Κυριακή, Απριλίου 13, 2008

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ


Άνθιμος- Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης
Πνευματικά, έρχεται από το απώτερο παρελθόν. Νομίζει πως συγκυβερνά τη χώρα χωρίς όμως να έχει εκλεγεί. Οι απόψεις του είναι ίδιες με ενός απαίδευτου και παρορμητικού πολίτη. Η διαφορά είναι ότι ο απαίδευτος πολίτης τις εκφράζει στο καφενείο της γειτονιάς και μετά εξατμίζονται . Ο Άνθιμος τις εκφράζει στα Μ.Μ.Ε. και γίνεται επικίνδυνος για την εξωτερική μας πολιτική και την κοινωνική συνοχή μας. Όλα αυτά με την βοήθεια των Μ.Μ.Ε.που δίνουν στις ανοησίες πρώτη προτεραιότητα...
Κι ακόμα: Ο Άνθιμος είναι εκείνος που χαρακτήρισε «πορνεία» το «Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης». Την απόφαση δηλαδή κάποιων συμπολιτών μας να ζήσουν μαζί χωρίς να έχουν παντρευτεί, με την προστασία και τα δικαιώματα που δίνει ο νόμος σ’ ένα κανονικό ζευγάρι. Ο εκτός τόπου και χρόνου Μητροπολίτης, θα γνωρίζει ασφαλώς ότι κανένας πολίτης δεν αναφέρθηκε στα σεξουαλικά όργια που έγιναν και γίνονται στην εκκλησία ούτε και τα χαρακτήρισε. Ας αφήσει λοιπόν ήσυχους τους πολίτες ν’ αποφασίζουν για τη ζωή τους κι ας κοιτάξει τη καμπούρα της Ιεραρχίας.

Παναγιώτης Ψωμιάδης – Νομάρχης Θεσσαλονίκης
Ο τρόπος που πολιτεύεται, μιλά, σχολιάζει και γνωστοποιεί τις απόψεις του, πείθει για ένα πράγμα: Ότι ο νομάρχης Θεσσαλονίκης έχει διδαχθεί πολλά από τον πρωταγωνιστή του ελληνικού θεάτρου Σκιών.

Ανδρέας Βγενόπουλος – Αντιπρόεδρος της Marfin Investment Group
Kατηγορείται από την αντιπολίτευση και τα Μ.Μ.Ε για ύποπτες οικονομικές δραστηριότητες με τη συνεργασία της κυβέρνησης. Αποκλήθηκε στη βουλή από τον πρόεδρο του Λ.Α.Ο.Σ «Νέος Κοσκωτάς». Πρόσφατα πούλησε σε αστρονομική τιμή το 20% των μετοχών του Ο.Τ.Ε. που κατείχε, στους Γερμανούς , δημιουργώντας έτσι γέφυρα στους Γερμανούς ώστε να αναλάβουν, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, τη διοίκηση (Management) τού O.T.E. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις απάτη σε βάρος του δημοσίου. Κι αντί, μετά απ’ όλα αυτά, να κάνει τον… Κινέζο ο Α. Βγενόπουλος, ζήτησε και τα ρέστα: Μήνυσε τον Αλέξη Τσίπρα. Θράσος πρωτοφανές! Και απύθμενη ανοησία, γιατί αυτόν που ήθελε να πλήξει με τη μήνυσή του, τον κατέστησε ακόμα συμπαθέστερο στην ελληνική κοινή γνώμη»! Ιδού και η απάντηση του Α.Τσίπρα μετά τη μήνυση του Βγενόπουλου:
Με την ίδια θρασύτητα που επιτίθεται το κερδοσκοπικό χρηματιστηριακό κεφάλαιο στην ελληνική οικονομία προσπαθώντας να κερδοσκοπήσει σε βάρος του δημόσιου πλούτου, με την ίδια θρασύτητα επιτίθεται και ενάντια στην πολιτική ζωή της χώρας. Έχουμε μία πρωτοφανή υπόθεση απόπειρας ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής και του πολιτικού λόγου. Αρμόδιοι να τοποθετηθούν είναι αυτοί που καλλιέργησαν αυτήν την θρασύτητα. Αρμόδια για να τοποθετηθεί - και περιμένω να τοποθετηθεί - είναι η κυβέρνηση και όλος ο πολιτικός κόσμος. Διότι η επίθεση αυτή δεν αφορά εμένα, δεν αφορά τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αφορά τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Το μόνο που έχω εγώ να πω είναι ότι όσο και αν προσπαθήσουν δεν θα μας κάνουν να σιωπήσουμε, δεν θα μας κάνουν να φοβηθούμε.

Μιχάλης Λιάπης – Υπουργός Πολιτισμού
Γιάννης Ιωαννίδης – Υφυπουργός Αθλητισμού

Θα ήταν εκείνοι που θα εισέπρατταν τη δόξα των Ολυμπιακών μεταλλίων της Εθνικής ομάδας άρσης βαρών, αν δεν αποκαλύπτονταν το ντοπάρισμα. Δεν είναι όμως εκείνοι που έχουν τώρα την πολιτική ευθύνη για να εισπράξουν την ποινή για το σκάνδαλο και το ρεζίλεμα της χώρας; Ούτε καν μια παραίτηση! Το σενάριο είναι πια γνωστό: Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί της νεοδημοκρατικής κυβέρνησης στα κακά είναι ανεύθυνοι και άφαντοι και στα καλά υπεύθυνοι και παρόντες. Θα τιμωρηθούν λοιπόν οι αθλητές και ο προπονητής. Δηλαδή τα «οχήματα» της δόξας των υπουργών, αν δεν γινόταν η αποκάλυψη . Έλληνες τ’ ακούτε; Αλλά και ν’ ακούτε, τί να το κάνω; Ξεχνάτε γρήγορα κι έτσι διατηρείτε στη θέση τους όλα τ’ ανθρωπάκια που περνιούνται για ικανοί πολιτικοί.

Σωτήρης Μπάγιας – Πρόεδρος Εισαγγελέων Ελλάδας

Έντιμος και γενναίος δικαστικός. Μια αύρα δροσερή, στη βρώμα που μας περιβάλλει. Ως πολίτες χαιρόμαστε που τον έχουμε. Είναι ένα θετικό άλλοθι για την κοινωνία μας. Είχε το θάρρος και την εντιμότητα να καταγγείλει δημόσια τα… στραβοπατήματα της ελληνικής δικαιοσύνης.
Αποτέλεσμα: Τον παρέπεμψε ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου στο πειθαρχικό συμβούλιο! Ε ρε Δημοκρατία τι σου έμελλε να πάθεις στη χώρα που γεννήθηκες! Από ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε κατάντησαν ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ οικογένεια!

12 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Στην Ελλαδα παμε απο σκανδαλο σε σκανδαλο και απο μιζερια σε μιζερια....

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ πρεζα tv
Na που είμαστε και σε κάτι στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη!

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι μου,Χρόνια πολλά και ...καλή υπομονή. Γενικά, όλους μας μας πονούν παρόμοια γεγονότα, βλέπετε, κάπου έχουμε ωραιοποιήσει την "Ελλάδα μας" και δεν τη θέλουμε πουθενά "λεκιασμένη".
Και οι τρεις ανωτερω, επισημάνσεις, είναι να τις πάρεις και να τις στείλεις στον... "εξ απο δώ"
Και βέβαια το θέμα των αναβολικών είναι τεράστιο κι αντανακλά κατ' ευθείαν στη κόρη του ματιού όπως τ' αγκάθι. Μα, δεν νομίζετε ότι συνηθίσαμε, μάλλον μας συνήθισαν, κι ότι σχεδόν τίποτα δεν έχει πλέον σημασία? Γιατί, φίλε Φαίδωνα, δεν αναφέρεσαι στο έρμο το "σκοπιανό" μπας και οι διαμαρτυρίες όλων μας φτάσουν στα αυτιά των υπευθύνων και μείνουν σταθεροί κι αμετακίνητοι στο -για μένα προσωρινό - "ΟΧΙ"??
Κλαίει η ψυχή μου και οδύρεται... πού θα πάει και πότε θα τελειώσει αναίμακτα, αυτή η τραγελαφική κατάσταση... Καλή εβδομάδα, φίλοι της στήλης, συν-έλληνες. Υιώτα Στρατή, Ν.Υ.

Ανώνυμος είπε...

Μα Γιώτα μου ,οι κοινωνίες αποτελούνται από θετικά και επιζήμια άτομα.Αν δεν κρίνουμε
ανάλογα,και τους μεν και τους δε, τότε και τα θετικά άτομα μένουν αστήρικτα και τα αρνητικά μενουν ανενόχλητα να βλάπτουν,με τον άλφα η βήτα τρόπο .
Ολα ξεκινάνε από τον άνθρωπο,και ιδιαίτερα απ'αυτον που από τη θέση του μπορεί να επιρεάσει πράματα
και θάματα.
Και το Σκοπιανό ,που αναφέρεις, επιζήμιοι άνθρωποι το έφεραν εδώ που το έφεραν.Αν τους βάζαμε στο σημάδι τότε ίσως να μην φτάναμε τώρα στο σημείο να θεωρούμε νίκη την υποχώρηση
Στα λέω αυτά γιατί θα σχολιάσω τα επίκαιρα θέματα που άνοιξε ο Φαίδωνας,γιατί,και τον ίδιον και τα θέματά του τα βρίσκω πάντα πανάξια λόγου.Μπορεί,καμιά φορά, να έχουμε διαφορετική άποψη,αλλα αυτή είναι και η αξία του διαλόγου-οταν δεν τον κρίνεις ως ανάξιο,εξ'αρχής.

σπύρος δαρσινός

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Γιώτα Στρατή
Καλή μου Γιώτα έχω ήδη γράψει για το Σκοπιανό, όπου υπήρχε μεγάλη συμμετοχή. Αναζήτησέ το πιο πίσω αν θέλεις.

kostasst είπε...

Κανείς δεν παραξενεύτηκε όταν η Ελλάδα από τον... πάτο των αθλητικών διοργανώσεων, άρχισε να κατακτά το ένα μετάλλιο μετά το άλλο...
Κανείς δεν σταμάτησε πράσινους και μπλε όταν άρχισαν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας...
Κανείς δεν αναρωτήθηκε πως βγήκαν χιλιάδες άνθρωποι στον αφρό και σε ελάχιστα χρόνια απέκτησαν αμύθητες περιουσίες...
Που βρέθηκαν όλα αυτά τα σούπερ αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους γεμάτους λακκούβες δρόμους...
Από που νομιμοποιήθηκαν όλοι αυτοί οι ιερείς να ξιφουλκούν κατά πάντων...
Τώρα βλέπουμε έκπληκτοι τα φυσικά αποτελέσματα της ασυδοσίας κεφαλαίου και εξουσίας.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Kostast
Κώστα μου πιάνεις το σφυγμό των γεγονότων.Προσθέτω όμως κι άλλο ένα στοιχείο: Την απάθεια των πολιτών για όσα έγιναν και γίνονται! Δεν είναι άμοιροι κι αυτοί της ευθύνης!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία θέματα επιλέγετε κ. Θεοφίλου.
Με γλώσσα καυστική, με χιούμορ και με ικανότητα αποδόμησης, που βασίζεται στα έργα και τις ημέρες των δημόσιων προσώπων. Το Blog σας έχει άποψη γι αυτό και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τον επισκέπτη.
Μπάμπης Πιτέλλης

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Μπάμπης Πιτέλλης
Σας ευχαριστώ για τη γνώμη σας καθώς και για τις συχνές σας επισκέψεις.Σας θεωρούμε φίλο μας και θαμώνα του "Καφενείου"

Ανώνυμος είπε...

Απορώ: Αυτός ο Αγιατολάχ Άνθιμος, πότε θ' ασχοληθεί με την εκκλησία; Καταπληκτικό αυτό για τον Ψωμιάδη: "Ότι διδάχτηκε από τον πρωταγωνιστή του ελληνικού Θεάτρου Σκιών". Δηλαδή τον Καραγκιόζη! Ότι πιο εύστοχο γινόταν!
"Ο Παράξενος"

Ανώνυμος είπε...

Άνθιμος, Ψωμιάδης, Βγενόπουλος, Λιάπης, Ιωαννίδης, Μπάγιας.
Ξεχωριστές περιπτώσεις και οι έξι.

Οι δυο πρώτοι όμως, Άνθιμος και Ψωμιάδης, έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά.
Είναι και οι δυο ματαιόδοξοι, αλαζόνες. οργισμένοι. υπερπατριώτες. φωνακλάδες, μωροί και δημαγωγοί.
Χειρότερο δεν γίνεται.
Κι αυτό, δεν θα είχε καμιά σημασία. Θα λέγαμε απλά, στα παλαιά μας τα υποδήματα οι απόψεις τους, και θα τους γυρίζαμε την πλάτη με αδιαφορία αν και οι δυο, δεν έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα τεκταινόμενα. Και μάλιστα σ’ ένα τεράστιο Εθνικό Θέμα.
Εν πάση περιπτώσει όμως, μ’ αυτούς τους δυο δεν γίνεται τίποτα. Γιατί φίλε μου όλα στους ανθρώπους είναι φυσικό να γερνάνε εκτός απ’ την αδιαντροπιά. Μόνο αυτή όσο μεγαλώνουν οι άνθρωποι τόσο πιο μεγάλη γίνεται καθημερινά.

Λιάπης-Ιωαννίδης.
Τι να πει κανείς; Δυο φιγούρες γκροτέσκο στο θέατρο σκιών. Μας ξεφεύγουν. Καλά να πάθουμε.

Βγενόπουλος.
Ξεπέρασε τα εσκαμμένα. Όμως προσωπικά είμαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων.
Όλοι οι έλληνες πρέπει να είναι ίσοι. Και όχι οι μισοί έλληνες να μάχονται για τον επιούσιο και άλλοι να τον έχουν εξασφαλίσει και να τον αυξάνουν. Αν όλοι βρίσκονταν κάτω απ’ την ίδια στέγη, στο ίδιο μετερίζι, οι αγώνες τους εργάτη θα ήταν πιο αποτελεσματικοί και νικηφόροι. Τώρα τι να το κάνεις όταν τόσοι πολλοί εργαζόμενοι κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην κοινωνία. Έχεις δει ποτέ να κάνει απεργία η ΑΔΕΔΥ γιατί κουτσαίνει το σύστημα κοινωνικής υγείας; Έχεις δει ποτέ να κάνουν απεργία γιατί οι συγκοινωνίες έχουν το μαύρο τους το χάλι. Έχεις δει ποτέ τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, και των άλλων προνομιούχων ΔΕΚΟ να απεργούν για κάποιο ύψιστο κοινωνικό αγαθό; Για την υγεία, για την παιδία, για τις συγκοινωνίες; ΟΧΙ!. Πολλά πράγματα σ’ αυτή την πολύπαθη χώρα θα είχαν διορθωθεί αν δεν υπήρχαν τόσο πολλές ανομοιότητες.
Τώρα ο καθένας έχει βολευτεί και φοβάται μη χάσει τα προνόμια. Τα κεκτημένα. Αυτά που απόκτησε με τη δύναμη της μονιμότητας. Της εξασφαλισμένης εργασίας. Την εργασία που βολεύτηκε με το ρουσφέτι. Με τη γνωριμία. Εμπορευόμενος τη ψήφο του.
Λοιδορούμενος στη βουλή των Ελλήνων, βουλευτής αγωνιστής του 1821, για την ταπεινή καταγωγή του και την αγραμματοσύνη του, από δήθεν μορφωμένους, ό,τι δεν ξέρει ανάγνωση και γραφή και γι αυτό δε πρέπει να μιλάει απάντησε:
Πώς δεν ξέρω γράμματα. Έμαθα εδώ μέσα. Ξέρω αυτό. Κλιέβω. Κλιέβεις. Κλιέβει.
Τι άλλο περιμένεις φίλε μου;

Μπάγιας.
Δεν ξέρω τη δήλωση.
Πάντως σου υπενθυμίζω ότι στη Θήβα (Αιγύπτου) υπήρχαν ανδριάντες δικαστικών χωρίς χέρια, του δε αρχιδικαστού μάλιστα και με τα μάτια κλειστά, για να συμβολίζει ότι η δικαιοσύνη δεν πρέπει να κάμπτεται ούτε από δώρα ούτε από παρακλήσεις.

σεραφείμ βάγιας
συγγραφέας

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Σεραφείμ
Τεκμηριωμένες οι απόψεις σου, διευρύνουν το θέμα και του δίνουν κι άλλη παράμετρο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος