Κυριακή, Αυγούστου 10, 2008

ΘΑΜΠΩΝΕΙ Η ΟΡΑΣΗ ΜΑΣ;

Φ.Θ.
Η Κίνα μεταχειρίζεται τους πολίτες της σαν τα σκουπίδια. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, τής είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά. Σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό της ανεξαρτησίας του Θιβέτ και προβαίνει σε απίστευτες βιαιότητες σε βάρος των Θιβετιανών. Παρ’ όλα αυτά, η Κίνα θέλει (φρόντισε γι αυτό η μαφία της Δ.Ο.Ε. και η ένοχη συναίνεση των κρατών της γης) να γοητεύσει τον κόσμο, επιστρατεύοντας όλη την επιδειξιομανία και την εντυπωσιοθηρία της με την ευκαιρία τής οργάνωσης και της διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων στο έδαφός της.
*
Έτσι ελπίζει, (και το καταφέρνει) να ξεχαστούν τα εγκλήματά της μέσα στη γενική ευφορία της γκλαμουριάς, της παγκόσμιας αυτής πανήγυρης. Οι Ολυμπιακοί αγώνες πέρα από την έκπτωση και το ξεστράτισμα από τις αξίες τους στο σύγχρονο κόσμο, λειτουργούν τώρα στην Κίνα και ως κάλυψη των εγκλημάτων διαρκείας της κινέζικης κυβέρνησης. Αλλά ποιος θα εμποδίσει τον χορό των τρισεκατομμυρίων, για χάρη των ανθρώπινων αξιών, αφού όλοι συμμετέχουν σε αυτόν; Ούτε μία χώρα (έστω για την τιμή των όπλων) δεν απέσυρε τη συμμετοχή της από τους αγώνες. Ούτε ένας πολιτικός δεν εναντιώθηκε.
Οι Ολυμπιακοί αγώνες λοιπόν, εδώ και κάποιες δεκαετίες έχουν μεταλλαχθεί σ’ ένα υλικό πολυτελείας, που το διαχειρίζεται μια παγκόσμια ΜΑΦΙΑ με πρόεδρο το φασιστοειδές Ζακ Ρογκ.
*
Ευτυχώς για όλους μας υπάρχουν άνθρωποι που αποστρέφουν το πρόσωπό τους από την Κίνα της βίας και τους διεφθαρμένους Ολυμπιακούς αγώνες και συνεχίζουν να θεωρούν ως μέγιστες αξίες, όχι τις οικονομικές σκοπιμότητες, το δίκαιο του ισχυρού και την εκμετάλλευση, αλλά τα ανθρώπινα δικαιώματα, την Ελευθερία, την Δικαιοσύνη και την Ειρήνη.
Μαζί τους κι εγώ.


49 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως πάντα διψασμένη, σταμάτησα απόψε στο καφενείο σου, Φαίδωνα, φίλε μου εκλεκτέ και με πότισες ξανά το νέκταρ της αλήθειας και το πάθος της σκέψης σου...Έχω πάει στη Κίνα αλλά και χωρίς ναχα πάει συμφωνώ με όλα αυτά που διατυπώνεις μ' ευαισθησίαστο γραφτό σου (ΘΑΜΠΩΝΕΙ Η ΟΡΑΣΗ ΜΑΣ;) μόνο που θα το ήθελα αυτό γραμμένο πρωτοσέλιδο ΠΡΙΝ γίνει η εκλογή της Κίνας για τους Ολυμπιακούς αγώνες! Τώρα βρισκόμαστε προ τετελεσμένου γεγονότος με τα από μια απίστευτα φαντασμαγορική, παραμυθένια έναρξη και παρουσίαση όπου αμέτρητοι νέοι συναγωνίζονται τίμια και υπεύθυνα στα ταλέντα τους μετά από σκληρή κι εντατική τα προπαρασκευή.Δεν πανηγυρίζουμε σ' αυτό το σημείο πολιτικά συστήματα και την αθλιότητα για την έλλειψη ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα αλλά ενθαρρύνουμε το πνεύμα του αθλητισμού μεταξύ των νέων και τη συνέχιση των ολυμπιακών αγώνων και ιδανικών που πάντα θα αντιπροσωπεύουν όπως το εκφράζεις εσύ απόλυτα (τα ανθρώπινα δικαιώματα,την Ελευθερία, την Δικαιοσύνη και την Ειρήνη) αντί τα μεγάλα συμφέροντα! Μαζί σου κι εδώ, Φαίδωνα κι εγώ........
Ευχαριστώ πολύ, σπάνιε γλυκέ μου φίλε. Με ολόθερμους χαιρετισμούς σε όλους σας και όλη μου τη φιλία, εκτίμηση και αγάπη,
STELLA ZAMPOUROU FOLLENTER 8.10.08 NEA ΥΟΡKH

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Στέλλα
Καλή μου φίλη σ' ευχαριστώ πρώτα για τη συμμετοχή σου στο καφενείο, και χαιρόμαστε πολύ που τώρα τελευταία βρίσκεσαι συχνότερα κοντά μας. Αλλά σ' ευχαριστώ ακόμη για τα τόσα καλά λόγια ,που βέβαια δεν αξίζω, αλλά έχω το προνόμιο να τα απολαμβάνω εξ αιτίας της φιλίας μας και της πνευματικής και ψυχικής σου γενναιοδωρίας. Η παρατήρησή σου , ότι θα ήθελες το κείμενο αναρτημένο ΠΡΙΝ ανατεθούν οι αγώνες στη Κίνα, είναι σωστή. Όχι βέβαια πως θα επηρέαζα κάτι.Μη τρελαθούμε κι όλας. Απλά θα κατέθετα στο κείμενό μου στην κατάλληλη ώρα και θα ήμουν πιο σωστός. Βέβαια καλή μου Στέλλα, εδώ στο καφενείο όπως και σε άλλα Blogs, δεν μπορούμε να εμποδίσουμε αποφάσεις που ήδη πάρθηκαν ερήμην των ανθρώπων - πολιτών, μπορούμε όμως να δείξουμε στις διάφορες εξουσίες που διαπλέκονται μεταξύ τους, πως τη δική μας Όραση δεν κατόρθωσαν να τη...Θαμπώσουν. Έτσι ελπίζουμε πως μαζί με τους φίλους μας και τους ευαίσθητους επισκέπτες, θα μπορέσουμε να κρατήσουμε δυνατή την Όρασή μας για να βλέπουμε την αλήθεια ή και να βελτιώσουμε τον τρόπο που κοιτάμε και καταλαβαίνουμε τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Ενα σχολιο του κ.Θεοφιλου διαβασα στην Οθονη μου σχεση εχοντος
με τους Ολυμπ. Αγωνες.Δεν γνωριζω τον κυριο αυτο καθως επισης δεν
ειμαι σιγουρος οτι ξερω και οτι μπορω σωστα να συμπεριλαβω την
διευθυνση του στη στηλη των ανθρωπων με τους οποιους αλληλο-
γραφω.Καταθετω συνεπως τη γνωμη μου,με την ελπιδα οτι δεν θα
σκονταψει, η' κι'αν σκονταψει οτι καποιος αξιολογωτερος απο 'μενα
χειριστης του μηχανηματος θα την φερει"σε ισια πορεια.
Εκτος της Κινας,αμφοτερες οι Κορεες,ολα τα Αραβικα κρατη,καθως και οι ΗΠΑ,Ρωσια,Τουρκια,( ο καταλογος ειναι μακρυς)ειναι χωρες στις οποιες τ'ανθρωπινα
δικαιωματα αποτελουν μια καταπτυστη ΦΕΝΑΚΗ . Η δε ΔΟΕ, οπως και οι ηγεσιες
των περισσοτερων χωρων της υφηλιου ειναι ειτε δεσμιες ειτε πειθηνια οργανα της
Μασονιας η οποια αποτελει την αξωμητρια κυηση του διεθνους Σιωνισμου.Θυμαστε
τι εγινε με την Κοκα-Κολα στην Ολυμπιαδα που εγινε εδω στις ΗΠΑ?
Αργα,μεθοδικα κι'υποδοριως,σφαγιαζεται ο Ελληνισμος και οι πνευματικες του αξιες
, κι'εκεινος που αμφιβαλλει, ας κανει τον κοπο να διαβασει τα"Πρωτοκολλα της Σιων"
Συνεπως αν απεσυροντο ενα,δυο ,πεντε ,δεκα κρατη το στραπατσο της Ολυμπιακης
Ιδεας θα'παιρνε μεγαλες διαστασεις.Ο ελληνισμος βρισκεται θανασιμα ριγμενος
μεσα σ'ενα πανερι γιοματο πεινασμενους σκορπιους.

Ο Κιουταχης απ'το βορια
Ο Ιμπραιμης απ'τη Δυση
αλλαξαν τα θερια φωλια
το μισος σταζει οπως παληα
περα, στου Νηοκαστρου τη Βρυση...

Ευάγγελος Διακογιάννης

Ανώνυμος είπε...

Τον περασμένο μήνα μια παγκόσμια έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον ΟΗΕ.
Η μόνη ερώτηση που υποβλήθηκε ήταν:

«Παρακαλώ να εκφέρετε την τίμια και ειλικρινή γνώμη σας για τη λύση στο πρόβλημα της έλλειψης τροφίμων στον υπόλοιπο κόσμο».

Η έρευνα απέτυχε για τους παρακάτω λόγους:
Στην Αφρική δεν ήξεραν τι σημαίνει τρόφιμα
Στην Ανατολική Ευρώπη δεν ήξεραν τι σημαίνει τίμια.
Στην Αγγλία δεν ήξεραν τι σημαίνει ειλικρινή..
Στην Δυτική Ευρώπη δεν ήξεραν τι σημαίνει έλλειψη.
Στην Σκανδιναβία δεν ήξεραν τι σημαίνει πρόβλημα.
Στην Κίνα δεν ήξεραν τι σημαίνει γνώμη.
Στη Μέση Ανατολή δεν ήξεραν τι σημαίνει λύση.
Στη Νότια Αμερική δεν ήξεραν τι σημαίνει παρακαλώ.
Στις δε ΗΠΑ δεν ήξεραν τι σημαίνει υπόλοιπος κόσμος!!!!!
Ιωάννα Μώλου

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Ιωάννα Μώλου - Ευάγ.Διακογιάννης

Σας καλωσορίζω στο καφενείο και σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας, για τα επιπρόσθετα στοιχεία που προσφέρετε στο θέμα, καθώς και το σφυγμό της παγκόσμιας κοινωνίας που αποτυπώνετε, παραθέτοντας τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης, με κωμικοτραγικό χαρακτήρα.

Ανώνυμος είπε...

Ηθελα ακόμη να προσθέσω ,πως γιά να είσαι σημερα αθλητής πρέπει να ξερεις τι αναβολικά να παίρνεις για να μην τα πιάνουν τα ¨μεσίνια"
Πρέπει να εχεις καλούς ψυχολόγους και ψυχίατρους για να σε στείνουν στο εφαλτήριο.
Πρέπει να έχεις δυνατό χορηγό για να μην σε φάνε στη στροφή.
Πρέπει να πιστέψεις πως η συμμετοχή χωρίς χρυσό ειναι ντροπή
Πρέπει από παιδάκι να δώσεις το σώμα σου,να το κοντύνουν,να το σφίξουν ,να το παρασημειώσουν ,να το λυγίσουν για να γίνει ελατηριο στα καναβάτσα.
Πρέπει να ντυθείς με τις στολές των χορηγών που κάνουν τους πολέμους.
Πρεπει να μεταφέσεσαι στα στάδια και στα Ολυμπιακά χωριά σε κλουβιά γιά να μην σε φάνε οι ελεύθεροι,
απ'έξω.
Κατά τα άλλα τιμάται δεόντως η ΙΔΕΑ του Ολυμπισμού στις στράκας στρούκες των ενάρξεων.

σπύρος δαρσινός

aKanonisti είπε...

Συμφωνω με όσα λέτε...αλλά.. μέσα στον πεσιμισμό σας.. έχω να προσθέσω μία ευχάριστη παρατήρηση...
Φέτος γι πρώτη φορά... δεν γέμισε ο τόπος με διαφημίσεις για την αγορά τηλεοράσεων ... με αφορμή τους Ολυμπιακούς...
Αυτό εγώ το εξέλαβα ώς πολύ ενθαρρυντική λεπτομέρεια.. διότι προβάλει την χαμηλή τηλεθέαση και το χλιαρό ενδιαφέρον του κόσμου για τους Ολυμπιακούς φέτος..
Δεν νομίζω πως είναι από ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα δικαιώματ στην Κίνα.. μάλλον προέρχεται από το θέμα των αναβολικών.. αλλά...βοηθάει στο να ακουστεί και το θέμα του Θιβετ..

Αυτά είχα να πω.. για να γλυκάνω λίγο το φρούτο.. πριν το σερβίρω...
:-)

Ανώνυμος είπε...

Φαίδωνα,κάποτε με ειχες διορίσει αρχικαφετζή του καφενείου,ε λοιπόν έχω ένα παράπονο,κάθομαι στην πόρτα με ένα δίσκο γεμάτους καφέδες και κοιτάζω δεξιά αριστερά το δρόμο για μερικούς ωραίους θαμώνες κι ακόμη δεν φαίνονται.
Κι'όταν ένας καφές δεν πίνετε λείπει το αποτύπωμα που μένει.

σπύρος δαρσινός

Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης και Γραφής είπε...

Από ό,τι μαθαίνουμε από διάφορες ειδήσεις:
Η περιβαλλοντολογική μόλυνση στην Κίνα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο (μετά την πρωτιά των ΗΠΑ). Τα εργοστάσια εκβάλλουν συνεχώς τόνους τοξικά απόβλητα στα ποτάμια και στον ωκεανό. Το 80% των ποταμιών της έχουν υπερβολική μόλυνση, που μπορεί να διαγνωσθεί ακόμα και από το ..διάστημα.

Η ποιότητα των προιόντων που κυκλοφορούν δεν είναι ελέγξιμη με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να μην πληρούν τις προδιαγραφές και να περιέχουν επιβλαβείς και μη επιτρεπτές τοξικές ουσίες (ακόμη και τα ρούχα περιέχουν βλαβερές και τοξικές ουσίες).

Για τα φτηνά κινέζικα προϊόντα που μας κατακλύζουν, εργάζονται ανήλικα παιδιά -πέραν του 8ωρου φυσικά- και η αμοιβή τους είναι 1-2 δολάρια την ημέρα.

Να μιλήσουμε για την θρησκευτική και πολιτική καταπίεση που υφίστανται όσοι δεν ακολουθούν την γραμμή του κόμματος; Τους βασανισμούς και τις εκτελέσεις;
Την στέρηση των βασικών δικαιωμάτων όσων συλλαμβάνονται (χωρίς αποδεικτικά στοιχεία);

Για τους άγριους βασανισμούς των ζώων που κυκλοφορούν σε φρικιαστικά βίντεο στο γιουτιουμπ;

Να πούμε για τα άλλα;
Η Κίνα συνεχίζει να χρηματοδοτεί και προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στο Σουδάν, με αποτέλεσμα στο Ντραφούρ να πεθαίνουν έκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Όσοι αντέχουν ας βάλουν αναζήτηση στο γιουτιουμπ να δουν τα παιδάκια που πεθαίνουν από πείνα και αρρώστιες.

Στην Βιρμανία υποστηρίζει το καθεστώς της χούντας που επικρατεί, ενώ στο Θιβέτ έχει κάνει εισβολή και διεκδικεί την κυριαρχία του.

Αυτά είναι μερικά από όσα δεν μας δείχνει η τηλεόραση κι ούτε μας τα έδειξε προχθές στην "γιορτή του αθλητισμου".
Κι εμείς ως καλοί τηλεθεατές, αναλωθήκαμε στα "υπερθεάματα", αφήνοντας στην άκρη τον "άρτο".
Κάποτε πήγαιναν μαζί αυτά τα δύο, ως πακέτο προσφοράς κοινού.
Τώρα αρκεί μόνο το πρώτο.

Λες και άμα γινόταν μια πιο λιτή τελετή έναρξης και τα τόσα εκατομμύρια (που τα περισσότερα ξοδεύτηκαν λέει στην τελετή λήξης-εκεί θα γίνει το μεγάλο σώσε) έκλειναν άλλες τρύπες ανάγκης της πολυπληθούς αυτής χώρας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα έχαναν κάτι από την χαμένη σημασία τους.

Μια επίδειξη το προχθεσινό σhόου και ταυτόχρονα ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα στους 80 χαμογελαστούς και συμμετέχοντες ηγέτες, για την ικανότητα διαχείρισης και χειραγώγησης του παγκοσμίως μεγαλύτερου και υπεράριθμου ανθρώπινου δυναμικού της αυτής χώρας.

Ποιος δεν ανατρίχιασε βλέποντας τον συγχρονισμό τόσων χιλιάδων ανθρώπων;
Ποιος δεν τρόμαξε από την δύναμη που απελευθέρωναν και χαλιναγωγούσαν τόσες χιλιάδες άτομα κάτω από την ομοιομορφία των προδιαγραμμένων κινήσεών τους;

Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν προδιαγραφές από την ΣΔΟΕ για τα κράτη που φιλοξενούν Ο.Α.;
Να μην καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα κλπ;
Δεν θα έπρεπε να υπάρχει έλεγχος και μέριμνα από την ΣΔΟΕ για το πόσοι έμειναν άστεγοι για να χτιστούν στα σπίτια τους τα πολυτελή γήπεδα;
Να επιβάλλονται κυρώσεις όχι μόνο για την πορεία των έργων, αλλά και για τον τρόπο και την εκμετάλλευση και καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών στο όνομα του... "αθλητισμού";

Από τη μια η κατάντια των Ο.Α, κι από την άλλη η κρυμμένη φρικώδης όψη της ολυμπιακής Κίνας.

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς βρε Φαίδωνα...

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Σπυρος
Επιγραμματικά δίνεις την εικόνα όλου του χορού των τρις, της διαπλοκής των συμφερόντων και της
βλαβης της υγείας των αθλητων εξ αιτίας των αναβολικών.
Τώρα στα του διορισμού:Σε διόρισα αρχιοινοχόο (αφού το καφενείο έχει και κρασί) και όχι αρχικαφετζή. Είναι ένας τίτλος που κουβαλά μυστήρια και κρυφές ηδονές! Αληθινά σημαντικός τίτλος. Επειδή λοιπόν στέκεσαι στην πόρτα για να δεις ωραίους ανθρώπους σου λέω να μπεις μέσα στο καφενείο, γιατί εκεί είναι ήδη οι ωραίοι άνθρωποι όπου πλειοψηφεί Το Ωραίο και ταυτόχρονα Ισχυρό φύλλο. Ελπίζω εμείς του ασθενούς φύλλου να τύχουμε της προστασίας τους αν χρειασθεί...

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Ακανόνιστη
Καλώς τηνε κι ας άργησε! Να έρχεσαι να πίνουμε κανα κρασί Νεμέας πότε-πότε που διαθέτει ο γευσιγνώστης και αρχιοινοχόος Σπύρος Δαρσινός, ο και Δαίμων της Κορινθίας επονομαζόμενος. Πράγματι έδωσες μια διάσταση καινούρια μέσα από την αγορά και την καθημερινότητα, με την είδηση της μη ζήτησης τηλεοπτικών δεκτών για τους Ο.Α. Λες σε μια δεκαετία να κάνει η Δ.Ο.Ε τους Ολυμπιακούς μόνη της;;;
Μακάρι , για να ξαναγυρίσουν πάλι στις αρχικές αξίες τους. Και τώρα στα δικά μας: Πρόσεχε καημένη να μην είναι σάπιο το φρούτο που γλύκανες γιατί κάηκες. Θα μου 'ρθει που θα μου 'ρθει, μην είναι και σάπιο!

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δίκιο Φαίδωνα,διαβάζοντας το σχόλιο του"κυκλοδίωκτον" είδα ότι και εύστοχο είναι,και δυνατό,και άμεσο.Τι τα θες ,ωραίο το"αδύνατο φύλλο" που κουμαντάρει το λεγόμενο ισχυρό.
Και γιά να σου πω την αλήθεια μου:
εκει ειναι και η αδυναμία μου,στα όμορφα χείλη με τα σωστά λόγια πάνω στο κρασί.
Παρά ταύτα,σαν αρχιοινοχόος που είμαι-και λόγω επαγγέλματος-εχω μάθει να κοιτάζω πάντα αυτούς που μπαίνουν,αυτούς που μένουν και αυτούς που φεύγουνε-που λέει και ο Λ.Παπαδόπουλος

σπύρος δ.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Κυκλοδίωκτον
Το σχόλιό σου ήταν μια περίληψη έρευνας - ρεπορτάζ για το θέμα, που με σχετική πληρότητα ξεδίπλωσε τη κατάσταση στη Κίνα και όχι μόνο. Συνιστώ στους επισκέπτες να διαβάζουν τα σχόλια με το ίδιο ενδιαφέρον που διαβάζουν το ανηρτημένο κείμενο. Η μεγαλύτερη πληρότητα και ποικιλία πληροφοριών και προσεγγίσεων βρίσκεται στα σχόλια!

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Ξαναακανόνιστη
Και κάτι ακόμα που ξέχασα να σου πω: Δεν έχουμε πεσιμισμό, ψύχραιμες διαπιστώσεις κάνουμε και ασκούμαστε να έχουμε δυνατή όραση για να μη μας τη θαμπώσουν! Θέλουμε να έχουμε δυνατή όραση για να βλέπουμε την αλήθεια, όχι αυτή που μας δείχνουν, αλλά αυτή που θα βλέπουμε! Αν τελικά καταφέρουν να μας θαμπώσουν την όραση, θα το γυρίσουμε στο ταμ τιριρί και στο τουρλουμπούκι ολέ. Κι αυτό ένα είδος αντίστασης θα είναι, φτάνει να μην πάρουμε το δικό τους δρόμο.
Τώρα ξέρεις ακανόνιστη.

Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης και Γραφής είπε...

Και κάτι άλλο για την περίφημη εκεχειρία των Ο.Α. και κατά πόσο οι Ο.Α. είναι σύμβολο ειρήνης και αδελφοσύνης κλπ.

Ανήμερα των Ο.Α. η Ρωσία με την Γεωργία ήταν δυο αδελφομένες όμορες χώρες μέσα σε ένα ανείπωτο κλίμα φιλίας και συνεργασίας και έτσι παραμένουν όσο θα διαρκέσουν οι Ο.Α.

Γι αυτό εξ άλλου, δεν ξεσηκώθηκε κανένα κράτος από τα συμμετέχοντα να αποχωρήσει από τους αγώνες και να διαμαρτυρηθεί.

aKanonisti είπε...

Ξαναφαίδωνα...
ξέρω ωρε...
αλλά... ας πιστεύουμε ολιγον περισσότερον στις μάζες..
Υπάρχει κάτι μαγικό εκει...
Άλλο αν τις απαξιώνουν οι βαριές κουλτούρες... εγώ τις εμπιστεύομαι.. αρκεί να βρούνε εναν λόγο ειλικρινη...

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@κυκλοδίωκτον
Η περίφημη εκεχειρία των Ολυμπιακών Αγώνων , είναι εδώ και δεκαετίες ένας πουκάμισο αδειανό!Οι γνωστές και πανανθρώπινες αξίες των Ο.Α. είναι πια μόνο ιστορικά ντοκουμέντα. Πως καταφέρνει ο άνθρωπος να παίρνει όλα τα μεγάλα στο περιεχόμενο, να τους δίνει λάμψη απ' έξω και να τα αδειάζει εντελώς από το περιεχόμενό τους!!!!

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Σπύρος
Σπυρέτο μου είσαι καλλιτέχνης της ζωής!!! Κι αυτόν τον τίτλο τον είχες από πάντα δεν στον απένειμε κανείς!!!

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Ξαναξαναακανόνιστη

Εμπιστοσύνη στις μάζες; Είναι μια ιδέα που δεν την είχα σκεφτεί και χαίρομαι πάρα πολύ που την έφερες εσύ εδώ.Μια άποψη τολμηρή (τηρουμένων των αναλογιών)που μετακινεί τα μέχρι τώρα αμετακίνητα όρια. Εννοείς προφανώς να εμπιστευθούμε τις μάζες που αργά αλλά σταθερά βαδίζουν προς την αυτοχειραφέτησή τους! "Το κάτι μαγικό" που λες. Το εύχομαι και το ελπίζω. Προσωπικά είμαι ανοιχτός, όπως και το καφενείο στο κάθε καινούριο, άποψη-ιδέα-πρόταση ζωής, κ.λ.π. που μπορεί να δώσει το διαφορετικό στη ζωή μας και ένα καλύτερο τρόπο να κατανοούμε τα πράγματα. Το καφενείο, έχει τις απόψεις του βέβαια αλλά δεν είναι οχυρωμένο πίσω από καμιά δογματική θέση ή αυθεντίας ή βαριάς κουλτούρας, όπως σου αρέσει να λες. Κι εγώ δεν τους πάω τους δήθεν, που τάχα μου εκπροσωπούν με μοναδικό τρόπο τις τέχνες και τα Γράμματα...Αλλά αν κάποιος είναι βαριά κουλτούρα αλλά γνήσιος και όχι δήθεν τότε τον σεβόμαστε, όπως και το κάθε γνήσιο. Το καφενείο, πιστεύει ότι η επικοινωνία είναι ένα διαρκές σχολείο, όπου ο καθένας παίρνει και δίνει. Σ' αυτά τα πλαίσια καλωσορίζω την άποψή σου και θεωρώ πως είναι κάτι που ΠΑΙΡΝΩ από την επικοινωνία μας. Κατάλαβες ωρέ ακανόνιστη;

Αύγουστος 13, 2008 11:03 πμ

Ανώνυμος είπε...

"κυκλοδίωκτον"
Αν έχεις την καλοσύνη θα ήθελα να ήξερα περισσότερα γιά το πρόβλημα μεταξύ Σουδάν και Ντραφούρ και τι κέρδος έχει η Κινά να ενισχύει το Σουδάν.Ευχαριστώ.
σπύρος δαρσινός

Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης και Γραφής είπε...

Κύριε Δαρσινέ,
ό,τι ξέρω το μαθαίνω από δω κι από κει, χωρίς να μπορώ να επιβεβαιώσω τα όσα λέγονται. Γι αυτό και στην αρχή του προηγούμενου σχολίου μου έγραψα: " Από ό,τι μαθαίνουμε από διάφορες ειδήσεις".
Κι όταν τα κεντρικά ειδησεογραφικά πρακτορεία που κανονίζουν τις ειδήσεις που θα μεταδοθούν σ' όλο τον κόσμο είναι 2 νομίζω… ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την αντικειμενικότητά τους.
Να φανταστείτε ότι στην αρχή των Αμερικάνικων εκλογών, από τα δελτία των δελτίων της Ελληνικής τηλεόρασης κοντέψαμε να νομίσουμε πώς μόνο δύο υποψήφιοι μάχονταν για την προεδρία. Ο Ομπάμα και η Χϊλαρι. Μόνο γι' αυτούς μιλούσαν σε κάθε δελτίο. Μετά την απόσυρση της Χίλαρι άρχισαν να μας ενημερώνουν ότι υπάρχουν κι άλλοι, όπως κάποιος κύριος ΜακΚείν! (και κάποια Πάρις, αλλά αυτό στα μεσημεριανά κουτσομπολιά κυρίως).
Έτσι λοιπόν, με κάθε επιφύλαξη αντιγράφω αποσπάσματα από πληροφορίες που κυκλοφορούν ονλαιν.

Η Κίνα με την Κυβέρνηση, οι ΗΠΑ με τους επαναστάτες.
Το αποτέλεσμα όπως και να χει, είναι στο Νταρφούρ (κι όχι Ντραφούρ όπως έγραψα βιαστικά-και κάτι άλλα ορθογραφικά βασικά λάθη έκανα…) η κατάσταση να είναι απελπιστική.

Δείτε κι αυτό το βίντεο που είναι στην αμερικάνικη γλώσσα:
http://www.youtube.com/watch?v=-NfphAdq-t0&feature=related

Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης και Γραφής είπε...

Περί Σουδάν:

Το 1983, ο πρόεδρος Νιμέιρι, εκπρόσωπος της αραβικής πλειοψηφίας που κατοικεί κυρίως στον Βορρά, προσπάθησε να επιβάλει σε όλη τη χώρα τον ισλαμικό νόμο και άρχισε οργανωμένες διώξεις εις βάρος των μη μουσουλμάνων, μαύρων γηγενών, χριστιανών και ανιμιστών που ζουν στον Νότο, με αποτέλεσμα να γεννηθεί ένα ένοπλο αυτονομιστικό κίνημα, το SPLA.

Το 1989, ο επικεφαλής των ταγμάτων θανάτου, υπεύθυνος για τις σφαγές στον Νότο, στρατηγός Ομάρ αλ-Μπασίρ, ανέτρεψε με πραξικόπημα την εκλεγμένη κυβέρνηση «για να σώσει τη χώρα από τους διεφθαρμένους πολιτικούς».

Στο Νταφούρ, άραβες πολιτοφύλακες, υποστηριζόμενοι από την κυβέρνηση, έχουν εξαπολύσει ευρεία επίθεση κατά του μη αραβικού-μουσουλμανικού πληθυσμού με χιλιάδες θύματα. Η κρίση, που κορυφώνεται τώρα, ξεκίνησε το 2003, όταν τοπικές φυλές εξεγέρθηκαν κατά της κεντρικής κυβέρνησης και την κατηγόρησαν ότι εφαρμόζει πολιτική διακρίσεων κατά των μη μουσουλμάνων, οι οποίοι αποτελούν και τη σχετική πλειοψηφία.

Ο στρατός απάντησε άμεσα, με σφαγές, βιασμούς και περιορισμό της επισιτιστικής βοήθειας. Το πογκρόμ συνεχίστηκε κάτω από τα αδιάφορα μάτια της διεθνούς κοινότητας που είχε στραμμένη την προσοχή της στον πόλεμο στο Ιράκ.

"Η σύγκρουση στο Νταρφούρ αποτελεί σε μεγάλο βαθμό πάλη για τον έλεγχο πρώτων υλών", αναφέρει χωρίς περιστροφές η αμερικανική εφημερίδα "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ". Η ισπανική "Ελ Παΐς" προσδιορίζει ακριβέστερα: "Η ζώνη αυτή έχει σημαντικά κοιτάσματα χρυσού, ουρανίου και μία από τις μεγαλύτερες υπόγειες δεξαμενές νερού ολόκληρης της ηπείρου. Επιπλέον, οι προοπτικές πετρελαίου είναι πολύ δελεαστικές".

Το κακό δεν σταματάει εκεί. Το Νταρφούρ συνορεύει με δύο πετρελαιοφόρες περιοχές η μία είναι του Τσαντ και η άλλη του Νότιου Σουδάν. Υπάρχει όμως μια κρίσιμη διαφορά ανάμεσά τους. Οι μεν πετρελαιοπηγές του Τσαντ βρίσκονται υπό τον έλεγχο αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών, ενώ εκείνες του Νότιου Σουδάν τις εκμεταλλεύονται οι Κινέζοι. Λόγω ενός εμπάργκο που έχει επιβάλει εναντίον του Σουδάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ, οι αμερικανικές εταιρείες είναι απούσες εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα περίπου το 90% των πετρελαίων του Νότιου Σουδάν να ελέγχεται πρωτίστως από την Κίνα, αλλά και την Ινδία και τη Μαλαισία, εκμηδενίζοντας τη δυτική επιρροή. Η Κίνα εισάγει πλέον από την Αφρική το ένα τρίτο του πετρελαίου που προμηθεύεται από το εξωτερικό.
Η κατάσταση αυτή είναι αφόρητη για τις ΗΠΑ, καθώς το Σουδάν ήταν παραδοσιακός σύμμαχος των ΗΠΑ μέχρι τη δεκαετία του 80. Η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία "Σέβρον" άλλωστε ήταν αυτή που ανακάλυψε τα σουδανικά κοιτάσματα πετρελαίου, τα οποία αξιοποιεί τώρα η Κίνα!

Αξιοποιώντας τον εικοσάχρονο εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στο ισλαμικό και πολύ πιο πυκνοκατοικημένο Βόρειο Σουδάν και το ανιμιστικό, με ισχυρή χριστιανική μειονότητα (της τάξης του 30%), Νότιο Σουδάν, η Ουάσιγκτον ενίσχυσε στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά τους αντάρτες του Νότιου Σουδάν, όπου βρίσκονται τα περισσότερα πετρέλαια της χώρας. Αυτοί, με τη σειρά τους και προφανώς καθ υπόδειξιν και της Ουάσιγκτον, ενίσχυσαν μια άγνωστη και ανύπαρκτη μέχρι τότε ομάδα στο Νταρφούρ, τον Φεβρουάριο του 2003, η οποία ξεκίνησε εξέγερση. Η φιλοαμερικανική κυβέρνηση του Τσαντ ενίσχυσε με της σειρά της και αυτήν και άλλες αντικυβερνητικές σουδανικές οργανώσεις.

Η σουδανική κυβέρνηση άρχισε τις σφαγές του πληθυσμού του Νταρφούρ χρησιμοποιώντας όχι τον στρατό, αλλά κυρίως τοπικές φυλές. Εκατοντάδες χιλιάδες οι νεκροί και πάνω από δύο εκατομμύρια οι πρόσφυγες. Το 2005, κάτω από την ισχυρή πίεση της κυβέρνησης Μπους, η σουδανική κυβέρνηση δέχθηκε να παραχωρήσει αυτονομία στο Νότιο Σουδάν, μέρος των εσόδων από το πετρέλαιο και το δικαίωμα να αποφασίσει για την πλήρη ανεξαρτησία του το 2011.

Η κυβέρνηση του Νότιου Σουδάν πέρασε έτσι υπό αμερικανική επιρροή και χρησιμοποιείται από την Ουάσιγκτον ως παράγοντας περαιτέρω αποσταθεροποίησης του Νταρφούρ, με στόχο να αποσπαστεί και αυτό από την επικράτεια του Σουδάν. Η κεντρική κυβέρνηση του Σουδάν, στο Χαρτούμ, στηρίζεται στην πολιτική βοήθεια της Κίνας, η οποία έχει κάθε συμφέρον να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη.

Στο μεταξύ, χιλιάδες αθώοι σφαγιάζονται στο Νταρφούρ χωρίς ποτέ να μάθουν το γιατί...».

Το Σουδάν έχει ισλαμική κυβέρνηση που έχει αντιταχτεί στην επέμβαση στο Ιράκ και στηρίζει τους παλαιστίνιους απέναντι στο Ισραήλ. Από το 1993 έχει καταταχτεί από τις ΗΠΑ στον «άξονα» του κακού δηλ. σαν χώρα που υποθάλπει την τρομοκρατία, ενώ από το 1997 έχουν πεταχτεί όλες οι αμερικάνικες εταιρείες έξω από τη χώρα. Το 1998 οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν την πρωτεύουσα του Σουδάν , Χαρτούμ , γιατί «είχε βιομηχανία παραγωγής χημικών όπλων». Αποδείχτηκε πως χτυπήθηκε η πιο σημαντική φαρμακοβιομηχανία του Σουδάν.
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να στραγγαλίσουν το Σουδάν είτε στρατιωτικά είτε με οικονομικές κυρώσεις. Εκεί έρχεται ο ρόλος της Κίνας. Η Κίνα, όπως και σε όλη την αφρικανική ήπειρο, προσπαθεί να εισβάλλει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ χρησιμοποιώντας τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς. Έτσι λ.χ. το 2005 η CHINA NATIONAL PETROLEUM, η PETRONAS της Μαλαισίας και η SUDAPET του Σουδάν υπέγραψαν συμφωνία συμπράξεως συμπαραγωγής φυσικού αερίου. Το Σουδάν είναι φιλέτο για τα γεράκια των ΗΠΑ και το πρόβλημά τους είναι πως δεν τρώνε ούτε μια ακρούλα. Κάντε χάζι κάποια μεγέθη της Σουδανικής οικονομίας… Από το 1999 ( 2 χρόνια μετά που έδιωξαν τις αμερικάνικες εταιρίες) το Σουδάν αρχίζει να εξάγει πετρέλαιο. Η παραγωγή του σήμερα ξεπερνάει τα 500.000 βαρέλια την ημέρα ( σα πολλά μου φαίνονται). Επίσης έχει αποθέματα φυσικού αερίου, χρυσού, ασημιού. Έχει 7% αύξηση του ΑΕΠ το χρόνο και σύμφωνα με τους New York Times (Οκτώβρης 2006) θεωρείται από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες στον κόσμο.

Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης και Γραφής είπε...

Αχ τι κοτσάνα έγραψα πάνω στην βιασύνη μου πάλι: "απ' τα δελτία των δελτίων"!-φυσικά εννοούσα: "απ' τα δελτία των ειδήσεων"!
Κάτι "της αυτής χώρας" αντί "αυτής της χώρας", κάτι Ντραφούρ αντί Νταρφούρ κάτι ΣΔΟΕ αντό ΔΟΕ, λες και ήταν εφορία....

Συγχωρείστε με, αλλά τα γεγονότα των ημερών (μου) είναι τέτοια που υπάρχει κυριολεκτικά "τρικυμία εν κρανίω".

Ανώνυμος είπε...

"κυκλοδίωκτον"
Σε υπερφχαριστώ γιά την ενημέρωση.
Δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη
ούτε και από τους πιό ειδικούς.
Οσο για τα λαθάκια ;με κάνεις και νιώθω άσχημα γιατί κάνω πολύ περισσότερα.
Δυστυχώς,ότι αιμα χύνεται είναι γιά την ενέργεια ,λες και το αίμα ειναι συστατικό του πετρελαίου.
Σε ευχαριστώ και πάλι
Σπύρος Δαρσινός

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Αγαπητοί φίλοι
Και μια καλή είδηση: Ο σύζυγος της φίλης του καφενείου Υιώτας Στρατή, Δημήτρης, χειρουργήθηκε με επιτυχία (καρδιά) στη Νέα Υόρκη. Ευχόμαστε καλή ανάρρωση και να ξαναδεί με καινούρια υγεία και μάτια τον κόσμο!

Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης και Γραφής είπε...

Κάθε ευχή για καλή ανάρρωση στον σύζυγο της κ. Στρατή.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Αγαπητό κυκλοδίωκτον, χιουμοριστικά σε πείραξα για τα λάθη που κάνεις στο μπλογκ μου, δεν ήταν ανάγκη για ένα λαθάκι μου να ζητήσεις εκδίκηση. Τι με πέρασες? Τον ορθογραφικό έλεγχο του WORD? Μπερδεύονται και τα δάχτυλα καμιά φορά. Πάντως για να μη σου χαλάει το ωραίο σου ομματάκι, σε συμπόνεσα και το σβησα το λάθος μου. Νομίζω πως είναι καλύτερα τώρα, ε;
Στείλε μου αναφορά για την κατάσταση του ματιού σου!

Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης και Γραφής είπε...

@Φαίδωνα, το ξέρω ότι εσύ με πείραξες καλοπροαίρετα, εγώ όμως στο φύλαγα και δεν έχασα την ευκαιρία να φανώ εκδικητική τσούχτρα στο πρώτο ορθογραφικό που έκανες από βιασύνη στο δικό μου μπλογκ.

Ζητώ να με συγχωρέσεις, και μια και όλοι μας κάνουμε λάθη επειδή κανένας μας δεν είναι "ορθογραφικός έλεγχος του WORD", να μου επιτρέψεις να αφήσω να πετάξει μέσα στο καφενείο ένα λευκό περιστέρι ειρήνης που κρατώ στα χέρια μου (καλύτερο από τσουκνίδες νομίζω).

Φλαπ φλουπ, φλαπ φλουπ, φλαπ φλουπ... (ήχος πετάγματος περιστεριού)


@Κύριε Δαρσινέ. Για ποια λαθάκια μιλάτε; Εσείς δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε για τέτοια πράγματα.
Τα λόγια σας είναι τόσο ποιητικά, τόσο έμπλεα και μεστά νοημάτων, μας παρασέρνουν και μας ταξιδεύουν με την σημασία τους, που είμαι σίγουρη ότι κανένας μας δεν έχει δει ποτέ ούτε ένα!!!

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Και η ποιητική συμμετοχή του Σπύρου Δαρσινού που δίνει τη δική της διάσταση στο θέμα μας.

ΟΛΕΘΡΙΑ ΡΕΚΟΡ

Ε ,ΣΕΙΣ
στους καναπέδες με το τενεκεδάκι
της μπύρας στο δεξί και το τσιγάρο
στο αριστερό
μάθατε τι έγινε ;
Την ώρα που κοιτάζατε εκπληκτοι
τα υπεράνθρωπα ρεκορ
πυροβόλησαν τα περιστέρια
που απόλυσαν στο Ολυμπιακό στάδιο

Ηθελαν λέει να σκεπάσουν
τον ανοιχτό αγωγό της Γεωργίας
με πτώματα.

Μόνο έτσι λέει εξασφαλίζεται η ζωή.
Με θάνατο.

σπύρος δαρσινός

Ανώνυμος είπε...

Αχ ρε Φαίδωνα,με κρυφακούς που παραμιλώ,κι'άντε να ξεχωρήσουν οι φίλοι μας το ψεύδισμα από τον πόθο.

σπύρος δ.

Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης και Γραφής είπε...

Μήπως σας ενδιαφέρουν και οι κάτωθι πληροφορίες, που είναι σχετικές με τα θέματα που θίξαμε;

1. ΚΙΝΑ (η άλλη πλευρά του υπερεθεάματος)
Το «μυστικό» αποκαλύφθηκε από τους «Ρekin Τimes».
Σύμβουλος της Ολυμπιακής Επιτροπής Πεκίνου επιβεβαίωσε την είδηση.
Η εικονική πραγματικότητα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου άγγιξε τα όρια της «απάτης», οπτικής και ηχητικής.

Το «κοριτσάκι με τα κόκκινα» τραγούδησε πλέι μπακ και μάλιστα όχι με τη δική της φωνή αλλά με τη φωνή άλλου κοριτσιού.

Τα τεράστια «φωτεινά βήματα» με τη μορφή πυροτεχνημάτων που έβλεπαν δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο να «πλησιάζουν» το στάδιο στον ουρανό, δεν ήσαν σε ζωντανή μετάδοση, αλλά ένα επιδέξιο μοντάζ με ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η προετοιμασία των πλάνων με γραφικά κομπιούτερ κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο, προκειμένου να υπάρξει απόλυτος συντονισμός. Το βίντεο ήταν έτοιμο και απλώς προβλήθηκε την ώρα της εκδήλωσης.

Άντε και στους επόμενους αγώνες να είναι όλη η τελετή έναρξης ένα ωραίο μονταρισμένο βίντεο, να γλιτώσουν και τα έξοδα.


2. ΓΕΩΡΓΙΑ (η άλλη πλευρά του πολέμου)
«Εσείς που έρχεστε να μας "παρατηρήσετε" γνωρίζετε ελάχιστα πράγματα για εμάς. Πού να ξέρετε ότι οι Γεωργιανοί, για παράδειγμα, συνήθισαν στα σοβιετικά χρόνια, βοηθούντος και του Στάλιν, να αισθάνονται και να ζουν ως προνομιούχος λαός. Είχαν εισοδήματα πολύ ανώτερα του μέσου σοβιετικού όρου και ήταν καμάρι να παντρευτείς Γεωργιανό, κάτι σαν να παντρεύτηκες ξένο, Δυτικό. Πολλοί, λοιπόν, συνήθισαν να απολαμβάνουν χωρίς να δουλεύουν και να φέρονται στους υπόλοιπους ως "ανώτεροι". Αυτή η αίσθηση τροφοδοτεί τον αρρωστημένο γεωργιανό εθνικισμό, που ικανοποιείται από την πρόθεση του Σαακασβίλι να αναζητήσει και να "πουληθεί" σε άλλους προστάτες, πέραν της Ρωσίας. Ο Μίσα (σ.σ. το χαϊδευτικό του Μιχάλης) πάσχει από το σύνδρομο του "σπασίκλα" από καλή οικογένεια, γι' αυτό και είναι ικανός για το μεγαλύτερο έγκλημα, όπως ήταν η εξαφάνιση του Τσχινβάλι από τον χάρτη, επειδή τολμούσαν οι κάτοικοί του να μη θέλουν να τον αποδεχθούν ως ηγέτη τους», λέει η 60χρονη Ταμάρα Ασλανμπέκοβνα, διευθύντρια μικρού τηλεοπτικού δικτύου στη Β. Οσετία.

«Εσείς οι Ελληνες είστε αδέρφια μας, γι' αυτό να λέτε την αλήθεια για όσα υποφέρουμε και μην πέφτετε στην παγίδα των μεγάλων διεθνών μέσων, που γεμίζουν τον κόσμο με ψέματα και αντιστρέφουν την πραγματικότητα».

Γυναίκες από τη Βόρεια Οσετία χαιρετούν τα ρωσικά τανκς. Για αρκετούς Οσετούς, ο Σαακασβίλι είναι το ίδιο με τον Γέλτσιν: μια φιλοδυτική μαριονέτα.

«Σε λίγο θα μας πουν ότι εμείς οι ίδιοι, μαζί με τους Ρώσους στρατιώτες, αυτοβομβαρδιστήκαμε», μου λέει για παράδειγμα η Βενέρα Τζαγκόεβα, που επαναλαμβάνει τα λόγια του Βλαντίμιρ Πούτιν, ζητώντας μας να μεταφέρουμε στη «Δύση» τη γνώμη της: «Πόσος τελικά κυνισμός χρειάζεται για να περιγράφεις το θύτη ως θύμα και να προσπαθείς να σώσεις το "δικό σου κάθαρμα", μόνο και μόνο γιατί είναι "δικό σου";».

Όταν τον Απρίλιο στη 59η σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, Βερολίνο και Παρίσι αρνήθηκαν να υποχωρήσουν στις πιέσεις της Ουάσιγκτον για την ένταξη της Ουκρανίας και της Γεωργίας στους κόλπους της Συμμαχίας, ίσως δεν φαντάζονταν ότι ο φιλοδυτικός προέδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι θα υπέπεφτε σε τέτοιο στρατηγικό σφάλμα.
Γνώριζαν όμως ότι η στρατηγική περικύκλωση της Ρωσίας με την προς Ανατολάς επέκταση της Ατλαντικής Συμμαχίας αποτελεί σαφέστατη εχθρική ενέργεια σε βάρος της Μόσχας, η οποία ήταν αναμενόμενο να αντιδράσει.
Η τυχοδιωκτική πολιτική του προέδρου Σαακασβίλι ήταν πλέον ξεκάθαρη:
Το 2003, έτος ανάδειξής του στην προεδρία, οι στρατιωτικές δαπάνες της φτωχής Γεωργίας ανερχόταν στα $35 εκατ. ενώ σήμερα αγγίζουν το $1 δισ.!
Με τη βοήθεια των ΗΠΑ, της Ουκρανίας, της Τουρκίας αλλά και του Ισραήλ το αδύναμο κράτος του Καυκάσου αποτέλεσε την εμπροσθοφυλακή της αμερικανικής επιθετικής πολιτικής για τη κυριαρχία στην περιοχή της Κασπίας.

Τα συμπεράσματα και η περαιτέρω έρευνα δικά σας.

Φαίδωνα, ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία. Στα σχόλια αυτής της ανάρτησης νομίζω ότι την έχω καταχραστεί και με το παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Exω παρατηρήσει πως ενώ ξεχνάω ότι μαθαίνω εν τούτοις θέλω να μαθαίνω.Και όταν πάω να γράψω ή να πω κάτι,κάτι  λέω και κάτι γράφω.Φαίνεται πως το υποσυνείδητο αποθηκεύει καλύτερα από το...τρελοχαμπέρικο συνειδητό.Γι'αυτό,αγαπητό μου "κυκλοδίωκτον"πες μας κι'άλλα.Τίποτα δεν πάει χαμένο ,και όταν ακόμη το ξεχνούμε.σπύρος δαρσινός

Ανώνυμος είπε...

Παραμονή Δεκαπενταύγουστου
North Shore Hospital,
Manhassett, L.I., New York
ΔΩΜΑΤΙΟ ΑΝΑΜΟΝΗΣ #243

Τρεις ανάσες,
πλάι,να διοχετευτούν
στο παγιωμένο του Είναι.
΄Αλλες τρεις, με αγωνία,
στην άκρη του λόφου.
ΟΙ ΑΛΛΟΙ,
με τη σκέψη και την προσευχή,
επέστρεψαν στην ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία τους
και μας ενθαρρύνουν.
Όλοι οι δρόμοι συγκλίνουν σ' έναν
πλέον, δικό μας:
Να αιστανθεί τ' αχνιστά μας δάκρυα
και να τα σταματήσει...
ΥΓ
Δεύτερη φορά στο χειρουργείο, ο Δημήτρης! Τα πλέιτλετς (αιμοπηκτικά) αντιδρούσαν! δεν πρόφταιναν να ενεργήσουν! Δεύτερη ανεσθησιοποίηση, περισσότεροι σωλήνες!!!
Ως που να πούμε "δώξα σοι ο Θεός, άντε "Παναγιά μου βοήθα"!
Όμως, αιστάνθηκε τα χάδια μου,
με κόπο άρχισε ν' ανοιγοκλίνει
τα γκριζο-πράσινα μάτια...
Αύριο, "σεμνά και... ταπεινά"
θα γιορτάσουμε ΕΚΕΙ, την ονομασία στη βάπτισή μου!!!
Ξέρω, δεν θα μπορεί να μιλήσει, μα θα σας ευχηθεί μέσω εμού, "Χρόνια Πολλά" και με υγεία. Σε ΟΛΟΥΣ.
..Κι εκείνη η Σελήνη, όσο γεμίζει, τόσο πυκνότερο το πέπλο της...
Να είμαστε στην Ακρόπολη, να την αγγίξουμε!
Ευτυχώς,εδώ, με τους καυτούς ανεμοστρόβιλους που δημιούργησε, έρριξε τόσο νερό που δεν θα έχω έγνοια για τον ανθόκηπό μου.
ΥΓ #2
Όσο για τους Ολυμπιακούς?
Η "Μεγάλη Επιτροπή", ξέχασε να κατοχειρώσει τουλάχιστον τρία ακόμη μετάλια για την παγκόσμια ανθρώπινη ασυνειδησία...

Κουρασμένη,
μα λίγο πιο ήρεμη, σας στέλνω αγάπη στην πολύτιμη φιλία σας. Καλή νύχτα, σε ΟΛΟΥΣ,
Υιώτα Στρατή, Ν.Υ.

Ανώνυμος είπε...

...λίγη διόρθωση, κι από μένα.
Ήθελα να γράψω "αναισθητοποίηση..."
μα στην ζαλάδα μου...έβγαλα νέα λέξη!
Χρόνια Πολλά σ' όσους εορτάζουν,
Υιώτα Στρατή.

Ανώνυμος είπε...

Ο Δημήτρη σου θα γίνει καλά ΓιώταΗ Αγάπη σου θα τον γειάνει συντομότερα.Οπως η βροχή που ανασταίνει τα λουλούδια σου.Χρόνια σου πολλά  συμπατριώτισα.Και του χρόνου το φεγγάρι να σας λούσει και τους δυό στους κήπους σου.σπύρος

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Κυκλοδίωκτον
Η προσφορά σου με τα στοιχεία που κατέθεσες στο καφενείο είναι μοναδική. Διηύρηνες τη γνώση γύρω και μέσα στο θέμα. Να 'σαι καλά και να μη μας ξεχνάς!

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Υιώτα Στρατή
Κουράγιο Γίωτα μου. Εμείς εδώ κάνουμε τις ευχές μας ενέργεια θετική για τον Δημήτρη.Είναι μαχητής. Ήδη τα κατάφερε. Μένει να περιμένουμε μέρα με τη μέρα την καλυτέρευσή του.
Ακόμα και στο κρασί που πίνουμε τον Θυμόμαστε. Εις υγείαν του!

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Σπύρος
Πάντα σε "κρυφακούω" Σπυρέτο μου.

Ανώνυμος είπε...

Απομόνωση,# 12
Του Δημήτρη

Δεν είναι μόνο το δικό του κορμί
όπου κείται ακίνητο στα τετραγωνισμένα λευκά κλουβιά,
με λευκές ή γαλάζιες σιλουέτες
να μπαινο-βγαίνουν μηχανικά, βαριεστημένα...
Εδώ μέσα, υπάρχει η ανθρώπινη κατάρρευση
σ' όλο της το "μεγαλείο"...
Όμως, γρήγορα σκέφτηκα:
"'Οχι!
το δικό του το κορμί δεν έχει αυτά τα φουσκωμένα πρόσωπα, τα τουμπανιασμένα χέρια, τους σωλήνες να κρέμονται πάνω και γύρω του, όχι! Το δικό του κορμί είναι ΔΙΚΟ μου και δεν επιτρέπω αυτή την παραμόρφωση, έστω κι αν είναι αναγκαστική, παροδική!
Το νηστέρι, ναι,
το ψαλίδι, ναι, ακόμη και το "πριόνι" ναι,
για να φτάσουν την καρδιά μου...
Να τους προμηθεύσω νάυλον κλωστές,
χρυσές τρίχες από παρθένες του γενεαλογικού δέντρου, βελόνες
και ανοξείδωτες παραμάνες,
να τον ανοίξουν και να τον ράψουν, να με κάνουν όπως πρώτα κι ίσως καλύτερα... ναι, όχι αυτή την εικόνα!
Τα πλακάκια του διαδρόμου,
νωπό τσιμέντο κάτω απ' τα πόδια μου, να τραβούν τα βήματά μου για το δωδέκατο κλουβί με τη μισό-κλειστη πόρτα.
Είναι δυνατόν, να είμαι έτσι; Σχεδόν αγνώριστος, με διάφανο τσιρότο στα μάτια, με σουφρωμένα καλώδια να κρεμάμενα μέσα απ' τ' αγαπημένα χείλη, με τις νυχτερίδες να έχουν τη μορφή πολύμορφων γυναικών που μπαινο-βγαίνουν με αινιγματικό χαμόγελο και ρουφούν αίμα απ'το λαιμό, τα χέρια, τα πλευρά;
και τα πόδια, που τ΄αγγίζω και δεν λυγίζουν, παγωμένα, μοιάζοντας ολόλευκα κομμάτια, ξέδερμα, έτοιμα να τα κρεμάσει κάποιος στο σφαγείο;
Η ενστικτώδης κίνηση αφής ήταν να πλησιάσω για ν' αγγίξουν την κοιλιά μου, να αιστανθούν ότι από 'ΚΕΙ βγήκαν και περπάτησαν τους δρόμους που μας ένωσαν...
Λίγο με "κλώτσισε" λες και ήταν το έμβρυο που πρωτο-φτερουγίζει δηλώνοντας την ύπαρξή του.
Χαμήλωσα το κεφάλι και τα φίλησα, ψιθυρίζοντας:
"Χριστέ μου, δεν έχει σημασία ποιοί και πόσοι δε σ' αναγνώρισαν, λες κι έπρεπε να είσαι από τη γειτονιά τους.
Κι εγώ, στη πρώτη μεγάλη καμπή
σε συνάντησα, και περπατήσαμε γερά στα ίδια μονοπάτια.
Δεν ξέρω αν άλλη σ' αγάπησε όσο εγώ, δεν γνωρίζω αν άλλη θα σ' άντεχε όσο εγώ, αυταρχικό και αμφιτρύωνα στη ζωή σου, λιωμένο χρυσάφι σε σφραγισμένο αμφορέα στη ζωή μου,
μα τώρα, γι' ακόμα μια φορά, γυμνός κι ανήμπορος, 8α σε ντύσω με τα πλουμίδια της δικής μου καρδιάς, για να ριζώσουν στα οράματα που δεν έχουμε τελειώσει.

Καλή νύχτα, φίλοι μου... Οι ευχές σας με ξενύχτησαν, ευχαριστώ!
Δική σας, Γιώτα Στρατή, Ν.Υ.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@ Υιώτα Στρατή
Καλή μου φίλη , το υπέροχο όσο και βαθιά ανθρώπινο με όλες τις δραματικές του διαστάσεις κείμενό σου, αποτέλεσμα της σκληρής δοκιμασίας που περνάς, θα το κρατήσουμε σαν φυλαχτό στο καφενείο μας και στη ψυχή μας!

Ανώνυμος είπε...

Γιώτα. Στο ελπιδοφόρο αύριο πάνε οι στιγμές.  Και όταν στάζουν  το δικό σου αίμα.σπύρος 

Ανώνυμος είπε...

Εντατική, #12 (15 Αυγ. 08)

Ο καθολικός, με το σεμνό ένδυμα και τον Βυζαντινό σταυρό,
με την Βίβλο κι ένα κλωνάρι δεντρολίβανο, περιέφερε την ειδικότητά του από ασθενή σε ασθενή...
- Έρχεται κατά 'δώ, είπα σιγά, κι έκανα λίγο χώρο για την πιθανή επίσκεψη.
-Έμαθα, είστε Ελληνο-ορθόδοξος, είπε, μα κι εμείς Χριστιανοί είμαστε. Αν θέλετε, μπορώ να ...
(κι ανοιξε τη μικρή Βίβλο)
-Να σας πω τί θέλω; πάτερ;
-Βεβαίως, τέκνον μου, γι'αυτό το λόγο είμαι εδώ..
- Είσαι πιο μικρός, για να είμαι "τέκνον σου", είπε με την άχαρη φωνή του (λόγω ενός μικρού σωλήνα ακόμη στο στόμα)ο Δημήτρης.
Όμως θα σου πω τί θέλω...
Τούτο το δωμάτιο έχει τόσο ψεύτικο φως, που μου θυμίζει... ακρογιαλιά στη Σύρα με πανσέληνο...
Θέλω, όταν βγω από 'δω μέσα, να πάω στη Σύρα, με τον καυτό ήλιο να ξαπλώσω στην ακτή των γυμνιστών
και να αφήσω τις ορχιδέες μου να τις ψήσει ο ήλιος!!!
Μπορείς να κάνεις συμβόλαιο με τον Πάπα σου, ότι θα βγω γερός από δω μέσα;
-Ό,τι επιθυμείς, τέκνον μου, αρκεί να το πιστεύεις πολύ, και θα γίνει,
είπε, κι ευλογώντας έσπευσε να εξαφανιστεί!
Ακόμα εξηγούμε παραστατικά, στις εγγονές ποιές μπορεί να είναι οι... ορχιδέες του παππού, μα πιστέψτε με, γνωρίζουν περισσότερα από μας.
Κι η Σελήνη; Μια φέτα της λείπει ακόμη για να λάμπει απ΄έξω απ' το κλουβί της εντατικής, δίχως να μπαίνει μέσα.
ΥΓ.
Καλύτερα πάμε, σήμερα. Ξεπρήστηκαν λίγο το πρόσωπο, τα χέρια, τα πόδια... 12 -13 κιλά νερό ήταν πιο πάνω από το βάρος του!!!
Θ' αρχίσει τις μικρές βόλτες του, πειράζοντας γιατρούς και προσωπικό... Έχει σπείρει τόσα χαμόγελα γύρω του, που εύχομαι ο "Γεραμπής" του πατέρα μου, να τον κάνει γρήγορα καλά.
Καλή σας νύχτα, Υιώτα Στρατή, ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

... Και, ΔΕν είμαι αχάριστη, φίλοι μου. Για μια ακόμη φορά, κι από' δω, σας χιλιο-ευχαριστώ για τις ευχές σας.
Να είστε ΟΛΟΙ πάντα καλά.
Υιώτα Στρατή, ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

Συμπατριώτισα,αυτές κι αν δεν είναι πραγματικές εικονες μέσα στην κορνίζα μιάς αλήθειας που πονάει.Αλλά βρε Γιώτα μου ,κάτσε και λίγο κάτου από το υπόστεγο να μην σε τρώει κατάστηθα όλη η μπόρα ;σπύρος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Θεοφίλου,

Μπήκα απρόσκλητος στο Καφφενείο σας και απόλαυσα τους ωραίους καρπούς της σκέψης σας και ιδιαίτερα τον υπέροχο λογοτεχνικό τρόπο που εκφράζεστε.

Κατάγομαι από ένα χωριό της Ηλείας,στις όχθες του Πηνειού ποταμού και ακριβώς απέναντι από την Αρχαία Ήλιδα και μπορώ να σας πω, πως oλοι εμείς οι Ηλειώτες θεωρούμε τους εαυτούς μας θεματοφύλακες της Ολυμπιακής Ιδέας.Γι'αυτό θα σταθώ στο τελευταίο σας πόνημα, που αναφέρεστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συμφωνώ απολύτως μαζύ σας,ότι ο λαός της Κίνας υποφέρει αφάνταστα από το σκληρό καθεστώς που του έχει επιβληθεί, αλλά δεν νομίζω πως η ανάθεση της διοργάνωσης των Αγώνων στη πατρίδα τους, χειροτέρεψε τις συνθήκες της ζωής του.(εκτός από αυτούς που ξεσπιτώθηκαν για να χτιστούν τα Ολυμπιακά έργα).Απεναντίας, τολμώ να ελπίζω, πως η παγκόσμια προβολή που θα γίνει στη χώρα και ο συγχρωτισμός του με τους άλλους λαούς του κόσμου,μπορεί να γίνει ο καταλύτης ώστε κάτι καλό να προέλθει,που θα βοηθήσει τη καλυτέρευση της μοίρας του.

Ο ρόλος της Δ.Ο.Ε. δεν είναι η αξιολόγηση των πολιτευμάτων ή των κυβερνήσεων των χωρών που υποβάλουν αίτηση για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων,ούτε και να χρησιμοποιεί τη διοργάνωση σαν έπαθλο ή σαν φραγγέλιο,αναλόγως του βαθμού δημοκρατικότητας του καθεστώτος της αιτούσης χώρας..Αξιολογεί τις δυνατότητες που έχει κάθε χώρα και συντονίζει τις προσπάθειες για τη διοργάνωση των Αγώνων.Τίποτα άλλο.

Επίσης,πρέπει να λάβουμε υπ'όψιν, ότι οι Αγώνες γίνονται μεταξύ αθλητών και όχι μεταξύ των κρατών και επομέμως δεν μπορούμε,ή μάλλον δεν έχουμε το δικαίωμα, να πούμε στον αθλητή της Β. Κορέας ή της Μπούρμας, ότι εσύ δεν έχεις το δικαίωμα να συμμετάσχεις γιατί στη χώρα σας έχετε δικτατορία. Θα ήταν απάνθρωπο.Πως μπορούμε να σταματήσουμε κάποιο νέο να συμμετάσχει στο παγκόσμιο αυτό πανηγύρι της νιότης και να τον εμποδίσουμε να αγωνιστεί για τον κότινο;

Εμείς οι Έλληνες έχουμε προσδώσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες μια ιερή υπόσταση ότι αντιπροσωπεύουν ό,τι ωραίο υπάρχει στη ζωή, τη δημοκρατία,την ειρήνη και την αδελφωσύνη μεταξύ των λαών και τους έχουμε αναθέσει μια ιερή αποστολή,να επιβάλει στο κόσμο τις αξίες που αντιπροσωπεύει.Οι Ολυμπιακόι Αγώνες δεν έχουν να κάνουν τίποτα με τη Δημοκρατία.Ο Ίφιτος,ο βασιλιάς της Ήλιδας,δεν είχε ακούσει τη λέξη Δημοκρατία όταν θέσπισε τους Αγώνες προς τιμή του θεού του. Ούτε οι αθλητές της εποχής εκείνης προέρχονταν από δημοκρατικά καθεστώτα. Η εκεχειρία,την οποία σήμερα προβάλουμε σαν θείο δώρο των Ολυμπιακών Αγώνων προς την ανθρωπότητα,δεν είναι παρά η ικανοποίηση της ανάγκης που προέκυψε για την ασφαλή μετάβαση των αθλητών στην Ολυμπία κατά τη διάρκεια των Αγώνων,με συμφωνία που έκανε ο Ίφιτος με τους τοπικούς βασιλιάδες, γιατί ήσαν μεταξύ τους σε συνεχή πόλεμο.

Ας σταματήσουμε λοιπόν να αναποδογυρίζουμε κάθε πέτρα που βρίσκεται μπροστά μας αναζητώντας διεθνείς συνομωσίες εναντίον μας και κάθε τέσσαρα χρόνια ας αποτίσουμε φόρο τιμής στο Βικέλα και το Κουμπερτέν, που επανέφεραν τους Αγώνες στη νέα μοντέρνα εποχή.Κάθε τέσσαρα χρόνια ας άφήσουμε τα στήθη μας να φουσκώνουν από εθνική υπερηφάνια,όταν δισεκατομύρια θεατών ατενίζουν τη γαλανόλευκη να ηγείται της παρέλασης,με τους καλύτερους αθλητές όλου του κόσμου, για να τους οδηγήσει στη κονίστρα, να αγωνιστούν τίμια και να προσπαθήσουν να αποκτήσουν το τίτλο του ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ.

Όσο για τη Κίνα και το λαό της,προσυπογράφω αυτά που γράφει ο Νίκος Κωνσταντάρας στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Η Κίνα αποκαλύπτει τον εαυτό της, αγκαλιάζοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες,ένα από τα πιο ισχυρά σύμβολα του Ελληνικού Πολιτισμού,και αυτά που γράφει ο εκλεκτός δημοσιοφράφος της New York Times,NICHOLAS D. KRISTOF,στη στήλη του:China is changing.It is no democracy,but it is also no longer a totalitarian state.

Αυτά,

Με απειρη εκτίμηση,

Κωνσταντνίνος Λυκογιάννης

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Λυκογιάννη,
σας συγχαίρω για το ένθερμο κείμενό σας. Κατατοπιστικός, σαν γνήσιο τέκνο της περιοχής της Ολυμπίας, στην Ηλεία.
Αν μου στείλετε σ' ένα ε-μαιλ
την διευθυνσή σας, θα σας στείλω το βιβλίο μου "Ο ΄Εκτος Κύκλος"
και θα δείτε εκεί παρόμοιες αλλά και αντικρουόμενες απόψεις...
Το είχαμε ανεβάσει στο "Σταθάκειο", της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων, το 2004, με μεγάλη επιτυχία. Ίσως είχατε παρακολουθήσει μέρος του και στην εορτή που έγινε στο Κρύσταλ Πάλας, με Πυργίους, Αθηναίους και Ομοσπονδία.
My E-mail is : yiotas@optonline.net
Γεια σας, Υιώτα Στρατή, Ν.Υ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ήλιος του αναρρωτηρίου

Δυο απλωσιές ηλιόφως
στο πλάτωμα του λόφου,
ένα ξεσκλίδι ανθισμένης ρίγανης στην "κεντημένη ραχοκοκκαλιά"
του θώρακα, από τον δροσερό κήπο του προαυλίου των ανήμπορων,
κυλώ τη δίτροχη πολυθρόνα στο γραφικό πέτρινο μονοπάτι.
Εκείνος, θαμπωμένος,
ανακαλύπτει την ομορφιά
τής προσωρινής ηρεμίας,
μετά από εικοσι-εννέα ασθενικά μερόνυχτα.
Και τί δεν του έφερα! Σαπφικά ποιήματα από τα βάθη της μνήμης. Τον έντυσα στ' ασήμι της ανεμο-δαρμένης αυγουστιάτικης σελάνας, του δρόσισα τα στεγνά χείλη
με τα χείλη μου...

Έτριψα στη παλάμη τα γαλάζια ανθάκια με τα βαθυπράσινα φύλλα,και σαν άλλη Ρέα,
στοργικά τον απομάκρυνα
από τον "ασφόδελο λειμώνα"...
- Ο ήλιος! είπε μ' ευεργετικό χαμόγελο. Ο ήλιος! Κι ας κρυμμένος
πίσω από το θυμωμένο σύννεφο, ποιος τολμά να τον κοιτάξει κατάματα;

Υιώτα Στρατή, ΝΥ.,
με την αγάπη μου σε όλους σας.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Αγαπητέ μου κ. Λυκογιάννη
Σεβομαι κάθε άποψη και κάθε θέση , όπως και την δική σας. Την σέβομαι αλλά δεν την συμμερίζομαι. Πιστεύω, χωρίς να επιτρέπω στην εθνική μου ταυτότητα να με επηρεάσει στο ελάχιστο, ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες, έχουν πια μετατραπεί σε ένα υλικό πολυτελείας που το διαχειρίζεται μια δεθνής Μαφία που λέγονται αθάνατοι, που διαπλέκονται και με άλλες Μαφίες για να διακινήσουν αυτό το υλικό πολυτελείας. Η WADA, που έχει αρμοδιότητα να κάνει ελέγχους για το ντόπιγκ, ελέγχει μικρές χώρες, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, και την Ρωσία που την θεωρεί ακόμα αντίπαλο η Αμερική, και αφήνει έξω από τους ελέγχους τις ΗΠΑ (Ο Φέλπς 8 χρυσά μετάλλια και δεν είναι ντοπαρισμένος μέχρι τ' αυτιά;;;;;) Επειδή οι αθλητές τους έχουν μεγάλους χορηγούς (Sponsors)που είναι και χορηγοί των Ολ.Αγώνων, που απειλούν ότι αν αποκαλυφθεί ντόπα σε βάρος αθλητή που χορηγούν, θα αποσύρουν τις χορηγίες τους και από τους Ολ.Αγώνες!!!!!!! Έτσι η WADA κάνει ελέγχους μόνο εκεί που την παίρνει. Όλοι είναι αγορασμένοι κ. Λυκογιάννη. Ο καθένας με την τιμή του. Ποιες αξίες και ποιοι Ο.Α. Όλα είναι βουτηγμένα μέσα στην ασχήμια που της δίνουν όψη ν' αρέσει και στη βρώμα, που έχουμε συνηθίσει να την αποκαλούμε σκοπιμότητα. Εγώ δεν κάνω εκπτώσεις στις αρχές μου.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

@Ελεονώρα Χασιώτη
Δεν είπαμε ότι δεν θα σβήνουμε τα σχόλιά μας;;; Εγώ όμως έλαβα το σχόλιό σου με μέιλ, το διάβασα, το χάρηκα πάρα πολύ και σ' ευχαριστώ. Σε περιμένω στην παρέα μας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος