλή μου φίλη. Να πω εδώ ότι προσωπικά βρίσκομαι στο δρόμο της διαρκούς επανάστασης του ενός. Με συντροφεύουν και με δυναμώνουν η γλύκα της μουσικής, η γλύκα των ανθρώπινων αισθημάτων,οι πρωινοί κελαϊδισμοί του κότσυφα, η αυτάρεσκη άπλα της θάλασσας...

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Σπύρος Δαρσινός
Επιγραμματικός και ουσιώδης όπως πάντα: "Μας πέταξαν τους κρίκους και τις κάναμε αλυσσίδες"!

Επισημαίνεις ακόμα κάτι που φτάνει τα όρια του τραγικού: Ότι δεν μας άφησαν τουλάχιστον να πιάσουμε πάτο ώστε να έχουμε μιά και μόνη δυνατότητα: Να ανέβουμε! Αλλά μας κρατούν λίγο πριν από τον πάτο... Συνεχίζουμε όμως να προσπαθούμε, αφού και για να χάσεις τα πάντα, πρέπει προηγουμένως να έχεις δώσει τη μάχη. Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί ίσως δεν θα ήταν δύσκολος αντίπαλος αν δεν υποστηρίζονταν από βολεμένους και αχυράνθρωπους πολίτες. Αλλά και η επιλογή να φτιάξει κάποιος τον κόσμο ως προς τον εαυτό του, δεν είναι βόλεμα Σπύρο, είναι η τελευταία επιλογή που σημαίνει ότι δεν υποκύπτει και συνεχίζει να ανήκει στον κόσμο των αξιών για τις οποίες καταξιώθηκε ο άνθρωπος και οι αγώνες του...

kostasst είπε...

Είναι όπως ακριβώς τα λες... Μόνο που πρώτοι απ' όλους την ευθύνη έχουν οι πολίτες. Των περισσότερων το πρόβλημα δεν είναι ότι κάποιοι "τρώνε" αλλά πως θα φάνε και οι ίδιοι. Ήδη στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν τη σειρά τους...

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Kostast
Κώστα μου αυτούς έχω μπροστά μου να με κυβερνούν;;; αυτούς κρίνω. Όταν θα έρθουν άλλοι το ίδιο ακριβώς θα κάνω. Θα επαγρυπνώ, θα είμαι αυστηρός και θα κρίνω με ευθυβολία και ειλικρίνεια, αφού δεν είναι της δικής μου κουλτούρας ""η πολιτική της μη δυσαρέστησης". Ούτε ως πολίτη με έχει κάποια πολιτική παράταξη δεδομένο. Μάλλον αυτοί θα πρέπει να τρέχουν πίσω μου για να με κερδίσουν. Είμαι όμως βαθιά πολιτικό ζώ-ον. Αλλωστε θα είδες μια συγκεκριμένη παράγραφο στην ανάρτηση που θα έπρεπε να σε καλύψει ολικά. Την επαναλαμβάνω εδώ:

"""Όχι δεν έχω ψευδαισθήσεις. Δεν πίστεψα ποτέ ότι υπάρχει καμιά κυβέρνηση αγγέλων. Άλλωστε οι κυβερνήσεις αντανακλούν την ίδια την κοινωνία που κυβερνούν. Αλλά αυτό που συμβαίνει με την κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι εντυπωσιακό. Απλά πέτυχαν το ακατόρθωτο: Σκάνδαλα, λαμογιές, αρπαχτές, μίζες, παράκαμψη των νόμων για ίδια συμφέροντα, κουκουλώματα παρανομιών, που τηρουμένων των αναλογιών θα εκτείνονταν χρονικά σε 30 περίπου χρόνια, κατόρθωσαν να τα χωρέσουν μέσα σε 5 μόνο χρόνια!!! """

Σπύρος Δαρσινός είπε...

"ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ"
Οταν ερχόμουν στην Ελλάδα της τηλεφωνούσα από το αεροδρόμιο "Ήρθα μάνα "της έλεγα ,και με κοιτούσαν όλοι γύρω γύρω γιατί άκουγε λίγο και της φώναζα δυνατά.
Καλώσόρισες παιδί μου,μού λεγε από την άλλη άκρη με τρεμάμενη φωνή.
Σε δυό ώρες θα είμαι στο χωριό μάνα,της έλεγα και έκλεινα ,γιά να μην αρχίσει και ρωτάει για παιδιά ,εγγόνια και και δισέγγονα και ξεσηκώσω το αεροδρόμιο.

Με περίμενε στο μπαλκωνάκι του δρόμου,να κρατιέται με το αριστερό της χέρι στο σιδερένιο κάγκελο και το δεξί πάνω από τα μάτια της να κοιτάζει τον ίσσιο δρόμο ,κάτω ,ως το "στενό"που έμπαινε στο χωριό .
Της φιλούσα το χέρι και όταν την αγκάλιαζα την ρωτουσα ,μάνα αφού δεν βλέπεις γιατί κοιτάζεις το δρόμο ?
"Εμαθε η ψυχή μου Σπύρο μου ,έμαθε η ψυχή μου να κοιτάζει τους δρόμους από τοτε που μου φύγατε όλοι"
Υστερα με έβαζε να με χτυπάει ο ήλιος και με κοίταζε,χαίδευε με το χέρι της το μέτωπό μου και μου έλεγε ,άσπρισες όλος Σπύρο μου,γιατί παιδί μου ? μήπως σε βασανίζει τίποτα και δεν μου το λες ?
Οχι ρε μάνα,αφού ξέρεις, αυτά είναι κληρονομικά,της έλεγα με... περιφάνεια.
Καλά καλά.ξέρω τι σε βασανίζει αγόρι μου ,έλα,πάμε μέσα .
Καθόταν στην πολυθρόνα της , εγώ κάτω,δίπλα της ,στο ξύλινο πάτωμα , έβαζα το κεφάλι μου στην ποδιά της και όση ώρα μου χαίδευε τα λίγα μου μαλλιά της εξιστορούσα ολα για τα παιδιά και εγγόνια της ,που τόσο ήθελε να ακούσει...
Πολλές φορές κοιμόμουν στην ποδιά της και έβλεπα πάντα το ίδιο όνειρο ,ότι ήμουν παιδί και με φώναζε απο την αυλόπορτα ,με τα χέρια της χωνί στο στόμα , γιά να ακούσω ,όπου και νά μαι,και να μαζευτώ στο σπιτι πριν νυχτωσει.

Την προλαβα ,πριν φύγει,πριν από 4 χρόνια.
Αιωνία σου η μνήμη μανούλα !!!!

Υ.Γ. Αύριο,Κυριακή,είναι η "γιορτή της Μάνας"

Ελπίζω να μην με πρταξηγήσατε που είμαι εκτός ανάρτησης.

WIND OF CHANGE είπε...

Αγαπητέ κύριε Θεοφίλου

Είναι από τις λίγες φορές που ένας άνθρωπος με έχει καλύψει πλήρως σε αυτά που αισθάνομαι και που θέλω να φωνάξω δυνατά για αυτή τη βρώμα και τη δυσωδία που αναδύετε από παντού σε αυτή τη χώρα.
Το κείμενο σας είναι μια κραυγή και ένα ξέσπασμα συνάμα που απηχεί τις απόψεις κάθε σκεπτόμενου ,δημοκρατικού και προοδευτικού πολίτη αυτής της χώρας που έχει αγανακτήσει με αυτή τη βρωμιά των σκανδάλων στη χώρα μας.
Ποτέ μια κυβέρνηση δεν έχει κάνει τόσα αίσχη και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Απέναντι σε αυτή τη σαπίλα και το χάος η ευθύνη των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου μας είναι πάρα πολύ μεγάλη και η ανάγκη για συσπείρωση και εύρεση μιας κοινής πορείας αφήνοντας κατά μέρος τις οποιεσδήποτε διαφωνίες προτάσσοντας πάνω από όλα το συμφέρον του τόπου.
Κύριε Θεοφίλου θα ήθελα να κλείσω την παρέμβαση μου αυτή παραθέτοντας ένα στοίχο του Νίκου Γκάτσου που λέει:
Για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους , βρέστε έναν Καιάδα και γκρεμοτσακίζεστε τους.

Στον άνεμο λοιπόν της αλλαγής που περιμένουμε να φυσήξει σε αυτή τη χώρα που θα τα σαρώσει όλα στο πέρασμα του και ο άνεμος αυτός είναι η ενεργοποίηση των πολιτών από την απάθεια και την νάρκωση που έχουν περιέλθει .

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

@
Σπύρος Δαρσινός

κ. Σπύρο μας, νομίζω ότι συμφωνεί και ο οικοδεσπότης μας σε αυτό...
Η αγάπη και η μνήμη, ποτέ δεν θα είναι εκτός. Είναι τα συστατικά της ανθρώπινης ύπαρξης. Εμένα, ως μάνα αλλά και ως κόρη, με συγκινήσατε… περιγράψατε μια εμβληματική Μητέρα… σαν την ίδια την Πατρίδα που προσμένει τα παιδιά της… είτε αυτά που είναι στην ξενιτιά, είτε αυτά που είναι εδώ, αλλά από αστοχία πολλές φορές δεν την νοιάζονται.

Θα μου επιτρέψετε να σας στείλω τα μητρικά αλλά και τα θυγατρικά μου αισθήματα.
Με άγγιξαν και τα λόγια σας αλλά και η ανάγκη σας να τα μοιραστείτε μαζί μας.

Εύχομαι κάθε καλό από καρδιάς…

Dimitris Kephalidis είπε...

Φαιδωνα Καλησπερα,

Ειναι γεγονος πως η εξουσια διαφθειρει και το χαλι της πολιτικης μας ζωης
μοναδικο για την Ευρωπη. Ποσα σκανδαλα μενουν ανεξεχνιαστα κι΄ο ψηφο-
φορος μενει αμετοχος, οταν οι υπαιτιοι προσπαθουν να τα συγκαλυψουν, με
την ανηκουστη λογικη πως παρομοιες ατασθαλιες συνεβαιναν και μ΄αλλες κυβερνησεις:
Τις πταιει;
Αν οχι τα ανεμομαζωματα που γινουνται κυβερνηση, σιγουρα εμεις οι πολιτες
που αποχαυνομενοι απ΄τα καναλια της τηλεορασης και του ραδιοφωνου καθως και τις υποσχεσεις των πολιτικαντηδων πως θελουν να μας σωσουν. εστω και με το τεχνασμα της¨πλασματικης αυτοδυναμιας¨που τους παρεχει ο εκλογικος νομος.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Σπύρος
Σπυρέτο μου όχι μόνο έχουν θέση τα όσα λες, ανεξαρτήτως θέματος, στο "Καφενείο" αλλά τέτοια συναισθήματα που παραθέτεις, ανεβάζουν τον άνθρωπο πολύ πιο πάνω από την ίδια του τη φύση.
Χρόνια πολλά λοιπόν στη Μάνα που κάνει τρόπο ζωής την προσφορά και το καρτέρεμα...

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ
Επειδή έχω βλάβη στον υπολογιστή θα σας γράφω από το ιντερνετ καφέ μέχρι να επιδιορθωθεί η βλάβη οπότε θα κάνω και τη νέα ανάρτηση.
Μη ξεχνάτε το χώρο σας. Ο Θεός του καφενείου καταγράφει τις απουσίες!!

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@WIND OF CHANGE
Καλώς ήλθατε αγαπητέ φίλε στο καφενείο και χαίρομαι που σας εκφράζει η ανάρτησή μου. Οι επισημάνσεις σας είναι και επισημάνσεις του 80% των Ελλήνων πολιτών. Η φράση του θαυμάσιου ποιητή Νίκου Γκάτσου που παραθέτετε είναι σήμερα πιο εύστοχη από ποτέ. Και πρέπει κατά τη γνώμη μου ο Καιάδας αυτός να είναι η μνήμη μας μέσα από την οποία θα τους διαγράψουμε, αφήνοντάς τους να γκρεμιστούν στα κατάβαθά της...

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Dimitris Kephalidis
Συμφωνώ μαζί σου φίλε Δημήτρη. Οι Έλληνες πολίτες φέρουν μεγάλη ευθύνη για όσα γίνονται. Αλλά τι περιμένεις, όταν τον τον ανεκδιήγητο πρώην υπουργό Αριστ. Παυλίδη, που εκβίασε την κυβέρνηση με πτώση μη παραιτούμενος ώστε να εξασφαλίσει την κάλυψή του από αυτήν για όσα καταγγέλεται περί μίζας και δωροδοκίας από νεοδημοκρατικό στέλεχος, αυτόν λοιπόν με τα αδιάντροπα τερτίπια υπεκφυγής και τις μεθοδεύσεις τού κόμματός του για να μη παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, τον υποδέχθηκαν οι συμπατριώτες του στη Ρόδο, ως...δικαιωμένο ήρωα!!!! Πολίτες ή αρουραίοι;

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Πολλές Καλημέρες Φαίδωνα... εύχομαι ταχεία... επισκευή του υπολογιστή σας. Όση ταχύτητα μπορεί να βρει κανείς σε τεχνικούς δηλαδή... όλοι έχουμε κακοπάθει.
Γρήγορα να είστε κοντά μας με νέα ανάρτηση. Θα καλοπιάσω το Θεό του Καφενείου να βάλει το χέρι του… καλά που υπάρχουν και τα internet-café και έχουμε νέα σας

Πολλές Καλημέρες και σε όλους...
Αρχικά, ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το θυμό μου από την απόπειρα συναλλαγής με την γραφειοκρατία του πανεπιστημίου που χρειάστηκε να έχω σήμερα… και ερχόμουν να γράψω γι αυτό. Όμως ανεβαίνοντας τη σκάλα μου με αφηρημάδα και απροσεξία μπουρδουκλώθηκα και…
Όταν πέφτω, με πιάνουν τα γέλια… γνωστή ανόητη αντίδραση, που όμως βοήθησε να εκτονωθούν τα άσχημα συναισθήματα…

Έτσι λοιπόν… θα σας φιλέψω υπέροχο αρωματικό τσάι της Κυπαρισσίας, για όποιον το τραβάει η όρεξή του, γλυκό πορτοκάλι τραγανό και μυρωδάτο… και φυσικά κρασάκι από το καλό του κ. Σπύρου μας…

Σπύρος Δαρσινός είπε...

Φαίδωνα,μετά από δύο αναβολές,και καμία επέμβαση,ερχομαι αύριο τελικά στην όμορφη γη μου που θέλει μιά βροχή,μια ραγδαία βροχή, σαν καταρράχτης,να παρασύρει από το σώμα της τις αβδέλες που ρουφούν το αίμα της.Η βροχή όμως δεν έρχεται γιατί κάθε φορά που το φορτωμένο σύννεφο είναι πάνω από το σώμα της η δίψα δεν γίνεται σώμα με τό σύννεφο.

BIG MAMA
Εσεις και η γη, που είσθε μάνες,αυτή τη φορά κρατήστε το νέφος ....

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

@
κ.Σπύρο μας

Με το καλό να έρθετε στην πατρίδα.
Η χαρά σας χαρά μας...

Ένα σύννεφο θυμού κρατώ, θυμού και οργής προς όλους αυτούς που έκαναν τον τόπο ξερή και αφιλόξενη γη...

Να είστε καλά

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Σπύρος
Σπυρέτο μου χαίρομαιπολύ που όλα πήγαν καλά. Ήμουν βέβαιας πως όλα οφείλονταν στη σχολαστικότητα των γιατρών. Σε σένα ταιριάζουν τα προσωνύμια: Όλυμπος και Πλάτανος!
Καλώς να έρθετε στη πατρώα γη. και περιμένω να παίξει το σύρμα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος