Κυριακή, Οκτωβρίου 26, 2008

H ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ

Κείμενο-συζήτηση μιας αντροπαρέας


Αυτή η ανάρτηση ας θεωρηθεί σαν ένα ευχάριστο
διάλειμμα στα θέματα που αναρτήσαμε μέχρι τώρα.

Φ.Θ.

*****************************************************

Eχει καμιά σχέση η γυναίκα με το ψέμα; Χρησιμοποιεί το ψέμα σαν εργαλείο, ώστε να επιτύχει αυτό που επιδιώκει αλλά ταυτόχρονα να μην αφήσει και κείνο που της είναι ελκυστικό;
Μπα! Διαδόσεις, πετάχτηκε ο μικρότερος της παρέας. Η γυναίκα και το ψέμα είναι έννοιες ασυμβίβαστες! Συνέχισε ο μικρότερος, (τηρουμένων των αναλογιών) της παρέας, ξεσπώντας σε γέλια την ίδια στιγμή. Η διάθεση της αντροπαρέας έφτιαξε αμέσως, αφού άρχισε με μια παιχνιδιάρικη διάθεση το Κυριακάτικο τούτο πρωινό, που συνεχίστηκε μεταξύ παιχνιδιού και αλήθειας, ανεβάζοντας το ενδιαφέρον και την ένταση στην αντροπαρέα , για το τόσο ερεθιστικό αυτό θέμα. Γιατί; λίγες φορές οι γυναίκες, εκμεταλλευόμενες την συναισθηματική εξάρτηση των αντρών, (κοινώς καψούρα) απαιτούν από αυτούς απόλυτη εμπιστοσύνη σε ότι τους λένε, ώστε να μπορούν να μετατρέπουν άκοπα το ψέμα τους σε αλήθεια και μάλιστα αποδεκτή και να χειραγωγούν τη σχέση τους όπως θέλουν αλλά και να γουστάρουν προς πάσα κατεύθυνση; Πρόσθεσε ο Παντελής πίνοντας πρωινιάτικα το Μεταξά του.

Κάποιες ημικουλτουριάρες μάλιστα διατυπώνουν και κάποιες εξυπναδίτσες και επιστημονικές θέσεις σχετικά με το ότι δεν υπάρχει μόνο μια απάντηση σε μια ερώτηση αλλά περισσότερες, ώστε να προκύψει…η δυνατότητα να απαντούν με κάποια άνεση και όχι συγκεκριμένα…Μα κυρία μου, συνέχισε με φόρα ο Στέφανος ο λογιστής, στην ερώτηση, αν κοιμήθηκες με κείνον που μου έλεγες το καλοκαίρι ότι δεν τον γνώριζες, υπάρχουν μόνο δύο απαντήσεις: Ναι ή όχι. Η άλλη διάβασε λέει πως στο σύμπαν είναι όλα τακτοποιημένα και μόνο εμείς δημιουργούμε προβλήματα. Και στο σύμπαν των σχέσεών μας τι γίνεται ; Τις προάλλες, πήρε το λόγο ο Γιάννης, ο φίλος μου έπιασε την αγαπημένη του στο κρεβάτι με άλλον και κείνη έτρεχε γυμνή από πίσω του λέγοντας: Περίμενε Σπύρο να σου εξηγήσω!!!! Τι να του εξηγήσει; Ότι όλα είναι τακτοποιημένα στο σύμπαν και μόνο εμείς δημιουργούμε προβλήματα; Δηλαδή ο Σπύρος;

*
Ρε σεις; Μπήκε δυνατά ο Νίκος: Δε παν να λένε όσα ψέματα θέλουν; Αλίμονο αν ένας ώριμος άντρας δεν μπορεί να ξεκρίνει πότε του λέει η γκόμενα ψέματα και πότε αλήθεια, για να κάνει κι αυτός κόντρα παιχνίδι. Ναι αλλά δεν είναι όλοι ώριμοι άντρες, απάντησε ο Στέφανος, χώρια που πολλοί από τους άντρες παραμένουν αιώνια άγουροι. Τότε ας πρόσεχαν! Είπε ο Νικήτας που σιωπούσε μέχρι τότε. Έ όχι κι έτσι, όχι κι έτσι! εγώ δεν δέχομαι να υπάρχει ψέμα, εκεί που υπάρχει αγάπη, διαμαρτυρήθηκε ο Γιάννης. Πολύ ρομαντικός είσαι, τον διέκοψε ο Στέφανος, αλλά « ο καθείς με τα όπλα του» όπως είπε ο ποιητής.
*
Εμένα δεν με πειράζει αν η δικιά μου θα θελήσει να κοιμηθεί με άλλον. Αυτό που με σκοτώνει είναι το ψέμα ότι δεν κοιμήθηκε ποτέ με τον άλλον και όλα καλά με μένα στο ρόλο του ηλιθίου! Πετάχτηκε πάλι ο Νίκος και συνέχισε:
Είναι όμως πολύ επώδυνο να ανακαλύπτουμε ότι ένας άνθρωπος που εμπιστευόμαστε μας λέει ψέματα. Μπορεί να μας κάνει να αναρωτηθούμε «ποιος είναι πραγματικά;» και «τι άλλο κρύβει;» ή ακόμη να νιώσουμε ότι δεν έχουμε τον έλεγχο της ζωής μας – «πώς μου συνέβη εμένα αυτό;», «γιατί δεν το είχα καταλάβει;». Δεν γίνεται να νιώσουμε πραγματικά κοντά με έναν άνθρωπο που μας έχει προδώσει αφού η εμπιστοσύνη μπορεί να ξαναχτιστεί, αλλά όχι εύκολα.
*
Εσύ τι λες; Με ρώτησε ο Παντελής.
Εγώ παιδιά ευχαρίστως ακούω το τι θα μου πουν οι γυναίκες. Τα ακούω όλα με ενδιαφέρον. Με μια προϋπόθεση όμως: Ότι δεν θα απαιτούν και να πιστεύω όσα μου λένε. Αυτό είναι δικό μου θέμα να το αποφασίσω.
Μαλακό σε βρίσκω, αλλά πιο ανθεκτικό από τους σκληρούς που σπάνε εύκολα, έκλεισε ο Παντελής.
*
Εγώ έχω δύο ενδιαφέροντα πράγματα να σας πω για το θέμα μας, μπήκε πάλι στη συζήτηση ο μικρότερος της παρέας: Το πρώτο είναι ότι:
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research οι γυναίκες λένε ψέματα. Ψυχολόγοι πραγματοποίησαν μελέτη για να μπορέσουν να λύσουν ένα φυλετικό παράδοξο: πώς είναι δυνατόν οι άνδρες να αναφέρουν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους από τις γυναίκες, ενώ οι αριθμοί θα έπρεπε στατιστικά να είναι ίσοι;
Η έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες δεν έχουν την τάση να αυξάνουν τον αριθμό των κατακτήσεών τους, όπως πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες. Αντίθετα, οι γυναίκες τείνουν να αναφέρουν λιγότερους συντρόφους από ό,τι είχαν στην πραγματικότητα.
*
Το δεύτερο είναι από το βιβλίο του Marc Salem «The six keys to unlock and Empower your mind”. To βιβλίο αναφέρεται στους έξι τρόπους βάσει των οποίων μπορούμε να καταλάβουμε με τη γλώσσα του σώματος της γυναίκας, αν λέει ψέματα. Δεν μπορώ βέβαια να σας διαβάσω όλο το βιβλίο, ξάκρισα όμως δυο παραγράφους για να μπείτε στο νόημα του βιβλίου:
Οταν έρθει η ώρα να σου ξεφουρνίσει το παραμύθι, θα έχει σίγουρα κάποιο άγχος. «Αυτό θα προκαλέσει σφίξιμο στους μυς του λαιμού εμποδίζοντάς τη να καταπιεί, ενώ θα περιορίσει και την παραγωγή σάλιου αφήνοντας το στόμα της στεγνό» Αν, λοιπόν, τη δεις να περνά αισθησιακά τη γλώσσα της πάνω από τα χείλη της πριν μιλήσει, σκέψου ότι μπορεί να έχει και κάτι άλλο στο μυαλό της εκτός από το σεξ. Αν την πιάσεις να ξεροκαταπίνει κάθε δίλεπτο, απομάκρυνε από το τραπέζι το κέικ σοκολάτας και θα είσαι πια σίγουρος ότι το ψέμα πάει σύννεφο.
*
Εκείνος ο ποιητής που είχε αποκαλέσει τα μάτια καθρέπτες της ψυχής, τελικά είχε μεγάλο δίκιο. Τα μάτια που δεν εστιάζουν στο στόχο τους, αλλά πηγαίνουν δήθεν ανέμελες βόλτες δεξιά κι αριστερά, δείχνουν ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Με λίγα λόγια, η γυναίκα που κοιτάζει αλλού την ώρα που σου μιλάει ξέρει καλά ότι δεν μπορεί να ελέγξει τις φυσικές συνέπειες που έχουν τα ψέματά της. Εκείνη μπορεί να ξεστομίζει δράκους, αλλά οι κόρες των ματιών της είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου, αφού διαστέλλονται μαρτυρώντας όλη την αλήθεια
.

Τα όσα είπε ο μικρότερος της παρέας, έκαναν μεγάλη εντύπωση σε όλους, αφού προερχόταν από έγκυρες πηγές, που όμως επιβεβαίωναν τις όποιες προσωπικές τους εμπειρίες.
*
Λίγο πριν εγκαταλείψω την παρέα του κυριακάτικου πρωινού, όρθιος, να πίνω ακόμα την τελευταία γουλιά του καφέ, (που τόση αδυναμία της έχω!!) ξαναμίλησα: Ας συνεχίσουν λοιπόν να λένε ψέματα αλλά τουλάχιστον ας τα περιορίσουν στους ίδιους τους ερωτικούς τους συντρόφους. Δηλαδή: Να τους λένε, ας πούμε, ότι είναι οι πιο γοητευτικοί και οι πιο ενδιαφέροντες άντρες που έχουν γνωρίσει!!! Έτσι θα δώσουν φτερά (σε όσους δεν τα έχουν) και ικανοποίηση σε όλους που άνετα και ευχάριστα θα καταναλώνουν αυτό το ψέμα για πραγματικότητα! Το ψέμα αυτό όμως δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται συχνά, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να το πιστέψουν οι άντρες….και αν το πιστέψουν, τότε τα ψέματα θα πέφτουν βροχή και ούτε που θα παίρνουν είδηση τη…βροχή που θα πέφτει.

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φαίδων
Το αν εχουν σχέση οι γυναίκες με το ψέμα? ούτε λόγος.Δεν την βλέπεις στην φωτογραφία που αναρτησες ?προσπαθεί δήθεν να καλύψει με το ρούχο τα στήθη της και μονο κρύψιμο δεν τους κάνει.Ειναι όμως όμορφο και φύσικο ψέμα.Γιά μενα,όλα τα ψέματα της γυναίκας είναι όμορφα,γιατί αφ'ενός μεν εχουν σχέση με την σκανδαλιά και την ερωτική πρόκληση και αφ εταίρου γιατί δείχνει την ανασφάλειά της ,που ειναι πιο αναπτυγμένη στην γυναίκα ,πράγμα που κάνει τον άνδρα να αισθάνεται κυρίαρχος ,και όταν ακόμη δεν είναι .Λολο ζώον ο ανδρας μέσα στην στην αυταπάτη της ανωτερότητας
Συνήθως ..πασαλείφει το ψέμα με την πρόκληση ,και κυρίως εκει που βλέπει υλικη εξασφαλιση και προσωπική αναγνώρηση.Μεχρι να καταφερει αυτο λεει ψέματα σε αυτο που έχει
Ειναι ομως όμορφη και όταν ακόμη θελει να κρυφτεί ή να σε αποφύγει.Αρκει να μην βλεπεις ΑΥΤΟ το ψεμα σαν έγκλημα και την γυναίκα σαν ιδιοχτησία.

Φεύγω όμως τωρα για κάτι βαφτήσια.Θα εχει πολλες όμορφες γυναίκες εκει.Ευχομαι κάποια να μου πει οτι είμαι ωραίος,κι ας ψέματα .
σπυρος δαρσινός

Υπ'όψην ,το θέμα σηκώνει πολλή συζήτηση .Ρε συ Φάιδωνα,ήταν ανάγκη να κάνεις εμένα κερατά ?

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Σπύρος
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι γυναίκες είναι για μας τους άντρες, το νόημα του κόσμου όλου. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας εμποδίζει να βλέπουμε την αλήθεια. Αντίθετα θα έλεγα: Πρέπει να το επιδιώκουμε.
Για τα αθώα ψέματα δεν το συζητάμε. Είναι και χαριτωμένα και αποδεκτά συχνά, ως αλήθειες, εν γνώσει μας ότι είναι ψέματα... Αλλά υπάρχουν και πολύ άσχημα ψέματα, σαν τον ιστό της αράχνης...
Μάλλον δεν διάβασες προσεκτικά το κείμενο-συζήτηση. Οι περισσότεροι από μας, μπλέκουν την αγάπη που έχουν για τις γυναίκες, με την εμπιστοσύνη...που πρέπει να δίνεται όταν η γυναίκα την αξίζει.
Για το υστερόγραφό σου δεν το κατάλαβα. Γιατί σε έκανα κερατά; Και πώς;

Ανώνυμος είπε...

Φαιδων
Είπα,το θέμα εχει πολύ συζητηση Και σημερα δεν ήμουνα στα καλύτερά μου Εκανα μια αρχή με κάποιες λαβές
Τωρα δεν συνεχιζω γιατι τα ετσουξα στα βαφτήσια
Για το κερατας που δεν καταλαβες ,εχεις εναν Σπύρο στην ιστορία,που συνεβει να τον κερατωσει η γυναικα του
Αστειευόμουν φυσικά,και έλεγα ότι θα το πιάσεις.Παντως,μου αρεσε η θεση που πηρες εσυ στην συζητηση της παρεας,τωρα μιλας για "ιστό αράχνης"


σπυρος

Αστοριανή είπε...

...Πρώτα-πρώτα,
Άνδρες ωραίοι αλλά "αιμοχαρείς"
-τα καημενούλια μου...τα ταλαίπωρα, τα δύστυχα κι αξιολύπητα!!!-
το να είστε στην "ανδροπαρέα" τόσοι, μοναχούλια σας και να πελαγώνετε σε... αμπελοφιλοσοφίες, σημαίνει ότι 1)
το ..."διάλλειμα" γράφετε μ΄ ένα λ και δύο μ ...
και 2)
ότι
η ανασφάλεια ξεκινάει από σας, τους προσωρινά...αιθερο-πολύγαμους και αιωνίως (αχ! μαμά μου!!!)πληθωρικά παραπονεμένους...
Έγώ, θάθελα να μου... αποδείξετε ποιος είπε το πρώτο ψέμα και γιατί;
Δηλαδή την αιτία, ώστε να ειπωθεί ένα ψέμα...
Τα "μεγάλα ψέματα" είναι εκείνα των ηθοποιών (δικαιολογημένα, ν' αποδώσουν πιστά τον ρόλο τους) και τα μεγαλύτερα; εκείνα των Πολιτικών!
Τα καημένα(!)
τα κορίτσια-γυναίκες, φαντασιάζονται, χαζο-ονειρεύονται ότι αν ...βάλουν λίγο αλατο-πίπερο θα γίνουν πιο ενδιαφέρουσες να κερδίσουν (Τί;;;), σίγουρα διαισθάνονται την ανάγκη ή την ανασφάλεια του άλλου φύλου (μα... και στους του ιδίου φύλου συμβαίνουν αυτά) και δίχως να πληρώνουν... διόδια, ξεφουρνίζουν "ό,τι δει"!
Όσο για τα "καθαρά μάτια", τους τρεμάμενους γλωσσοδέτες και ότι άλλο...
Φίλοι και Φίλες μου, η άποψή μου είναι να ΜΗ πιστεύετε ΤΙΠΟΤΕ!
Χαρείτε τη στιγμή κι όσο πάει...
Τα άλλα, χαριτωμένα και μη,είναι
να κάνουν την "ανιαρή ζωή" πιο εύγευστη...
Με Αη-Δημητριάτικες ακόμη αγάπες (όχι! δεν είναι ψέμα!)
Υιώτα
(...πρώην Αστοριανή, μισό ψέμα που έχω εξηγήσει αλλού, άρα ...αμαρτίαν ουκ έχω!), Ν.Υ.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Aστόριανη
Ο καθένας λέει ό,τι θέλει και εκφράζει όποια γνώμη θέλει. Απλά θέλω να τονίσω ειδικά γι αυτό το θέμα, ότι όσο πιο βαθιά στη ζωή και στη κοινωνία είναι κάποιος, τόσο περισσότερο κοντά στην αλήθεια είναι. Όσο πιο απομακρυσμένος είναι, τόσο πιο ισοπεδωτική γίνεται η μνήμη του, υπακούοντας σε μια εσωτερική ανάγκη να τα βλέπει όλα καλά κι όλα ωραία. Σχετικά με τη λέξη "Διάλειμμα" ασφαλώς και γράφεται έτσι όπως το λες, αλλά φυσικά το λάθος όπως καταλαβαίνεις δεν οφείλεται στην άγνοιά μου, αλλά στην βιασύνη της πληκτρολόγησης. Το ίδιο συμβαίνει και σε σένα συχνότατα στα σχόλιά σου αλλά δεν θεώρησα αναγκαίο να σου πω κάτι, αφού τα σχόλια δεν είναι στη βιτρίνα αλλά πίσω από αυτήν.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Σπύρος
Σπυρέτο μου του έδωσες και κατάλαβε στο γλέντι το χτεσινό. Πάτα και λίγο φρένο δεν είναι και απαραίτητο να το παίζεις και Αλέξης Ζορμπάς...
Όσο για το κερατάς, είναι δυνατόν ένας Σπύρος σαν και σένα με έναν άγγελο δίπλα του να είναι κερατάς;
Αυτός ο Σπύρος που αναφέρεται στην ανάρτηση είναι Ζακυνθινός...

Μαργαρίτα είπε...

Η γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της και θέλει να τη σέβονται και οι άλλοι, δεν λέει ψέματα… ξεκινάει μία σχέση εφόσον έχει –οριστικά- τελειώσει πιθανόν κάποια άλλη. Δεν αλλάζει τους άντρες σα πουκάμισα αλλά προσπαθεί μέσα από τη γνωριμία να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο. Το θέμα δεν είναι να τυλίξεις/κοροϊδέψεις κάποιον αλλά να καταφέρεις να τον κερδίσεις με την αλήθεια σου. Εξαρτάται λοιπόν από τη σοβαρότητα και το ήθος του ατόμου. Σίγουρα υπάρχουν και γυναίκες οι οποίες καταφεύγουν στο ψέμα σα λύση ανάγκης.. μία ομπρέλα, όμως όταν το ψέμα αποκαλυφθεί χάνεται κάθε αξιοπρέπεια και εμπιστοσύνη. Όπως επίσης υπάρχουν και άντρες που αρέσκονται στα ψέματα γιατί τους βολεύουν περισσότερο. Ας μου επιτραπεί όμως η άποψη πως οι άντρες είναι περισσότερο άπιστοι γιατί μπορεί ενώ λένε πως αγαπούν τη γυναίκα τους εντούτοις να την απατήσουν, ενώ μία γυναίκα πρέπει να έχει πάψει να αγαπά τον άντρα της για να τον απατήσει… καθώς και πως στους άντρες η απιστία είναι κάτι φυσικό ενώ στις γυναίκες κάτι πρόστυχο… Όπως και να ‘χει θα επανέλθω και θα πω πως το ψέμα είναι μία ομπρέλα που με την ίδια ευκολία που κρύβει κάτι ασήμαντο, μπορεί να κρύψει και κάτι πολύ σοβαρό… γι αυτό καλό είναι να αποφεύγεται ώστε να μη γίνει αιτία να χαθεί η αξιοπιστία…
(ελπίζω να μη βγήκα από το θέμα :)

Καλή σου μέρα Φαίδωνα***
:) :)

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Μαργαρίτα
Ασφαλώς και υπάρχουν γυναίκες που σέβονται τον εαυτό τους, δεν αμφιβάλλω καθόλου γι αυτό. Το κείμενο αυτό δεν θα γραφόταν αν δεν υπήρχαν τα αποτελέσματα της έρευνας που αναφέρεται στο αναρτημένο κείμενο.Και αν η έρευνα ανέφερε το αντίθετο απ' ότι αναφέρει τώρα, το κείμενο θα είχε γραφεί για τους άνδρες. Και κάτι ακόμα: Φαίνεται πως οι γυναίκες που δεν χρησιμοποιούν το ψέμα με αρνητικό τρόπο είναι μια ποιοτική μειοψηφία και ως γνωστον η ποιότητα δεν θορυβεί...

Ανώνυμος είπε...

Το ψέμα της γυναίκας και του άνδρα ξεκινάει πάντα από την ίδια γωνια του εγκεφάλου ,ο λόγος,η συχνότητα και η αιτία που το πλάθει μπορεί να διαφέρει .Και η αλήθεια είναι ότι η γυναίκα το χρησομοποιεί πιό συχνά και για ασήμαντους,καμιά φορά, λόγους .Το χρησιμοποιεί για να ισορροπήσει καταστάσεις που δεν μπορεί να υποστηρίξει αλλιώς.Ενώ ο άνδρας, στο θέμα ειδικά της απιστίας,δεν αισθάνεται την αναγκη ουτε και πιέζεται να το χρησιμποιήσει,διότι δεν αισθάνεται ενοχή ,και ο λογος είναι οτι μπορεί να απατά την σύντροφό του και συγχρόνως και να την αγαπάει ,το χρησιμοποιεί μόνο οταν παγιδευτεί,ενώ η γυναίκα οταν τον απατήσει έχει πάψει να τον αγαπά[οπως λεει και η Μαργαρίτα]
Κι όταν η γυναίκα δεν μπορει ή δεν θέλει,για διάφορους ευσταθής λόγους, να σπάσει τα δεσμα της φθαρμένης σχέσης αναγκάζεται να λέει απανωτά ψέματα .
Και εκεί αρχίζουν να φαίνονται τα ενοχικά σημάδια στα μάτια και στην γενική συμπεριφορά της
Δεν είναι πάντα τόσο απλό και εύκολο να διακόψεις,με ενα γειά μια μακρόχρονη σχεση που μεσα της είχε κάποτε βαθιά,αμοιβαία συναισθηματα και όνειρα .Η ειληκρίνεια είναι πολλές φορες ατομικιστική πράξη και ματώνει την ψυχή αυτού που ακόμη αγαπά .Εκει,χρειάζεται το ψέμα τύπου "ας χωρίσουμε για λίγο να δοκιμάσουμε την σχέση μας"Το ψέμα δεν είναι πάντα κακό,στο κάτω κάτω είναι το άλλο σκέλος της αλήθειας που προχωράει η ζωή ,πόσες σχέσεις ξεκινάνε με μικρά αθώα ψέματα και καταλήγουν σε στεραιες και αληθινες? Ενας κοινός ανθρωπος με καθημερινή κοινωνική επαφη ψεύδει κατα μέσον ορο 150 φορές ημερησίως.
Μπορώ να πω ότι το ψέμα ,μεσα στην επίλαστη και διαρκώς μεταβαλόμενη ηθικά κοινωνια πυ ζούμε ,είναι
κοινωνική ανάγκη,διότι δίνει το χρόνο στην σκέψη να πάρει την σωστή θέση και στάση απεναντι στο πρόβλημα .Η διαρκής 'ομως καταφυγή σε αυτό οδηγεί σε άσχημες καταστάσεις.
Εγω,δεν εχω πονέσει ποτέ από το ψέμα γυναίκας.διοτι καταλάβαινα, στην διάρκεια της σχέσης,τι μπορει να αναμένω απο την συγκεκριμένη γυναίκα.Αλλες πάλι φορές δεν έβλεπα την επερχόμενη φθορά και αναγκάζονταν να μου λένε ψέματα.Τελικά εχω πιεί και εχω χαρεί με την ίδια ηδονή και την ίδια όμορφη θλίψη το ψέμα και την αλήθεια της γυναίκας.Δεν υπάρχει πιό ωραιότερο,πιό ομορφότερο και πιο λεπτό λουλούδι από την γυναίκα .Ακόμη και με τα αγκαθάκια της .

σπύρος δαρσινός

Ανώνυμος είπε...

Φαίδων
Τα ψέματα μπορεί να καλύπτουν όλη την κλίμακα της "ψευτοσύνης", απο τα κακοήθη,συκοφαντικά και επικίνδυνα μέχρι τα αθώα, χαριτωμένα καιεποικοδομητικά.
Έτσι το θέμα δεν είναι ποσοτικό αλλά ποιοτικό αφού ένα ψέμα πχ. συκοφαντικό δεν "πατσίζεται" με δεκάδες αθώων ψεμάτων.
Πιστεύω ότι τα ψέματα δεν έχουν γένος,θηλυκό ή αρσενικό.
Είναι γένους ουδετέρου αφού τα ίδια σχεδόν ψέματα και για τις ίδιες αιτίες λένε τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες.
Όσο αφορά τη διαφορά στα ψέματα μεταξύ των δυό φύλων, πιστεύω ότι αν αυτή υπάρχει θα πρέπει να την αναζητήσουμε αποκλειστικά στη θεατρικότητά και στη πειστικότητά με την οποία λέγονται.
Εδώ ίσως έχουν μια ελαφρά υπεροχή οι γυναίκες.
Μιχάλης Βασίλας

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Προς όλους

Χαίρομαι που οι άντρες εδώ στο καφενείο του Θεού, προσεγγίζουν το θέμα με αίσθημα δικαιοσύνης, αμεροληψίας και αγάπης για τις γυναίκες. Προφανώς πρόκειται για άντρες που έχουν πολύ καλές εμπειρίες από το γυναικείο φύλο.
Από την άλλη πλευρά , βλέπω ότι οι γυναίκες αποφεύγουν να προσεγγίσουν το θέμα, ενώ ανέμενα ότι θα ήταν οι περισσότερες.Μακάρι να με διαψεύσουν πριν κατεβάσω την ανάρτηση. Μόνο δύο γυναίκες συμμετείχαν μέχρι τώρα: Η Αστοριανη που απορρίπτει τα πάντα και η Μαργαρίτα που δίνει μια ευρύτερη διάσταση στο θέμα.

Αστοριανή είπε...

Φαίδωνά μου,
...δεν απορρίπτω ΤΙΠΟΤΑ!
Απλώς, ήθελα να δώσω μια ελαφρά μάχη, και νόμισα ότι θα με καταλάβαινες!!!
Το ίδιο έγινε και με την... ορθογράφηση της λέξης!
Αν είναι δυνατόν να μη την γνωρίζεις ΕΣΥ που είσαι στην Ελλάδα και τη βλέπεις και την χρησιμοποιείς τόσο συχνά σε σύγκριση μ' εμάς που λείπουμε Χρόοονια!
Απλά, ήθελα να πειράξω την ... ανδροπαρέα, από τον Αρχηγό μέχρι τον "κερατά", από το φιλοσοφημένο ύφος του κειμένου μέχρι τις θεατρικές ερωτο-απαντήσεις (αν είχα αυτό το σκοπό, θα σου έλεγα την άποψη-πείρα μου για τη φόρμα και την "διατύπωση" του διαλόγου κ.λ.π.)
Για να πας, σε παρακαλώ,να το διαβάσεις άλλη μία φορά, και θα διαπιστώσεις το χαρακτηριστικό "χιούμορ" που διαλέγω όταν δεν επιθυμώ να ...καταπιαστώ με πολύ σοβαρές απαντήσεις...
Νόμισα ότι με ξέρεις... φίλε μου,
αλλά...
είναι δυνατόν να υπάρχει πλήρης ...νοητικότητα-γνώση-παραδοχή...
και των δύο φύλων?
'Ελα, τρελλός κι ο βοριάς, απόψε,
τι περιμένεις...???
Με την αγάπη μου,
Υιώτα

pylaros είπε...

Το χειρότερο απ' όλλα είναι ότι ο άνδρας είναι πλασμένος έτσι ώστε να πιστεύει τη γυναίκα!

Γαβριήλ

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Γαβριήλ
Είτε συμφωνεί κάποιος μαζί σου είτε όχι, πρέπει να ομολογήσω ότι το λακωνικό σου σχόλιο είναι:
Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο !!!!!!!!

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Αστόριανη
Κανένα πρόβλημα Γιώτα μου. Δεχομαι ό,τι μου λες με λαγαρό πνεύμα κα καλή διάθεση.

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η ώρα εδώ είναι 6 το πρωί.Σε λίγο φεύγω γιά το Ηάντσβιλλ του Αλαμπάμα
Όπως είπαν ,Θα έχει μιά κριούτσικη ηλιόλουστη μέρα
Και μου αρέσει να ταξιδεύω με ήλιο ανάμεσα στις κίτρινες,κόκκινες,
χρυσαφιές φθινοπωρινές φυλλωσιές των απέραντων δασών που απλώνονται στους λόφους και στις κοιλάδες της τρίωρης διαδρομής μου .
Εκει,στη μέση της απόκοσμης διαδρομής,έχει ,δίπλα σε ένα αργόσουρτο ποτάμι και κάτω από το δάσος ,ενα ξύλινο εστιατόριο με παστά κρέατα,αχνιστό καφέ και ζεστό καλαμπόψωμο.
Ελάτε μαζί μου στα αμίλητα δάση και στα αργόσουρτα ποτάμια.
Η διαδρομή είναι μικρή....μα έχει μέσα της ότι αγαπάει η ζωή.

σπύρος δαρσινός

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Σπύρος
Είμαι ό πρώτος που σε ακόλουθεί Σπύρο μου στο υπέροχο σκηνικό που περιέγραψες! Τελικά έδώ είναι ο Παράδεισος Σπυρέτο μου. Και η κόλαση. Η έπαφή μου με τον Παράδεισο είναι συνειδητή, ακόμα κι αν πρόκειται να είναι μόνο πνευματική. Η επαφή μου με την κόλαση, (αφού κανείς δεν την αποφεύγει τουλάχιστον μεταφορικά)είναι μόνο εξαναγκαστική.
Πάμε λοιπόν στον Παράδεισο μ' ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι...

Σταλαγματιά είπε...

Το ψέμα για μένα δεν έχει γένος.
Ότι κι αν λένε οι επιστήμονες εγώ πιστεύω πως είναι στον χαρακτήρα και στα βιώματα του καθενός που φυσικά θα διαμορφώσουν αυτόν τον χαρακτήρα.
Έχω ακούσει πολλά ψέματα και δεν μέτρησα ποτέ ποιος μου είπε τα περισσότερα.
Αν ήταν άντρας ή γυναίκα.

ξανθίππη είπε...

Καλησπέρα.
Δεν ξέρω αν το ψέμα έχει φύλλο. Ίσως οι γυναίκες να ξέρουν να στολίσουν καλύτερα ένα ψέμα, να παίξουν καλύτερα ένα ρόλο και να χαζοδακρύσουν πιο εύκολα προκειμένου να γίνουν πιστευτές αν χρειαστεί. Οι άνδρες από την άλλη μπορούν να σου αραδιάσουν ψέματα που μπορούν να σε βγάλουν από τα ρουχα σου.
Από την αλλη, είναι και θέμα αισθητικής το ψέμα. Ένα αθώο παραπονιάρικο χαζοψεματάκι, ένα χονδροειδές ψέμα ή ένα ψέμα φως - φανάρι που πληγώνει;
Υπάρχουν ψέματα που μας κάνουν να χαμογελάμε και υπάρχουν και ψέματα που σκοπός τους είναι να σου μαυρίσουν την ψυχή. (Και τώρα θα μπει και το ερώτημα που δεν είναι της παρούσης, αλλά θα το αναφέρω: κρίνουμε από την πρόθεση ή εκ του αποτελέσματος;)
Γεγονός πάντως είναι πως οι άνδρες πέφτουν πιο εύκολα θύματα του ψέματος των γυναικών, απλά γιατί το "έγκλημα" είναι καλά οργανωμένο και δεν έχουν τόσο πολύπλοκο τρόπο σκέψης ώστε να είναι συνεχώς σε επαγρύπνηση και αμφισβήτηση των όσων συμβαίνουν γύρω τους.
Πάντως το σημαντικότερο είναι να μην πιστεύουμε πάντα τα λόγια και να μη βασιζόμαστε μόνο σε αυτά. Οι πράξεις, τα συναισθήματα και η διαίσθηση στην οποία πιστεύω πολύ είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι στην αναζήτηση της αλήθειας. Και τα μάτια. Αν έχεις μάθει να κοιτάς τον άλλο κατάματα, δε μπορείς να το κάνεις την ώρα που τον κοροϊδεύεις...
Καλό βράδυ και καλώς σας βρήκα.

Aurangel είπε...

Ενδιαφέρουσα η ανάρτηση δεν αντιλέγω, όμως πιστεύω ότι σημειώσες ένα σφάλμα.
τώρα που αναφέρθηκε η αποκρυπτογράφηση της γλώσσας του σώματος των γυναικών, θα είναι πιο προσεχτικές οι γυναίκες που περνούν από δώ όσον αφορά την μετέπειτα συμπεριφορά τους ως προς το αντρικό φύλο.
Τί να πώ????
Angel kiss

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ξανθίππη
Καλώς όρισες Ξανθίππη και σ' ευχαριστώ για το πολύ ενδιαφέρον σχόλιό σου, που σε λίγες αράδες εντοπίζει το πρόβλημα, βαθαίνει την κατανόησή του και καταλήγει σε μια πρακτική πρόταση.
Από τώρα θα τα λέμε συχνότερα ελπίζω

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@eurangel
Σε καλωσορίζω στο καφενείο που πίνει ο...Θεός τον καφέ του.
Αν οι γυναίκες όπως λες αξιοποιήσουν τα όσα λέγονται εδώ για τη γλώσσα του σώματος,προκειμένου να κάνουν τα ψέματά τους πιο πειστικά πιο πολύπλοκα και ραφινάτα, ε, τότε χαλάλιν τους όπως λέει και το τραγούδι.

Ανώνυμος είπε...

Φαίδων
Ειδες που παραπονιόσουν ότι δεν μιλάγαν οι κυρίες ?
Περίμεναν διακριτικά φίλε μου για να μας πούνε τις όμορφες αλήθειες τους.
Τι τα θες,χωρίς γυναίκα γίνεται κόμπος ο καφές και το κρασί στο καφενείο.

σπύρος

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Σπύρος
Ναι Σπυρέτο μου. Πράγματι. Γυναίκες με ψύχραιμη σκέψη. Μήπως έχουν καλυτερέψει τόσο πολύ τα πράγματα και δεν το πήραμε είδηση;

Ανώνυμος είπε...

Εμ και βέβαια έχουν καλυτερέψει Φαίδων.Ας ξεκολήσουμε και λίγο τα μάτια μας απο τις γραμμές του σώματός τους να δούμε και τις χάρες της ψυχής και του μυαλού τους...
Ξερω οτι τα θέλουν και τα δύο
Τι να θέλουν όμως πιο πολύ ?
Να ενα ερώτημα .

σπύρος

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Σπύρος
Σπυρέτο μου πολύ ενδιαφέρον το ερώτημά σου αλλά ας μας το απαντήσει καλύτερα γυναίκα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος