Τετάρτη, Οκτωβρίου 22, 2008

OTAN H ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΔΕΝ...ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ

Φαίδωνα Θεοφίλου

Πέρα από τους έντιμους εισαγγελείς που για να μη προδώσουν τη δικαιοσύνη που υπηρετούν παραιτήθηκαν, πέρα από τον εισαγγελέα κ. Σανιδά που δεν έστελνε το φάκελο της υπόθεσης στη βουλή όπως είχαν εισηγηθεί οι παραιτηθέντες εισαγγελείς και συγκέντρωσε τα πυρά της κοινής γνώμης , πέρα από το απίστευτο αλισβερίσι των μοναχών και της κυβέρνησης για να αλωθεί η δημόσια περιουσία, πέραν των συζητήσεων των νεοδημοκρατών βουλευτών και υπουργών περί των αποδείξεων που τάχα μου δεν υπάρχουν σε βάρος των υπουργών ή, περί της ανάγκης να περιμένουμε τα αποτελέσματα της δικαιοσύνης, που επιχείρησαν αδιάντροπα να της βουλώσουν το στόμα οι κυβερνώντες, πέρα απ' όλ' αυτά,
*
Ο πολίτης που σκέπτεται απλά, χωρίς να είναι νομικός και χωρίς να έχει διαβάσει καμιά δικογραφία καταλήγει σε κάποια συμπεράσματα που έχουν τη σφραγίδα μιας πανίσχυρης λογικής:
*
Α) Σκέψη του πολίτη: Υπάρχει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ασχέτως με το τι θα αποφασίσει η δικαιοσύνη ή η βουλή. Η πιο απλή απόδειξης της πολιτικής ευθύνης;
Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ των υπουργών της Ν.Δ. κυβέρνησης που άνοιξε το δρόμο της παραχώρησης τεράστιων εκτάσεων του δημοσίου και της λίμνης Βιστωνίδας στη μονή Βατοπεδίου. Τόσο απλά, αφού ούτε εσείς που διαβάζετε αυτό το κείμενο ούτε εγώ που το έγραψα, είχαμε την εξουσία να βάλουμε τέτοιες υπογραφές…
*
Β) Σκέψη του πολίτη: Μένουμε κατάπληκτοι βλέποντας τους ρασοφόρους της μονής Βατοπεδίου, ενώ είναι αντίδικοι του ελληνικού κράτους, διεκδικώντας δημόσια περιουσία, να τους ανοίγονται όλες οι πόρτες των υπουργείων και σύμφωνα με την κατάθεση του οδηγού που μετέφερε τους δύο ρασοφόρους της μονής , δεν έκανε άλλο επί 15 μέρες παρά να τους μεταφέρει από υπουργείο σε υπουργείο και από του Μαξίμου, στην ιδιωτική κατοικία υπουργού…Έτσι είναι οι αντίδικοι;;;;
*
Γ) Σκέψη και τελευταία του πολίτη: Όλο αυτόν τον καιρό συνιστούν οι κυβερνητικοί στον τύπο, στην αντιπολίτευση και στους πολίτες να μη βιάζονται εφ’ όσον δεν υπάρχουν ακόμα αποδείξεις ενοχής… Κατά τη διάρκεια της ενορχήστρωσης της κομπίνας του αιώνα, οι κυβερνητικοί και ο πρωθυπουργός τους γνώριζαν ότι παραχωρούσαν τεράστιες εκτάσεις δημόσιας περιουσίας;; Ναί ή όχι; Υπάρχουν λοιπόν μεγαλύτερες αποδείξεις ενοχής από αυτές; Τόσο απλά. Τα περιδιαγραμμάτου των πολιτικών δεν περνούν πια σήμερα. Ανήκουν σε άλλες εποχές. Ανέθεσαν μάλιστα τις συμβολαιογραφικές πράξεις των παραχωρήσεων στην κ. Πελέκη σύζυγο του Golden Boy και πρώην υπουργού κ. Βουλγαράκη.
*
Είναι καιρός να σταματήσουν οι μαϊμουδιές των ρασοφόρων και η απύθμενη απληστία τους , καθώς και ο εθισμός των πολιτικών στο να θεωρούν τη περιουσία του λαού, λεία και ευκαιρία πλουτισμού. Αλλά να αντιδράσουν επιτέλους και οι πολίτες και να αντιδράσουν έντονα και σκληρά….
*
Ήρθε η ώρα να πάρει πίσω το κράτος όλες αυτές τις εκτάσεις που δόθηκαν στη μονή και να τις διανείμει στους νέους των 700 Ευρώ και στους άνεργους νέους που έχουν δίψα για δημιουργία. Να δοθούν με συγκεκριμένο επιχειρηματικό πλάνο και να βοηθηθούν από το κράτος, περισσότερο απ’ όσο σκανδαλωδώς βοηθήθηκαν οι καλόγεροι... Πόση μεγαλύτερη επένδυση μπορεί να φανταστεί η οποιαδήποτε κυβέρνηση και το κράτος, από αυτήν που πρέπει να κάνει στους νέους πολίτες του;
*
Και τέλος: Ήρθε η ώρα να φορολογηθεί η εκκλησιαστική περιουσία,
ώστε να αρχίσει επιτέλους να μοιράζεται σε όλους το φορολογικό βάρος, αφού το βάρος που σηκώνουν πολλοί ώμοι γίνεται λαφρύτερο και η δημοκρατία δικαιότερη.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαίδων
Τι σχόλιο μπορει να κάνει κανείς στο αναρτημένο θεμα ? παρά μονο οτι ξεχαρβαλώθηκε εντελώς η μηχανή του κράτους και οι οδηγοί κρατάνε το τιμόνι της "υποκρισίας" κάνοντας τακτική και τέχνη την συγκάλυψη οδηγόντας συνεχώς το όχημα από χαντάκι σε χαντάκι και πάντα να τραυματίζονται οι πολίτες κι αυτοί να μένουν πάντα όρθιοι, και πάντα οδηγοί .
Εύχομαι οι σκέψεις που ανέφερες να τις πήρες απο τις σκέψεις του πολίτη κι όταν έρθει η ώρα να πετάξει,με την ψήφο του,αυτούς
τους "οδηγούς "που οδηγούν το δικό τους όχημα πάνω στην δική του πλάτη .
Πρέπει ,επι τέλους,να πάρει η πράξη τη θέση της διαμαρτυρίας.

σπύρος δαρσινός

barel είπε...

Φαίδων
Για να ασχολείστε ένας άνθρωπος του πολιτισμού με την κατάντια της πολιτικής ζωής του τόπου δείχνει πόσο άσχημα είναι τα πράγματα. Υπάρχει έλλειμα δημοκρατίας και αυτό δε μπορεί να αφήσει κανέναν αμέτοχο.Όλοι οι πολίτες απο το δικό τους βήμα είτε είναι το καφενείο της γειτονιάς είτε το καφενείο του Θεού πρέπει να διεκδικήσουμε το αυτονόητο που είναι περισσότερη δημοκρατία και διαφάνεια στη λειτουργία των θεσμών. Αυτό το σύμπλεγμα πατρίδας, θρησκείας και δικαιοσύνης μας έφτασε σε αυτό το σημείο. Να λειτουργήσουν οι θεσμοί και περισσότερη παιδεία είναι δυο φράσεις κλισέ αλλά νομίζω οτι είναι αναγκαίες όσο ποτέ. Προς το παρόν όμως πρέπει να φύγουν αυτοί οι διψασμένοι για εξουσιά και διασπάθιση του δημόσιου πλούτου κυβερνόντες. Αυτοί που εκλέχθηκαν με σύνθημα την κάθαρση , ύστερα μας έμαθαν το σεμνά και ταπεινά, για να καταλήξουμε στη μηδενική ανοχή και το άπλετο φώς. Αυτός που απο το βήμα της βουλής κατείγγειλε τον πρώην πρωθυπουργό για αρχιερέα της διαπλοκής κατάφερε να γίνει ο Ηγούμενος της Διαπλοκής.

Roadartist είπε...

Πρέπει να αρχίσουν ΟΛΟΙ οι άνθρωποι του πνεύματος να μιλάνε.. Πρέπει να σταματήσει αυτή η σιωπή..
Πολλοί σωστά όλα..όσα θέτεις..
Μου θύμισες..το παρακάτω..και στο γράφω....αυθόρμητα εδώ..

"Μα δε θα λένε.. Ήτανε σκοτεινοί καιροί.
Θα λένε. Γιατί σωπαίναν οι ποιητές τους;"
Μ. Μπρεχτ

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Σπύρος Δαρσινός
Οι σκέψεις Σπύρο μου που καταθέτω εδώ είναι του πολίτη Φαίδωνα Θεοφίλου και υποθέτω με βεβαιότητα ότι τις κάνουν κι άλλοι πολίτες.
Η διαμαρτυρία είναι το ζητούμενο, που πρέπει να πάρει τη μορφή καταιγίδας...

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Βarel
Αγαπητέ μας φίλε, συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, ότι ως πολίτες πρέπει να δώσουμε τη μάχη από κάθε βήμα για την παιδεία, (όχι αυτήν που βολεύει τις συντεχνίες) τους θεσμούς , τη διαφάνεια, τη δημοκρατία. Σας βεβαιώνω πως δεν ακούγονται καθόλου φράσεις κλισέ για όσους πολίτες ακόμα σκέπτονται. Είναι λέξεις φορείς αξιών, διαχρονικές, πάντα φρέσκες και ελκυστικές, που αποτελούν βασικά στοιχεία της δημοκρατίας. Δημοκρατίας που ούτε είναι δεδομένη ούτε χαρίζεται από κανέναν στους πολίτες. Είναι θέμα των πολιτών να την διεκδικούν καθημερινά και να την απαιτούν. Είναι προϋπόθεση ύπαρξης της υγειούς δημοκρατίας, η ενεργή συμμετοχή των πολιτών, διαφορετικά θα έχουν οι πολίτες την καρικατούρα δημοκρατίας που έχουμε σήμερα και που στρέφεται τελικά εναντίον τους. Όσο για τους χαρακτηρισμούς που αναφέρετε, "Τον αρχιερέα της διαπλοκής" και τον "Ηγούμενο της διαπλοκής", να προσθέσω ότι ο πρώτος είναι απλά΄"Ύβρις" ο δεύτερος είναι η ίδια η πραγματικότητα.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@roadartist
Πολύ εύστοχη η επισήμανσή σου roadartist. O Μπρεχτ παραμένει δραματικά επίκαιρος. Οι πνευματικοί άνθρωποι θα ΄βγουν από τη γιάλα της αυταρέσκειάς τους και θα μιλήσουν, ΜΟΝΟ αν θεωρήσουν και αποδεχθούν ως την πιο πολύτιμη και ουσιαστική τους ιδιότητα, αυτήν του ΠΟΛΙΤΗ, που είναι και ο λόγος, η αιτία ύπαρξης της Δημοκρατίας που θέλουν να απολαμβάνουν...

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Barel
Συμπληρωματικά θα ήθελα να επισημάνω αυτό που τόσο σωστά επισημαίνετε ως μόνιμη πέτρα του σκανδάλου της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής: Το σύμπλεγμα κράτους, θρησκείας και δικαιοσύνης... Αποτελεί μέγιστη ανάγκη τώρα, να γίνει ο διαχωρισμός κράτους εκκλησίας και να καταργηθεί το υπουργείο δικαιοσύνης με το οποίο η κάθε κυβέρνηση και πολύ περισσότερο η σημερινή, θέλουν να χειραγωγούν τη δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη να αφεθεί ανεξάρτητη αυτοδιοίκητη και μακριά από τις επιρροές του κράτους. Όσο για την διαπλοκή εκκλησίας και δικαιοσύνης, (βλέπε παραδικαστικό κύκλωμα) ας φροντίσει η βουλή να την καταστήσει ανίσχυρη. Να λειτουργήσει επιτέλους η δημοκρατία μας πάνω σε ισχυρές βάσεις.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Σπύρος Δαρσινός
Σπυρέτο μου να προσθέσω και κάτι ακόμα για την άλλη πλευρά:
Το Άγιον Όρος είναι ΑΒΑΤΟΝ για τις γυναίκες και ΒΑΤΟΝ για τη διαφθορά.
Και δεν αναφέρομαι μόνο στη μονή Βατοπεδίου για τη κομπίνα του αιώνα που έφτιαξε με τη κυβέρνηση. Άλλες 4 μονές του Αγίου; Όρους, (σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του τύπου)διεκδικούν από το κράτος τεράστιες εκτάσεις φιλέτα από την Χαλκιδική. Όσα και να έχουν δηλαδή δεν τους φτάνουν. Για για τους νέους μας που αγωνίζονται μέσα στην απογοήτευση και στη μιζέρια καθώς και για τους συνταξιούχους με τις συντάξεις πείνας, ούτε που ασχολούνται! Μόνο ο πλουτισμός της μονής τους και εμμέσως και ο δικός τους τους αφορά.

Ανώνυμος είπε...

Φαίδων
Ο λόγος που ευχήθηκα να είναι οι απόψεις σου ίδιες με των συμπολιτών σου είναι γιατί ειναι σωστές και πολύ θα ήθελα να σκέπτονται το ιδιο και οι Ελληνες Αλλά πολύ φοβάμαι ότι ο Ελληνας διαμαρτύρεται μόνο όταν τον κατεβάσουν στο δρόμο τα συνδικάτα- κι ας μην έχει καθαρή άποψη επι του θέματος ,ή όταν δεν του δώσει το κράτος το επίδομα που του υποσχέθηκε,και αδιαφορεί αν οι εκάστοτε υπουργοί χάρισαν και χαρίζουν το μισό κράτος στα Βατοπαίδια .Δεν συνδέουν το γεγονός ότι τα εκατομμύρια που ρέουν κάτω από τα τραπέζια είναι εις βάρος της δικής του ποιότητας ζωής .Και οταν τον ρωτάνε ποιός ειναι καταληλότερος γιά πρωθυπουργός απαντάει ο Καραμανλής -και με μεγάλη μάλιστα διαφορα από το Γ.Παπανδρέου .

Ο Καραμανλής που για 8 χρόνια μόνο ενας ύπνος τον χώριζε με τον Ρουσόπουλο ,ο οποίος Ρουσόπουλος έδειξε με την χυδαία και θρασύτατη ομιλία του προχθές στην βουλή τι είδους συνεργάτες επιλέγει ο Καραμανλής για να κυβερνήσει τους Ελληνες που πάρα ταύτα τον θεωρούν ως τον καταληλότερο πρωθυπουργό .
Φοβάμαι Φαίδων πως ο "πολίτης"εχει ζαλιστεί από τις...φάπες και δεν ξέρει πιά να διακρίνει το άξιο από το ανάξιο.
Γ'αυτό Φαίδων πρέπει ,εσείς,οι πνευματικοί άνθρωποι , να βγήτε μπροστά και να πήτε στον πολίτη ότι τα βατοπαίδια,τα ομόλογα ,τα καρτέλ,οι κουμπάροι ,οι Θεμιδες ειναι οι πηγές του κακού,ειναι αυτα που του στερουν μιά καλύτερη ποιότητα ζωης,αν διαμαρτυρηθει και πολεμήσει να καταργηθουν αυτά δεν θα εχει ανάγκη να πάει σέρνοντας να του διορίσουν το παιδί.
Στοιχηματίζω όμως πως αυτή την στιγμή οι Ελληνες εχουν μοιραστεί αν πρέπει να γίνει πρώτα εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή γιά το θεμα Βατοπαιδίου .
Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή

Αχ και νά ξερε ο πολίτης πόση δύναμη εχει η ψηφος του δεν θα την πούλαγε στους Ρουσόπουλους και σε πρωθυπουργούς μπαλώνια.

σπύρος δαρσινός

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Σπύρος Δαρσινός
Σπυρέτο μου έχεις απόλυτο δίκιο για την στάση των πολιτών, που προφανώς οφείλεται στην έλλειψη πολιτικής παιδείας και στον απύθμενο ατομικισμό. Ανήκεις στους πνευματικούς ανθρώπους και δημιουργούς και παρ' όλο που ζεις και σε άλλη χώρα ως πολίτης, η συμμετοχή σου στα ελληνικά κοινά, που ξεκινά από τους άσβεστους δεσμούς αγάπης για τον τόπο σου, είναι πολύτιμη. Εγώ θεωρώ ως πιο σημαντική μου ιδιότητα, αυτή του δημοκρατικού πολίτη. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όσοι πιστεύουμε στο "ΕΜΕΙΣ" , είναι να κάνουμε πυρήνες αντίστασης στο κάθε ΕΓΩ που κοιτάζει να βολευτεί σε βάρος των άλλων. Πυρήνες συνεχούς διεκδίκησης της λειτουργίας των θεσμών, της διαφάνειας, της λογοδοσίας, της δημοκρατίας.

Ανώνυμος είπε...

Φαίδων
Αυτό το "ΕΓΩ" και τον "απύθμενο ατομικισμό" που αναφέρεις είναι πληγές .
Γι'αυτό με συγκινεί όταν βλέπω εσένα -και κάποιους ακόμη πνευματικούς ανθρώπους της πατρίδας - να σκύβετε στο "απύθμενο" προσπαθώντας να το ανασύρετε στο ΕΜΕΙΣ.

Και μου θυμίζει όταν κρέμαγα το μισό μου σώμα να βγάλω με το κοντό σχοινί μου νερό απο το κατεβασμένο επίπεδο των πηγαδιών.

Που θα πάει...Θα πιάσει η βροχή.Η ιδια η ξέρα θαν την τραβήξει.

σπύρος δαρσινός

Αστοριανή είπε...

Φαίδωνά μου,
κι άλλη φορά (παλιά) σου έχω γράψει ότι δεν θέλω να μιλάω για πολιτικά, πολιτικές ατασθαλίες, πολιτικά πρόσωπα κ.λ.π.
και μου είχες πει ότι είναι καθήκον εκάστου να λαμβάνει θέση κ.λ.π.

ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ πολύ να βλέπω τόσα χρόνια να συμβαίνει το ίδιο σενάριο! Να μην υπάρχει τίποτα (εκτός λίγα ...ξεροκόμματα σε οπαδούς κ.λ.π.), καμία αλληγή...
Λείπω τόσα χρόνια, παρακολουθώ από κοντά τις καταστάσεις...
ένα έχω να πω: Πετάξτε τα "καθάρματα" στο περιθώριο. Απ' όποια πλευρά και να έρχονται!
Δεν αντέχεται η διαφθορά, φίλε μου!
Δεν τους τυφλώνει τα μάτια;
Τί, στην ευχή, τι λεβεντιά διακυρήσσουμε, τί απαιτήσεις έχουμε να μας υπολογίζουν... (αν και θα συμπληρώσω απάντηση στον εαυτό μου:να μας υπολογίζουν; ποιοί; αφού όλοι όσοι είναι κοντά στο μέλι, αυτοί και οι συνένοχοί τους θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος Πρώτοι!)

Χρόνια Πολλά, γι' αύριο, Φίλοι μου!
Ευτυχώς, ο Δημήτρης μου, ειναι Καλά!
Με την φιλία μου, Υιώτα, Ν.Υ.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Αστοριανη - Γιώτα
Δυστυχώς καλή μου έχουμε υπερτιμήσει τον ελληνικό λαό, (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μας) που παράγει, ανέχεται και αναπαράγει τέτοια φαινόμενα...
Το πόσο χάρηκα που ο Δημήτρης είναι πια καλά δεν μπορώ να σου περιγράψω. Μου αρκεί η σιωπηρή ικανοποίηση ότι η ζωή σας ομαλοποιήθηκε πάλι και η υγεία είναι παρούσα σ' αυτή.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά και καλά Γιώτα για τον άνδρα σου και σενα,καθώς και σε όλους τους Δημήτρηδες και Δημητρούλες[ και τα ...χαιδευτικά]

Γιώτα,όλα ειναι πολιτική στη ζωή ,ακόμη και η καθημερινή μας στάση και εκφραση με τα πράγματα και προσωπα που επικοινωνούμε.Η διαφορά ειναι πως αν εμείς,οι πολίτες, την χειριστούμε καλά ή άσχημα χάνουμε ή κερδίζουμε-εμείς οι ίδιοι- λίγο πάρα πάνω ή παρα κάτω από αυτο που δικαιούμεθα ,ενω αν την χειριστεί καλά ή ασχημα ο πολιτικός χάνει ή κερδίζει ο πολίτης .Το δικό του κέρδος[πολιτικού] ή χασιμό το μετράει πάντα με το πολιτικό κοστος ,το οποίο ειναι, σχεδόν πάντα, αντίθετο με την μακρόχρονη ωφέλεια του πολίτη . Γι'αυτό πρέπει να ελένχουμε και να κρίνουμε τους πολιτικούς και τις πολιτικές τους συμπεριφορές και πράξεις,γιατί αυτοί ,καλώς ή κακώς,κρατάνε,εν πολλοίς,στα χέρια τους την προοπτική μας,που ειναι ανάλογη[και πρέπει να είναι]με την προσφορά μας.Κι αν δεν ειναι ανάλογη και παραχωρηθεί στον πολίτη πάρα πάνω από ότι δικαιούται ,πάλι θα βλαφτεί ο πολίτης με πολλους αόρατους τρόπους,και πάλι θα φταίει ο πολιτικός.
Η ψήφος ειναι μιά προτίμηση,ο έλενχος και η διαμαρτυρία[εκει που πρεπει] είναι αναγκαία πολιτική πράξη.Τίποτα δεν λειτουργεί σωστά οταν ξέρει οτι δεν κρίνεται η κάθε του πράξη .Ακόμη και το ποτάμι ρέει με την πίεση της άνωσης.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

σπυρος δαρσινός

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Σπύρος

"Τίποτα δεν λειτουργεί σωστά οταν ξέρει οτι δεν κρίνεται η κάθε του πράξη .Ακόμη και το ποτάμι ρέει με την πίεση της άνωσης."

Η επιγραμματικότητά σου μαρτυρά ότι κατέχεις την οικονομία του λόγου και είσαι ποιητής.
Τα τόσο εύστοχα παραδείγματα που φέρνεις, μαρτυρούν ότι θα μπορούσες να ήσουν δάσκαλος ή ακόμα και θεωρητικός, υπεύθυνος διαφώτισης πολιτικού κόμματος.
Προσωπικό σε προτιμώς ως ποιητή και πολίτη. Έτσι είσαι πιο ακριβός.

Αστοριανή είπε...

Φαίδωνα, και Σπύρο,
ακόμα ανθούν τ΄Αη-Δημητριάτικα, και οι καλόδεκτες ευχές σας, συνέχεια μιας εμπειρίας με αίσιον τέλος...
Όσο για... μένα,
χαρά και Τιμή μου, δυο λιοντάρια της σκέψης, να αφήνετε σημάδια στη ψυχή μου.
Είμαι τόσο χαρούμενη που είμαι φίλη σας.
Χαιρετισμούς από τον ξανανιωμένο Δημήτρη!
Υιώτα

Αστοριανή είπε...

...Ουπς! (που λένε κι εδώ, στην "Άλλη Όχθη"...)
Στο παρα-πάρα-πάνω "σχόλιό μου" έκανα, κατά τη νυχτερινή διαμαρτυρία μου και μερικά "λαθάκια"!!!
Όχι, για να μη λέτε ότι "εμβανίζω" μόνον τα των άλλων!!!
Σας φιλώ,
με όμορφη αγάπη,
Υιώτα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος