Κυριακή, Οκτωβρίου 28, 2007

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ... ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑΙ!
-

Είναι να μην αρχίσεις να σκέπτεσαι…
Το πως έρχεται η κάθε σκέψη και γίνεται κρίκος στην προηγούμενη ούτε που το καταλαβαίνεις. Έτσι, απλώνεται μια αλυσίδα σκέψεων που τελικά δένει εσένα τον ίδιο! Διάβαζα πρόσφατα μια έρευνα τού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που έλεγε ότι οι βενζινοπώλες (8 στους 10) έχουν ρυθμίσει την αντλία βενζίνης με τέτοιο τρόπο, ώστε να διοχετεύεται κι ένα ποσοστό αέρα μαζί με το καύσιμο που οι Έλληνες οδηγοί το πληρώνουν ως βενζίνη. Έτσι λοιπόν κάθε χρόνο οι Έλληνες πληρώνουν 50.000.000 λίτρα βενζίνης που όμως είναι αέρας! Ακόμη: Φαίνεται όμως πως δεν είναι αρκετή αυτή η απάτη αφού η έρευνα διαπιστώνει και εκτεταμένη νοθεία καυσίμων!

Αυτή την επίσημη και έγκυρη έρευνα την διάβασαν και την άκουσαν από τα Μ.Μ.Ε. όλοι οι Έλληνες πολίτες, οι εισαγγελείς της χώρας, η κυβέρνηση, το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Όλοι σιωπούν. Όλοι θεωρούν φυσικό πως δεν θα γίνει απολύτως τίποτα. Όλοι θεωρούν σίγουρα φυσικό πως κλέφτες και νοθευτές βενζινοπώλες, αφού κάνουν και…επίσημα αποδεκτή την απάτη τους, θα προχωρήσουν και σε νέα πατέντα απάτης!!!

Θυμάμαι μια φορά στη Γερμανία (το 1972 στην Κολωνία) περίμενα σε μια στάση το λεωφορείο, όταν πέρασε ένας Γερμανός γιωταχής και μού λέει περάστε μέσα να σας πάω εκεί που θέλετε ή περίπου εκεί! «Πώς αυτό»: τον ρώτησα. «Τα λεωφορεία κάνουν απεργία γιατί θέλουν ν’ αυξήσουν κατά 5 πφένιχ (2 λεπτά του ευρώ) το εισιτήριο και οι γιωταχήδες εξυπηρετούμε όσο μπορούμε τους επιβάτες των λεωφορείων για να μποϋκοτάρουμε την αύξηση των εισιτηρίων»!

Οι Έλληνες, τώρα που μιλάμε, είναι έρμαια της κερδοσκοπίας της αγοράς και της διαφθοράς του κράτους. Ουδείς αντιδρά για να προστατέψει τον εαυτό του! Και φυσικά ούτε η κυβέρνηση με τους διεφθαρμένους ή ανύπαρκτους μηχανισμούς της, ούτε η Δικαιοσύνη ούτε το Ινστιτούτο καταναλωτών, (που θα έπρεπε να οργανώσει τους πολίτες ενάντια στην εκμετάλλευσή τους) απλώνουν χέρι προστασίας πάνω στον πολίτη, αφού είναι άξιος της μοίρας του! άλλωστε πού να τρέχουν τώρα κράτος και υπηρεσίες! Έχουν σοβαρότερες δουλειές όπως π.χ. ν’ αυξήσουν τα εισοδήματά τους. Οι μίζες τρέχουν στο δρόμο για να διευκολύνουν την κερδοσκοπία και την απάτη κι όποιος προλάβει! Στόχος όλων ο πολίτης, που παρακολουθεί απαθής την εκμετάλλευση και τον ευτελισμό του!

Η Ελλάδα πλασάρει τους εφιάλτες της ως μαγκιά. Πλασάρει ακόμα την ασχήμια ως ομορφιά, πριν γίνει συνήθεια και τρόπος ζωής των Ελλήνων! Τελικά η απώλεια ανακλαστικών στην πολιτική, στη δικαιοσύνη και στην κοινωνία, λέγεται και ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ! Δε λέω έσχατη ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ αλλά νομίζω ότι αυτός είναι ένας στόχος που στη συνέχεια πολύ εύκολα μπορούμε να επιτύχουμε!

Φ.Θ.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Έλληνες έχουμε άσχημο χούϊ, να κλέβουμε όσο θέλουμε και από την άλλη να μην μας ενοχλεί κανένας...

Αν κλείναν δύο βενζινάδικα για ένα μήνα για το καλό... κλαρίνο θα κάθονταν οι άλλοι!

Απάντηση Έλληνα ...ωχ μωρέ αδερφέ..

Ανώνυμος είπε...

Κουραστήκανε οι λίγοι Φαίδωνες στην Ελλάδα να επισημαίνουν τις απάτες.Και η απάτη ,από τις πολλές επισημαντικές αναγνωρίσεις,έγινε κυρία με κύρος και άτυπη νομιμότη τα.Έγινε σύστημα και το σύστημα όχημα με μεθυσμένους οδηγούς που κουτουλάνε το όχημα εδώ και κει, και οι εποχούμενοι αντί ν'αρπάξουν τους οδηγούς από το ζβέρκο και να τούς πετάξουν έξω βάζουν μαξι λαράκια[αυτοί που έχουν] στα πλευ ρά τους γιά να μην τραυματίζονται και να ληστεύουν αυτούς που δεν έχουν μαξιλαράκια και τραυματίζον ται.Και πως γίνεται βρέ παιδί μου να τραυματίζονται πάντα οι ίδιοι κα οι ίδιοι που φτιάξαν με τον ιδρώτα τους το όχημα,δηλαδή, η μεσαια τάξη και κάτω.
Σπύρος Δαρσινός

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, Φαίδωνά μου,αισθάνομαι φιμωμένος εν καιρώ πλήρους ελευθερίας μέχρις ασυδοσίας. Γιατί, θα με ρωτήσεις. Γιατί αν διαμαρτυρηθώ για τους κλέφτες βενζινοπώλες και για οποιουσδήποτε άλλους κλέφτες (δεν σπανίζει δα και τόσο το είδος...),αισθάνομαι γραφικός. Αν δεν διαμαρτυρηθώ και κοιτάξω μόνο πώς θα κατοχυρώσω το τομαράκι μου και ... φούρνος μην καπνίσει, αισθάνομαι ανώφελος και άχρηστος (και δεν θα ήθελα κάτι τέτοιο, γιατί εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν μου αξίζει). Και αν διαμαρτυρηθώ, όπως εσύ (που πολύ καλά κάνεις και διαμαρτύρεσαι)και πιστεύω ότι με τη διαμαρτυρία μου κάτι θα διορθώσω, αισθάνομαι ηλίθιος. Δεν ξέρω, ρε Φαίδωνα, τι να επιλέξω. Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις;
Νίκος Πετρόχειλος

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Φίλε μου Νίκο
Δεν πρόκειται πια για διαμαρτυρία από μέρους μου κι αν αυτό κατάλαβες από όλο το κείμενο, τότε λάθος κατάλαβες. Πρόκειται για μια δραματική διαπίστωση: Ότι η απώλεια ανακλαστικών στην πολιτική, στη δικαιοσύνη και στη κοινωνία οδηγούν τελικά στην έσχατη ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ! Δεν καταλαβαίνω γιατί
όλοι μένετε στην απάτη των βενζινωπωλών σκεπτόμενοι ίσως: Είναι οι πρώτοι που κλέβουν; Τους βενζινοπώλες τους χρησιμοποιώ ως γέφυρα για να καταδείξω την νεκροφάνεια της πολιτικής,της δικαιοσύνης και της κοινωνίας...Παλιά είχα κάνει μια πρόταση σ' όλα τα σωματεία της χώρας, εξωραϊστικά, λογοτεχνικά, επιστημονικά, λαογραφικά, σωματεία εκπροσωπούντα κοινότητες από άλλα μέρη της Ελλάδας, σωματεία, σωματεία, γενικώς... Είχα γράψει λοιπόν τότε ότι αν όλα αυτά τα σωματεία εκτός από τα τσάγια τους, τους αποκριάτικους χορούς και τις βασιλόπιτες, είχαν εντάξει στο καταστατικό τους κι ένα πρόσθετο σκοπό, αυτόν
της προστασίας των μελών τους από την εκμετάλευση και τη διαφθορά, ίσως κάτι θα μπορούσε να αλλάξει.
Μπορούν να γίνουν πολλά με την πίεση των πολιτών κι από άλλους φορείς, εγώ όμως λέω το πιο εύκολο.
Αλλά η χώρα ταξιδεύει στην αφασία επειδή οι πολίτες, η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη λένε από μέσα τους: Πού να τρέχω τώρα; γιατί απ' έξω τους όλοι έχουν μεγάλο στόμα και προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα πάνε καλά και πως ότι κακό συμβαίνει είναι μεμονωμένη περίπτωση. Τουλάχιστον την ώρα που μιλούν δεν συνυπολογίζουν ότι αυτοί που τους ακούν διαθέτουν τουλάχιστον τη στοιχειώδη ευφυϊα..Αυτά τα λίγα...και τα πολλά..
Φαίδων Θεοφίλου

Ανώνυμος είπε...

Φαιδωνάκο μου,
Τελικά δεν κατάλαβες το σχόλιό μου. Δεν είπα αυτό που κατάλαβες, δηλαδή να μην τους αλλάζουμε τα φώτα με τη δράση μας και τη σύμπνοιά μας, όλοι μας, δικαιοσύνη, κοινωνία κλπ. Ούτε και έμεινα μόνο στους βενζινοπώλες, γιατί το κατάλαβες έτσι; Το βάρος έπεφτε στο τέλος, ότι δηλαδή όσο κι αν αγωνιστούμε, αυτοί το χαβά τους, και ότι τελικά είμαστε ανόητοι αν πιστεύουμε ότι η διαμαρτυρία μας, η με οποιονδήποτε τρόπο διαμαρτυρία μας, θα τους συνετίσει ή θα τους αναγκάσει να αλλάξουν βιολί. Τι σημαίνει αυτό; ΄Οτι δεν πρέπει να υπάρχουν ανακλαστικά; Όχι βέβαια! Αλλά ότι δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες σχετικά μ' αυτούς που μας κυβερνούν και διαφεντεύουν τις τύχες μας. Αυτό μόνο! Αγώνας δεν σημαίνει άγνοια των πραγματικών καταστάσεων που είναι γύρω μας. Γι' αυτό και λέω ότι ο Φαίδωνας κάνει πολύ καλά και δρα έντονα, και έτσι πρέπει να γίνεται. Μόνο που... Δεν ξέρω επίσης αν "η χώρα ταξιδεύει στην αφασία", εγώ όμως δεν ταξιδεύω στην αφασία και το έχω αποδείξει με ποικίλους τρόπους, όχι μόνο γράφοντας και δημοσιεύοντας, αλλά και πολλές φορές δημοσιογραφώντας, ίσως όχι τόσο έντονα όσο εσύ, αλλά πάντως σαρκαστικά, σε σημείο που να σπάει κόκκαλα, όπως έχει παρατηρηθεί.
Νίκος

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Νικολάκη μου καλησπερίδης
Το ότι αγαπάω το φίλο μου δεν σημαίνει ότι δεν θα θυμώνω και μαζί του. Άλλωστε είναι υγιές να θυμώνουμε μεταξύ μας αλλά και με άλλους. ΄Οχι βέβαια χωρίς λόγο.Μου γράφεις στο προηγούμενο Email και με ρωτάς μήπως μπορώ να σε βοηθήσω γιατί βρίσκεσαι σε αδιέξοδο γιατί αν διαμαρτυρηθείς (όπως εγώ) θα αισθανθείς γραφικός, αν κλειστείς στο καβούκι σου θα νιώσεις κ.λ.π. κ.λ.π. Προσπάθησα λοιπόν να σε βοηθήσω στην πραγματικότητα, παρακάμπτοντας τον υπαινιγμό σου ότι αυτό που κάνω είναι αδιέξοδο, και πάλι να σου υπενθυμίσω μια ρεαλιστική πρότασή που είχα κάνει στο παρελθόν και που κατά τη γνώμη μου είναι εφικτή, μόνο που ξεβολεύει λίγο τα μέλη των σωματείων που περί άλλων τυρβάζουν. Ασφαλώς και δεν τρέφω αυτάπάτες γι αυτούς που μάς κυβερνούν.Δεν ξέρω αν εγώ είμαι ανόητος αφού αυτοί δεν πρόκειται ν' αλλάξουν βιόλί με τις διαμαρτυρίες τις δικές μου ή των άλλων. Κατ' αρχήν δεν διαμαρτύρομαι, η λέξη μου φαίνεται αστεία και ανόητη μέσα στο πολιτικό κλίμα που επικρατεί. Απλά οργίζομαι, χωρίς ποτέ να σκέπτομαι αν η οργή μου θα συνετίσει τους κρατούντες.Αλίμονο αν κάθε φορά που κάνω κάτι σκεφτόμουν αν θα έχει αντίκρυσμα...Οργίζομαι και το δείχνω με τα κείμενά μου, πληρώνοντας πολλές φορές το τίμημα, την ώρα που πολλοί παίζουν σ' όλα τα ταμπλώ, την πολιτική της μη δυσαρέστησης. Οργίζομαι Νίκο μου και το ευχαριστιέμαι που το δείχνω. Δεν το κάνω για να ξεχωρίσω. Απλά είμαι αληθινός στις αντιδράσεις μου. Κάποτε ένας Μυτιληνιός που ερχόταν στο κτήμα μου στη Μήθυμνα και πίναμε τα ούζα της ζωής μας, συχνά - πυκνά μού έλεγε: Τί τα θες τα βιβλία και κάθεσαι και γράφεις;΄Τί παραπάνω θα κάνεις εσύ απ' ότι γίνεται στο κόσμο; Μπορεί να είχε και δίκιο αλλά εγώ δεν μπορούσα να εμποδίσω να βγει ότι ανάβλυζε από μέσα μου. Αλλά επίτρεψέ μου να σε ρωτήσω πάλι:
Πως κρίνεις εσύ μια κοινωνία, μια χώρα, όπου το πολυτεχνείο (όχι εγώ) διαπιστώνει μια συστηματική απάτη και μια εκτεταμένη νοθεία καυσίμων και δεν αντιδρά κανείς... Ούτε εισαγγελέας ούτε αρμόδιος υπουργός ούτε οι πολίτες που είναι τα θύματα της εκμετάλευσης και της νοθείας; Υπάρχει βέβαια και η αντίληψη ότι αφού δεν μπορούμε ν' αλλάξουμε κάτι ας έχουμε την ησυχία μας. Βέβαια κανείς από μόνος του δεν μπορεί ν' αλλάξει κάτι.
Οι πολίτες όμως ενωμένοι όπως τα μέλη των σωματείων που δεν είναι απαραίτητο να στερηθούν τα τσάγια και τις βασιλόπιτες, μπορούν να προστατεύσουν τουλάχιστον τα μέλη τους από την εκμετάλευση και τη διαφθορά κι αν το κάνουν πολλά σωματεία θ;α είναι κ;αι πολλοί οι πολίτες που θα προστατευθούν κι αυτό θα είναι μια καλή αρχή.
Αλλά νομίζεις ότι κι εμείς οι πολίτες είμαστε καλύτεροι από τους κρατούντες; Γουστάρουμε τη θολούρα για να επωφελούμαστε, για να κάνουμε τις παραβάσεις μας στα μουλωχτά. Είμαστε γεμάτοι ενοχές, γι αυτό και δεν αντιδρούμε στην εγκληματικότητα των άλλων. Αυτά τα λίγα Νικολάκη μου κι είναι ευχής έργο ότι τα συζηζητάμε και υγεία πνευματική.
Φαίδων

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Φαίδων,
Θ' αρχίσω με τον αείμνηστο Αλέξανδρο Σούτσο.
Έγραφε λοιπόν ο Μέγας σατιρογράφος και ποιητής πριν από εκατόν εξήντα πέντε χρόνια.
"Του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει, αλλά υπομένει τη σβερκιά και μέρα μεσημέρι''
Πόσο επίκαιρος στις μέρες μας!!!
Να παραθέσω εδώ μερικές απ' τις πιο πρόσφατες ηχηρές ''σβερκιές''.
Δεν ήταν ''σβερκιά'' μεγατόνων το σκλάνδαλο των υποκλοπών;
Δεν ήταν ''σβερκιά'' μεγατόνων το σκάνδαλο των ταμείων;
Δεν είναι ''σβερκιά'' μεγατόνων η αθλιότητα της δημόσιας υγείας.
Δεν είναι ''σβερκιά'' μεγατόνων η εξαθλίωση της παιδείας.

Και τώρα αυτή με τα καύσιμα.
Πολύ σωστά επισημαίνεις την αδιαφορία των Ελλήνων που... Ποτέ δεν ''ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ''. Των αρμοδίων. Καρφάκι δεν τους καίγεται. Κανείς αρμόδιος Εισαγγελέας δεν πήρε στα χέρια του την έρευνα του Πολυτεχνείου.
Συνήθισε φίλε μου ο Έλληνας στη ''σβερκιά''.
Δεν αντιδρά. Δεν διαμαρτύρεται. Δεν πολεμά.
Συνήθισε να του φαίνονται όλα ''ωραία και καλα''.
Γιατί να αντιδράσουν οι Σύλλογοι; Τα Σωματεία;
Αυτά θέλουν αγώνα! Κινητοποιήσεις! Πάθος! Ιδρώτα!
Δώσ' τους σημαιάκια των Κομμάτων και θα δεις!!!
Οι Βασιλόπιτες και οι δεξιώσεις είναι ανώδυνες. Ευχάριστες. Έχει καλαμπούρι.
Δεν ξέρω αν έχει κι άλλη, παραπέρα, ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ. Πάντως, καθώς όλα δείχνουν, φαίνεται πως οι πρωτιές που έχουμε δεν μας φτάνουν.
Αλήθεια τι ΝΤΡΟΠΗ!!! Να διεκδικούμε πρωτιές σε όλα τα άχρηστα και επιβλαβή.
Ως πότε αλήθεια; Ή μήπως δεν έχει επιστροφή. Λες ο Αλέξανδρος Σούτσος να ήταν προφητικός. Λες να έχουμε μερικές απ' τις χάρες του Καραγκιόζη; Τον... Διεκδικούμε κιόλας!!! Να προσκυνάμε το δυνατό και να σφαλιαρίζουμε τον αδύνατο! Αυτό δεν κάνει ο Καραγκιόζης με τον Βεζίρη και τον αθώο Χατζιαβάτη; Προσκυνάει τον Βεζίρη, και ξυλοφορτώνει τον Χατζιαβάτη! Μαθαίνει στα παιδιά του πώς να αρπάζουν! Πώς να κλέβουν! Πως να λοιδορούν! Πως να τη βγάζουν καθαρή!
Ειλικρινά θλίβομαι που τα γράφω αυτά και ελπίζω να μην έρθει ποτέ η πλήρης και χωρίς επιστροφή ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ.

σεραφείμ βάγιας
συγγραφέας.

Μηθυμναίος είπε...

Αγαπητέ Φαίδωνα,
Νομίζω ότι θα πρέπει σαν πρώτος μας στόχος να είναι η δημιουργία συνείδησης του καταναλωτή, ο οποίος θα πρέπει να μάθει να αντιδρά στην εκμετάλλευση του. Κι αυτή, δυστυχώς, δεν την έχουμε.
Το κράτος, φυσικά, έχει την ευθύνη της προστασίας του καταναλωτή και της δημιουργίας ενός κλίματος ευημερίας, μέσα στο οποίο οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς ότι δηλαδή το κράτος επιβλέπει την προστασία τους από οικονομική εκμετάλλευση. Μα πιο πολύ θα πρέπει, μιας και είναι εμφανής η αδιαφορία της πολιτείας, να πάρουν στα χέρια τους οι πολίτες την κατάσταση πως όμως; Και συμφωνώ, κατά κάποιο τρόπο, με τις απορίες του κ. Πετρόχειλου.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Φίλε Μηθυμναίε
Φαίνεται πως δεν διαβάζεις όλα τα σχόλια αφού διατυπώνεις την ερώτηση - απορία για το πως να πάρουν οι πολίτες την κατάσταση στα χέρια τους.. Απαντώντας στην ερώτηση του φίλου Νίκου Πετρόχειλου που βλέπει αδιέξοδο σ' αυτή την περίπτωση και με ρωτάει μήπως... μπορώ να το ν βοηθήσω, του απαντώ 'ότι μιά διέξοδος θά ήταν, αν οι διάφοροι σύλλογοι που υπάρχουν κατά χιλιάδες στη χώρα μας πρόσθεταν κι ένα ακόμα σκοπό στο καταστατικό τους: δηλαδή να προστατεύουν τα μέλη τους (μόνο τα μέλη τους) από την εκμετάλευση και τη διαφθορά, σκέψου πόσα εκατομμύρια ΄Ελληνες θα προστατευόταν μ ' αυτό τον τρόπο, χωρίς να υποχρεωθούν τα σωματεία να στερηθούν... τις βασιλόπιτες, τα τσάγια και τους .αποκριάτικους χορούς. Το μόνο από το οποίο θα...
υπέφεραν θα ήταν το ξεβόλεμα. Αλλά αγαπητέ μου Μηθυμναίε είναι πιο εύκολο να συμφωνούμε στο ότι δεν γίνεται τίποτα. Είναι πιο εύκολο... και ξεμπερδεύουμε γρήγορα.
Φαίδων Θεοφίλου

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου Φίλε Φαίδωνα

Εύχομαι καταρχήν σε σένα και σε όλους τους φίλους του blog μας καλό μήνα και όλοι μας να έχουμε υγεία πάνω απ’ όλα και με δύναμη και παρισία να καταθέτουμε τις απόψεις μας .
Με εντυπωσίασε Φαίδωνα ο τρόπος με τον οποίο αρχίζεις το υπέροχο και περιεκτικό άρθρο σου ‘’ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ….ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ
Σε Αυτό το σημείο θα ήθελα να σου επισημάνω Φαίδωνα και αγαπητοί μου φίλοι του blog ότι έχουμε πεθάνει πνευματικά ,γιατί πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί ένας λαός ο οποίος δεν αντιδρά σε ότι κακό συμβαίνει γύρω του και έχει αφήσει τη μοίρα του να την καθορίζουν οι διαχειριστές της εξουσίας.
Που είναι είναι Φαίδωνα το κίνημα των ενεργών πολιτών στην Ελλάδα? ένα κίνημα πολιτών το οποίο θα αποτελέσει τροχοπέδη σε όλα εκείνα τα σχέδια των τρωκτικών που απομυζούν μέρα με τη μέρα το αίμα του Ελληνικού λαού?
Όλες αυτές οι διαπιστώσεις που κάνεις Φαίδωνα αντικατοπτρίζουν μια δραματική κατάσταση που δεν κάνουν κανένα μας υπερήφανο.
‘Όλα όσα περιγράφεις και χαρακτηριστικά με την εμπεριστατωμένη έρευνα ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος όπως το Πολυτεχνείου είναι η απορία ενός σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που όζει, ένα πολιτικό σύστημα που δεν παράγει πλέον πολιτική πάρα μόνο διαχείριση.
Εγώ θα ήθελα να σου θέσω το εξής ερώτημα αγαπητέ Φαίδωνα, ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή τη χώρα? Η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση? Οι έμποροι ? οι κερδοσκόποι? Το τραπεζικό σύστημα? Τα εκδοτικά συμφέροντα? Ποιος?
Το τελικό συμπέρασμα Φαίδωνα είναι το εξής: από τη μία μεριά έχουμε το σάπιο πολιτικό σύστημα όπως ανέφερα παραπάνω το οποίο σύστημα δεν τολμά να συγκρουστεί με τα κατεστημένα συμφέροντα και εδώ θα ήθελα να σου αναφέρω ότι ο ομφάλιος λώρος μεταξύ πολιτικής και οικονομικής εξουσίας είναι πάρα πολύ ισχυρός όπου κάποιοι πολιτικοί προσπαθούν το προσπαθούν πάντα σε εισαγωγικά να τον κόψουν μόνο με φραστικές διακυρήξεις και από την άλλη μέρια τους πολίτες οι οποίοι παραμένουν απαθείς σε ότι δυσάρεστο γίνετε εις βάρος τους,
‘Όλα αυτά λοιπόν σε συνδυασμό με ένα σύστημα παιδείας το οποίο νοσεί και δεν δίνει τα σωστά εφόδια στη νεολαία δημιουργούν όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα.
Να λοιπόν που βρίσκουν το πρόσφορο έδαφος όλα αυτά τα τρωκτικά για να κερδοσκοπούν εις βάρος μας.
Γι’ αυτό πάνω απ’ όλα ενεργοί πολίτες και σε ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ.
Πριν κλείσω θα ήθελα να απευθύνω ένα χαιρετισμό στον κύριο Σπύρο Δαρσινό και να του πω πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα στη χώρα μας εάν οι λίγοι Φαίδωνες της Ελλάδας όπως λέτε ένωναν τη φωνή τους σε μία , τότε η φωνή θα γινόταν κραυγή και εκείνοι που θα ξυπνούσαν θα ήταν πολλοί.


ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


ΙΝΤΖΙΡΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

E-mail:orizontas2000@yahoo.gr

Ανώνυμος είπε...

Μια έρευνα του ΕΜΠ ε, δεν είναι εύκολο να αμφισβητηθεί… όμως όταν το ΕΜΠ παραδέχεται ότι δεν έκανε τις μετρήσεις με τα νόμιμα και πιστοποιημένα μέτρα και σταθμά;;; τι λέμε τότε για ένα επιστημονικό ίδρυμα που δουλεύει με αυθαίρετα μέτρα όπως οι κομπογιανίτες; Ο νόμος για τις μετρήσεις (μέτρα και σταθμά υγρών καυσίμων) και τις παραδόσεις καυσίμων είναι σαφής: τα καύσιμα μετρώντας παραλαμβάνονται και παραδίδονται μετρώμενα μονάδα μέτρησης τα λίτρα και μόνο. Απαγορεύεται η χρήση άλλου μέτρου. Το ΕΜΠ πήγε και μέτρησε με …κιλά!!! Έτσι με ένα παράνομο μέτρο μέτρησε την «παρανομία» των άλλων!!! Σίγουρα και με μεζούρα να μετρούσε πολύ περισσότερο παράνομους θα έβγαζε του βενζινοπώλες τους καφεπώλες, τους περιπτεράδες…. Οι βενζινοπώλες όμως πώς να πουλήσουν σε κιλά αφού και να το ήθελαν ο νόμος το απαγορεύει;;; έλεος!

Το άλλο πάλι; Καλά δεν ρωτήσατε να μάθετε ότι απαγορεύεται να ρυθμίζουν αλλά και να αγγίξουν τις αντλίες οι βενζινοπώλες; Ότι μόνο οι εταιρείες έχουν το δικαίωμα και την ευθύνη να τις ανοίγουν και να τις σφραγίζουν με μολυβδοσφραγίδα;;; τι στο καλό πληροφορίες λαθεμένες δίνετε αλλά σωστές δεν παίρνετε; πώς να ρυθμίσει ο βενζινοπώλης την αντλία όταν δεν την ανοίγει ποτέ;

Τέλος πως όταν ο νόμος θεωρεί νόμιμη την απόκλιση (+-) 0,5% στις παραδόσεις λόγω μεταβολής των όγκων από τις θερμοκρασίες αυτό είναι κλοπή; Δηλαδή και νόμιμη απόκλιση τώρα ονομάζεται κλοπή; Υπάρχουν άπειροι νόμοι για τους πολίτες που ορίζουν νόμιμες αποκλείσεις για αντικειμενικούς λόγους για ψαχτείτε μήπως και είστε και εσείς παραβάτες με τη λογική του ΕΜΠ! Σίγουρα θα είστε…δηλαδή είστε… κλέφτες!!!

Τέλος ο χρηματοδότης της έρευνας είναι η Σύνδεσμος των εταιρειών εμπορίας καυσίμων. Αυτές έβαλαν στόχο εδώ και χρόνια να αλώσουν την λιανική και για να το κάνουν πρέπει πρώτα να εξοντώσουν ηθικά και οικονομικά τους ανταγωνιστές μικρομεσαίους βενζινοπώλες. Και πληρώνουν το ΕΜΠ να βγάζει «έρευνες» και να διαπιστώνει κλέψιμο (σε κιλά!!!) από τις αντλίες που τα μέλη του είναι υπεύθυνοι σύμφωνα με το νόμο να ρυθμίζουν!!! Τώρα δηλαδή βάζουν στην υπηρεσία του σκοπού τους και τις δικές τους παραβάσεις ρίχνοντάς τες στους βενζινοπώλες!!!

Και όλοι εσείς τρέχετε να ρίξετε νερό στο μύλο των εταιρειών για να πετύχουν την εξόντωση των βενζινοπωλών δήθεν υπερασπιζόμενοι τους καταναλωτές και την αλήθεια … έλεος!!!!

Σ.Β.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΗΘΥΜΝΑ

ΜΗΘΥΜΝΑ
Γενέθλιος τόπος